středa 19. října 2022

Z kosmetické poličky 39

 Konečně jsem se dostala k tomu, abych dala dohromady článek o kosmetice spotřebované v září - nějak v poslední době moc nestíhám.  Ale byl nejvyšší čas - už se mi tu začínaly motat kousky spotřebované v září s těmi říjnovými.
 

Revitallift Filler (L´Oreal)

Koupeno – Glanz box. Balení – 50 ml. Cena – 399 Kč (doporučená).
Denní krém je určený pro pokožku 40+. Měl vyplňovat vrásky a obnovovat pleť. Má ochranný faktor SPF  50 a obsahuje kyselinu hylauronovou. Měl světlounkou lososovou barvu, dobře se roztíral, příjemně voněl a poměrně slušně se vstřebával, i když  ke konci používání jsem měla pocit, že mi na čele trochu „cuckuje“. Pleť po jeho  použití byla slušně hydratovaná a vyživená. Balený je v hranaté skleněné dózičce, která má pod šroubovacím víčkem ještě jedno sundavací (asi to zajišťuje větší ochranu krému, ale při používání mi lezlo trochu na nervy). Hranatá dózička vypadala velmi elegantně, ale musím říci, že kulatý tvar je pro využití krému do posledního zbytku výrazně praktičtější (z rohů se prostě nedoluje úplně dobře).

Mon Lait Rehydratant Corps (Yves Rocher)

Koupeno – Yves Rocher. Balení – 75 ml. Cena – ? (dárek k nákupu)
Tohle balení hydratačního tělového mléka byla speciální limitka k výročí firmy Y.R., dostala jsem ho už před drahným časem jako dárek k nějakému nákupu. Obsahuje aloe vera a mělo by pokožku hydratovat. Mléko mělo příjemnou rostlinnou vůni, bílou barvu a řidší konzistenci. Dobře se roztíralo i vstřebávalo a pokožku zanechávalo hezky hydratovanou (ale je fakt, že já nejsem zrovna „sušenka“).  Používala jsem ho ráda. Balení v tubě bylo navíc šikovné na cesty, takže jsem ho postupně vypotřebovala na dovolených. 
 
Anti Aging (Isana)

Koupeno – Rossmann.  Balení – 2x 8 ml. Cena – 10,90 (sleva)
Pleťová maska je určená  pro větší pružnost pleti a její hydrataci. Je krémová, poměrně mastná, ale po 15 minutách aplikace se  v postatě všechna  vstřebala. Pleť pak ještě chvíli lepila, ale ne nijak moc, pak byla hezky vyživená. Balení obsahuje dva spojené sáčky, každý vyšel na dvě aplikace, což není úplně praktické - načaté sáčky se špatně skladují. Ale jinak to za ty peníze špatná maska není.


Collagen Booster (Isana) 

Koupeno – Rossmann.  Balení – 1 ks. Cena – 30,90 (sleva)
Maska obsahuje kolagen a extrakt z hroznových jader. Měla by regenerovat pokožku a zmírňovat hloubku vrásek. Plántýnko bylo příjemné, tak  akorát velké, dobře přilnulo a drželo. Jen se mi zdálo , že je nerovnoměrně napuštěně - na některých částech bylo séra víc.  Maska neměla žádnou výraznou vůni a na pleti působila chladivým dojmem. Po čtvrthodinové aplikaci zůstal na pleti zbytek séra, který jsem vmasírovala do pokožky. Ta nelepila a byla příjemně vyživená a vypnutá. 
 
Reparation (Yves Rocher)

Koupeno – Yves Rocher. Balení – 150 ml. Cena –  69 Kč (outlet)
Kondicionér určený pro poškozené a suché vlasy obsahuje jojobový olej a je bez silikonů. Balený je v praktické plastové tubě s odklápěcím víčkem, ze které jde obsah dobře "vydolovat".  Má bílou barvu, středně hustou konzistenci a  lehkou jojobovou vůni, která je taková trochu specifická (ale ne vyloženě nepříjemná). Rozčesávací efekt je průměrný a vlasy po něm byly podle mého názoru malinko vyhlazenější a jemnější. Měla jsem ho taky už doma nějakou dobu, teď už jsem ho v nabídce Y.R. nenašla. Ale asi to není kousek, kde bych jeho zmizení z trhu vyloženě želela, i když špatný nebyl.

Mure Gourmande (Yves Rocher)

Koupeno – Yves Rocher. Balení – 50 ml. Cena –  47 Kč (outlet, původně 99 Kč)
Tento krém na ruce je z loňské vánoční limitky, já si o objednávala až na začátku letošního roku, takže mne vyšel na půlku ceny. Balení je standardní se šroubovacím víčkem a hezkým designem. Krém má bílou barvu a středně hustou konzistenci. Dobře se roztírá i vstřebává a především skvěle voní – úplně přesně jako koláč s ostružinami. Hydratační efekt je jako u většinu krémů Y.R. takový průměrný, ale ta vůně je fakt skvělá.  Jsem ráda, že jsem si tenkrát koupila ještě dvě malá, kabelková balení).

Night&Beauty (Isana)

Koupeno – Rossmann.  Balení – 100 ml. Cena – 26,90
Krém je určený na intezivní noční péči o ruce a obsahuje výtažky z levanduje a araganový olej. Má bílou barvu a středně hustou, trochu mastnější konzistenci. Voněl spíš po araganovém oleji než po levanduli, tu jsem v něm necítila. Roztíral se dobře, ale trochu déle se vstřebával, ale protože jsem ho používala fakt na noc, tak mi to nevadilo. Ovšem, že by poskytoval nějakou výrazně intenzivní péči jsem nezaznamenala – je to spíš takový průměrný krém (ale co bych za necelých třicet korun chtěla, že…). Balení v tubě s plochým odklápěcím víčkem bylo praktické a díky kombinaci modré a zlaté a modré barvy působilo elegantně.

Deeply Nourishing (Dove)

Koupeno – DM box. Balení – 55 ml. Cena - ?
Jde o sprchový gel v cestovním minibalení, který má bílou barvu a hodně hustou, krémovou konzistenci. Jemně, ale příjemně voněl, hezky pěnil a nevysušoval.  Jen plastová lahvička je dost tvrdá, takže díky poměrně husté konzistenci bylo obtížné sprcháč z lahvičky vydolovat, a s víčkem, které nebylo šroubovací, ale nasazovací, jsem taky po každé trochu bojovala. Ale samotný sprcháč je fajn.

Moisture Care with Olive (Palmolive)

Koupeno - Coop. Balení - 90 g. Cena - asi 15 Kč.
Mýdlová klasika koupená  už před časem do zásoby na chalupu v místním konzumu. Myje, nevysušuje a nerozmáčí se. Jsem na mýdla od Palmolive docela zvyklá a vyhovují mi, používáme je vlastně skoro pořád, jen střídáme druhy, podle toho, co manžel  nafasuje v práci nebo co mi padne v obchodě do oka. I když v poslední době používáme možná víc tekutá (z DMka).

Soap Isolda

Koupeno – hotelové balení. Balení – 15 g. Cena - ?
Klasické hotelové minimýdlo, které jsme na mytí rukou používali na dovolené.  Taková klasika, k níž se toho nedá moc říci, snad jen to, že mylo a volně ložené na umyvadle ani nemělo moc tendenci se rozmáčet. Ale musím říci, že už jsem se s minimýdlem docela dlouho nesetkala – většinou už jsou v hotelových koupelnách doplňovací zásobníky na mýdla i sprchové gely, což mi přijde ekologičtější. 

 
 
Celkem jsem zlikvidovala 10 produktů (včetně dvou minibalení), což je takový můj lepší průměr, pokud jde o počet. Asi nejvíc mne zaujalo tělové mléko v tubě od Yves Rocher, které bylo velmi příjemné, a díky krásné vůni pak i krém na ruce s vůní sladká ostružina taky od Yves Rocher. Vyložený propadák tu tentokrát nemám  - i ta obyčejná mýdla fungovala, jak měla.












31 komentářů:

  1. Ahoj Stáňo, ráda jsem nakoukla na Tvoji kosmetickou poličku. Znám hlavně masky, ty si kupuju hodně a ráda používám, i když chodím pravidelně na kosmetiku. Hezký den přeju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já si na masky zvykla až v poslední době a teď už patří k mému nedělnímu podvečernímu rituálu ;-).
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, díky za další kosmetické nahlédnutí. Musím říct, že některé výrobky neznám. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, kosmetiky je tolik, že ani není divu ;-)
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáňo, z těhto kousků jsem doma nic neměla, znám podle obalu jen krámy YR. Nějaké na ruce jsem taky měla, musím říct, že znám jiné, které jsou levnější a lepší...
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, pokud jde o ty krémy Y.R. tak souhlasím, že většina je, co do účinku průměrná (a cenově bohužel nadprůměrná), ale některé vůně mají fakt povedené. A ta ostružina k nim patří . I tak bych váhala, jestli ji za plnou cenu koupit, v rámci výprodeje to už šlo...
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Stáňo, díky za pravidelnou rubriku, ráda se mrknu. My tady máme jen DM a Tetu a tak mám výběr omezený. Jak budu v Brně kouknu k Y.R. a Rossmannům.
    Pěkný den. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, jak mám raději kamenné obchody, tak Y.R. nakupuju téměr výhradě přes e-shop (a snažím se tam vždycky vychytat nějaké slevy nebo zajímavé dárky).
      Hezký den

      Vymazat
  5. Z uvedeného jsem zkoušela pouze loňskou limitku od YR. Mám doma teď druhé balení krému na ruce a miluju tu vůni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, ty vůně loňské limitky se povedly. Měla jsem i pomeranč s čokoládou a taky se mi líbil, ale ta ostružina mi překvapivě přišla ještě lepší.

      Vymazat
  6. Super produkty!!! Isana krém na ruce mě zajímá. ☺☺ Krásný večer přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, Isana krém byl takový průměr, ale za tu cenu...
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Krém na ruce od YR jsem měla taky a ta vůně byla neskutečná :) Mrzí mě, že jsem si toho z limitky nekoupila více :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, já limitky lovím obvykle právě ve výprodeji po Novém roce (ty původní ceny mi přijdou malinko přestřelené), takže taky pokaždé už nemají, co jsem si původně vyhlídla. Z té poslední limitky jsem chtěla ještě víc věcí s pomerančovou vůní, ale ty už byly vyprodané.

      Vymazat
  8. měla jsem masku z hroznových bobů,Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta maska od Isany s hroznovými jadérky byla fajn, měla jsem už druhou.

      Vymazat
  9. Mýdlo Palmolive taky kupuji, vyhovuje nám. Z toho další Tvého uvedeného bych brala krémy na ruce
    a to tělové mléko- mám ráda výrobky s aloe vera.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já mám krémů na ruce taky docela spotřebu. A to tělové mléko bylo moc příjemné.
      Hezký víkend

      Vymazat
  10. Občas dostanu jako dárek výrobky YR, sprcháče a tělová mléka. V poslední době mají divné obaly, ty plasty jsou tuhé, špatně se z nich doluje obsah, alespoň mně se to tak zdá :-). Raději mám výrobky na tělo od Manufaktury, vždy krásně voní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, s některými obaly od Y.R. taky docela bojuji, ale zrovna u tady zmíněných výrobků to bylo bez problémů. Manufakturu mám taky ráda, ale moc prozkoumanou ji nemám.
      Hezký den

      Vymazat
  11. Marcela Nordic Passion21. října 2022 v 19:31

    Obecně omlazujícímu efektu kosmetických produktů nevěřím, prostě nevěřím, že něco zastaví stárnutí:-), nebo udělá jakýkoliv zázrak,možná plastická operace:-), i tak si ale kupuju a zkouším různé produkty jako ty:-). Z těchto znám tělové mléko, mám ráda i krémy na ruce, teď je opět potřebuji o něco víc. Hezký večer, Stáňo. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, taky si nemyslím, že by mi krémy odstranily vrásky. Ale řekla bych, že používání séra a očního krému zpomalilo tvorbu vrásek kolem očí (a nebo si to aspoň namlouvám ;-))

      Vymazat
  12. Zaujalo mě to tělové mléko od YR. Vždy jsem s tělovými mléky měla problém, aby se rychle vstřebávaly a nezanechávaly právě ten mastný film. Je tedy super, že tohle to nedělá a moc ráda se po něm mrknu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle mléko byla nějaká limitka k 60. výročí firmy. Ale měla jsem od YR tělové mléko s vůní kokosu a taky se vstřebávalo hodně dobře. A moc hezky vonělo.

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni, teda dneska samé zajímavé produkty. Zkušenost mám však snad jen se sprchovým gelem Dove, ty já si kupovala jednu dobu téměř výhradně.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Stáni,
    myslím si, že jsem měla taky ten krém od Lorealu a souhlasím s tvým hodnocením. Loňská vánoční limitka YR voněla moc pěkně, ráda si je kupuji. Znám i masku Isana a byla jsem s ní spokojená. Mně spotřeba jde pěkně od ruky, mizí mi hodně jednorázových masek a tělové péče, ale dneska jsem dodělala třeba pudr a tvářenku:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, krém byl z Glanz boxu, takže jsi ho určitě měla taky. Limitky od YR mívají pěkné vůně vždcky, ale ta ostružina se povedla fakt hodně.
      Hezký den

      Vymazat
  15. Mám stejný krém od Yves Rocher a je skvělý! :) Jsem s ním moc spokojena, ale to i s většinou dalších produktů této značky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krémy YR mají většinou skvělé vůně, s účinky to není tak úžasné, ale na běžné přemazání rukou jsou fajn. Co do účinku je lepší krém s arnikou, ale ten zas moc nevoní...

      Vymazat
  16. S tím Dove mám obdobné zkušenosti a byla jsem z toho balení nešťastná, sprcháč šel velmi špatně ven z lahvičky.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v těchto případech většinou sprcháč naředím trochou vody, ale tenhle jak byl krémový, tak se s vodou nespojoval dobře.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)