pondělí 13. listopadu 2023

Co jsem taky ochutnala 61

 Koukám, že říjnové ochutnávky budou docela bohaté, celkem se mi tu postupně v průběhu měsíce nasbíralo 16 kousků, což je v poslední době nějak trend. Tentokrát je to docela pestrý pel mel - od pečiva přes konzervu a těstoviny až po čokoládu.  



Johannisbeere-minze (Mila)
Koupeno – Delmart. Balení – 125 g. Cena – 15,20
U tohoto jogurtu vyrobeného z mléka z jižního Tyrolska  mne zaujala příchuť červený rybíz + máta, se kterou jsem se u jogurtu ještě nesetkala. A protože byl zlevněný díky pomalu končcí době spotřeby, tak jsem po něm sáhla, že ho vyzkouším. Ale úplně dobrá volba to nebyla –  už po první lžičce bylo znát, že jogurt obsahuje škrob  (holt nesmím být líná si vyndat v obchodě brýle, abych si složení přečetla). Sice ho podle údaje na obale obsahovala jen ovocná složka, ale cítila jsem ho tam.  Jinak chuťově nebyl moc výrazný, rybíz dominoval hlavně zrníčky  a mátu jsem necítila skoro vůbec.  Rozhodně to není kousek, který bych si koupila znovu.
 
Tolštejn originál (Milko)
Koupeno - Lidl. Balení - 100 g. Cena - 26,90
Polotvrdý sýr s oky (jak zní jeho charakteristika z obalu) jsem si koupila na vyzkoušení - myslím, že v týdnu regionálních specialit. Konzistencí mi skoro připomínal plátkový tavený sýr (takový ten, co má jednotlivé plátky balené v celofánu). Díky tomu šly jednotlivé plátky špatně oddělovat od sebe.  Chuť byla docela příjemná, taková nasládle oříšková, jen mi trochu vadila ta měkčí konzistence
 
Protein (Pilos)
Koupeno - Lidl. Balení - 40 g. Cena - 8,90
Tvarohová tyčinka v kakaové polevě má zvýšený obsah bílkovin a je slazená malitolem. Je poměrně hutná, zato  vrstva polevy je poměrně tenká. A přišlo mi, že se tyčinka tak jakoby patlá v puse, což mi na ní trochu vadilo - představovala bych si ji trochu nadýchanější. Sníst se  dala, ale asi ji nemusím mít znovu. Zkusím ještě tu bez zvýšeného obsahu bílkovin (on jich  má tvaroh celkem dost i tak).

Biscotti (Italiamo)
Koupeno - Lidl. Balení - 150 g. Cena - 39,90
Tyhle sušenky jsem před časem koupila na chatu a úplně na ně zapomněla, manžel je tam objevil, když chatu zazimovával a nechal mi 3 kousky na ochutnání. Sušenky mají charakter křupavých piškotů a jsou plněné citronovou náplní. Nebyly úplně špatné, ale náplň na mne hodně sladká (mně by možná víc chutnaly jen ty piškoty bez náplně).
 
Bon menu Rustica (Bonduelle)
Koupeno - Brand box. Balení - 425 mlg. Cena - 61,90 (doporučená) 
Konzerva obsahuje brambory, mrkev, fazolky, trochu žampionů a cibulku,  je určená k ohřátí a na oběd vyjde pro jednoho. Zelenina je měkká, ale ne rozbředlá a je celkem slušně ochucená. Na mne tam bylo moc mrkve, ale sníst se to dalo.  Nicméně mne to nezaujalo tak, že bych si to chtěla koupit znovu.

Losos uzený (Albert Execellent)
Koupeno - Albert. Balení - 125 g. Cena - 119,90
Vždycky jsem si uzeného lososa kupovala jako plátky, ale tentokrát mi manžel vybral jinak balení obsahující klasickou porci. Jde o norského lososa z farmového chovu uzeného na bukovém dřevě. Já jsem ho snědla na celozrnné bagetě s máslem (mám tak uzeného lososa nejraději), ale myslím si, že by byl dobrý i třeba do těstovin (tam by asi vystačil na dvě porce). Drahý je jako čerta kus, ale chuťově je dobrý.
 
Fit den Večerní chlebík (Penam)
Koupeno - Brand box. Balení - 250 g. Cena - 46,90 (doporučená) 
Chleba byl vláčný, jen  trochu takový vatovitý. Obsahuje poměrně hodně různých semínek, má zvýšený obsah bílkovin a  chuťově je docela dobrý. Je krájený,  plátky jsou přiměřeně silné. Já preferuji klasický nebo kváskový chleba, takže nebudu pravidelný konzument (i s ohledem na výrobce), ale problém  zkonzumovat balení z boxu jsem rozhodně neměla. 

Orange (Das Exquisite)
Koupeno - Rossmann. Balení - 100 g. Cena - 29,90
Hořká čokoláda s 50% obsahem kakaa a pomerančovými kousky pro mne byla docela zklamání. Čokoládě chyběla jemnost, byla taková hrubá, špatně se v puse rozpouštěla. Ač mám kombinaci čokolády s pomerančem hodně ráda, tak mi na mlsání nevyhovovala a nakonec jsem ji  snědla v ovesné kaši (kde se tedy rozpouštěla dobře, chuťově v ní byla taky fajn a na dochucení mé snídaňové porce stačila kostička).

Ovesná kaše Natural (Dr. Oetker)
Koupeno - Brand box. Balení - 56 g. Cena - 10,90 (doporučená)
Jde o instantní kaši, která se jen zalije horkou vodou. Je bez laktózy, není moc sladká a obsahuje  chia semínka a lněná semínka. Chuťově docela ušla, jen ta semínka lezou trochu do zubů, ale klidně bych si ji jako rezervu do kanceláře koupila (doma si kaši dělám klasicky z vloček).

Clean breath Lemonmint (Mentos)
Koupeno - Brand box. Balení - 30 ks. Cena - 29,90 (doporučená) 
Placatá krabička obsahuje 30 malinkých bonbónků, které mají citronovo-mátovou příchuť, obsahují extrakt z meduňky a jsou bez cukru. Opravdu hezky osvěží dech, v chuti je patrný jak citron, tak  máta, meduňku jsem v ní naopak necítila. Krabička je praktická, má dobře fungující odklapovací otvírání, takže se z ní bonbónky dobře vyklepávají (ale nesypou se po kabelce). 

Pomodori secchi (Italiamo)
Koupeno - Lidl. Balení - 285 g. Cena - 39,90
Sušená rajčata ve slunečnicovém oleji jsou z italského týdne v Lidlu. obsahují ještě dýňová semínka. Ráda jsem je používala do těstovin - na oleji z nich jsem orestovala trochu česneku nakrájeného na plátky a přidala pokrájená rajčata. Je to takový  oběd, který se hodí, když pracuju z domova - je hotový raz dva.

Milka (Tassimo)
Koupeno - Banquet. Balení - 8 ks. Cena - asi 120 Kč.
Kapsle s horkou čokoládou mi v létě padly do oka v prodejně s domácími potřebami a vzala jsem si je proto, abych si taky užila kávovar, který na chalupu  manžel dostal k narozeninám. Z jedné kapsle se udělá hrnek obstojného, byť tedy poněkud sladšího kakaa. Dala jsem si ho párkrát, když si manžel a máma dělali kafe, které já nepiju, a neměla jsem chuť na čaj. A přesně pro tyhle příležitosti plánuju mít jedno balení na chalupě v rezervě.

Laguna (Carla)
Koupeno - dárek. Balení - 200 g. Cena - ? 
Tuhle krabičku s plněnými čokoládovými bonbóny dostala máma k svátku a obě jsme se po ochutnání shodly, že tohle si samy určitě nikdy nekoupíme. Bonbóny jsou hrozně sladké a měly takovou tu pachuť levné čokolády, ve které je hodně cukru a tuku a málo kakaa. 

Želírovací cukr 4:1 (Labeta)
Koupeno - Albert. Balení - 250 g. Cena - 29,90 (výprodej)
Želírovací cukr jsem kupovala na tento recept, volila jsem ho proto, že ho na kilo ovoce bylo potřeba nejméně (nechtěla jsem mít výsledný produkt moc sladký). Bohužel neobsahuje pektiny z citrusových plodů, ale guar a xanthan, ale ostatní želírovací cukry se dávaly v poměru 2:1 nebo 3:1. Želíroval dobře a do švestek nepřidal žádnou nepříjemnou pachuť.

Vlašské ořech natural (Albert)
Koupeno - Albert. Balení - 250 g. Cena - 49,90 (akce)
I ořechy jsem kupovala do tohoto receptu, takže by mi ani nevadilo, kdyby to byly drobnější kousky. Ale byla jsem příjemně překvapená, že sáček obsahovala povětšinou celé půlky jader a nějaké čtvrtky, menší kousků tam bylo opravdu hodně málo. A i chuťově byly ořechy dobré (dojídám teď zbytek sáčku v ovesných kaších)

Fusilli celozrnné (Adriana)
Koupeno - Brand box. Balení - 500 g. Cena - 42,90 (doporučená)
Fusilli aneb spirálky jsou asi můj nejoblíbenější  tvar  těstovin. Celozrnné z boxu jsem tedy vyzkoušela ráda. Nerozváří se a chuťově jsou OK, na milost je vzal i manžel, který celozrnným a jiným zdravým variantám potravin zrovna moc neholduje.


Tentokrát tu bylo hodně průměrných kousků, které sice nezklamaly, ale taky ani nenadchly.  Fajn mi přišly ořechy a uzený losos z Alberta, sušená rajčata v oleji z Lidlu, těstoviny Adriana. Vybrat  propadák měsíce ovšem nebyl problém - tím je jednoznačně bonboniéra Laguna.  

36 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    tentokrát mě u tebe nic moc nezaujalo. Dala bych si asi tu Milka čokoládu, ale nemám na ni doma kávovar (možná ho mají naši).
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tyhle kapsle ani nejsou do každého kávovaru, dneska je jich hodně na kapsle typu Nespresso. Manžel si přál tenhle kvůli ceně, nechtěl na chalupu nic drahého. Doma má klasické Nespresso.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, díky za přehlídku. Téměř nic neznám. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ono to bude i tím, kde nakupujeme - vy myslím v Tescu, já v Albertu, Lidlu nebo Bille (a dost tu mám i věci z Brand boxů, co bych si je sama ani nekoupíla)
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáňo, ráda jsem se podívala. Některé kousky znám podle obalů, ale doma jsem myslím nic neměla. I když vlastně asi ta rajčata z Lidlu... Těch máme velkou spotřebu.
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, sušená rajčata mám taky doma v zásobě pořád. Jak ta v oleji, tak jen samotná. V obojí není Lidl rozhodně špatná volba.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Tak jsem si Tvoje ochutnávání prohlédla. Určitě bych si z toho něco vybrala.
    Hezký den, Stáňo !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tak třeba sušená rajčata klidně doporučím - narozdíl od bonboniéry, ta u nás fakt nezabodovala. Už jsem pár různých s mořskými plody měla, ale tahle byla rozhodně nejhorší.
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Já znám a kupuji pravidelně ovesnou kaši a ještě raději mám rýžovou.Většinou si do ni přidám banány.
    Je to moje snídaně.Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já si ovesnou kaši dělám doma většinou sama - tři lžíce mletých vloček zalít mlékem (už mám odhad, kolik ho mám v mističce mít) a strčit do mikrovlnky na 40% výkon na 5 minut. Mezitím nachystám čaj, svačinu do práce. Do kaše pak taky přidávám banán nebo ořechy, někdy dávám rovnou do těch vloček kostičku čokolády a ona se v té MTW hezky rozpustí. Taky moje oblíbená snídaně :)

      Vymazat
  6. kupuji sušená rajčata, jinak nic...Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám sušená rajčata ráda. Tyhle jsem měla poprvé.

      Vymazat
  7. Dala bych si také jako Světlanka sušená rajčata.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sušená rajčata mám v oblibě a pořád nějaká v rezervě :)

      Vymazat
  8. Kdysi jsem si sem tam koupila tu rvarohovou proteinovou tyčinku v Lidlu a chutnala mi :D. Večerní chlebík teď hodně jím kvůli těhu cukrovky a už mi leze krkem, není nad klasický chleba :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, taky mám klasický chleba raději, ale i ten večerní se dá :).

      Vymazat
  9. Stáni, ty Laguna bonbony jsem kdysi taky ochutnala a ne ne. Jsou takové umělé, vůbec mi nechutnaly. Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, přesně stejný dojem jsem měla z bonboniéry Laguna já. Aspoň vím, co nikdy nikomu jako dárek nekoupím ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  10. Stáňo, něco vůbec neznám a ani jsem neviděla v obchodě. Občas kupuji ten Večerní chlebík a lososa bych si dala kdykoliv :o)
    Díky a měj pěkný den. Jitka

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Stáňo, zdravím. Já jsem si koupila v Lidlu proteinovou tyčinku a ani jsem ji nedojedla, vůbec mě to
    nechutnalo. Vybrala bych si u Tebe dnes těstoviny a sušená rajčata, oboje kupuju. Měj se hezky a děkuju za ukázku, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tak já dojedla, ale nenadchlo mne to. Těstoviny a sušená rajčata jsou klasika :)
      Hezký den

      Vymazat
  12. Ahoj Stáňo, tak sušenky mě zaujmou vždy, sušená rajčata a sýr Tolštejn, mám ráda taky a velmi. ☺☺ Samé dobroty. Krásné podzimní dny přeji. ☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, sýr nebyl špatný, ale mám jiné favority (třeba cheedar z Lidlu).
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. Já si v Lidlu kupuji právě proteinové tyčiny, ale buď slaný karamel nebo arašídy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, mně z Lidlu chutnaly proteinové jogurty, ´proteinové tvarohové kapsičky, ale tohle mne úplně nenadchlo.

      Vymazat
  14. Ahoj Stáni, zajímavá přehlídka produktů. Já se přiznám, že já když už sladké tak pořádně jinak volím rovnou slané :D takže máme trochu jiné chutě. Mořské plody jako bonboniéru mám docela ráda, avšak poslední roky dostávám stále Merci a vůbec nevím proč, asi za to že jsem :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, Merci mám docela ráda. A pokud mohu doporučit, tak mořským plodům Laguna se vyhni, fakt není dobrá. Jinak já některé ty sladké věci testuju od manžela, ale většinu balení sní on (třeba zrovna ty citronové piškoty s náplní). Teď docela ujíždím na mrazem sušených sýrech z Mixitu, ale je to drahé jak čert, takže si to objednám jen občas.

      Vymazat
  15. Tu Milku do Tassima naprosto miluju! :3 nejlepší horká čokoláda, fakt jsem si ji hrozně moc oblíbila.
    A jinak kaše si já dělám ráno, když nestíhám normální snídani a nejčastěji si dělám od TopNatur ty jejich rýžové... jsou fakt výborný, bez lepku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já u kaší dávám přednost ovesným. Ale díky za tip, až někde tu TopNatur uvidím, tak si ji koupím na vyzkoušení.

      Vymazat
  16. A já zrovna ochutnala jen ten propadák a opravdu ta Laguna je extrémně sladká. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň můžeme předat společné varování - Lagunu nekupovat :D

      Vymazat
  17. Ty proteinové tyčinky od Pilos kupuji pravidelně, mám je moc ráda. Hlavně karamelovou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona s příchutí by mi možná chutnala víc. Ale ne s karamelovou - je karamel nerada :)

      Vymazat
  18. Mňam, ochutnávačky mne baví, mohla bych kdykoliv. Vždy se těším na něco nového.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já novinky zkouším taky ráda - nejraději sýry, jogurty a čokolády ;-)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)