sobota 5. února 2022

Z kosmetické poličky 31

 Původně jsem plánovala, že tu dneska bude článek o přečtené knížce. Ale to bych si ji nesměla  zapomenout nafotit.  A když jsem si na focení odpoledne vzpomněla, tak bylo už zataženo a díky tomu tak mizerné světlo, že jsem focení vzdala. A rozhodla se dopsat článek o spotřebované kosmetice, ke kterému už mám fotky hotové (fotím většinou průběžně).
Zatímco prosincová spotřeba byla na mé poměry docela bohatá, tak v lednu jsem se vrátila na svůj obvyklý průměr. Článek tedy nebude nijak extra dlouhý.

  Eau Fraiche The Vert

Koupeno – Yves Roche. Balení – 100 ml. Cena – 890 Kč
Když ze sortimentu YR zmizela toaletní voda s vůní zeleného čaje, vzala jsem zavděk eau fraiche ve stejné parfemaci. Bohužel  to byl trochu krok k horšímu. Ne ž by to tedy byl propadák. Vůně  je velmi příjemná a osvěžující s lehce  citrusovým nádechem. Bohužel ale má menší výdrž, co je při její ceně zklamání. A nezaujalo mne ani balení – nezajímavý skleněný falkonek s nevýraznou papírovou etiketou (kterou se mi během používání podařilo lehce opatlat).  Škoda…
4/5

Antiperspirant Black&White Clear (Nivea)

Koupeno – DM drogerie. Balení – 50 ml. Cena – 54,90
Stálice na mé kosmetické poličce, jiný antiperspirant používám jen velmi zřídka. Jsem spokojená s tím jak funguje – vydrží dlouho chránit, má jemnou nevtíravou vůni a nedělá fleky na oblečení
 5/5

Balance&Mild (Palmolive)

Koupeno - ? Balení  - 90 g. Cena - ? (podle netu kolem 15 Kč)
Další stálice z naší koupelny – buď ho kupujeme sami, nebo ho manžel nafasuje v práci. Tohle přinesl z práce.  Obsahuje výtažky z heřmánku, má velice jemnou, nevýraznou vůni, dobře pění a nevysušuje.  Taková mýdlová klasika
3/5

Krém na ruce Tagtreaumer (Balea)

Koupeno – DM drogerie. Balení – 100 ml. Cena – 29,90
Krém je z nějaké baleácké limitky. Má středně hustou konzistenci a sladší, ale nevtíravou vůni. Dobře se na rukách roztíralo i vstřebávalo. Hydratace se mi zdála průměrná – je to podle mne takový kousek na běžné přemazávání rukou přes den. Balení v tubě s odklápěcím víčkem je docela praktické.
3/5 

Baies de Minuit (Yves Rocher)

Koupeno – Yves Roche. Balení – 150 ml. Cena – 109 Kč (sleva)
Tento tělový peeling s romantickým názvem Půlnoční plody byl z předloňské vánoční limitky. Já jsem si ho kupovala až někdy z jara v outletové nabídce, takže mne vyšel levněji. Má konzistenci i vzhled malinové marmelády a i vůně je taková ovocná – já jsem asi nejvíc cítila maliny doplněné dalšími ovocnými tóny. Peelingová zrníčka jsou spíš drobnější, takže se mi peeling příjemně používal. Tuba s odklápěcím víčkem má moc hezký design.  
4/5 

Pleťová maska  Magic forest (Balea)

Koupeno – DM drogerie. Balení – 1 ks. Cena – 29,90
I tato plátýnková maska je z limitky a přiznávám, že jsem si ji oněkud infantilně koupila kvůli veverce na obalu. Maska obsahujuje výtažek z malin a borůvek (bohužel to nebylo nijak patrné ve vůně – podle mne maska nevoněla vůbec). Plátýnko bylo velké tak akorát, aby mi vyšlo na obličej, nikde moc nepřebývalo (jen jsem s ním trochu bojovala při rozkládání). Bylo dobře napuštěné – séra tam bylo přesně tak akorát, aby se během doporučených 15 minut aplikace v podstatě všechno vsáklo. Pokožka po použití byla taková vypnutější a vyhlazená. Hydratace byla taková průměrná, ale špatná maska to nebyla
4/5

Vzorky
Hydratační krém  CeraVe. Zjemňující krém CereVe
 Vzorky - po 7 ml
Vzorky krému CeraVe, které  jsem dostala k testován v rámci  #trndprojekt  budou ještě chvíli uzavírat články o spotřebované kosmetice - pořád tu ještě nějaké mám. Hydratační krém je příjemný a dboře hydratuje, zjemňující  sice divně voní, ale zase na zdrsnělá místa pokožky funguje dobře. Podrobnější recenze byla tady.
4/5
 
 ✽
 
 
Tentokrát mezi spotřebovanými kousky není žádný vyložený propadák, tedy kousek, který by mne vloženě zklamal. A vlastně tu není ani nic, co by mne vyloženě nadchlo - nejlepší hodnocení si vysloužil můj starý dobrý antiperspirant Nivea, což ovšem není žádné překvapení. Takže tentokrát je to tak trochu nuda ... 



 

31 komentářů:

  1. Stáni, ve tvém dnešním kosmetickém okénku, které mám mimochodem moc ráda, mě rozesmála ta veverka. Přiznávám, že někdy funguju naprosto stejně. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, když vidím veverku, tak se neznám :D (považuji ji tak trochu za své erbovní zívře). Ale nakonec mne veverka navedla na celkem dobrou masku. A nedávno jsem si koupila další masku podle roztomilého obalu - tentokrát se sovičkou...
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Stáňo, znám jen peeling YR, měla jsem ho v adventním kalendáři. Zatím čeká ve frontě, tak uvidím...
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mně ten peeling přišel fajn - hezky voněl a nebyl moc drsný.
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Mýdlo Palmolive také používáme. Sáhla bych i po aniperspirantu Nivea. To ostatní co neznám, bych klidně vyzkoušela.
    Hezkou neděli, Stáňo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, Palmolive mýdla jsou taková klasika. My jsme na ně zvyklí, protože je manžel fasuje v práci a občas donese nějaké přebytečné domů. A já pak v krámu sáhnu ze zvyku většinou taky po něm.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Stáňo, ráda jsem nakoukla do Tvého kosmetického okénka. Nivea má v poslední době dost dobrých výrobků, připadá mně, že se dost zlepšila. Hezkou neděli přeje Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já od Nivey používám pravidelně jen ten antiperspírant a nedávno jsem měla odličovat na oči (ten byl taky fajn). Dřív jsem ještě hodně používala jejich šampony a kondicionéry.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Ahoj Stáno, obdivuji, že jsi si i přes to vůni od YR pořídila, protože za tyto peníze se dají sehnat kousky např. v Sephoře nebo na Notinu, ale je to jistě o preferencích. Krémy na ruce od Balea mi nevyhovují, proto nekupuji, Nivea kuličkové deodoranty - antiperspirynty jsem si oblíbila.
    Krásnou neděli přeji. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, mně tuhle vodu doporučila prodavačka v kamenném obchodě jako náhradu za tu toaletku s vůní zeleného čaje, kterou jsem měla předtím a kterou už neměli. Na očichání to bylo stejné, že bude mít menší výdrž, mi nedošlo (a s ne tak elegantním balením jsem se smířila).
      Hezký nastávající týden

      Vymazat
  6. Stáni, hezká přehlídka spotřebovaných výrobků. Líbí se mi peeling od YR, má hezké balení a určitě by mi i voněl. Ostatní produkty neznám, teda v obchodech ano, ale nemám je vyzkoušené.
    Přeji krásný týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, ony ty vánoční limitky YR bývají všechny fajn. Já si po Novém roce ve slevách objednala pár kousků z té loňské s vůní pomeranče v čokoládě a ostružin a zejména pomerančový sprcháč voní skvěle. A i ty starší byly fajn.
      Měj se krásně

      Vymazat
  7. Z uvedeného jsem neměla nic, ale ráda bych prozkoumala více toaletní vody od Yves Rocher. Měla jsem zatím pouze jednu a to ještě cestovní balení, ale byla jsem s ní spoko :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Stáňo, s krémy na ruce od Baley souhlasím. Měla jsem jich víc, ale opravdu jen průměr. Fajn bývají v práci, že nemám na rukou mastný film, ale mám pocit, že musím pořád mazat a mazat. Tuhá mýdla už vůbec nekupujeme, ale mám ráda tekutá od Palmolive. Jinak Niveu antiperspiranty může ve všech podobách :) Občas prostřídám s Dove a Rexonou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, tuhá mýdla kupuju tak nějak ze zvyku (a občas manžel donese nějaké nafasované z práce), ale postupně taky čím dál víc používáme tekutá. Vyzkoušej ta od Balea, pokud jsi je ještě neměla - myslím, že poměr cena - výkon je u nich více než dobrý.

      Vymazat
  9. Pokud chceš dobrou toaletku s vůní zeleného čaje, tak doporučuji od Elizabeth Arden. Stojí pár korun a já osobně ji miluji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, koukala jsem na stránky Notina a myslím, že za vyzkoušení rozhodně stojí.

      Vymazat
  10. Ahoj Stáni,
    z tvých spotřebovanců znám ten peeling Yves Rocher, jsem přesvědčená, že jsem ho loni měla. JInak mám taky moc dobrou zkušenost s vůní Elizabeth Arden Green Tea, kupuji ji většinou na elnino v akci za pár korun.
    Měj se krásně, Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky děkuji za tip. Zkusím tuhle vůni ulovit někde ve slevách...
      Hezký den

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, já kdysi do Yvesu chodila pro kokosovou toaletku, voněla jako bounty tyčinka, ale už jí nedělají.Od Nivey mám teď připravený na rozdělání Rose Touch antiperspirant ve spreji, tak jsem na to zvědavá. Přemýšlím, že bych z té růžové řady zkusila ještě něco dalšího. Krém na ruce jsem po roce a půl spotřebovala svůj pracovní, takže bude v dalších spotřebovancích. Krém na ruce je pro mě do spotřebována největším oříškem.
    Budu se těšit na tvůj další článek,
    Sabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, já sprejové antiperspiranty moc nepoužívám - většinou mne při aplikaci dráždí a kýchám z nich. Kuličkové mne takto netrápí :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. "Infantilni" nakup me pobavil:-), ale naprosto chapu:-). Hezky den, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má koupenou další "infantilní" masku - tentokrát se sovičkou :D

      Vymazat
  13. Tělový peeling od YR vypadá moc hezky. Velmi podobný jsem dostala od babičky k Vánocům. Jsem zvědavá na jeho vůni ✨ já teď naposledy spotřebovala tělový olej, který voněl naprosto bozsky

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peeling YR byl příjemný a hezky voněl. On YR mívá ty vánoční limitky povedené

      Vymazat
  14. Deodoranty od Nivey mám také nejraději, as kosmetikou CeraVe jsem spokojená, zbavila jsem se díky ní "kuřecí" kůže na pažích, která mě trápila už od prvního těhotenství. Moc hezký článek :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za návštěvu. Antiperspiranty Nivea jsou taková moje stálice...

      Vymazat
  15. Palmolive mýdla mám ráda, souhlasím, že jsou takovým průměrem :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)