úterý 1. června 2021

Z kosmetické poličky 23

 Pravidelné každoměsíční články tentokrát zahájí článek o spotřebované kosmetice. Potřebuji totiž vysypat tašku se spotřebovanými produkty, aby se mi nepletly ty spotřebované v květnu s těmi, co spotřebuji teď v červnu. První adept na odložení už stojí na poličce nad vanou...

 

Sprchový gel  Pomme Rouge (Yves Roche)

Koupeno - YR. Balení - 50 ml. Cena - dárek k nákupu (běžně kolem 45 Kč)
Gel měl červenou barvu a v hodně nevýraznou vůni - v tomto směru mne trochu zklama. Hezky myl a nevysušoval. Lahvička má  hezky design, ale úplně praktické není šroubovací víčko (dost často se mi zakutálelo). Navíc je lahvička, poměrně tvrdá, takže jsem měla trochu problém z ní vydolovat poslední zbytky gelu.
3/5

Anti-wrinkle mask Q10 (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení – 2x 8 ml. Cena -12,90
Tato pleťová maska obsahuje koenzym Q10, bambucké máslo a jojobový olej a  je určená pro zralou  pleť, měla by předcházet vzniku vrásek.  Nechává se působit 10 - 15 min..  Maska měla konzistenci krému, dobře se roztírala a na pleti byla příjemná, i když bezprostředně po aplikaci malinko pnula a štípala (ale ne nijak výrazně). Je mastnější, ale  většina masky se vstřebala, zbytek jsem setřela odličovacím tamponem. Po použití masky  jsem měla  opravdu příjemný pocit vyživené pleti. Jedno balení obsahuje 2 oddělitelné sáčky, jeden mi vystačil na dvě aplikace. Poměr cena – výkon tady považuji za opravdu velmi dobrý.
5/5

Krém na ruce Beer cosmetic (Manufaktura)

Koupeno - swap. Balení – 75 ml. Cena - ? (podle netu kolem 100 Kč)
Tento krém s chmelu a ječmene, mandlovým olejem a bambuckým máslem jsem dostala v rámci nějakého swapu (tuším za nadbytečnou aviváž, které se mi nahromadily boxů). Jde sice o krém z řady pánské kosmetiky, ale manžel krémy na ruce většinou ignoruje, tak jsem se ho ujala já. Balení má docela elegantní pánský design, z tuby šly bez problémů vydolovat i poslední zbytky krému, jen bych ocenila širší odklápěcí víčko. Měl trochu zvláštní vůni, která byla spíš pánská, taková trochu natrpklá (za začátku se mi nezdála, ale pak jsem si na ní zvykla). Krém se dobře roztíral i poměrně rychle vstřebával. Výživu rukou bych hodnotila jako lepší průměr.
3/5

Lait parfume Evidence (Yves Rocher)
Koupeno – dárek k nákupu. Balení – 200 ml. Cena – ? (běžná cena 529 Kč)
Parfémované tělové mléko  obsahuje  mandlový olej a vodu z bio chrpy. Má středně hustou konzistenci a takovou trochu výraznější, těžší vůni, která mne úplně neoslovila. Dobře se roztíralo i vstřebávalo a pokožka po něm byla po něm byla hezky vyživená a hydratovaná. Lahvička má velmi jednoduchý minimalistický design a praktické šroubovací víčko s odklápěcím hořejškem. Bohužel je z poměrně tvrdého plastu (zřejmě daň za 100% recyklovatelnost), takže tak poslední třetinu mléka byl trochu boj z lahvičky vydolovat. Špatný produkt to není, ale za tu cenu bych si ho sama nekoupila.
2/5

Krém na ruce měsíčkový (Chopa)

Koupeno – ? Balení – 100 ml. Cena – podle netu kolem 25 Kč
Tenhle krém přivezla na chalupu asi máma, nepamatuji si, že bych ho kupovala já. Obsahuje měsíčkový extrakt a alantolin, které by měly napomáhat k regeneraci pokožky rukou. Tuba má širší šroubovací víčko, bez problémů šly vymačkat i poslední zbytky krému. Měl hodně jemnou, nevýraznou, ale příjemnou vůni, dobře se roztíral, slušně vstřebával a ruce po něm nijak nelepily.  Vyživující efekt bych hodnotila jako průměr, ale  poměr cena - výkon určitě špatný není. Je to takový fajn krém na běžné používání.
4/5

Eau de toilete Thé vert (Yves Roche)

Koupeno – Yves Roche. Balení - 100ml. Cena – 329 Kč (akční sleva)
Toaletní voda má vůni zeleného čaje doplněnou citrusy. Byla velmi příjemná, osvěžující a nevtíravá. Balení ve skleněném flakonku s jednoduchým nápisem a ozdobným refiéfem bylo elegantní a přitom praktické (rozprašovač fungoval bez problémů a opravdu „vytáhl“ z flakonku i poslední zbytky). Výdrž není bůhví jaká – přece jen jde o toaletní vodu. Ale používala jsem ji moc ráda.
5/5 

Balanced&Mild (Palmolive)

Koupeno - ? Balení – 90 g. Cena - ? (podle netu kolem 10 Kč)
My mýdla Palmolive občas kupujeme, ale tohle konkrétní donesl manžel z práce, kde jich nafasovali celý balík. Je to klasické průměrné tuhé mýdlo obohacené o výtažky z heřmánku. Mělo jemnou, nevýraznou vůni – spíš mýdlovou než heřmánkovou, pěnilo, umylo a neměla jsem pocit, že by nějak vysušovalo ruce. Jen mne tentokrát nepříjemně překvapilo, že se v něm při používání udělaly vlasové praskliny, což nesnáším (jak by pravil klasik  - „na funkci to nemá vliv“, ale vypadá to ošklivě, protože ty praskliny vypadají jako špinavé).
2/5
 

 
A to je vše, co tento měsíc zmizelo z mé kosmetické poličky. Kdybych měla vybrat favorita, tak by jím byly dva produkty z opačného cenového spektra -  toaletní voda The vert od Yves Roché  a pleťová maska Cien. A nejméně mne vlastně zaujaly taky dva produkty, které stojí na opačné straně cenového spektra - tělové mléko Evidence a mýdlo Palmolive, i když ani jeden kousek bych nehodnotila jako propadák. 
Tak co, zaujalo vás něco? Nebo máte něco z této přehlídky vyzkoušeného?

22 komentářů:

  1. Stáňo, neznám osobně ani jeden z jmenovaných výrobků, tak děkuji za nakouknutí do tvé koupelny.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já u podobných přehlídek na jiných blozích dopadám stejně - taky skoro nic neznám. Ono té kosmetiky je tolik...
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo, ahoj. Já jsem měla z Tvé ukázky jen z Lidlu tu pleťovou masku a taky spokojenost. Zaujala mě toaletní voda se zeleným čajem a citrusy, já mám tuhle kombinaci ráda, tak si ji koupím. Díky za inspiraci. Zdraví Tě Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, toaletka je fakt příjemná. A ta maska z Lidlu je za ty peníze skvělá.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Ahoj Stáni,
    tu vůni jsem měla taky už několikrát a je skvělá. Mám vůni zeleného čaje ráda. Zaujala mě ta pleťová maska, mrknu se po ní, až zase něco dodělám...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mně se ta vůně taky moc líbí, už mám druhé balení (i když s jiným a řekla bych, že méně povedeným, designem. Pokud jdem o tu pleťovou masku, myslím, že je spíš na starší pleť, možná by pro tebe byla hodně mastná. Ale mají ještě asi dva další druhy. A vzhledem k ceně za vyzkoušení určitě stojí.
      Hezké dny

      Vymazat
  4. Krásnou slunečnou středu. Z produktů jsem snad nic kromě Palmolive mýdla nezkoušela a to si už nepamatuji. :) U nás kupujeme mýdla dezinfekční, alespoň od dob korony...

    Somemthingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mýdla jsou taková obyčejná záležitost a člověku utkví v pamětí buď, pokud jsou skvělá, nebo pokud jsou úplně strašná (a tohle není ani jeden případ ;-))

      Vymazat
  5. Stano, produkty Yves R. znam, vzdy musim ke konci nechat otocene vickem dolu, aby postupne stekaly i posledni zbytky. Cajovnik a citrusy ale neznam, zni mi to dobre. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, taky to řeším postavením na víčko, což vzhledem k tvaru a velkosti víček není úplně nejjednodušší úkol :D. Mléko, které dobírám, mámvždycky nacpané někde v rohu, aby mělo oporu aspoň ze dvou stran, jinak se kácí. A ta vůně toaletky je opravdu hodně příjemná (aspoň tedy mně)

      Vymazat
  6. Neznám nic, tak jsem ráda nakoukla ;)
    Přeju pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, ráda jsem tě tu viděla a i já přeji krásné dny

      Vymazat
  7. Trochu mě zklamal ten sprchový gel od Yves Rocher. Většinou jsem zvyklá, že jejich gely mají nádhernou vůni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, mne trochu taky. Měla jsem ze stejné řady i krém na ruce a ten voněl hezky, takže jsem čekala něco podobného...

      Vymazat
  8. Stáni, díky za kosmetickou reportáž. Z produktů jsem zatím nevyzkoušela nic. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  9. Mýdla od Palmolive používám často, nejraději si kupuju zelené s olivou :) Zbylé produkty neznám, ale zaujalo mě to parfémované tělové mléko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zelené s olivou máme na chalupě. Bude v přístím článku, protože už ho tam moc není :D

      Vymazat
  10. Ahoj Stáňo, taky Ti vyhovuje plet. maska z Lidlu, mě také.Naopak parfémované tělové mléko od YR bylo moc prima, ale já ho dostalo loni - předloni. Právě jsem začala testovat kosmetiku YR, kterou jsem dostala milým dárkem a zatím jsem s péčí nadmíru spokojená. ☺♥
    Prima víkend přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, mně u toho mléka úplně nesedla vůně a dost mi štvala ta tvrdá lahvička, ze které šlo mléko špatně ven. Hydratace byla docela fajn.

      Vymazat
  11. Měla jsem masku od Cien a taky jsem s ní byla velmi spokojena. Tělové mléko od Yves Rocher jsem taky měla a úplně mě neoslovila ta vůně. Jako parfém by mi nevadila, ale v tělovém mléku na mě byla dost těžká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, taky mi u toho mléka nesedla vůně a musím řici, že mi dost zaskočilo, když jsem na stránkých YR našla, kolik stojí.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)