pondělí 7. června 2021

Co jsem taky ochutnala 32

 A máme tady další tak trochu rekapitulační článek. Tentokrát na mé oblíbené téma, kterým je jídlo. Zase po měsíci vám nabídnu pohled na to, co jsem ochutnala (obvykle poprvé) i své dojmy z jednotlivých produktů, co skončily na mém stole. Najdete tu od každého trochu - věci zdravé i nezdravé, slané i sladké,  jogurt, sýr i čokoládu. Tak pokud vás to zajímá, může číst dál
 
 
 
Oštěpek (Koliba)

Koupeno - Billa. Balení - 180 g.  Cena - 69,90 (sleva)
Pařený uzený sýr je určený na grilování nebo rozpečení v troubě.  My jsme ho ho grilovali v trouě - stačilo mu asi 5 minut. Sýr si zachová kůrku, vnitřek je  tekutý, ale postupně se stává trochu žvýkačkovitým. Chuťově je sýr dobrý, dobře ladí s brusinkami. Ale tedy cena je podle mého přestřelená.
3/5

Raw Bio Energy Lemon&coconut (Bombus) 

Koupeno - DM drogerie. Balení - 50 g. Cena - 34,90
Zajímavá kombinace - sladko, kyselo kokosové chutí. Nakyslá a mírně nahořklá citronová chuť spolu s kokosem sráží sladkou chuť datlí
5/5
 
 Bio Malina + ostružina (Rajec)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 750 g. Cena - 16,90
Vychlazená je osvěžující, v chuti dominuje malina, ostružina moc cítit není. Chutná jako sifon se šťávou. Perlivá akorát, není přeslazená, byť cukr obsahuje. Taková klasická ochucená voda.
3/5
 
 Bio Máta+ bezinka (Rajec)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 750 g. Cena - 16,90
Vychlazená je osvěžující, chuť je zajímavá - převažuje máta s lehkým dozvukem bezinkových květů.  Perlivá akorát, zbytečně slazená, myslím, že bez cukru by chuť byla lepší. není přeslazená, byť cukr obsahuje. Taková klasická ochucená voda.
4/5
 
Mlsni.si Pikao (Tatra)

Koupeno – Lidl. Balení – 133 g. Cena - 13,90
Pod názvem Mlsni.si se skrývá slazený tvaroh doplněný  ochucující složkou, která je umístněna zvlášť a do tvarohu se po otevření překlopí a vmíchá. V mém  případě bylo ochucujíc šlo o Pikao. A protože Pikao je slazené kondenzované mléko, je celý dezert sladký jako hrom. To, že tvaroh není dusivý a ochucující složky je v poměru k němu dost, výrobek v mých očích nezachránilo.
1/5
 
Cherry & Cranberry (Terravita)

Koupeno - dárek. Balení -  225 g. Cena - ?
Hořká čokoláda s kousky brusinek a višní byla poměrně dost sladká, v chuti byly výrazně cítit višně, brusinky ani moc ne. Hodnotila bych ji jako takovou dost  průměrnou čokoládu. Sice jsme ji s mámou snědly, ale sama bych si ji znovu nekoupila
2/5

Babiččin jogurt  Mandarinka + pomeranč (Pilos)

Koupeno – Lidl. Balení – 150 g. Cena - 6,90
Jogurt má ovocnou složku na dně, takže je třeba ji rozmíchat. Není jí tam zrovna moc, takže ve výsledné chuti není příšliš patrná – spíš jogurt osladí než výrazně ochutí. Nezaujal mne, znovu ho kupovat nebudu
2/5
 
Arriba (J.D. Gross)
 
Koupeno – Lidl. Balení – 125 g. Cena – 34,90
Hořka čokoláda s  95% obsahem kakaa je opravdu hodně hořká. Když jsem si ji asi dvakrát dala do ovesné kaše, musela jsem si ji pak přisladit (normálně si dávám hořkou mezi 50  a 70% a ten 25% a vyšší rozdíl v obsahu kakaa je fakt znát). Není sice úplně krémová, ale to takhle hořké čokolády bývají málokdy. Každopádně podle mého je poměr cena - výkon opravdu velmi dobrý. Pokud máte rádi hodně hořké čokolády, tak za vyzkoušení myslím stojí.
5/5

Kefírové mléko citron + bezový květ (Mlékárna Valašské Meziříčí)

Koupeno – supermarket Řehák. Balení – 450 g. Cena – asi 20 Kč
Kefírové mléko mne zaujalo svou příchutí, když jsem cestou ke kadeřnici hledala v regále nejbližšího supermarketu rychlou  svačinu. Mám nakyslé věci docela ráda a v tomto mne toto kefírové mléko nezklamalo. V chuti je cítit  hlavně citron, bezinka je malinko, ale celkově je to zajímavá příchuť a klidně si tento kefír koupím znovu.
5/5

Orange marmelade with whiskey (Hatherwood)

Koupeno – Lidl. Balení – 250 g. Cena – 29,90
Marmeláda je z řady brandované pro Lidl (pod touto značkou se prodávají výrobky inspirované Anglií, nicméně konkrétně tato marmeláda je vyrobená v Německu). Obsah ovocné složky je jen 35 %, zbytek tvoří glukózo-fruktózový sirup a cukr. Díky tomu bohužel byla hodně sladká a měla takovou trochu gelovou konzistenci. Sladkost trochu eliminovaly obsažené kousky pomerančové kůry, které přidávaly takový lehce nahořklý akcent, i patrná příchuť whisky, ale ani tak mne chuťově moc nenadchla.
2/5
 
Jamón Serrano (Sol de Mar)

Koupeno – Lidl. Balení – 70 g. Cena – 39,90
 Sušená vepřová šunka je nakrájená na tenounké plátky a je prorostlá drobnými tukovými žilkami. Je sice malinko slanější, ale jinak chuťově není špatná. Trochu stínem je obsah konzervantů (ale to je daň za typ balení).
4/5
 
 Oříšková tyčinka s arašídy a kešu (First Nice)

Koupeno - Lidl. Balení - 35 g. Cena - 9,90
Tyčinka kromě arašídů a kešu obsahuje rýžové křupinky a čokoládovou polevu, kterou je potřený spodek tyčinky. Bála jsem se, že v tyčince budou hlavně arašídy, ale obsah kešu je taky docela slušný a  hlavně jsou  patrné i v chuti. Mínusem je obsah glukozového sirupu, jinak ale myslím, že tyčinka má dobrý poměr cena - výkon.
4/5
 

 
Pokud jde o určení favorita měsíce, tak je tu kandidátů hned několik. Nakonec bych volila asi dva citronové zástupce - Kefírové mléko citron a bezový květ z Mlékárny Valašské meziříčí a Bombus Raw tyčinku citron a kokos. Propadák mám jasný - tvarohový mix Mlsni si z Mlékárny Tatra
Jsem zvědavá, jestli něco z uvedených výrobků znáte a pokud ano, tak jestli se shodujeme v názoru.
 
 













 

34 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    znám ty sýry na gril a chutnají mi, jen jsou strašně drahé. Kupuji je vždy v akci a pokaždé se u toho kroutím. Dost mě zaujala čokoláda s ovocem a taky to, co jsi nejvíce odsoudila Mlsni si s pikaem. Já mám totiž sladké věci moc ráda a toto bych ráda vyzkoušela. zaujala mě i ta tyčinka s kokosem, to by mi mohlo chutnat:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ta tyčinka s kokosem je dobrá, tu si určitě ještě někdy koupím. Mám teď ještě od stejné značky pomeranč s kakaem a slaný karamel, tak jsem na ně zvědavá. Ten tvaroh s Pikaem by na mne fakt hoodně sladký.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Tak tady znám jen tu čokoládu, stačí mi tedy bohatě tak 70%, tohle byla už skutečně síla :o)
    A sušenou šunku. Nějakou máme doma vždycky, určitě jsem měli i tuhle.
    Stáňo, děkuji za přehled a přeji pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, 95% je už opravdu trochu "brutál", ale zas je výhoda, že málokdy mne napadne si vzít víc než jednu kostičku :)
      Hezký den

      Vymazat
  3. Neznám nic. Ale dala bych si sýr a mám ráda pomerančové džemy 😉
    Krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, sýr nebyl špatný, ale jako většina sýrů na gril mi přijde docela drahý. A pokud jde o ten pomerančový džem, tak ten byl z těch slabších, co jsem měla...

      Vymazat
  4. Stáňo, zaujaly mne ani marmelády z Lídlu. Měla jsem pomerančovou a citronovou, přišly mně příšerně sladké až přeslazené, dojedl manžel. Přitom totéž dovezené z Itálie (dostala jsem od dcery) výborné. Souhlasím s vámi, oštěpky u nás jsou hodně drahé, a navíc nemají s těmi původními nic společného. Líbila se mi ta hořká čokoláda. Ochucené vody, minerálky, tvarohy ani kysané výrobky nemám ráda, bezva jsou neochucené. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, pomerančovou marmeládu jsem předtím měla nějako italskou a to fakt byla jiná "liga". Já ochucené minerálky taky normálně nekupuju a nepiju - tyhle byly z Brandnooz boxu, tak jsem je vyzkoušela. Ochucené mléčné výrobky si kupuju občas pro změnu (a taky, abych měla rezervu, když potřebuju po něčem rychle sáhnout), jinak jím buď neochucenou Hollandii (případně si do ní přidávám domácí marmeládu) nebo si míchám tvaroh s kakaem

      Vymazat
  5. Nic jsem toho tady uvedeného neochutala, ale určitě bych si vybrala. U té pomerančové marmelády jsem si vzpomněla, že mi ji kdysi přivezla kamarádka z dovolené z Anglie a že mi moc chutnala a nikterak přeslazená nebyla. Asi mají tu svoji správnou recepturu.
    Hezký den, Stáni!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, však ona ta marmeláda byla vyrobená v Německu :). Měla jsem před tím italskou a to bylo úplně něco jiného...
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Stáni, překvapil mne kefír s citronem a bezovým květem. Tuto příchuť bych u kefíru nečekala, ale Tobě chutnal, tak ho někdy vyzkouším. :o)
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, mně chutnal, tak doufám, že nezklame ani tebe.
      Hezký den

      Vymazat
  7. já bych si dala oštěpek,díky,Sv.

    OdpovědětVymazat
  8. Stáni, znám jen sýr, oštěpek mám ráda, ale kupuju si v akci, jinak je drahý. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  9. Stáňo, já nemůžu (kdekoliv) nekoupit pomerančovou marmeládu. V Lidlu také kupuji, ale tuto s alkoholem ne. Ta obyč mně chutná, kupuji ji, když už jiné nemám.
    Díky za report. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, mám doma ještě jednu pomerančovou z Lidlu (koupila jsem ji omylem místo meruňkové). Uvidím, jaká bude ta...
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Teda, jsem překvapená z toho Mlsni si tvarohu! Ještě jsem se nedostala k jeho vyzkoušení, ale přeslazené věci nemám moc ráda, takže z toho asi nic nebude :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ten tvaroh přišel fakt hrozně sladký. Nemám ráda Pikao, tak nevím, co jsem vlastně čekala...

      Vymazat
  11. Raw Energy tyčinky jsem si párkrát v nouzi koupila, ale jsou na můj vkus hodně sladké. Ta citrónová varianta by mohla být dobrý tip.

    Pomerančové marmelády miluji, ale úplně chápu, že to není příchuť, která by zaujala každého. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pomerančové marmelády moc ráda. Máš pravdu, že raw tyčinky jsou hodně sladké - ono co čekat jiného, když základ jsou datle... Já si většinou kupuji nějaké s kakaem, které tu slaskost kompenzuje. Tady ten citron taky nebyl špatný.

      Vymazat
  12. Tu řadu lídlovských čokolád taky miluju. Já mám nejradši tu 72 % čokošku, ta mi přijde ještě sladká. 80 % už je taková nahraně. Myslím, že mě by 95 % moc neuchvátila :D Ty oříškové tyčinky mám taky ráda, zbytek výrobků neznám :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně asi taky nejvíc chutná ta 72% a pak mám ráda i tu s pomerančem. 95% je už docela brutt.

      Vymazat
  13. Mě na první pohled zaujalo to Mlsni si, tak škoda, že bylo moc sladké. Ochutnala bych kefírové mléko. Má teda zvláštní příchuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Mlsni si jsem si měla koupit jahodové, třeba by tak sladké nebylo. Ono samotné Pikao je sladké jako hrom.

      Vymazat
  14. 95% čokoláda je na mě už moc. Oštěpek miluji, ale jen na grilu, z trouby není tak dobrý. Rajec vody jsem měla a nic moc, mám raději jiné. Zaujal mě Jamón Serrano, to si koupím. Díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Marcela Nordic Passion12. června 2021 v 18:18

    Znám kefír a tuhle příchuť miluju, takže se shodneme:). M .

    OdpovědětVymazat
  16. Já když vidím tu bezinku tak mě bolí žaludek a srdce. Bezinky miluji a ráda zkouším nápoje a docela by mě to i lákalo, ale nemůžu, takže jen někde náhodou, když není na výběr...
    Já znám tu čokoláda 95% ta je skvělá.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bezinku nijak nevyhledávám, ale tahle minerálka mi celkem chutnala.

      Vymazat
  17. Odpovědi
    1. Já si ochucené minerálky moc nekupuju, ale tahle příchuť mi přišla taky fajn.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)