sobota 15. dubna 2023

Březnové nákupy

 Březnové nákupy nejsou příliš bohaté, co do počtu nakoupených kousků, ale jsou tu tentokrát zastoupeny všechny obvyklé kategorie - knížky,  domácnost a dekorace, oblečení a doplňky, kosmetika... Ale musím říci, že moji bilance dost vylepšil balíček od Hanky z blogu Čičulka ...
 

 
Oblečení a doplňky

Začnu tím nejdražším kouskem v dneškní přehlídce - dalšími dioprickými brýlemi. Potřebovala jsem na čtení druhé rezervní, taky o půl dioprie silnější. Původně jsem si myslela, že si nechám jen vyměnit skla do starších obrouček, ale optik mne přesvědčil, že už by se to vzhledem ke stavu těch obrouček úplně nevyplatilo.Tak jsem si vybrala nové (na které jsem dostala slevu jak na samotné obroučky, tak i na skla). A pokud vám připadají povědomé, tak před koncem roku jsem si kupovala hodně podobné, jen výrazněji červené (tyhle jsou trochu do vínova).Jsou taky z Okuly a kupovala jsem je v optice Fokus. Vyšly  mne na necelých 6000 Kč. Nosí se mi stejně jako ty první dobře  - jsou lehoučké a nemají takové ty "packy" na nos, které se mi u starých brýlí zacuchávaly, když jsem si je posunula do vlasů (což dělám dost často třeba při vaření).


A v KiKu jsem si doplnila zásobu spodního prádla  sadou trojích kalhotek - vzala jsem je hlavně kvůli těm s puntíky. Celá sada byla za 199 Kč, což je hodně fajn (a zatím mi všechny kalhoty z KiK docela drží).
 
Knížky
 
Neodolala jsem slevovému kuponu na e-shopu Dobrovský a koupila si poslední dvě detektivky od Michaely Klevisové, které jsem neměla přečtené - Zlodějku příběhů a Kroky vraha (už je mám obě přečtené). Byly zrovna zlevněné - každá asi o 80 Kč, takže po uplatnění slevy mne nakonec vyšly na docela slušných 458 Kč. A když jsem si je byla vyzvednout na prodejně, tak mi padla do oka knížka Dokonalý zločin od Helen Fieldsové ze série s Lucem Callanachem a Avou Turnerovou, která byla zlevněná na výhodných  199 Kč, takže jsem ji přibrala také. Ta na mne zatím čeká.


Knížku Sokolník od Isabelly Maldonado jsem vyhrála u Hanky na blogu. Už ji mám přečtenou a musím říci, že pro mne dosud neznámá autorka pro mne byla příjemným překvapením.


A poslední knížku jsem si vybrala v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada. Sáhla jsem po titulu Kořist, což je novinka  od islandské spisovatelky Yrsy  Sigurdardóttir, ostatně článek o ní už jste tu mohli číst.

Domácnost a dekorace

Do této kategorie přispěla Hanka, která mi k vyhrané knížce přidala ještě olejíček s vůní balvny od Avonu a malou svíčku Angel Wings.
 

A ještě tu mám jednu svíčku. Dostala jsem ji od máminy kamarádky, která je sama vyrábí. Nezapálená voněla takovou květinovou, fialkovou vůní.

Kosmetika

Po dlouhé době jsem v Lidlu víc nakoukla do regálu s kosmetikou a pořídila jsem si dva kondicionéry pro poškozené vlasy- ten z řady  Nature je s aloe vera a stál 44,90, druhý je z řady Nature´s Beuaty, obsahuje araganový olej a stál 34,90. Přidala jsem k nim ještě pleťovou masku Vital s bambuckým máslem a olejem z granátového jablka za 12,90.


V DM drogerii měli nějakou výhodnou akci na tekutá mýdla, tak jsem doplnila domácí zásoby.Zjistila jsem, že přestali dělat mou nejoblíbenější vůni - mořský vánek (prý to byla limitka). Takže jsem si nakonec vybrala  tekutá mýdla Balea Sensitive a Ginger&Lemon, obě po  19,90. Sensitive mám vyzkoušené, zázvor s citronem u nás bude mít premiéru.  


A posledním kosmetickým kouskem přispěla ještě Hanka, od které jsem dostala ještě plátýnkovou masku od Avonu.



A to je za březen všechno. Kromě brýlí jsem překvapivě nejvíc peněz utratila za knihy a knihy jsou taky nejpočetněji zastoupenou kategorií. V dubnu bych si ráda pořídila ještě jedny jarní boty, nové džíny a nějaké halenky. Uvidíme za měsíc, jak mi plány vyjdou (moc se mi do běhání po obchodech nechce a do případného brouzdání po e-shopech ještě míň).


48 komentářů:

  1. Brýle jsou velmi pěkné, tak ať se dobře nosí. Musí to být úlevné mít ty správné dioptrie a celkově vyhovující skla... Zaujala mě i ručně vyráběná svíčka a balíček od Hanky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, zejména se mi začalo líp číst ... :) . A brýle se mi fakt nosí dobře, jsou lehounké a narozdíl od těch starých je furt nevymotávám z vlasů ;-)

      Vymazat
  2. ....že máme ale stejný vkus,zrovna čtu Kroky vraha od M.Klevisové a chystám se na její další knížky.Miluju detektivky a historii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já mám Klevisovou taky ráda, její detektivní řadu s inspektorem Bergmannem už jsem dočetla celou, s výjimkou aktuální novinky Vraní oko.

      Vymazat
  3. Stáňo, líbí se mi brýle. Asi mě čeká taky nějaký výběr a nákup...
    Knihy u tebe nepřekvapí, to je jasné :o)
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, s brýlemi jsem spokojená a myslím si, že mi i sluší (taky proto jsem si tyhle kupovala skoro stejné jako jako ty první). Pokud jde o knížky, snažím se moc nenakupovat - s ohledem na místo i typ literatury, kterou čtu (detektivky jsou spíš na "jedno použití" a člověk se k nim moc nevrací), ale občas nějaké slevové akci podlehnu.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Ahoj Stáňo, zdravím. Hodně podobné brýle mám taky a taky je dávám na hlavu, ničí se tím dost. Zaujalo mě tekuté mýdlo v kombinaci citrón zázvor, takové si dělám ráno smoothie :o). Hezkou neděli přeju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, mýdlo s vůní citron+zázvor budeme mít poprvé, ještě jsem ho nezkoušela. U nás je sázkou na jistotu Sensitive, které nevoní skoro vůbec, a pak jsme měli rádi vůni mořského vánku, ale tu už jsem nesehnala. U tekutých mýdel pro doma se vyhýbám sladkým a květinovým vůním kvůli manželovi, ten je zrovna nemusí.
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. Řekla bych - dobré nákupy. Taky budu muset řešit nové brýle. Ono je stále co nakupovat ať chceme nebo nechceme :-).
    Měj pěknou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já mám pocit, že jsem pořád v práci a když jdu večer domů, tak už se mi moc nechce nikde běhat, zvlášť ne po obchodech (proto pořád nemám trekové boty a nějaké jarní mokasíny). Ale někdy není zbytí (jako s těmi brýlemi..)
      Hezký den

      Vymazat
  6. Brýle jsou TOP))) mají nádhernou barvu, která tobě sluší. Já taky utrácela za knihy a včera jsem si vyjela pro pár hadříčků do Německa. Přeji hezké dny. Eva
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, díky za pochvalu brýlí, musím říci, že jsem s nimi spokojená. Hadříčky bych měla nějaké koupit taky, můj šatník by trochu obnovy zasloužil...
      Hezký den

      Vymazat
  7. Ahoj Stáňo, za mne vyhrály brýle. Jsou jednoduché a hezké a mají pěknou barvu. Navíc, náhradní brýle potřebuje každý. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, myslím, že brýle jsou nejzajímavější kouskem z mých březnových nákupů. Já mám jedny brýle trvale v batůžku, co nosím místo kabelky, jedny v práci (tam používám jedny ze svých starých, protože mám velkou obrazovku PC a stačí mi na ni míň dioptrií, pokud potřebuju něco víc číst z papíru, tak tahám ty "kabelkové") a jedny doma. Teď si ještě ty druhé slabší odvezu jako rezervu na chalupu...
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni,
    moc pěkné nákupy, líbí e i ty brýle a samozřejmě mě zaujaly kosmetické novinky z Lidlu. Co se týče knih, tak všechny znám a moc se mi líbily. Myslím si, že i ty budeš spokojená.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, kromě Helen Fields už mám vše přečtené. I Sokolníka od tebe - líbil se mi moc, mrknu po dalších knihách této autorky v knihovně. A ještě jednou díky - za knihu i zbytek balíčku
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Na brýle 👓 se taky chystám. Už mám strašně poškrábaná skla.
    Ať se dobře nosí.
    Krásnou neděli ☀️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, díky. Zatím jsem s brýlemi max. spokojená.
      Hezkou neděli i tobě

      Vymazat
  10. Obroučky sis vybrala parádní! Já teď mám spoustu knížek půjčených od kamarádky, tak za ně teď aspoň ušetřím :D V dubnu bych si také ráda pořídila nové rifle, tak uvidíme, jak budu úspěšná :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, nové rifle bych potřebovala taky. Hlavně černé. Já si knížky taky hodně půjčuju - teď mám od kolegyně slíbený Hrad ve Skotsku, ale jinak hodně chodím do knihovny.

      Vymazat
  11. O pacičkách na brýlích mi povídej, kolik já si jich už díky nim vyškubala... :D
    Nákupy v DM mám moc ráda, snad jediný obchod, kde si nákup opravdu užívám :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v DMku taky nakupuju ráda - mám kousek prodejnu, která je dostatečně velká a nebývá tam moc lidí.

      Vymazat
  12. Brýle jsou moc hezké, což mi připomán, že bych se měla objednat na preventivku :D Já si v březnu taky udělala radost a koupila pár knih v akci na Albatrosu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jak u vás, ale u mého očaře jsou objednací lhůty na preventivku tak půl roku.

      Vymazat
  13. Stáni, brýle jsou parádní. 👍👍👍 S těmi pacičkami mám stejnou zkušenost jako ty. Mám je u jedněch brýlí na čtení a také se dost často zapomenu a pak láteřím.
    U Dobrovského jsem se také slušně "rozšoupla" co se knih týče a stejně tak v Knižním klubu.
    Měj hezké jarní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, díky za pochvalu brýlí, jsem s nimi spokojená. Já bych občas nejraději vykoupila půl knihkupectví, ale většinou odolám (a snažím se si knížky spíš půjčovat v knihovně). Tentokrát mne zlákala sleva...

      Vymazat
  14. Také mě čeká nákup dioptrických brýlí, ty moje jsou již rozbité, a když si vyndám čočky, tak nic nevidím. Sokolník byl super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, brýle bývají slušný zásah do peněženky...

      Vymazat
  15. Ahoj Stáňo, brýle jsou krásné. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  16. Stáňo, obdivuji to množství knih, které zvládáš číst. Máš je stále kam dávat? Já už hodně brzdím, nerada knihy vyhazuji a místo už nemám.
    Pěkný nový týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já přečtu tak 4 až 5 knížek za měsíc, což zas není nijak moc. S místem máme trochu problém, takže se snažím moc nekupovat, ale někdy podlehnu... Přečtené knížky, o kterých vím, že už se k nim nebudu vracet, občas vyměním prostřednictvím swapovací skupiny FB. A teď bych ráda zkusila něco prodat prostřednictvím Knihobootu.
      Hezký den

      Vymazat
  17. Odpovědi
    1. Díky. Brýle nebyly nejlevnější (ale měli tam tedy i dražší ;-)), ale jsem s nimi spokojená.

      Vymazat
  18. Přidávám se, že brýle sis koupila moc hezké :) Mýdla od Baley mám také ráda, taky jsem si je tam v březnu kupovala do zásoby :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jiná tekutá mýdla než od Balea v podstatě nekupuji.

      Vymazat
  19. Brýle jsou drahá sranda, to je mi jasné, máš je ale moc pěkné :). Balea značka je super :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase se obvykle nekupují příliš často - měnila jsem je teď asi po 4 nebo 5 letech...

      Vymazat
  20. za mě brýle...taky nutnost,Sv

    OdpovědětVymazat
  21. Stáni, taky má nové brýle na čtení a jsou hodně podobné tvým. Ta svíčka domácí výroby je úchvatná. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, myslím, že ty brýle mají hezký tvar i barvu, takže padnou do oka :).
      Měj se fajn

      Vymazat
  22. Ahoj Stáni, pěkné kousky. Brýle vypadají hezky, ale nejvíc mě zaujal vonný olejíček od Avonu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, mne Hanička olejíčkem překvapila - netušila jsem, že olejíčky má Avon v nabídce.

      Vymazat
  23. Marcela Nordic Passion19. dubna 2023 v 21:35

    Je mi jasné, že bez brýlí na čtení by to u tebe nešlo 😊, jsou moc pěkné. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, bez brýlí už bych nejen nečetla, ale nejspíš už ani nepsala na blog - potřebuji je i na PC (i když třeba v práci, kde mám velký monitor, mi stačí slabší)

      Vymazat
  24. Fakt čumím, jak rychle dokážeš knihy přečíst, já jsem za duben přelouskala sotva jednu :D
    Jinak tu masku Cien z Lidlu jsem také měla a byla jsem s ní spokojena :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já většinou stihnu tak 4 až 5 knížek za měsíc (a občas je to trochu na úkor spánku :( - když nutně potřebuji vědět, jak to dopadne, čtu i přes půlnoc)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)