čtvrtek 27. dubna 2023

Vypáleno 9

 Prodlužující se dny už pálení svíček tolik nesvědčí, takže se blíží doba, kdy články s tematikou vypálených svíček budou mít delší interval a budou se v nich objevovat víc aromaolejíčky. Protože pořád ještě mám kancelář nad závodní jídelnou a tedy i snahu přehlušit  mozaiku vůní budoucích obědů nějakou příjemnější vůní. Dneska je to tedy takový mix - z aromalampy i z klasického svícnu.
 

Home made svíčka

Tuto svíčku jsem dostála od máminy kamarádky, která je sama vyrábí. Kromě kupované suroviny do svých svíček recykluje i zbytky svíček vypálených a já jí právě zbytky vosku schovávám. Na oplátku pak občas právě dostanu svíčku. Tahle byla z kombinace fialového a bílého vosku (celou jste si mohli vidět tady) a neměla žádnou vůni. Hořela hezky, ale vosk tekl okolo a poměrně dost ho zbylo. Pošlu ho spolu s ostatními voskovými zbytky  zase mámině kamarádce (a třeba dostanu další svíčku).

Svíčka Glasbjork (IKEA)

Poslední ze sady svíček, kterou jsem dostala k svátku od synovy přítelkyně. Tato  šedozelená  hořela moc hezky, nekapala a vosky vyhořel téměř všechen. Měla mít vůni cedrového dřeva a vanilky, ale ta z ní v podstatě nevyla vůbec cítit. Ale pro atmosféru byla fajn.

Qualitäs Teelighte (Rubin light)

Klasické čajové svíčky bez vůně používám nejvíc  do aromalampy v práci. Tyhle jsem koupila v Rossmannovi, v balení je  40 ks a stojí kolem 55 Kč. Hoří  dobře a vydrží skutečně deklarované 4 hodiny. Klidně si je pořídím znovu.

Aromatherapy Pomeranč (Manufaktura)

Aromaolejíček z Manufaktury jsem měla poprvé - dostala jsem ho od někoho jako dárek. Do aromalampy jsem dávala obvykle  5 až 8 kapek. Kancelář mi aromalampa docela hezky provoněla, vůně byla příjemně pomerančová, ale nebyla nijak extra výrazná - intenzitu bych označila jako střední.

Cedrové dřevo (Salus)

Tenhle olejíček jsem si koupila už před delší dobou v prodejně s dárkovými předměty Horoskop (stál kolem 90 Kč), protože jsem chtěla vyzkoušet novou vůni. Moc jsem se netrefila - vůně cedrového dřeva je možná autentická, ale  nevoněla mi - zdála se mi trochu těžká s orientálním nádechem. Používala jsem si jen občas, takže mi vydržela dlouho. A jsem ráda, že už je konečně pryč.
 
🔥

Nejlepší z těchto pěti kousků byl asi aromaolej Pomeranč od Manufaktury, znovu si klidně koupím i čajovky z Rossmanna. Nejmíň mne nadchl taky aromaolej - Cedrové dřevo od Salosu. Kdy bude další pokračování, to uvidíme - mám tu těsně před dopálením jednu svíčku YC a čajovky z M&S, ale nevím, kdy se mi to povede doplnit na obvyklou pětici, protože vonné olejíčky jsem teď načínala a neubývají nijak rychle
 






 

27 komentářů:

  1. Stáňo, ráda jsem se podívala, co u vás hořelo :o) Čajovky v Rossmann drogerii taky kupuji, děkuji za tip na Manufakturu, od nich jsem olejíček ještě neměla.
    Přeji klidný pátek, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já jsem taky netušila, že je mají, dokud jsem ho nedostala v nějakém balíčku jako dárek :).
      Hezký víkend

      Vymazat
  2. Vůničky jistě příjemné. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřino, tak cedrové dřevo vlastně ani moc příjemné nebylo - aspoň mně (a jedné mé kolegyni, která vůni charakterizovala jako zápach :D)

      Vymazat
  3. Stáni, zaujaly mě ty čajové svíčky z Rossmanna. Určitě se po nich podívám.
    Mám v poslední době pocit, že svíčky, které kupuji pro jejich vůni, voní jen do doby, než je zapálím.
    Před Velikonoci jsem si v Německu koupila pár svíček a došla jsem ke stejnému výsledku.
    Měj hezké jarní dny. 🌷🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, teď tu pálíme svíčku z Pepca, která voní i po zapálení :). Ale máš pravdu, že někdy svíčky, které by měly vonět po zapálení nevoní skoro vůbec.
      Hezký prodloužený víkend

      Vymazat
  4. Umístění kanceláře nad jídelnou ti tedy nezávidím, ještě, že si tam aspoň můžeš zapálit něco voňavého :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zas mám kancelář poměrně velkou a jsem v ní sama, což má svá pozitiva :).

      Vymazat
  5. Stáni, ráda se u tebe inspiruji a taky mám ráda svíčky, které i voní. Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jedna voňavá svíčka a voňavé čajovky už tu čekají do příštího článku. Uvidím, kdy na něj dojde, teď pálím doma o poznání méně.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Aromaolejíček z Manufaktury mne zaujal. Mám ráda provoněnou místnost, ale jen lehce.
    Pěknou sobotu, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  7. Já teď hodně pálím svíčky od Renovality, kterých jsem doma měla opravdu velkou zásobu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, svíčky od Renovality jsem ještě neměla...

      Vymazat
  8. My si před Vánocemi na celý rok vyrábíme vlastní svíčky z palmového vosku, pak už kupuju jenom svíčky čajové, ale i u těch přemýšlím, že si je letos uděláme taky doma :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak domácí svíčky jsem ještě vyrábět nezkoušela.

      Vymazat
  9. Ahoj Stáni, ten olejíček s pomerančem vypadá skvěle. Já teďka už moc nepálím, jak už je přeci jen jaro :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, mi doma ještě trochu pálíme (letošní zimu se na to nějak naučil manžel a občas se hořící svíčky dožaduje) a v kanceláři díky závodní jídelně o patro níž pálím zatím pořád (ale asi taky s letním pálením přestanu, protože se časem budu nejspíš stěhovat do jiné kanceláře)

      Vymazat
  10. mám ráda pomerančové vůně,Sv.

    OdpovědětVymazat
  11. Marcela - Nordic Passion30. dubna 2023 v 18:24

    Tady se k tobe, Stano, priklonim, urcite bych z vonneho olejicku pomeranc byla nadsena i ja, obecne tuhle vuni miluju. Pekny vecer. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj favorit je litsea cubeba, ale ten pomeranč byl taky fajn.

      Vymazat
  12. Citrusové vůně mám moc ráda, ten pomerančový aroma olejíček by mi určitě voněl :) My už skoro nepálíme, začneme zase tak v září :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já olejíčky používám v práci - pod mou kanceláří je závodní kuchyně, takže vonnými oleji bojuju proti vůni smažené cibule, vařených fazolí, smažených řízků, vařeného květáku a tak...

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni,
    já z tvého výběru nic neznám. Mám zkušenost se značkou olejů, ale kupuji si vždy Litseu Cubebu, to je moje oblíbená vůně.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já olejíčky pálím hodně, tak se to snažím občas obměnit. Ale cendrové dřevo nebyla úplně šťastná volba. To ten pomerančový z Manufaktury, který jsem dostala, byl výrazně lepší, ten bych klidně mohla znova.

      Vymazat
  14. Vidím, že u vás se pálí ve velkém. :-) Musí být u vás doma příjemně. Zajímavé počteníčko. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)