úterý 25. dubna 2023

Z kosmetické poličky 45

 Tak koukám, že je konec měsíce a já jsem pořád ještě nepřidala článek o spotřebované kosmetice. Většinou tyhle články píšu o víkendu, kdy je více času probrat tašku s prázdnými obaly a dofotit chybějící fotky. Tentokrát jsem podcenila situaci, protože  mi nedošlo, že už budeme víc jezdit o víkendech pryč, a najednou už je skoro konec měsíce... Tedy nejvyšší čas článek napsat, ať do května nejdu s resty.


Charcoal Peel-off Mask (7th Heaven)

Koupeno - dárek. Balení - 1 ks. Cena - ? (podle netu kolem 40 Kč)
Maska je slupovací, obsahuje aktivní uhlí a měla by mít čistící účinky. Má černou barvu a poněkud divnou, nepříjemnou vůni (trochu mi připomínala nějakou mast). Balení mi vyšlo akorát na obličej a musím říci, že jsem od nanášení masky byla slušně upatlaná. Po zaschnutí šla maska dobře sloupnou - v podstatě v kuse, ale  slupování úplně příjemné nebylo a pocity bezprostředně po sundání masky taky ne (pálily mne po ní tváře). Na druhou stranu pleť byla pak hezky vyčištěná, vypnutá a hladká. Ale kvůli tomu pálení ji asi znovu mít nemusím.

Face Sheet Mask Blueberry (Dermal)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 43,90
Maska měla malé otvory pro oči, ale jinak byla příjemná.Hezky voněla a dobře držela na obličeji, sérum z ní nestékalo. Sérem  byla napuštěná opravdu hodně, takže se všechno nevsáklo a nepovedlo se mi ho ani vmasírovat, takže jsem musela  zbytky otřít kosmetickým ubrouskem. Pokožka po použití nelepila,  byla pěkně vypnutá, dobře vyživená, sametová na dotek.

Wonderful Repair Express Kur (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 20 ml. Cena - 24,90
Maska obsahuje keratin a mikroprotein a je určena pro suché a lámavé vlasy. Jde o masku, která se oplachuje. Voněla mi malinko po kokosu. Balení má praktický odlamovací uzávěr, který se po odlomení dá ta tubičku nasadit a tím ji uzavřít .Balení  mi vyšlo  na dvě použití. Po aplikaci jsem měla pocit, že mi vlasy trochu zhrubly, ale když jsem je usušila, byly nakonec hladké a dobře se rozčesávaly.

Watte-pads (Ebelin)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 70 ks. Cena - 17,90
Po dlouhé době jsem vzala na milost vatové odličovací tampony z DMka (poslední dvě balení, které jsem měla, mi lezly na nervy tím, že se tampony při vytahování z obalu rozdělovaly). Musím říci, že tyto už podobným neduhem v podstatě netrpěly (a doufám, že jim to vydrží i do budoucna). Mají každou stranu jinou (jednu hladkou, druhou lehce strukturovanou) a jsou o něco tenčí než moje oblíbené Bell. Sáček šel bez problémů natrhnout dole v místě naznačeném pro vytahování tamponů (což rozhodně není běžné, dost často je problém se do sáčku probojovat). Hodnotila bych je tentokrát jako takový slušný průměr.

Keratin & Volumen (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 150 ml. Cena - 34,90
Pěnové tužidlo na vlasy s keratinem by mělo přispívat k zvětšení objemu účesu a mělo by být silně tužící (tužící efekt byl označen stupněm 4 z 5). Z mého pohledu tužilo tak průměrně a objem účesu mi po jeho použití nepřipadal nijak extra větší. Ale dobře se aplikovalo,  vlasy po něm nebyly rozlítané, ale na druhou stranu ani vlasy neslepovalo.

Gommage Riche Corps (Yves Rocher)

Koupeno - Yves Rocher. Balení - 75 ml. Cena - dárek k nákupu (běžně 150 ml za 369 Kč)
Tělový peeling obsahuje zrníčka ze skořápek z ořechů karité. Běžně se prodává ve dvojnásobném balení. Měl krémovou konzisenci a moc hezky voněl. Zrníčka měla hrubost tak akorát - aspoň mně vyhovovala. Používal se velmi příjemně. Balený je v tubě s odklápěcím víčkem, ke konci už z ní šel trochu špatně vytlačit, takže jsem ji nakonec rozstřihla.   

Vatové tyčinky (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení - 300 ks. Cena - asi 30 Kč
Klasické vatové tyčinky, které používám pro odlíčení zbytků linky na dolním víčku nebo opravy líčení očí (a samozřejmě i jako klasické "uchošťoury"). Měly docela praktickou papírovou krabičku s plastovým odklápěcím víčkem,  tyčinky fungovaly bez problémů (čti "nespadávala z nich vatová část").

Condicioner Qunine&Edelweiss (Klorane)

Koupeno - Dr. Max. Balení - 200 ml. Cena - 264 Kč (akce)
Kondicionér je určen pro slabé vlasy s tendencí vypadávat. Měl by je posílit a zároveň usnadnit rozčesávání. Balený je v jednoduché, praktické tubě s odklápěcím víčkem a má takovou trochu zvláštní vůni. Jestli vlasy posílí, to nevím, ale pokud jde o rozčesávání, tak to byl totátlní propadák. Bezprostředně po použití měla pocit hrozně hrubých vlasů a hlavně vlasy pak nešly vůbec rozčesat. Nepomohlo, ani když jsem ho zkusila dát víc. Vyzkoušela jsem ho asi třikrát a zbytek jsem pak poslala dál.

Induling Delight Milk &Honey (Palmolive)

Koupeno - ? Balení - 90 g. Cena - ? (podle netu asi 15 Kč)
Tohle mýdlo nafasoval manžel už před časem v práci. Je to takové klasické obyčejné mýdlo na běžné mytí. Tahle varianta obsahuje med a mléko, ale ve vůni jsem je nějak zvlášť necítila. Jako ostatní mýdle Palmolive, která jsme měli, slušně pění a nijak nevysušuje.

Lippenpflege Strawberry Milk Shake (Isana)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 4,8 g. Cena - 24,90
Balzám opravdu vůní připomínal jahodový koktejl.  Vlastně i barvou - tyčinka byla růžovočervená,ale balzám nezabarvoval. Na rtech  při používání hezky tál, takže se dobře používal. Rty zvláčnil, výživa byla celkem slušná, i když v tomto směru to nebyl úplně top. Ale na běžné přetření během dne  byl naprosto dostačující. Vysouvací mechanismus tyčinky fungoval bez problémů.

 Vzorky a hotelová balení
Bath &Shower Gel (Cascade) - 30 ml.
Hotelové balení sprchového gelu mělo mít vůni bílého čaje. Přiznám se, že já jsem cítila spíš mátu, ale vůně nebyla nepříjemná. Sprcháč měl bílou barvu, gelovou docela hustou konzistenci, takže nešel úplně dobře z lahvičky. Ta vyšla tak na jedno a kousek použití. 

Našla jsem doma ještě nějaké starší vzorky, ale musím říci, že většina z nich byla stará tak, že totálně vyschly a už nebyly vůbec cítit - to platí pro parfémové vody Si (Giorgio Armani) a Tropicale Tentantion (Yves Rocher) i  . Jedinou výjimkou, kterou šlo ještě posoudit, byla vůně La vie est belle (Lacome), což je parfémovaná voda. Je to taková těžší květinová vůně, což asi dělá pačuli, které v ní je taky obsažené. Není to typ vůně, který by mne nějak mimořádně lákal.  Musím se ale podívat urychleně na zoubek  dalším vzorečkům, co tu mám ještě nesyslené, abych s nimi nedopadla stejně jako s těmi vůněmi.
 

Březnová spotřeba byla spíš na dolní hranici mého průměru  - 10 produktů (plus pětice vzorků), ovšem kondicionér  nedopotřebovaný (a vzorečky z větší části nepoužitelné). 
Kosmetickým propadákem měsíce března je jednoznačně kondicionér Klorane, který si s mým vlasy opravdu nerozuměl. Naopak mne zaujala plátýnková maska Dermal, od které jsem něco vyzkoušela poprvé, a velmi přijemný byl i peeling od Yves Rocher.

26 komentářů:

  1. Ahoj Stáňo, vím, že máš YR ráda, peelingy mají super, ale ty ceny jsou podle mého neúměrné kvalitě. JInak na tužidlo BAlea ráda kouknu. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, taky mi některé ceny YR přijdou dost vysoké, ale na druhé straně mají dost dobré dárky při nákupech a zajímavé slevy, takže někdy se to tam dá vychytat docela výhodně. Peeling bych si za tu cenu nekoupila, ale jako dárek k nákupu byl fajn.
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Stáňo, ráda jsem se podívala. Osobně neznám nic, snad jen La vie est belle - tu používá Terka, zrovna včera jsem jí ji kupovala k narozeninám. Na ní voní krásně...
    Přeji hezkou středu. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mně se podle vzorečku zdála ta vůně trochu těžší, což úplně nevyhledávám. Ale v tomhle má každý jiný vkus.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Zrovna mám doma asi tři masky, které bych měla své pleti dopřát 🙄, vatové tyčinky v Lidlu kupuji, jsou v pohodě, odličovací tampony Bell mám také v oblibě, mýdla Palmolive občas koupím do prádelníků, aby ho ovoněla, balzámy na rty používám jen při turistice a na kole, tak mi vždy vydrží hodně dlouho a nacházím je různě ve sportovních taštičkách 😉.
    Měj se Stáňo hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, já balzámy používám hodně - i doma nebo v práci. Obvykle jich mám načnutých několik - myslím, že aktuálně bych se dopočítala asi 6 nebo 7 kousků :).
      Hezký den

      Vymazat
  4. Ahoj Stáni, se vzorky to já mám dost podobné :-D taky bych se jim měla podívat na zoubek, mám jich kvanta, ale vůbec mě nebaví je používat a dolovat se do nich. Dermal masky jsem zkoušela a asi nic pro mě. Jinak tu dál kromě odličovacích tamponků nic neznám. La Vie vlastně, ale to spíš v negativním slova smyslu, kdy mě na ostatních lidech úplně tluče do nosu a neskutečně se mi z něj navaluje :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já si vzorky a malá balení schovávám většinou na dovolené, kde se hodí, že jsou skladné. Ale musím ty zásoby probrat - občas mi tam zůstane něco staršího.

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni,
    taky se musím vrhnout na vzorky vůní, mám jich tu docela dost a už se mi nevejdou do takového malého košíčku, který jsem na ně vyčlenila. Jinak z tvých spotřebovanců znám masku od Dermalu, která nebyla špatná.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky ještě musím mrknout, jestli mi v krabici s kosmetikou ještě nějaké vzorky nezůstaly, jak jsou malé, tak mají tendenci někam zapadnout. Ta maska Dermal mi přišla hodně příjemná.
      měj se fajn

      Vymazat
  6. Stáni, z uvedených kosmetických produktů znám jen La vie est belle, který používá dcera a je s jeho vůní spokojená. I mně příjemně voní. Vyzkouším vatové tyčinky z Lidlu, zatím kupuji Bell.
    Měj hezké jarní dny. 🌷🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, já teď naopak budu používat tyčinky Bell, protože jsem je dvakrát měla jako dárek u výhodného balení tamponků :).
      Hezký den

      Vymazat
  7. Ahoj Stáňo, ráda jsem si prohlédla věci z Tvé poličky. Nic osobně taky neznám, ale zajímá mě to. Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Stáňo, používám Klorane (tuto řadu), ale jen šampon a hlavně kúru proti vypadávání vlasů a jsem max. spokojená. S kondicionerem mám stejné zkušenosti.
    Pěkný prodloužený víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já si koupila taky celou řadu. Se šamponem a sérem problém nemám, dokonce začínám mít pocit, že zametám a z umyvadla lovím míň vlasů. Kondicionér byl ale fakt děsný.
      Hezky den

      Vymazat
  9. Hezké produkty, většinu z nich tedy neznám nebo znám, ale nemám s nimi zkušenost, tak nemohu soudit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje zkušenost je, že z kosmetických produktů na jiných blozích znám tak jeden, dva :)

      Vymazat
  10. Konkrétně znám je mýdlo Palmolive - to kupuji a tyto vatové tyčinky občas taky koupím. To ostatní neznám. Ale ráda jsem to okoukla.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, u nás je Palmolive taková stálice. Manžel ho fasovat v práci a když jsem šla mýdlo kupovat, tak jsem obvykle sáhla po něm.
      Hezký den

      Vymazat
  11. Stáni, díky za tvé recenze, i když většinu výrobků neznám, ale je dobré znát něčí zkušenost. Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já taky kosmetické recenze docela ráda čtu, i když nejsem žádný kosmetický znalec. Člověk si aspoň rozšíří obzory :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Překvapivě z tvých spotřebovanců jsem nic nezkoušela, snad jen ty odličovací tampony Ebelin, které nejsou vůbec špatné.

    OdpovědětVymazat
  13. Od Klorane bych za tu cena tedy čekala lepší výsledky... Borůvkovou masku jsem měla před rokem z Lushe a byla úžasná, jen nevím, nakolik to bylo přímo těmi borůvkami. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, mám ještě šampon a tonikum a s těmi nemám zásadnější problém, ale ten kondicionér byl z mého pohledu fakt průšvih...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)