středa 5. února 2020

Co jsem taky ochutnala 16

Leden je za námi, takže přišel čas na další "jídelní" článek. Tentokrát se mi toho tady  sešlo méně než bývá zvykem - nějak jsem moc nesahala po novinkách. A pozor - tentokrát tu chybí čokoláda, což je u mne docela překvapení (sýry, druhá nejčastější položka v tomto typu článků, ale nechybí)

 

Bio Bifi drink mango+ananas (Hollandia)

Koupeno - Albert. Balení - 230 g. Cena - 29,90
Jogurtové nápoje od Hollandie mi většinou chutnají, takže když jsem uviděla příchuť mango s ananasem, kterou jsem ještě neznala, tak jsem neodolala.  Zklamaná jsem nebyla - nápoj není přeslazený a má příjemnou ovocnou chuť, ve které trochu převažuje ananas. Plusem je dvouvrstvé víčko (ve druhé vrstvě je jen otvor tak akorát na pití, takže není problém pít i za chůze) i to, že suroviny jsou především bio. Mínusem je cena, která není úplně nejnižší, i fakt, že nápoj nezasytí na dlouho.
4/5

Balkánský sýr (Pilos)

Koupeno - Lidl. balení - 200 g. Cena - 29,90
Tento sýr pro Lidl vyrábí Mlékárna Žirovnice. Byl jemný, ale trochu měkčí, než bych u balkánu čekala. Chuťově byl dobrý a vyhovovalo mi, že nebyl příliš slaný.
3/5

French Camembert (Chene d´argent)

Koupeno - Lidl. balení - 250 g. Cena - 49,90
Opět lidlovský brand - jejich sýry zkouším ráda, většinou mi chutnají a jsou za přijatelnou cenu. Tento sýr měl na povrchu krásně jemnou ušlechtilou plíseň (byl jako plyšový), na řezu byl tak akorát zralý a vláčný. Na mne měl možná trochu málo výraznou chuť, ale rozhodně mne nezklamal - na měkkém chlebu s máslem to byla moc dobrá večeře.
5/5

Raw Bar Cocoa/Hazelnut (Nutratrend)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 50 g. Cena - 22,90
Jako u většiny raw tyčinek jsou základem datle, v tomto případě doplněné kakaem a oříšky, které trochu sráží jejich  sladkost.  Tyčinka se mi oproti jiným raw tyčinkám zdála trochu tvrdší (ale ukousnout šla). V chuti mi přišlo nejvýraznější kakao se sladkou chutí datlí, oříšky jsem skoro necítila.
4/5

Ovesná kaše rakytník (Grownfield)

Koupeno – Lidl. Balení – 65 g. Cena – 6,90 (akce)
Instatní kaše, která je dělaná pro supermarkety Lidl, obsahuje celozrnné vločky, kousky jablek a mrazem sušený rakytník,   slazená je třtinovým cukrem. Škoda, že  taky obsahuje přidaný kukuřičný škrob. Při zalití doporučeným množstvím vody měla hustotu, že by s ní šly tmelit díry, ale dodatečné přidání vody pomohlo… Chuťově není špatná, z přidaného ovoce jsou viditelná spíš jablka, i když nakyslý rakytník v chuti trochu patrný je.  Je to zase jiná příchuť než je obvyklé. Celkově hodnotím jako průměr, ale za ty peníze...
3/5

Chocodate white

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 100 g.  Cena - 89,90 (doporučená)
Datle s mandlí v bílé čokoládě byly přesně takové, jak jsem předpokládala - hooodně sladké (chuť mandle v té sladkosti úplně zanikla).  Byly ještě sladší než ty, které jsem díky kolegovi ochutnala loni (tady), takže opravdu nic pro mne.
1/5

Minirolky čočka (Racio)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 44 g.  Cena - 14,90 (doporučená)
Nemám moc v oblibě pufované věci ani luštěniny, ale tyto rolky mne příjemně překvapily. Jsou hezky křupavé a jemně slané (čočku jsem v nich nějak moc necítila, přitom jsou v podstatě jen z čočkové mouky). Navíc mají poměrně vysoký obsah bílkovin. 
5/5

Kokosové mléko bio (Dream&Joya)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 200 ml g.  Cena - 24,90 (doporučená)
Kokosové mléko bylo takové vodové a chuťově nevýrazné, rozhodně v něm nebyl nijak výrazně cítit kokos. Na pití mne nezaujalo, použila jsem ho do ovesné kaše, ale i u ní jsem měla pocit, že s normálním mlékem chutná lépe. nevidím důvod, proč tento výrobek koupit znovu.
1/5

Raw Energy Maracuja&coconut (Bombus)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 50 g. Cena -  25 Kč (doporučená)
Tyčinka obsahuje kromě datlí a kokosu ještě koncentrovanou šťávu z maracuji, která jí dává trochu nakyslý, osvěžující "ocásek". Což je docela příjemné, protože některé raw tyčinky bývají díky datlovému základu sladké jako čert.
4/5



O titul "favorit měsíce" tentokrát soupeří lidlovský French Camembert a Minirolky čočka z Racia a kdybych se měla rozhdnout pro jeden z nich, volila bych asi Minirolky - přijdou mi jako velmi zajímavý výrobek. Totálně u mne propadly  datle v bílé čokoládě Chocodate a kokosové mléko Dream&Joya.
Znáte některý výrobek - pokud ano, shodli jsme se v názoru nebo ne? A lákalo by vás něco k ochutnání?

35 komentářů:

  1. Ahoj,
    tradičně mě lákají sýry, ty já mám ráda:-) Datle ani rolky jsem ani neochutnala a poslala je dál protože nemám ráda ani čočku a ani datle. Rozhodně mě zaujal i drink s ananasem a mangem, myslím, že se po něm podívám:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, ten bifidrink je fakt dobrý. A příští týden ho budou mít v Lidlu za výhodnější cenu ;-)

      Vymazat
    2. Ahoj, tak to děkuji za tip, snad se tam dostanu:-)

      Vymazat
  2. Stáňo, děkuji za tradiční přehled, sýry v Lidlu kupuji a znám, rolky mám ve špajzu.
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já taky chodím na sýry do Lidlu dost často :)
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáni, znám oba sýry a chutnají mi. Zaujaly mě v dnešním tvém přehledu rolky, ty vůbec neznám. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já ty rolky ochutnala díky Brandnooz boxu. Předtím jsem je nikdy neviděla a i kdyby jo, tak by mne nenapadlo si je koupit.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  4. Mně ty datle v čokoládě chutnaly moc, ale je fakt, že jeden bonbon stačil :-)
    A sýry z Lidlu mám ráda snad všechny.
    Čočkové kolečka mám pořád ve spíži....ale dám jim tedy šanci, když říkáš, že jsou fajn :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, mně ty čočkové rolky fakt příjemně překvapily.

      Vymazat
  5. Lidl máme z ruky, chodím tam vyjímečně, ale sýry mám ráda, po těch bych sáhla.
    Velmi rychle u nás mizí ;)
    Zbytek mě neoslovil.
    Krásný den, Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, pro mne Lidl taky není nejbližší krám, ale občas tam zajdu, když mají v akci něco zajímavého. Teď otevřeli nový, kam to mám blížš, tak možná budu zacházet častěji ;-)

      Vymazat
  6. Maracujovou tyčinku s kokosem od Bombus Energy si kupuji často a mám ji moc ráda, akorát jsem teda objevila, že to stejné a o deset korun levněji prodává i Lidl pod svojí značkou Alesto. I příchuť je stejná :) Minulý týden jsem vyzkoušela i sojový dezert od Dream & Joya, ale stejně jako ty u mléka, tak dezert byl chuťově nevýrazný a i ve slevě mi přišel, že za to prostě nestál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tu lidlovskou tyčinku Alesto taky měla - už před časem, když to byla novinka. Psala jsem tenkrát recenzi na všechny 4 druhy :)

      Vymazat
  7. super tipy a clanek :) diky za to. z techto pochutin jsem mela vlastne je jednu a to datle s mandli v cokolade. me to docela chutnalo ale jak rikas, je to dost sladky :D :P neni to na nejaky pravidelny baštění. ja mela teda s mlecnou a hořkou cokoladou :)
    a jeste jsem vlastne mela balkansky syr :D: )) syry miluju a mohla bych je jist proste porad..... :) to je moje zavislost. nemohla bych byt vegan. syry a vejce a jogurty a vubec vsecky mlecne produkty, mnam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, já mám sýry taky moc ráda - ostatně v každém "ochutnávacím" článku nějaký bývá. Ty datle už jsem kdysi měla s mléčnou čokoládou a taky na mne byly dost sladké - možná by mi chutnaly ty v hořké, protože jinak mandle i datle mám ráda.

      Vymazat
  8. Stáni!!!
    Moc děkuji za recenzi- některé věci vůbec neznám!!!!
    Prošla jsem i starší příspěvky- bylo mi tu fajn!!!
    měj se hezky Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, děkuji:). Jsem ráda, že se ti článek líbil

      Vymazat
  9. Stáni dneska bych si u Tebe pochutnala.. ale nejvíc vyhrávají u mne sýry.
    Moc děkuji za recenzi a krásné dny ti přeji. Z💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, sýry jsou sázka na jistotu. Jen bych teď měla přejít na syrečky, mozzarellu a cottage. Prostě ty míň tučné - já prostě přes zimu vždycky přibírám a sýry 50 % tuku k tomu nepochybně přispívají :(

      Vymazat
  10. Marcela - Nordic Passion7. února 2020 v 16:26

    Zajímavé, nej asi sýry. Hezký víkend. M.

    OdpovědětVymazat
  11. Ten camembert a balkánský sýr taky kupujeme. Miluji sýry, ale to už jsem tu tuším někde psala. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na ten camembert narazila poprvé - chodím do Lidlu jen občas. No a se sýry jsem na tom stejně jako ty

      Vymazat
  12. S tebou se tak krásně mlsá :-)
    Koukala jsem na tu kaši v Lidlu a vyzkouším.
    Ráno je to skvělá snídaně a nenadřu se, já ráno v pět veliké kulinářské hody prostě nedám, i když bych si to moc přála.
    Krásný večer, Stáni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, a z takového mlsání se ani netlousne, co :D? Já instatní kaše používám jako nouzovku v práci. Doma ráno vaří mikrovlnka - vločky zaliju mlékem a strčím to mikrovlnky na malý výkon tak na 5 minut. Než se obléknu, je hotovo a jen to případně doladím ...

      Vymazat
  13. Ten sýr vypadá moc pěkně, taky bych ochutnala, jinak já mám teda slabost pro kaše, takže tu bych asi taky zkusila. :-)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, sýr můžu doporučit a tu kaší v podstatě taky. Oboje jsou věci, u kterých ráda zkouším nové druhy a značky :)

      Vymazat
  14. Mě moc láká ten sýr, protože plesnivý, to já můžu :D :) Jinak mi kupované datlové tyčinky vůbec nechutnají, ale když si ji udělám doma, můžu se po nich ujíst :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plesnivé sýry mám taky ráda - ostatně v tomto typu článků je to dost patrné... Datlové tyčinky jsou mojí typickou svačinou do kabelky/batohu. Doma je vlastně skoro nejím.

      Vymazat
  15. Ty raw tyčinky si občas kupuji. Moc mi nechutnají, tak je většinu času jen tahám v kabelce, ale v nouzi jsou skvělé a opravdu nasytí. Na cesty ideální. Jen místo maracuji spíše sahám po arašídové nebo kokosové variantě.

    Tentokrát mě jinak zaujal jen lidlovský camembert.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne jsou raw tyčinky taky "kabelkovka" - na výlety nebo na dlouhé porady. Asi nejvíc mi vyhovují kombinace s kakaem, které trochu překryje sladkost datlí.

      Vymazat
  16. Někde jsem četla, že RAW tyčinky obsahují víc cukru, než třeba horalky nebo Kinder maxi king. Docela mě to překvapilo.
    Přeji hezký večer.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emo, ony jsou datle samý cukr a tyčinky samotné bývají hodně sladké (já mám právě proto nejraději ty s kakaem). Ale je to cukr z ovoce a tyčinky obsahují i vlákninu... (narozdíl od různých oplatek). Na hubnutí to moc není, na doplnění energie na výletě je to fajn.

      Vymazat
  17. Tentokrát neznám vůbec nic, ale děkuji za tipy.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)