úterý 2. srpna 2022

Co jsem taky ochutnala 46

 Je léto a je horko, takže v dnešním ochutnávacím článku najdete hned několik různých alko i nealko kousků pití. A taky jednu zmrzlinu.  Myslela jsem, že tu budu mít těch věcí jen pár, ale nakonec se mi jich sešlo přes desítku, ani jsem nevěděla jak. 
 


 Imuno Mango a pomeranč (Mattoni)

Koupeno - Brand box. Balení - 500 ml. Cena - 19,90
Minerálka s příchutí manga a pomeranče je doplněná o vitamíny podporující imunitu - D3, B6 a B12. Je příjemně perlivá a osvěžující, nepřišla mi přeslazená. Trochu jsem se bála obsahu vitamínů - béčko mívá specifickou chuť, kterou zrovna nemusím, ale minerálka chutnala hlavně po mangu, pomeranč ani to béčko v ní výrazné nebyly.
5/5


Pure fresh Le (Mentos)

Koupeno - Brand box. Balení - 30 g. Cena - 25,90 (doporučená)
Žvýkačky v podobě kulatých dražé s tekutým středem neobsahují cukr. Chuť je citronová s podtónem nahořklé citronové kůry, ze začátku docela výrazná,  výdrž je takový slušný průměrná. Mně chutnaly, ale myslím, že ta chuť nemusí vyhovovat každému. Balení v praktické plastové krabičce s odklápěcím víčkem je fajn (z klasických balení mi žvýkačky obvykle skončí rozsypané po kabelce, protože žvýkám málo a tak jedno balení tahám dost dlouho).
4/5

Smoked salmon (Nautica)

Koupeno - Lidl. Balení - 100 g. Cena - 74,90 (sleva)
Klasický uzený losos, který na bagetě s máslem chutnal moc dobře. Za zmínku stojí, že balení obsahovalo tři pěkné stejnoměrné plátky (nikoliv malé nebo nestejně silné kousky), se kterými dobře pracovalo. Takže nemám co vytknout a klidně koupím zase.
5/5

Hrušková s kardamonem (Markol)

Koupeno - Biomarket Vacek. Balení - 40 g. Cena - 32,90
Tahle raw tyčinka mne zaujala svou příchutí - hruškovou jsem ještě neměla. Obsahuje kromě hrušek a kardamonu ještě rozinky, meruňky a  slunečnicová semínka. Je měkká, ale ne patlatvá, na chuť je sladká (ale nepřišla mi výrazně přeslazená) a hrušky jsou v ní opravdu cítit (kardamon nijak moc ne, což mi nevadilo, já koření zas tak moc nemusím). Příjemně mne překvapila a asi se ještě kouknu po nějaké jiné příchuti od této značky (jde o malou českou firmu, což je mi taky sympatické)
5/5

Esence citronu (Mattoni)

Koupeno – Brand box. Balení – 500 ml. Cena – 19,90 (doporučená)
Minerální voda Mattoni je s citronovou příchutí neobsahuje ani cukr ani barviva a je označena jako „jemně perlivá“. Přiznám se, že mně přišla perlivá celkem dost, ale jinak vychlazená nebyla špatná, vyhovovalo mi, že není sladká. Citronová příchuť  jí dává takový lehce osvěžující šmrc. Praktičtější by mi přišlo balení v lahvi, plechovky obecně moc nemusím, nerada piju přímo z nich.
4/5

 Gold Apple (Strongbow)

Koupeno - Billa. Balení - 440 ml. Cena - 20,90
Příjemně perlivý cider s 4,5% obsahem alkoholu. Má příjemnou jablečnou chuť, takovou do polosladka. Pro mne by možná mohl být sladký méně.
3/5

Extra Jam Fig (1001 delight)

Koupeno – Lidl. Balení  - 250 g. Cena – asi 30 Kč
Tenhle džem jsem ze zvědavosti koupila v orientálním tematickém týdnu v Lidlu už před drahnou dobou. Musím říci, že v něm fíky cítit jsou, ale je příšerně sladký. Navíc je doslazovaný glukozo-fruktozovým sirupem, který já považuju za takovou podřadnější náhražku cukru (nemluvě o tom, že fíky jsou podle mne sladké dost a přislazování by ani moc nepotřebovaly).  Snědla jsem ho nakonec s jogurtem, který jeho sladkost  srazil na přijatelnou míru. Jako zkušenost to bylo zajímavé, ale znovu tenhle džem mít nemusím
2/5
 

Grandino (Sondey)

Koupeno - Lidl. Balení - 150 g. Cena - 19,90  (?)
Čokoládové cookies s kousky čokolády a lískových oříšků jsem koupila na chatu, aby tam bylo něco sladkého a postupně jsem je vytahala ráno k jogurtu. Chuťově jsou dobré, lískové oříšky i kousky čokolády tam jsou cítit. Lehké výhrady mám ke složení - palmáč a glukozo-fruktozový sirup patří k  surovinám, kterým se spíš vyhýbám.
3/5

High Protein Drink Choco (Milbona)

Koupeno - Lidl. Balení - 332 ml. Cena - 19,90
Mléčný čokoládový nápoj má zvýšený obsah bílkovin a je slazený umělým sladidlem. Chuťově mi moc nesedl - přišel mi divně sladký i ta čokoládová příchuť byla trochu zvláštní. Rozhodně to nechutná jako kakao, což jsem tak trochu čekala. Musí se mu přiznat, že docela slušně zasytí, ale na druhou stranu jsem po něm měla děsnou žízeň. Rozhodně si ho neplánuji koupit znovu.
1/5
 
Gin&Tonic Blood Orange (Beefeater)

Koupeno - Billa.  Balení  - 250 ml. Cena - 39,90
Míchaný nápoj v plechovce s obsahem 4,9 % alkoholu.. Má nahořklou chuť tonicu,  pomeranč v chutí nijak výrazně cítit není.  Pití když dostanete chuť na džin s tonikem a nechce se vám kupovat lahhev ginu. Je třeba ho vychladit, myslím že teplé to nebude ono. A má plus za hezké balení.
4/5

 Ledové kaštany s příchutí višně (Orion)

Koupeno - Billa. Balení - 50 g. Cena - 15 Kč (?)
Ledové kaštany mám docela ráda, i když si je moc často nekupuju. Cestou na chalupu jsem nedávno impulzivně koupila variantu s višňovou příchutí a jakkoliv zni kombinace višně + čokoláda dobře, tak tohle dobrý kup nebyl. Višeň v tyčince představuje tekutá náplň, která je hodně sladká, takže úplně přebila čokoládovou chuť. Za mne rozhodně ne.
1/5

Řecký jogurt 0% Mango (Milko)

Koupeno - Market Řehák. Balení - 140 g. Cena - 18,90
Jogurty řeckého typu bez tuku moc nemusím - vadí mi trochu jejich tvarohová chuť, ale mangové příchuti jsem neodolala. Stejně jako u jiných jogurtů z této řady je ochucující složka na dně kelímku, takže se musí rozmíchat. Je jí tam dost na to, aby jogurt hezky ochutila. Samotný jogurt je hodně hustý a krémový. Díky mangové příchuti mi nakonec celkem chutnal.
4/5

Leningradské eskymo s madlemi

Koupeno – Matrjoška. Balení – 80 ml. Cena – 27 Kč
Zmrzlina na dřívku chutnala opravdu smetanově, nebyla výrazně přeslazená  a v čokoládě, kterou byla potažená, byly drobné kousky mandlí. Šikovný mi přišel válcový tvar, díky kterému se dobře jedla.
3/5
 
Le Crémeux classic (Chene d´argent)

Koupeno - Lidl. Balení - 200 g. Cena - 39,90 (?)
Zrající krémový sýr s bílou plísní na povrchu je z řady francouzských výrobků brrandovaných pro Lidl. Je měkký a příjemně krémový, chutnal mi. Jen tedy na dietu to není - má 60%  obsahu tuku v sušině.
5/5 
 

 
Kandidátů na favorita měsíce tu mám hned několik, ale asi nejzajímavější mi přišla raw tyčinka Hrušková s kardamonem, ale uzený losos i mangová matonka jí šlapou na paty. Za propadák měsíce bych označila Ledové kaštany s příchutí višně, které svou sladkostí úplně zabily chuť čokolády (a čokoládový proteinový nápoj Milbona následuje poměrně v těsném závěsu). 
Tak co - vybrali byste si?

36 komentářů:

  1. Stáňo, znám jen lososa a poslední sýr. Ani já nemám výhrady, spíš naopak.
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, máme v tomto stejné chutě :). Losos a sýr můžu vždycky
      Hezký den

      Vymazat
  2. Znám jogurt a žvýkačky, jen jinou příchuť 🍀
    Losos zní zajímavě i ten sýr.
    Krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já díky boxům tyhle žvýkačky už měla v několika příchutích - meloun, jahoda, pepermint...
      Lososa a sýr můžu doporučit.
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáňo, čas od času koupím lososa a jsem celkem spokojená. Ostatní je mimo můj nákupní seznam :-)
    Pěkné odpoledne. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já taky tyhle věci nemám na běžném nákupním seznamu. Spíš občas vykročím mimo něj a to se pak objeví tady.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Gin Tonic miluju, musím si tu plechovku koupit! Nedávno jsem něco takového pila, ale v bílé plechovce, ale vůbec nevim, co to bylo za značku. Neznáš to? Já nevim, kde se to v lednici sebralo 🤣. Ale bylo to dobrý!

    MOJE PRVNÍ KOREJSKÁ KOSMETIKA 🎁 (FIRST IMPRESSION&JAK OBJEDNAT&NEPLATIT CLO) | STYLEVANA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stříbrnou plechovku máme ještě na chalupě v lednici. Ale taky tam aktuálně máme flašku ginu a toniku, takže si mícháme... Na plechovku dojde, až dojde gin :)

      Vymazat
    2. Já doma nemám ráda alkohol, takže já bohužel flašku nemám :D

      Vymazat
  5. Na toho tuňáka jsi mi dost navnadila, Stáni. Budu muset vyzkoušet. :)
    Sabča z Bláznivé mámy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, to je losos, ale byl dobrý, takže vyzkoušej.

      Vymazat
  6. Znám žvejky a dala bych si tu raw tyčinku. Díky za inspiraci. Přeji hezký tropický den. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyčinka byla příjemné překvapení. Měj se krásně

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni, z ciderů ti můžu doporučit Kingswood tu jejich verzi dry, akorát už doprodávají a už se vyrábět nebude :-( na ledu na léto je báječný. Já si ho dávala vždycky na fesťákách tak mě to mrzí. Z Lidlu doporučuju ty jejich tvarohové tyčinky v čoko polevě, ty jsou moc dobrý. Gin & tonic srkal přítel zrovna včera a mě nekoupil :-D prekérní situace vskutku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, Kingswood je asi moje nejoblíbenější značka. U nás piju gin s tonikem jen já, manžel o to nestojí.

      Vymazat
  8. Marcela Nordic Passion4. srpna 2022 v 11:43

    Já bych zkusila tu hrušku s kardamomem. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, ta hrušková tyčinka mne příjemně překvapila.

      Vymazat
  9. Dřív jsem si Strongbow ciidery kupovala často, ale asi jsem se jich už přepila :) Teďka si spíš sem tam koupím Frisco :) Jinak jsem nic z tvého výběru neochutnala, zaujal mě ale uzený losos, po něm bych se v Lidlu chtěla podívat :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mne je většina příchutí Frisco moc sladká, ale loni jsem měla asi dvě, co mi chutnaly (tuším mojito a broskev). Já si tohle pití kupuju, když děláme nákup na chalupu, kde si to dáváme s mámou na půl a beru to, co v "naší" Bille zrovna mají (a je to pokud možno v akci :D)

      Vymazat
  10. Stáni, u mě vyhrál losos a sýr, ty bych si dala. Sladké nápoje nemůžu pít. Měj pohodový pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jestli ti vadí sladké pití, tak by pro tebe možná byla ta matonka citron - je bez cukru i sladidel.
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Ahoj Stáňo, mám ráda sýry a ryby. Ostatní neznám a nekupuju. Gin s tonicem, ledem je fajn drink. Teď jsem si ho občas dala na dovolené. Obdivuju, že to všechno nezapomeneš vyfotit ! Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tak občas zapomenu - no a pak to v článku není. Jako třeba proteinový chleba :). Gin s tonikem je u nás docela oblíbený - na chalupě máme gin a tonik v lahvích a mícháme si, protože to pije i máma o občas návštěva. Ale plechovka se mi hodí občas na chatu - manžel o gin nestojí a naši tamní sousedé a kamarádi taky moc ne.
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Mňam, uzeného lososa bych si dala :D. Já ty Mattonky bez cukru miluji, zrovna citronová je i v petce :). Strongbow mám ráda snad všechny :D. A třeba ty Kaštany višňové miluje moje mamka :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já uzeného lososa taky moc ráda. Ale kaštany na mne byly děsně sladké (já si normálně kupuju hořkou čokoládu, klidně i s 80% obsahem kakaa, takže na ty hodně sladké nejsem zvyklá)

      Vymazat
  13. Ty a mango, to jde prostě dohromady...: )). Zrající sýry s bílou plísní má Lidl moc fajn. Fíková marmeláda mě překvapila, že nebyla dobrá - dle hodnocení. My měli naposledy nějaký specil jam z plodů z moruše..., koupil M., já dojídala s jogurtem, chutnalo to jako ostružiny s datlemi. Dobré, zajímavé - prý taky z LIdlu.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, o té marmaládě bych neřekla, že nebyla dobrá, ale že byla děsně sladká. Na mne prostě až moc. Morušový džem jsem neměla - kdybych ho v Lidlu viděla, tak ho asi taky zkusím. My máme sice mraky domácích marmelád, ale já si občas ráda zaexperimentuju.

      Vymazat
  14. Toho lososa mám ráda, kupovala jsem si jej docela často, než mi diagnostikovali histaminovou nesnášenlivost... Teď už bych jej neměla. A kaštany s višněmi mi naopak chutnaly, ale je fakt, že ty obyčejné jsou stejně nejlepší.

    Líbí se mi to balení ginu toniku, určitě budou mít i další příchutě. Na malé posezení, když člověk nechce kupovat celou láhev, je to fajn alternativa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten gin+tonic je pro mne příhodné balení na chatu, kde to nikdo jiný nepije a jezdíme tam jen občas, takže je nesmysl si tam kupovat celé lahve ginu a toniku.
      Já lososa miluju, takže tě lituju, že ho nesmíš. Alergie jsou prevíti.

      Vymazat
  15. Ahoj Stáni,
    ani nevím, jestli ti to mám říkat, ale mně ty kaštany chutnají:-) Já jsem prostě na sladké... Mentosky byly v pohodě, ale ta sladká chuť rychle mizela a pak to bylo na nic. Matonka mi nechutnala ani jedna. Nejvíc mě zaujala ten sýr, to mám ráda.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já zas čokoládu kupuju nejvíc se 70% obsahem kakaa, takže na mne je to prostě sladké moc. Mně ty mattonky přišly docela fajn, i ta limonáda Semtex (tu jsem vypila minulý týden na HO). A se sýry experimentuji ráda, Lidl s francouzským týdnem bývá dobrá příležitost.
      Hezký den

      Vymazat
  16. Losos a ten poslední sýr z Lidlu jsou moje stálice z jejich sortimentu. Docela bych ochutnala ten Ruský nanuk....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten ruský nanuk byl takový smetanový, chutnal mi. Ale myslím, že běžně ke koupení nebude (já ho koupila v obchodě s ruskými a ukrajinskými potravinami, který je proti kadeřinctví, kam chodím)

      Vymazat
  17. Všechny příchutě Strongbow jsou strašně sladké, poslední dobou už si je nekupuji vůbec, protože jsou sladké až moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si ho koupila po dlouhé době. Tenhle mi přišel ještě jakž takž, co mi přijde hodně sladké je většina příchutí Frisco, chutná mi jen Spritz

      Vymazat
  18. Dnes se neshodneme u kaštanů, ty s višní mám moc ráda. :) Jinak z tvého ochutnávání by mě docela zajímala ta Mattoni v plechovce, během léta byla hodně populární a ještě jsem se k ní nedostala.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)