pondělí 10. února 2020

Z kosmetické poličky 7

Když jsem na začátku roku měnila frekvenci článků na měsíční, tak jsem se trochu bála, jestli budu mít každý měsíc čím článek naplnit. Ale po lednu s deseti produkty a pár vzorečky se mi v únoru sešlo sedm spotřebovaných produktů a nějaký ten vzoreček, tak to vypadá, že měsíční frekvence snad bude udržitelná.
A teď už se půjdeme podívat, jaké kousky se mi tu tedy sešly.


Expresní odličovač očí Pur Bleuet (Yves Roche)

 Koupeno - Yves Roche.  Balení - 200 ml. Cena - 135 Kč (sleva, běžně 269 Kč)
Expresní odličovač očí s chrpou je dvoufázový a měl by snadno odstranit i voděodolný make-up. Obě složky šly poměrně dobře promíchat, s odlíčením si poradil docela dobře, jen řasenka mu dělala trochu problémy. V očích nepálil a nezanechával nijak mimořádně mastný film. Vyhovovala mi modrá barva - bez problémů bylo viditelné, kolik odličovače je na tamponku.  Mínusem je ne úplně nízká běžná cena (a taky jsem zjistila, že mne promíchávání odličováků přestává bavit)
4/5

Mýdlo grapefruit-ginger (Greenland Fruit emotions)

Koupeno - dárek. Balení - 100 g. Cena - ?
Mýdlo mělo moc pěknou plechovou krabičku s obrázkem grepu, takže vypadalo docela luxusně. Ale zdání klame - bylo to obyčené mýdlo, které bohužel vůbec nevonělo a ani moc nepěnilo.
2/5

Tekuté mýdlo Olive&petit grain (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení - 190 ml. Cena - dárek k nákupu (běžně 89 Kč)
Mýdlo mělo příjemnou, nepříliš výraznou olivovou vůni. Dobře mu fungovala pumpička, hezky pěnilo a nevysušovalo ruce. Nevýhodou je vyšší cena.
4/5

Elixir Jeunesse Sleeping care (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení - 50 ml. Cena - 450 Kč (akce - běžně 799 Kč)
Noční krém  s intenzivním hydratačním a regeneračním účinkem. Měl lehkou skoro gelovou konzistenci a příjemnou vůni. Lehce se roztíral a velmi dobře se vstřebával. Pleť po něm byla hezky vyhlazená a hydratovaná.
5/5

Elixir Jeunesse Reparation (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche. Balení - 50 ml. Cena - 450 Kč (akce - běžně 799 Kč)
Denní krém, který by měl chránit pleť před nepříznivými vlivy vnějšího prostředí. Tento krém měl podobně příjemnou vůni jako jeho noční verze.   Byl také poměrně lehký, i když proti nočnímu se mi překvapivě zdál malinko mastnější. Roztíral se dobře, ale trochu déle se vstřebával, což u denního krému není ideální.
4/5

Regenerační kondicionér na poškozené vlasy (Yves Roche)

Koupeno - swap. Balení - 150 ml. Cena - ?(podle netu kolem 100 Kč)
Měl perleťovou barvu, nepříliš výraznou rostlinnou vůni a hustotu tak akorát, aby se dobře  aplikoval. Šikovné  je balení v tubě, ze které šly docela dobře vydolovat i poslední zbytky. Vlasy se po jeho použití daly celkem dobře rozčesat a po uschnutí byly hladké a hebké.
4/5

Black&white invisible clear (Nivea) 

Koupeno - Albert. Balení - 50 ml. Cena - 44,90 Kč (akce - běžně kolem 55  Kč)
Můj nejoblíbenější antiperspirant. Používám ho už dlouho a jen občas vystřídám nějakým jiným. Má velmi lehkou, nevýraznou vůni, ale funguje  velmi spolehlivě a nenechává bílé fleky na oblečení.
5/5

Vzorečky a hotelová balení

Nachtkerze (Weleda) - vzorek 20 ml
Sprchový krém s pupalkovým  a makadamovým olejem měl smetanově bílou barvu, moc nepěnil a hlavně mi velmi nevoněl. Plusem bylo, že nevysušoval.  Tubička vstačila na 2 použití
1/5 
Deeply nourishing (Dove) - vzorek 10 ml
Sprchový gel měl hustší krémovou konzistenci a příjemnou vůni. Moc nepěnil, ale nevysušoval. Vyšel  akorát na 1 použití.
4/5

Anew Ultimate (Avon) - vzorek  
Denní krém s ochranným faktorem byl trochu hutnější, ale nechával mastný film. na pokožce. Byl celkově docela  příjemný, jen vůně byla trochu zvláštní. Obsahystačil na obličej, krk i dekolt.
3/5 
Kopřivový šampon na vlasy (Miléne) - 10 g.  
Ačkoliv jde asi o běžně prodávané jednorázové balení, zařadila jsem ho mezi vzorky, kterým velikostně odpovídá. Šampon měl měl zelenou barvu a skoro žádnou vůni. Hrozně málo pěnil a balení bylo na jedno umytí skoro málo.
1/5 



Koukám, že polovina produktů (když nepočítám vzorečky) je tentokrát z Yves Roche, ale je to spíš náhoda. Lednovým premiantem ale produkt z Y.R. je - asi nejvíc jsem byla spokojená s nočním krémem Elixir Jeunesse (a samozřejmě taky se svou stálicí - antiperspirantem od Nivey). Propadák měsíce se tentokrát rekrutoval ze vzorků  a je jím kopřivový šampon (těsně následovaný sprchovým gelem od Weledy).

24 komentářů:

  1. Stáňo, díky za poznatky. Mám teď problémy s vlasy a ten kondicioner nevypadá vůbec špatně.
    Hezký týden.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. YR jsem uz take zkousela, vetsinou tedy jine produkty. I kdyz se oznacuje za prirodni, neni az tak prirodni, prestoze je asi napred oproti beznemu sortimentu drogerii. Jejich akce byvaji zajimave. Hezky vecer, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, Y.R., kterou jsem vyzkoušela, většinou nebyla špatná, i dkyž bych řekla, že když vezmu poměr cena-výkon, tak ta cena je trochu vyšší. Ale zase mívají různé akce, dárky k nákupům a tak. Já tam skoro víc než věci pro sebe kupuju dárky, hlavně sprcháče nebo nějaké sady - to je taková věc, kterou využije skoro každá žena

      Vymazat
  3. Vidím, že máš ráda YR :-) Já od ní mám nejraději mycí gely, ty jsou krásně voňavé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, ona je to spíš náhoda, že se mi tu sešlo víc věcí Y.R. Občas neodolám nějaké akci a taky tam kupuju dárky, takže mám dárky k nákupu a dárky z věrnostního programu... Jinak já kosmetiku celkem dost střídám

      Vymazat
  4. Jsi skvělá. Mám poměrně citlivý typ kůže, nemohu moc střídat.
    Občas to končí ošklivou alergii, jsem nucena investovat do přírodní kosmetiky.
    Je drahá, ale nedráždí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, já mám kliku, že snesu skoro všechno, takže většinou sahám po běžné drogérkové kosmetice. Pokud mi něco nevyhovuje, tak je to většinou spíš kvůli vůní, konzistenci nebo nefunkčnosti, než že by mi to dělalo problémy.

      Vymazat
  5. Stáňo, děkuji za tvá hodnocení a poznatky. Krém od YR ve vzorku (takovém větším než jsou pytlíčky) jsem dostala, využiji to na nějaké kratší cestě.
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já si krémy koupila právě na základě vyzkoušení vzorku, který jsem použila před časem na služebce. Použila jsem na to narozeninovou slevu ;-)

      Vymazat
  6. Stáni, občas si i já kosmetiku Yves Rocher koupím, ale měla jsem jiné výrobky. Díky za tvoji recenzi. Měj pěkné úterý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já Y.R. kupuji příležitostně a taky jsem občas něco dostala. Teď mám hlavně zásobu kondicionérů, na které jsem využila letní akci 2+1 zdarma (kondicionéry mi ubývají nějak výrazně rychleji než šampony, tak jsem se zásobila :D)

      Vymazat
  7. Ahoj,
    znám jen produkty od Yves Rocher, měla jsem podle mě ten balzám a taky krém z této řády, který mi tolik nesedl. Dvoufázový odličovač mi moc nevyhovuje, vadí mi to promíchávání a že je to pak vše mastné. S ostatními produkty nemám zkušenost. Těším se na další článek:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mě nějak ty dvoufázové odličovače přestávají bavit. Jeden (právě z Y.R.) tu ještě myslím mám, ale poohlédnu se po nějakém klasickém. Ale na ten tvůj oblíbený z Y.R si počkám, až budou mít nějakou slevu.

      Vymazat
  8. Tenhle antiperspirant mám taky moc ráda a s mamkou na něj nedáme dopustit :) Také jsem si koupila dvoufázový odličovat a takovou chybu už nikdy neudělám. To promíchávání mě neskutečně štve :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. S Yves Rocher nemám téměř žádnou zkušenost, takže si ráda vždy přečtu recenzi na nějaký jejich výrobek.
    Škoda toho mýdla, ten obal je doopravdy krásný, ale když je produkt na nic, tak ani krabička nepomůže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No - krabičku jsem aspoň využila na kancelářské sponky do šuplíku ve stole...:)

      Vymazat
  10. Yves Rocher mě po pravdě v poslední době vůbec neláká, protože jsem s ním měla nedobrou zkušenost, ale věřím, že snad se to jejich ikonického odličovače nedotklo. Nivea kuličkový deodorant mě zaujal. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuličkový antiperspirant od Nivey je už řadu let můj věrný průvodce. jen občas ho prostřídám s něčím jiným.

      Vymazat
  11. Yves Rocher je moje srdcovka, hrozně ráda mám jejich letní vůně a potom i další produkty, například kokosovou regenerační masku na vlasy, ta je skvělá nejen vůní, ale i funkčností. :-)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  12. Lucko, tak regenerační masku na vlasy neznám. Mám teď jednu jejich toaletku a ta je velmi příjemná.

    OdpovědětVymazat
  13. Yves Rocher mám moc ráda, ale z těch produktů nemám s ničím zkušenosti, kopřivový šampon bych hodnotila asi stejně. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten kopřivový šampon opravdu za moc nestál a bylo hov tom pytlíčku málo. Taková nouzovka do sprchy někde na cestě ...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)