sobota 6. srpna 2022

Červencové nákupy

 Červencové nákupy byl tentokrát hodně minimalistické. A nebýt toho, že jsme kupovali nový vařič na chalupz, tak bych se s nimi vešla do pár stovek.  Skoro jsem si říkala, že to tentokrát za samostatný článek nestojí, ale nakonec jsem se rozhodla zachovat  měsíční frekvenci.

 

 

Dekorace

Potřebovala jsem do práce nové čajovky do aromalampy, protože už mi jich tam zbývá fakt jen pár. Po neúspěchu svíček z Jysku jsem se rozhodla zkusit čajovové svíčky z Kiku. Vzala jsem si  balení, ve kterém je   50 ks a vyšlo na 99 Kč.

 

A protože u nás je vedla Kiku taky Pepco, mrkla jsem i tam. A odnesla jsem si velkou vonnou svíčku Aromatherapy, která má tři knoty a vůni guavy a papáji. Stála celkem slušných 120 Kč a měla by vydržet hořet 35 hodin.

 

Kosmetika

Z kosmetiky tu máme pouhopouhé dva kousky, které jsem koupila víceméně náhodně, když jsem šla pro něco jiného.  Houbičky Calypso na odličování obličeje jsem si pořídila hlavně na smývání pleťových masek. Kupovala jsem ho v DMku  a v balení, které stálo 35 Kč, jsou dvě houbičky.

 

Druhým kouskem je krém na ruce Cien Anti-age s včelím voskem, koenzymem Q10 a vitamínem E. Jestli si dobře pamatuju, tak stál as i 30 Kč a koupený je, jak napovídá značka, v Lidlu.


Oblečení

 

Opravdu oblečení tu tentokrát nemám žádné, ale  manžel mi při nákupu rohlíků v Albertu pořídil na chatu plastové pantofle (které nesly název "phylony") - často tam přebíhám (třeba při vaření) z interiéru ven a zase zpátky a hodí se něco, do čeho jen vklouznu. Myslím, že byly v nějaké akci a vyšly  asi 230 Kč.

 

Domácnost

Náš stávající vařič na chalupě sice ještě neodešel do "věčných lovišť", ale ukázalo se, že nám úplně nevyhovovuje svým výkonem i velikostí plotýnek. Kvůli prostoru jsme chtěli zase dvouvařič a kvůli udržovatelnosti sklokeramický povrch. Nakonec jsme si vybrali vařič VariCook Duo Klaristein. Kupovali jsme ho na stejnojmenném e-shopu a povedlo se nám chytit nějajkou slevu, takže jsem za něja zaplatili  2899 Kč. 


A nejdražším kouskem  krátká přehlídka mých červencových nákupů končí. Uvidíme, jestli v srpnu budu utrácet víc 😎


41 komentářů:

  1. Stáni, ty svíčky z Pepco se třemi knoty mám ráda. Pěkné nazouváky, taky je používám k přebíhání dovnitř a ven, jen už nemám takové pěkné. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jak se mi jinak tenhle typ bot nelíbí a nechodím v nich nějak extra ráda, tak na to přebíhání jsou ideální. Mám je i na chalupě.
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Stáňo, tak se v srpnu třeba rozšoupneš :o)
    Čajové svíčky jsou bez problémů z Lidlu nebo Ikea.
    Měj pohodovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, svíčky Ikea mám teď v práci a ty jsou fajn. Jenže Ikeu mám z ruky a jet tam jen pro svíčky mi přijde ztráta času. Ale díky za tip na Lidl - tam občas chodím a čajovky od nich jsem ještě nezkoušela.
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Měli tam různé vůně, takže je z čeho vybírat.

      Vymazat
  4. Stáňo, mě zaujaly ty houbičky. Mám takové pratelné odličovací tampony a tyto houbičky bych taky vyzkoušela.
    Pěknou neděli. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já je právě u někoho viděla na blogu, tak jsem si řekla, že je zkusím. Hlavně na masky, tam je stahování tampony otrava.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Krémy na ruce od Cien taky používám a jsou super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem taky nějaké měla a byla jsem celkem spokojená. Ale přímo tenhle myslím ještě ne.

      Vymazat
  6. Myslim, ze slo o velmi rozumne nakupy, Stano, ja jsem se ted diky slevam nejak moc rozjela:-0. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem nenakupovala hlavně kvůli horku - nebaví mne pak chodit po krámech (teda ono mne to moc nebaví nikdy :))

      Vymazat
  7. Pěkné :-) Svíček není nikdy dost, ty já mám velice ráda. Já jsem ta měsíc červenec utrácela trochu více, už se musím krotit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já svíčky kupuju, když mne nějaká zaujme nebo když někde nakupuju se slevou, tak přihodím i svíčku. Tentokrát jsem ty čajovky kupovala cíleně - už mi v práci dochází.

      Vymazat
  8. Ať vařič hezky slouží :).

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Stáni, samé pěkné praktické kousky. Já zrovna včera vybalila bavlníkovou svíčku z Rossmanna, tak jsem na ní moc zvědavá. Já teď hodně utrácela v Rossmannu, ale v srpnu bych se chtěla, co se týče kosmetiky krotit. Mám na cestě vratku na Zoot, takže to si budu vybírat za vrácené kredity ještě něco na sebe, ale jinak chci teď především spotřebovávat a taky začít řešit pomalu dárky 2.poloviny roku a pak už i ty vánoční.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, jsem zvědavá, co na tu svíčku z Rossmanna budeš říkat. Podle mne je super - opravdu autentická vůně vypraného prádla a dokáže provonět celý obývák. Na vaše nákupy s Haničkou jsem zvědavá - doufám, že se obě na blogu pochlubíte :).

      Vymazat
  10. The scented candle sounds wonderful. Have a great day!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  11. Spotřeba čajových svíček je u mně neuvěřitelná, takže taky kupuju velká balení do zásoby. Svíčka z Pepca vypadá dobře. V průběhu týdne se tam chystám, takže se po ní určitě podívám. Děkuji za tip !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle svíčka v zelenkavém obalu má takovou lehce nasládlou ovocnou vůni, ale měli tam i další varianty... Pálili jsme ji teď dva večery na chalupě a zatím hoří dobře.

      Vymazat
  12. Zaujaly mne svíčky. Doba svícení se blíží, budu si muset udělat taky zásoby.
    Měj hezké dny, Stáňo !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až se zima zeptá.... - tak budeme mít svíčky :D. I když já čajovky spotřebovávám celoročně - aromalampu v práci bojuji s vůněmi ze závodky (mám kancelář přímo nad ní)
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. já si pořídila akorát jednu knihu a deskovou hru :) jinak se snažím krotit :D :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Stáňo, tak krém na ruce s anti aging efektem mě zajímá : )). Máte vařič na chalupě?? Nechceš mi říct, že všechny ty dobroty, co tady z chalupy ukazuješ vaříš na dvouvařiči...., páni smekám. : ))
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, na krém bude časem určitě recenze v rámci pravidelné kosmetické rubriky. Na chalupě vaříme na vařiči a pečeme v asi 60 let staré elektrické troubě. Akorát marmelády dělám na sporáku na dříví :).

      Vymazat
  15. Já teď objevila svíčky v Pepcu, nejraději bych je vykoupila všechny, samé krásné a voňavé... Brala jsem i čajové, tak jsme zvědavá, jakou budou mít výdrž a zda s nimi budu spokojená tak jako z Ikei. V Kiku jsem svíčky ještě nekupovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, v Pepcu jsem čajovky ještě nekupovala (nějaké jiné už jsem odtud měla). Dobrou zkušenost mám s ikeáckými, ale z Jižáku na Čerňák pro ně jezdit nebudu :).

      Vymazat
  16. Ahoj Stáni,
    to jsou opravdu malé nákupy, i když celková cena tak nevypadá:-D Já jsem dneska udělala hodně nákupů na několika eshopech (boty, léky, kosmetika, dárky) a myslím si, že mi to na srpen bude stačit:-D Z tvých nákupů mě samozřejmě zaujala ta svíčka, sama jsem si ji kupovala v růžové verzi a byla skvělá.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, za srpen toho bude víc - včera jsem si koupila dva kousky oblečení u M&S a do konce měsíce se ještě nasbírají nějaké drobnosti. A taky jsem si swapla další svíčku z Pepca (tu tříknotovou). Na zelenkavá, co teď pálíme na chalupě, je fajn.
      Hezký den

      Vymazat
  17. Ahoj Stáňo, zaujala mě ta svíčka z Pepca. Tam jsem ještě žádnou nekupovala, svíček máme velkou spotřebu. Čajovky kupuju nejvíc v Ikea, koupím si vždycky několik balíků najednou. Měj se hezky, ráda jsem nakoukla. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tak svíčka z Pepca není špatná - už jí pálíme na chalupě. Až se dostanu do Ikei, tak si určitě zas nějaké koupím (máme to přes půl Prahy a jet tam jen pro svíčky se mi nevyplatí). Mám ty ikeácké teď v práci a jsou dobré
      Hezké letní dny

      Vymazat
  18. Na Calypso tampony jsem úplně zapomněla. Přitom jsem je jeden čas používala moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je právě ještě neměla, ale viděla jsem je u Hanky-Čičulky na blogu, tak jsem si je vzala na zkoušku.

      Vymazat
  19. Týjo, opravdu minimalistický nákup. Takhle bych se v rámci měsíce asi neudržela :D Já si naposledy pro radost koupila baťoh na cestování, přítel ho dostal ke svátku :) Ale mám vybrané nějaké oblečení na Shein na dovolenou :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ukázněná proto, že jsem v těch vedrech líná chodit po krámech :D.

      Vymazat
  20. Skromné nákupy mám ráda, takže jsem si pěkně početla. Moje červencové novinky byly tedy o dost bohatší, ale doufám, že srpen bude skromnější :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já si zas teď na začátku měsíce pořídila dva nové kousky na sebe, takže srpnové nákupy asi budou bohatší...

      Vymazat
  21. Na čajovky mám také zálusk, ale spíš nyní v půlce září, v létě pálím svíčky, jen když je zataženo :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)