neděle 26. dubna 2020

Malé radosti každý den ...

aneb hledání síly v malých radostech, to je motto výzvy, se kterou přišla Vendy z blogu Švět podle Dandíka. A protože i já si myslím, že hledat si radosti v maličkostech všedního dne je důležité (a zvlášť důležité v této poněkud podivné době, která asi nám všem méně či více zasáhla do života), tak jsem se rozhodla se k výzvě připojit ...


A tady máte mé malé radosti z tohoto, právě končícícho, týdne. Tedy ty, které my zůstaly zachycené v mobilu.
Pondělí - cesta z práce ve slunečném pozdním odpoledni přes řeku s pohledem na Karlův most a Kampu  a dál přes téměř liduprázdné Staroměstské náměstí




Úterý - jedna z našich sídlištních kvetoucích sakur


Středa - trochu se mi natáhla práce, takže nejvíc mne potěšil manžel, který mne tam v půl dvanácté vyzvedl autem a já se nemusela harcovat MHD v roušce. To ale samozřejmě zdokumentované není, takže místo toho jedna rychlá fotka mých oblíbených buků cestou k metru.
 

Čtvrtek - větvička do vázy v procházky po sídlišti


Pátek - na chalupě nám vykvetla třešeň


Sobota - koryta osázená letničkami 


Neděle - pohled na les na obzoru u nás na chalupě


Doufám, že i příští týden přinese spoustu malých radostí

34 komentářů:

  1. Ahoj,
    to je moc pěkný článek. My jsme dneska byly s mamkou u švadleny, zpátky jsme jely přes les (normálně jezdíme po Strakonické) a kochaly jsme se tam dvěma krásnými loukami. Na jedné jsem teda fotila pokus o outfit, tak zítra bude ve článku:-) Jinak z tvých fotek se mi moc líbí ta prázdná Praha (takhle se mi moc líbí, hlavně ta cesta na Kampu) a rozkvetlé stromy.
    Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Stáni, moc pěkné radosti. Krásně jsi zachytila celý svůj týden. Měj pěkný nový týden.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné maličkosti. Lákala by mě prázdná Praha, ale je to z ruky ;)
    Krásný začátek nového týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, a já mám prázdnou Prahu u ruky a pro samou práci si jí ani neužiju :(. Sedím u PC a datluju jak datel - ať už je to doma nebo v kanclu ..
      Hezký týden i k vám

      Vymazat
  4. Stáňo, paráda! malé radosti lze skutečně najít každý den a všude!
    Moc ti je přeji!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Až se budu moci konečně svobodně nadechnout,tak si ty miniradosti opravdu vychutnám,ale zatím jsem čím dál víc otrávená z nesmyslných nařízení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si je vychutnávám už teď. Škoda se nechat otrávit...

      Vymazat
  6. To je super typ článků :) Moc se mi líbí, že si dokážeš v každém dni najít něco, co tě potěší :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, malé radosti jsou podle mne nejlepší recept proti vyhoření i blbé náladě.

      Vymazat
  7. Samé krásné radosti jsi měla.
    Jen tak dál!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji a přeji dny se spoustou malých radostí.

      Vymazat
  8. Stáni, krásné fotky malých radostí. Takhle prázdný Staromák znám jen z fotek. Protože jsem "ohrožený druh" nejen kvůli věku, ale také nějakýmm neduhům, do centra nejdu. Dnes jsme s mužem absolvovali pěší cestu do lékárny a jednoho e-shopu, (i když jsme mohli jet tramvají, či autobusem). Výsledkem jsou puchýře na pravé noze. Frajerka si vzala nové boty. :-D Kvetoucí stromy a fotky z chalupy jsou také parádní.
    Hezké jarní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, já mám pocit, že v centru je míň lidí než u nás na sídliště v parku nebo příměstském lese :). Ať se puchýře rychle zahojí.

      Vymazat
  9. Bez nich by to neslo - bez tech malych raodsti. Fotky Prahy jsou obvykle zaruka hezke podivane, ted bez lidi jeste vetsi. No a sakura!!! Ta je! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, sakur tu máme po sídlišti povícero, ale o téhle jsem do minulého týdne nevěděla. Sice těmi místy občas chodím, ale asi to nebylo nikdy v době, kdy sakura kvetla (a nebo si teď víc všímám :))

      Vymazat
  10. Stáňo, ano každý den je spousta malých potěšení, jen je potřeba si to uvědomit.
    Moc hezky jsi to sepsala.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, přesně tak - ty malé radosti je třeba si uvědomovat. A hned je život hezčí :)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  11. Když člověk je vnímavý, tak je mu dopřáno radovat se z ,,malých" radostí. A Tobě se to daří. Fotka Staroměstského náměstí je opravdu nezvyklá. Prahu navštěvuji málo, ale toto náměstí mne vždy vítalo téměř přeplněné lidmi. :-)
    Měj se Stáni, hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  12. Koukat cestou z práce na krásy Prahy by se mi teda líbilo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám štěstí, že pracuju v centru, takže opravdu cestou z práce nebo do práce mohu obdivovat Prahu. Jen škoda, že zatím neotevřeli Valdštejnskou zahradu - tudy je cesta moc fajn

      Vymazat
  13. Stáni, krásně jsi pojala výzvu a zdokumentovala tvé malé radosti. Vidět Staromák bez lidí je opravdu hodně výjimečné a pro fotografy asi hodně zajímavé, ale jinak je to smutný pohled. Na chalupě vám krásně kvete třešeň, my už máme odkvetlou a celkem hnědou. Tak nevím, jestli ji spálil mráz, ...snad nějaké třešničky budou.
    Přeji prima týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, to víš Vysočina - všechno je u nás později. Uvidíme, jak to bude s úrodou. Loni jsme měli pár třešní do pusy, tak letos by se sešlo trochu víc.
      Hezké dny

      Vymazat
  14. Každý den je dovod na radost a to doslova... Vždy sa dá niečo aj ked maličké nájsť - z čoho sa možeme tešit. Japonské sakury milujem!

    OdpovědětVymazat
  15. Vždycky se mi ohromně líbila stará kamenná koryta osázená kytkami - vypadá to skvěle a ještě se tím přetvoří něco starého a ošklivého na něco krásného a dobře sloužícího. Dnes bychom to označili jako moderní upcycling. :D

    Sakury máte na sídlišti nádherné! Prázdnou Prahu jsem si taky fotila, je to něco opravdu nevídaného...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme ta koryta celkem tři (do třetího jsem dávala semínka afrikánů, tak jsem ho nefotila - nebylo co), původním majitelům sloužila opravdu jako žlaby ve chlévech. Měli jsme ještě jednu poloviční, ale to nám někdo šlohnul :(

      Vymazat
  16. Doufám, že vám letničky hezky pokvetou! :) Člověk musí hledat radost v maličkostech, jinak by se teď z toho zbláznil :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koryto se surfiniemi vypadá dobře, ale muškáty doznaly díky mrazu trochu újmu. Doufám, že se z ní vzpamatují.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)