neděle 5. dubna 2020

Nedělní Vysočina

V průběhu tohoto týdne se objevily znovu noční mrazy a my tak trochu podlehli panice, jestli puštění vody na chalupě nebylo poněkud předčasné a jestli nám náhodou během týdne někde nezamrzla. Takže jsme se po týdnu vydali to zkontrolovat. A taky využít krásného počasí a trochu se projít.
Voda nám nikde nezamrzla, takže jsme jen vyvětrali a vyrazili do polí a k rybníkům - tenktokrát na druhou stranu než minule.



I tentokrát bude v hlavní roli voda a taky pár kytiček, co na drsné Vysočině přece jen vystrčily hlavičky.













A už jsme zase doma

A ještě ty kytičky...



Další fotky už nejsou přímo od nás z chalupy, ale z cesty domů. Zastavili jsme se na dvou místech, která vídáme cestou vždycky jen z okénka auta. Ne, nejsou to žádné pamětihodnosti nebo jinak zajímavá místa. To prní je rybníky, u kterého v létě funguje kemp a  my si vždycky říkali, že se musíme kouknout, jestli by tam bylo slušné koupání. A to druhé je ruina nějakého statku - jen jsme prostě chtěli vědět, co přesně tam je (ze silničky to moc vidět není). Tak už je naše zvědavost uspokojena :) - v rybníku by se asi koupat dalo a ruina je fakt ruina.











30 komentářů:

  1. Ahoj Stáňo, krásné fotografie Vysočiny - ráda jsem se s vámi prošla.
    Příjemný a klidný týden. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, bylo to tam fajn. Příjemný týden i tobě.

      Vymazat
  2. Stáni, krásná procházka. Máte chalupu na pěkném místě. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, nestěžuju si :). I když bych mohla, jedni z našich dvojích sousedů si postavili asi 100 od našeho plotu skladovací halu (prodávají potřeby pro chovatele, krmivo a drůbež). Té se ale při focení vyhýbám - zatím úspěšně, takže jste se s ní ještě neseznámili :D
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáňo, to je nádhera! Po týdnu v Praze skvělé nadechnutí! Vysočina nezklame. Drsná, ale moc krásná!
    Přeji pokud možno pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, Vysočina je fakt - já říkám, že je taková malebná...
      Měj se pěkně

      Vymazat
  4. Prima fotky! V rybníku jako takovém jsem se už tedy dávno nekoupala. Přitom v dětství a mládí jsem u přírodních rybníků trávila.
    Hezký den, Stáni!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já se třeba loni koupala snad akorát v hotelovém bazénu :). A přitom bylo v létě vedro...
      Měj se hezky

      Vymazat
  5. Stáni, jak já bych se už chtěla projít kolem rybníka, nebo nějakém vodní hladiny. Chybí mi to, takže děkuji za krásnou procházku s tebou. A rujny mne také baví, hezké fotky.
    Přeji pohodové dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, pohled na vodu je takový ukldňující, ať už je to hladina nebo voda tekoucí. V neděli to bylo víc o těch hladinách, i když tekoucí vodu jsme viděli taky, ale zmeliorovaný potok není zas až tak fotogenický :)
      Pěkný den

      Vymazat
  6. Krásné fotky, děkuji za ně. Rujny jsou moje úchylka, asi tak jako hřbitovy, takže pokud tam někdy ještě zajedete, klidně toho nafoťte víc, ráda se pokochám. U rybníka muselo být krásně. :)
    Mějte se fajn! Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, jsi spřízněná duše - hřbitovy máme rádi stejně jako ruiny. Takže pokud je míjíme, tak do nich většinou vlezeme, byť ne vždy to nafotíme. Tak příště budu myslet na to, že zajímají i někoho jiného než mne.
      Hezký den

      Vymazat
  7. Musíte mít na chalupu na krásném místě :) Fotky na mě působí uklidňujícím dojmem a jsem ráda, že jsem se aspoň takto mohla podívat na Vysočinu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, na Vysočině je fakt pěkné. A teď po týdnu skoro "domácího vězení" so to člověk užívá ještě víc než normálně.

      Vymazat
  8. Pokud bude do konce týdne opravené auto, uvažuju o tom, že buď vyšlu chlapa na chatu na velikonoce anebo vezmeme i pesany a pojedeme oba. Nebyl tam nikdo nějak od podzima a je potřeba to zkontrolovat a hlavně začít odvážet odsud dřevo které tady nepotřebujeme (máme plyn a na opékání buřtů se dřevo z ovocných stromů moc nehodí, zatímco do krbovek je naprosto ideální) a vyhnat myši....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že dneska, kdy hodně lidí je doma víc, než jsou zvyklí, je vypadnout do přírody nebo na chatu dobrý nápad. My na chalupě vlastně nepotkali vůbec nikoho (jen souseda jsme zdravili na dálku přes plot), kdybych šla v Praze do lesoparku, tak lidí potkám mnohem víc.

      Vymazat
  9. Kráné fotky, dýchá z nich jaro :) Taky teď chodím na procházky více než kdy jindy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Vysočině to bylo zatím nesmělé jaro (nekvete ještě skoro nic), ale i tak to bylo fajn

      Vymazat
  10. Krásné fotky a i jistě velmi hezky strávený čas.
    Miluju různé ruiny a rozpadliny, takže ten statek, to by bylo něco pro mně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My taky ruiny a rozpadliny prolézáme rádi, pokud na ně někde narazíme.

      Vymazat
  11. Ahoj,
    moc pěkné fotky. Já doufám, že se tento týden dostaneme taky na chatu, tedy že se tam dostanu já:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Stáni moc děkuji za tak nádhernou procházku s Tebou. Fotky jsou úžasné, uklidňující. Vysočina má své kouzlo. Měj se moc krásně.Z💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, ráda jsem kousek Vysočiny ukázala a jsem ráda, že se fotky líbily.
      Klidné dny

      Vymazat
  13. Už se těším, až všechno pokvete! Dělají mi radosti i poupata na stromech :) Také jsme včera vyšli na procházku k našemu výročí - prošli jsme si naučnou stezku (2km) a abychom nešli stejnou cestou, tak jsme to pak vzali po silnici (3km) a na vyvětrání to bylo akorát :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já hlavně doufám, že všechno pokvete až v době, kdy nebude už hrozit, že to všechno pomrzne jako loni třešně a švestky. Ale taky se těším, až višeň a třešeň budou v květu - mají rozložité koruny, tak vypadají krásně.

      Vymazat
  14. Opět moc hezké fotky přírody :) A hned když jsem uviděla tu ruinu, tak jsem si vzpomněla na jednu podobnou, taky na Vysočině, kterou jsme loni zahlédli, když jsme tam byli na dovolené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se bohužel ruin najde víc. My jezdívali ještě kolem jedné - bývalého mlýna. Stačili jsme ho ještě prolézt než vyhořel (bohužel jsme nefotili) a dneska už je na tom místě nový dům (musím přiznat, že sice moderní, ale docela hezky zasazený do okolí). Takže tady jsem pořád říkala, že tu ruinu musíme prozkoumat než spadne nebo ji shrnou bagrem :)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)