čtvrtek 3. února 2022

Co jsem taky ochutnala 40

 Nově ochutnaných kousků tu za leden nemám příliš mnoho  - asi že jsem díky karanténě nešmejdila tolik po obchodech. Ale i tak je to tentokrát docela pestrá směska – něco sladkého, něco zdravého, něco slaného…   Mám tu jeden propadák, ale jinak mi většina věcí   chutnala, byť něco míň a něco víc.
 

 


Protein jogurt Mango (Pilos)

Koupeno – Lidl. Balení – 150 g. Cena – 12,90
Jogurt je bez tuku a naopak obsahuje zvýšené množství bílkovin (asi dvojnásobek oproti běžnému jogurtu). Byl trochu řidší než jsem čekala, ale obsahuje překvapivě poměrně dost mangové složky, a to nejen protlak, ale i kousky. Chuťově není špatný, ale u mne má bodík dolů za obsah kukuřičného škrobu.
4/5
 
Dried Mango Pieces (Alesto)

Koupeno – Lidl. Balení – 125 g. Cena – 59,90 (?)
Sáček obsahuje poměrně velké kousky klasicky sušeného manga. Nejsou tvrdé a mají  autentickou chuť manga. Nevýhodou je konzervace siřičitany (což ale u sušeného ovoce není neobvyklé), dobré naopak je, že mango už není doslazované..
4/5

Truffles Exta dark cacao  (Rudolf Braun)

Koupeno – dárek. Balená – 175. Cena – ? (podle netu cca 110 Kč)
Lanýže z belgické čokolády jsou lehce obalené v kakau a krásně se rozplývají na jazyku. Mají   výraznou  kakaovou, poměrně hořkou chuť, takže asi osloví spíš milovníky hořké čokolády. Mně chutnaly tak moc, že jsem jim odpustila i obsah palmového tuku.
5/5

Tvarohova svačinka z Poděbrad zahradní směs (Milko)

Koupeno – bufet v práci. Balení  - 140 g. Cena – 24 Kč
Zeleninový tvaroh je ochucený cibulí, česnekem, pažitkou a koprem, který já jsem v chuti vnímala jako dominantní. Mně tvaroh chutnal a i docela zasytil (měla jsem ho v práci s kouskem pečiva jako rychlý oběd).
5/5

Fruit sorbet Mango (Deluxe)

Koupeno – Lidl. Balení – 1 l. Cena – 59,90
Mangový sorbet je z lidlovské limitky Deluxe, která se objevuje vždycky kolem svátků (já ho kupovala nějak před Novým rokem), což je škoda, protože já bych ho mohla jíst pořád. Je hezky jemný, bez krystalků ledu a chutná opravdu mangově.  Za tu cenu to byl hodně dobrý kup. Složení jsem tentokrát  tedy ani nezkoumala, takže ani nevím, jestli obsahuje mnou neoblíbený glukozový sirup (bojím se, že nejspíš jo). Mangové příchuti jsem  ale ochotná odpustit ledacos.
5/5

Proteinový nápoj čokoláda (KetoDiet)

Koupeno – Brand box. Balení – 27 g (1 porce). Cena – cca 56 Kč (podle netu)
Z obsahu sáčku se smícháním s 200 – 250 ml vody připraví nápoj s vysokým obsahem bílkovin. Mně tento výrobek hodně zklamal – jednak se mi zdálo, že se prášek hůř rozpouští a hlavně mi vůbec nechutnal. Čokoláda je v něm cítit  málo, zato měl divnou příchuť – trochu jako bych pila rozmíchanou sádru. Aspoň jsem si díky Brand boxu ověřila, že tohle si fakt nikdy nekoupím.
1/5

Trhané vepřové (Krahulík)

Koupeno – Billa. Balení – 300 g. Cena – 60 Kč (?)
Tenhle výrobek  jsme koupili na vyzkoušení – zahlédla jsem ho v Bille poprvé.  Vepřové maso je připravené metodou sous-vide a stačí ho jen krátce (cca 20 min) povařit nebo dopéct. My jsme ho použili k přípravě burgerů a byli jsme spokojeni. Maso bylo  měkké, dobře ochucené a hezky se dělilo. Jako nouzová rychlovka na výrobu burgerů je fajn (a myslím, že by šlo i podávat s br.kaší.
4/5
 

Kokosový nápoj (Joya) 

Koupeno – Brand box . Balení – 200 ml. Cena – 29,90 (doporučená) 
 Nápoj obsahuje jen 11 % kokosového mléka (zbytek je voda, rýže a zahušťovadla). Asi díky tomu mi  při napití  přišlo, že  nemá nijak výraznou kokosovou  chuť. Spotřebovala jsem ho do ovesné kaše, kde se nějaká kokosová chuť ztratila úplně. Ale musím říci, že ze všech rostlinných náhražek mléka, co jsem zatím vyzkoušela, mi tohle přišlo asi chuťově nejlepší (i když kupovat si ho nehodlám ani tak, zůstanu u kravského).
3/5

 
Říci, který výrobek mne zaujal nejvíc, je docela těžké – váhám mezi belgickými lanýži, tvarohem se zeleninou a mangový sorbetem… Na stupeň vítězů asi postavím Fruit sorbet Mango z Lidlu – mango to u mne prostě vyhraje skoro vždycky. Zato pokud jde o propadák měsíce, tak mám jasno – tím je Proteinový nápoj Ketodiet.
A to je tentokrát všechno. Uvidíme, co zajímavého uvázne v mých nákupních sítích v únoru….

 

36 komentářů:

  1. Stáňo, znám jen sušené mango a to mám tedy opravdu ráda.
    Sušené maso taky, ale Krahulíka jsme doma myslím neměli...
    Přeji pohodový pátek. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tohle maso není sušené, aale pomalu vařené ve vakuu - když se vyklopí ze sáčku,tak je tam i šťáva (tu jsme do burgrů nevyužili, ale manžel jí se zbytkem masa vylepšil fazolovou polévku, co si vařil).
      Hezký víkend

      Vymazat
  2. Ani jedno jsem nezkoušela, ale láká mě to sušené mango.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak nic z toho, co jsi zde prezentovala jsem neochutnala, ale myslím, že bych klidně vše ochutnala bez újmy na zdraví :-).
    Hezké odpoledne!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já musím říci, že ten bílkovinný koktejl sice nebyl na újmu na zdraví, ale chuťové buňky z něj teda nejásaly ;-)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  4. My si domu kupujeme čokoládové proteinové jogurty z Lidlu. Ty milujeme ♥ A zmrzlinu bych si hnedle dala, miluji tu oříškovou. Mňam. Já chystám článek s dobrůtkami, bez kterých se neobejdu. Takové mé objevy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám docela ráda čokoládový proteinový puding z Lidlu. Na článek o dobrůtkách se těsím :).

      Vymazat
  5. Zajímavá ochutnávka. Přeji Ti krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  6. Je vidět, že máš hodně ráda mango, pro mě to je naopak ovoce, kterému se vyhýbám :) I když nejsem moc masová, tak mě asi nejvíc zaujalo to trhané vepřové :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, mango miluju - jak syrové, tak jako příchuť třeba v jogurtu nebo mangové nanuky ...

      Vymazat
  7. Stáni, dnes bylo pro mě vše nové a mango mám taky ráda. Měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak to jsem ráda, že jsem ti rozšířila obzory :D. Krásný víkend i tobě

      Vymazat
  8. Kromě zahradní svačinky neznám nic :D
    Ta čokoláda vypadá lákavě.
    Pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, ty čokoládové lanýže byly skvělé.
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Stáňo, zdravím. Já bych si z Tvé nabídky vybrala sušené mango a sušené maso. Zbytek neznám. Ráda jsem nakoukla, mně tyhle přehledy baví. Opatruj se. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, maso není sušené ale dělané ve vakuu. Jsem ráda, že tě článek zaujal.
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Úplné novinky pro mě, kromě svačinky, ale myslí, že jsem ji nikdy neměla :) nicméně sušené mango mám moc ráda.
    Nikys
    www.lifebynikys.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niky, ta svačinka je fakt dobrá, doporučuji vyzkoušet (pokud ti tedy nevadí kopr). Hezký den a díky za návštěvu

      Vymazat
  11. Stáňo, zahradní Svačinku mám moc ráda, kupuji si ji občas už roky. A mangové sorbety máme taky moc rádi, dělám je i sama ve zmrzlinovači. Sušené mango taky chutnalo. Takže zkušenosti mám dost podobné.
    Pěkný víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, vidím, že máš mango taky v oblibě :).
      Pěkný víkend

      Vymazat
  12. Stáni, Truffles znám a chutná mi. Ostatní výrobky jsou pro mne celkem nové. Určitě bych ochutnala tvaroh a Fruit sorbet, to mne zaujalo.
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, na Fruit sorbet si asi budeme muset počkat - v běžném sortimentu jsem ho neviděla.
      Hezký den

      Vymazat
  13. tvarohovou svačinku mám moc ráda,Sv.

    OdpovědětVymazat
  14. Moc lituju, že nemáme Lidl u nás ve městě, sice Pardubice nejsou taky daleko, ale jelikož máme Tesco, Billu a Penny, pak už se člověku nechce dojíždět. Ale zas přijdu o neznámé pochutinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám v dosahu Billu, Lidl, Penny, Normu, Albert, takže to tak různě střídám :). Vlastně i malé Tesco, a tam v podstatě nechodím, protože má dsot tristní úroveň.

      Vymazat
  15. Ahoj Stáni, ze zmíněných mám zkušenost akorát s Pilos proteinovými jogurty a také jsem byla spokojená. Co mě ale oslovilo ještě víc byla proteinová tvarohová tyčinka, není to nic co by si člověk s trochou snahy neudělal doma, ale zažene to chuť na sladké a přitom doplní bílkoviny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, Pilos proteinovou tvarohovou tyčinku jsem taky měla - není špatná, ale zas nějak strašně mne neuchvátila. Ale určitě je to lepší varianta než Merci čokoládičky, kterými se právě cpu :(

      Vymazat
  16. Ja ty proteinové pytlíky taky nedávám, mě celkové vadí cokoliv pít a jsou v tom nějaké částečky. Z toho důvodu nedám ani Smoothie 😅 mě nejvíce zaujaly lanýže, protože miluju čokoládu.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně smoothie nevadí, ale tohle mi přišlo jako sádra ve vodě :D

      Vymazat
  17. Belgické lanýže by byly jasná volba. Přemýšlím, že sušené mango jsem vlastně asi nikdy neměla a ochutnala bych je ráda. Teď mám ještě domácí křížaly a švestky, tak třeba někdy později i na ně dojde.

    Ty proteinové drinky taky nedávám, brr. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám doma taky ještě domácí křížaly, ale občas si koupím nějaké jiné sušené ovoce - pro změnu.Kromě banánů, goji a fíků mi chutná skoro všechno, možná ještě ananas moc nemusím...

      Vymazat
  18. Zaujaly mně mangové plátky, nestává se často, že člověk narazí na něco, co není doslazované :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plátky nebyly špatné, hlavně byly celkem šťavnaté.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)