pátek 3. dubna 2020

Co jsem taky ochutnala 18

Začátek měsíce je tady a s ním i můj oblíbený článek o jídle . Tentokrát si odpustím dlouhý úvod a půjdu hned k věci, protože se mi taky sešlo opravdu hodně výrobků, a to i díky Cool boxu, který dorazil v polovině měsíce a který jsem už stačila téměř celý vyjíst.
Tak jdeme na to. A varuji - bude to dlouhé.

Bio veggie mix (Viva)

Koupeno - benzínka OMV. Balení  - 25 g. Cena - 35 Kč.
Směs sojových bobů, dýňových semínek, rajčat a cukety vyráběná v Rakousku pro občerstvení  sítě čerpacích stanic OMV. Dost mne zklamala - v obsahu převažují pražené sojové boby, které přerazily jakkokoliv zeleninovou chuť. Navíc jsou jak rajčata, tak cuketa v hrozně malinkých kouscích, takže nejsou cítit ani na skus. A cena je přestřelená (i s přihlédnutím, že jde o produkt v bio kvalitě).
1/5

Jogobella+linseeds (Zott)

Koupeno - Cool box. Balení - 150 g. Cena - 14,90 (doporučená)
Jahodový jogurt je doplněný šťávou z citrusového plodu yuzu, borůvkový plody acai a oba lněnými semínky.  Ovocná složka je už vmíchaná do jogurtu a je jí relativně dostatek (našla jsem i celou jahodu, borůvek bylo povícero), lněná semínka jsou zajímavý doplněk . Chuťově to můj favorit nebude - vybírám si jiné příchutě, ale že by mi nechutnaly, to říci nemůžu.
3/5

Veggie burger (Garned gourmet)

Koupeno - Cool box. Balení - 150 g. Cena - 89,90 (doporučená)
V balení jsou dva plátky "burgeru", které velikostně přesně pasují do kaiserky. Chuťově burger velmi příjemně překvapil - je dobře ochucený a kdybych nevěděla, že je z rostlinných surovin, tak bych asi ani nepoznala, že to není maso. Fakt mi chutnal. Pro vegetarián super výrobek a i já, masožravec, bych si ho asi klidně koupila.
4/5

Skyr drink borůvka (Bohušovická mlékárna)

 Koupeno - Cool box. Balení - 230 ml. Cena - 14,90 (doporučená).
Nápoj je  docela hustý (poslední zbytky jsem z kelímku vyjídala lžičkou, což úplně praktické není),  borůvky jsou v chuti cítit. Jen by možná mohl být o něco méně sladký. Já nejsem milovník borůvkových příchutí, ale musím říci, že mi nepřišel špatný. A určitě mi chutnal víc než klasický ochucený skyr.
3/5

Zákys z jižních Čech (Agrola)

Koupeno - Cool box. Balení - 330 g. Cena - 23,90
Jde o výrobek zrající v obalu, takže má ovocnou složku dole a je třeba ji s nápojem promíchat, což byl trochu boj. Má svěží nakyslou a trochu štiplavou chuť, která by mohla možná někomu vadit, ale mně velmi vyhovovala. Meruňková složka obsahovala i kousky ovoce. Je poměrně hustý, takže nešel úplně dobře dopít (nakonec jsem zbytek naředila trochou mléka a bylo). Balení ve skle má své výhody (recyklace obalu, lze o opětovně zavřít), ale zase je trochu těžší.
4/5

Citronáda Birell (Plzeňský Prazdroj)

 Koupeno - Bradnooz box.  Balení - 500 ml150 g. Cena - 22,90
Míchané nápoje na bázi piva nejsou úplně můj šálek čaje. Tento, který je kombiancí nealko piva a citronové šťávy, jsem věnovala synovi, ale protože ho pil u nás, tak jsem i ochutnala a musím říci, že úplně špatný nebyl. Vychlazený byl docela osvěžující, v chuti převažoval citron a nebyl přeslazený.
3/5

Kinder Choco fresh

Koupeno - Cool box. Balení - 41g. Cena - 22,90
Balení (které je třeba uchovávat v chladu) obsahuje dvě jednotlivě balené tyčinky. Ty jsou potažené mléčnou čokoládou, která je hezky křupavá, a uvnitř je kombinace mléčného  a lískooříškového krému. Dohromady to chutná překvapivě dobře, i když tedy sladké je to hodně (což mně trochu vadí, naopak manžel si liboval).
3/5

Jogobella No sugar (Zott)

Koupeno - Cool box. Balení - 150 g. Cena - 15,90 (doporučená)
Jahodový jogurt bez přidaného cukru je krémový a nepříliš hustý.  Ovocné složky je tam myslím dostatek, ale chuťově výrazný moc není.
3/5

Jogobella Mango  (Zott)

Koupeno - večerka. Balení - 150 g. Cena - asi 14 Kč.
Koukám, že jsem si v březnu udělala průřez sortimentem Jogobelly, přitom já ochucené jogrty kupuju hrozně málo. Tenhle jsem si koupila v Krumlově ve vietnamské večerce, když už bylo všude (zejména v restauracích a kavárnách) zavřeno a já měla hlad. Byl jemně krémový a měl příjemnou mangovou chuť (a to já můžu).
4/5

Tyčinka Kokos&madle (Emco)

Koupeno - DM droberie. Balení - 35 g. Cena - 24,90
Tyčinka je z řady Ořech&protein. Je bez přidaného cukru a obsahuje 25 % rostlinného proteinu.  Mandle i kokos jsou v chuti dostatečně patrné, i když hlavní složkou jsou arašídy. Není tak křupavá jako jiné tyčinky z této řady, což je způsobené obsahem kokosových plátků a strouhaného kokosu (které mi tam úplně neseděly chuťově).
3/5

Dobrá vláknina (Bonavita)

Koupeno -  Brandnooz box. Balení - 35 g.  Cena - 8,90 (doporučená)
Drobné tyčinky s vysokým obsahme vlákniy, které jsou určené do jogurtu nebo do mléka. Já je zobala jen tak, nemám rozmáčené cereálie extra v oblibě. Tyčinky jsou lehce nasládlé a chutnaly mi trochu perníkově (i když žádné perníkové koření neobsahují, jen olej s rozmarýnem a bohužel taky glukozový sirup). Jako nouzová svačinka OK, ale nijak nezaujaly.
3/5

Ječná kaše malina (Crownfield)

Koupeno -  Lidl. Balení - 65 g.  Cena - 6,90 (akce)
Klasická instantní kaše, která obsahuje i mléko, a stačí ji tedy zalít horkou vodou a nechat 5 minut odstát.  Nehrudkovala, dobře se rozmíchala a hezky voněla po malinách, kterých je tam vizuálně docela dost.  Kromě malin obsahuje i lněná semínka a je slazená třtinovým cukrem. Chuťově mi přišla OK.
4/5

Swiss chocolate  (Mark&Spencer)

Koupeno -  Mark&Spencer. Balení - 125 g.  Cena - 41 Kč (akce)
Hořká čokoláda se  72% obsahem kakaa. Z mého pohledu slušná hořká čokoláda. Trochu jí chyběla úplná jemnost, ale špatná nebyla. Nebylo mi jí líto do kaše, ale dala se mlsat i jen tak.
4/5

Ecuador Raspberry (J.D.Gross)

Koupeno -  swap. Balení - 125 g.  Cena - ? (tuším kolem 35 Kč)
Hořká čokoláda se 70% obsahem kakaa a malinovými kousky je lidlovským brandem. Čokoláda sama o sobě je takový slušný průměr,  malinové kousky jsou  bohužel taková ostrá divná drť, která mi v chuti docela vadila. Ale čokoláda hezky voněla po malinách.
3/5

Celozrnný mrkvový koláč (Dr. Oetker)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 500 g. Cena - 69,90 (doporučená)
Konečně došlo na polotovar z jednoho ze starších boxů.  Do směsi je třeba přidat strouhanou mrkev, vejce, tuk a vodu, takže vlastně v krabici je směs celozrnné mouky a třtinového cukru s kořením, a to za mi doporučenou cenu  nepřijde zrovna jako bomba a práci to moc neusnadní. Upečený dort (těsto vyjde na klasický dortový korpus, který se dá bez problémů prokrojit) byl ale docela dobrý (promazala jsem ho krémem z Lučiny a másla  udělaným podle receptu na krabici). Nicméně další mrkváč bude ze základních surovin, polotovar mi přijde zbytečné vyhazování peněz.
2/5



Favoritem měsíce je Veggie burger a za ním v těsném závěsu Zákys z jižních Čech. Propadákem měsíce je jednoznačně Bio veggie mix, za ty peníze, co za něj chtějí, fakt nestojí. Další propadák už tu vlastně není, mrkvocý koláč skončil s dvěma body hlavně kvůli ceně ...
Kdo jste to dočetli až do konce, máte můj obdiv. A kdo se přitom nešel podívat do ledničky, jestli tam není něco dobrého, tak dvojitý. Protože je z těch fotek dostala regulérní hlad...

26 komentářů:

  1. Krasne ráno, tohle jsou super články a moc mě baví. Dřív jsem je také dělala. Asi se k nim budu muset vrátit. :) Skyr nápoj jsem ochutnala také, i v jahodove prichuti a mam stejný názor. Dala jsem ho dětem. :D ale ty jogobely mi chutnají všechny.
    Sabi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, díky za reakci. Mne všeobecně skyr nijak moc neoslovil, byť uznávám jeho výživové přednosti. V podobě nápoje mi přijde přijatelnější.
      Hezký víkend

      Vymazat
  2. Určitě bych si z toho docela množství vybrala. Není tam nic, co bych vyloženě musela odmítnout, ale zřejmě něco bych si koupila i víckrát, něco jen ochutnala.
    Klidný víkend, Stáňo!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, i pro mne tam byly v podstatě samé přijatelné věci. Je to i tím, že se dost povedl Cool box, protože věci z něj tvoří tak polovinu kousků.
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Stáni, já tyhle tvoje články miluju, moc mě baví. A z tvojí nabídky snad kromě ochuceného piva bych asi nepohrdla ničím. Měj klidnou a zdravou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, díky za pozitivní odezvu, těší mne, že tyto články baví. Já na ochucená piva taky nejsem, normálně je vždycky lifruju k synovi, ale tentokrát u nás byl autem, tak se mu hodilo ho hned otevřít. Tak jsem se vetřela na ochutnání :)
      Užijte si víkend

      Vymazat
  4. Stáňo, děkuji za tu přehlídku. Doma jsem měla snad jen tu čokoládu od Marks and Spencer, ale nějak si nepamatuji, jaká byla...
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ono to tu čokoládu celkem charakterizuje - je dobrá, ale nic výjimečného, z čeho by si sedl člověk na zadek :).
      Měj se pěkně

      Vymazat
  5. Stáňo, dočetla jsem to až do konce a do lednice se nešla podívat. Z uvedeného znám pouze jihočeský zákys Agrola, i když dávám raději přednost jogurtu ve skle od tohoto výrobce a potom samozřejmě jogurty Jogobella v různých příchutích (miluju meruňky) a také čokoládu Ecuador, kterou jsem kdysi dostala od sousedky (za sazenice rajčat).
    Každopádně zajímavé čtení, zejména proto, že spoustu výrobků vůbec neznám.
    Hezký den A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jihočeský jogrt ve skle si občas taky kupuju (většinou právě meruňkový).
      Hezký den

      Vymazat
  6. Hezka ukazka opet. Za me skyr a ty jogurtove veci, i cokoladou bych nepohrdla:-). Dekuji za inspiraci. Hezky den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, jogurtových věcí se tu tentokrát sešlo neobvykle hodně, takže bylo z čeho vybírat, což není úplně obvyklé (já nejvíc jím bílou Hollandii s něčím, co si sama přidám). Naopak v čokoládách experimentuji ráda a nějaká tu bývá skoro každý měsíc.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  7. O, tak to je výběr. Já bych určitě sáhla po tom burgeru, to by mě lákalo vyzkoušet.
    Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, ano - tentokrát do bylo bohaté. Burger chutnal i mně - poměrně zarytému masožravci, takže ten myslím můžu doporučit
      Hezký den

      Vymazat
  8. Ahoj, já jsem ještě většinu nestihla ochutnat, ale první, co z cool boxu padlo, byla kinder čokoláda, to já můžu. Ani jsem se s nikým nedělila, všechno jsem si to snědla sama:-) Zítra ale dojde na nějaké ty jogurty:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mne do čokolády Kinder přemluvil manžel - že bych ji měla ochutnat, původně jsem celé balení chtěla nechat jemu. Ale je pravda, že přemlouvání do čokolády u mne moc práce nedá :)

      Vymazat
  9. To je ale super inspirace. Jogurty Jogobella mám asi nejraději od té doby, co se u nás začaly prodávat a že je to hodně dlouhá doba. Mrkvový polotovar mě zklamal, protože já mám asi nejraději mrkvové dortíky, zrovna dnes jsem na jeden koukala u nás v OC na Smíchově ... v prodejně Sklizeno, kde ho měli vystavený. ☺, ale odolala jsem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten polotovar na mrkvový dort mi přijde jako taková zbytečná záležitost. Když polotovat, tak chci, aby to bylo hned - jen zamíchat. A tohle vyžaduje ještě dost dalších surovin a strouhání mrkve k tomu.
      Měj se hezky

      Vymazat
  10. Na Kinder Choco Fresh sa chystám už veľmi dlho! :) Som si istá, že to bude dobrota aj keď sladká, tak ako píšeš. :) Ale aj tak sa teším, keď sa mi ich podarí nájsť. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, tohle je typ čokolády, kterou by mi nenapadlo si koupit - já jsem spíš na hořké. I tu krabičku, co byla v boxu, jsem dala manželovi. Ale když mne přemlouval, ať ochutnám, tak jsem se nechala...

      Vymazat
  11. Stále nic nestíhám....jediný článek, který jsem přečetla je tento :-) Mrzí mě, že jsem nezaregitrovala cool box:-( byly v něm zajímavé produkty. Měj krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, při tvém povolání teď není divu, že nestíháš. Držím palce, ať máte na oddělení co nejklidněji a málo pacientů.

      Vymazat
  12. Co by byl díl bez čokolády :D Dobruo vlákninu znám, kupuju a mě teda chutná s tvarohem :) Pak mě ještě zaujala tyčinka od Emca, ty se na výlety vždycky hodí.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, přešně - na výlety vždycky tyčinku :). A čokoláda je u mne jasná, tam hodně experimentuji s různými hořkými, takže fakt vyjde aspoň jedna každý měsíc.

      Vymazat
  13. Dobrou vlákninu si ve velké krabici kupuji ráda, naopak to malé balení jsem ještě nezahlédla :) Kinder i Skyr jsem už taky měla a obojí mi vcelku chutnalo. Nejvíc mě zaujaly veggie burgery, nic podobného jsem zatím totiž nevyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veggie burger byly moc dobré. Ale je fakt, že v obchodě jsem je ješttě taky nezahlédla. Možná v nějaké zdravé výživě...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)