pondělí 8. srpna 2022

Z kosmetické poličky 37

 Za první srpnový týden jsem už dopotřebovala třetí produkt, takže je nejvyšší čas vyprázdnit tašku se spotřebovanými kousky za červenec, aby se mi to nemotalo dohromady. Ale ono toho tentokrát nijak moc nebude. Krémy na ruce, o kterých jsem si myslela, že určitě dojdou, prokázaly doceal výdrž a posunuly se se mnou do dalšího měsíce, stejně jako odličovací mléko na chalupě. 
Tak se ale teď už pojďme podívat na to, co jsem z té tašky vysypala.

 

 
Sensitive Camomille (Yves Rocher)

Koupeno – Glanz box. Balení – 125 ml. Cena – 249 Kč (doporučená) .
Odličovací krém obsahuje heřmánek a je určený i pro citlivou pokožku. Krém má konzistenci někde mezi krémem a pleťovým mlékem a je bez vůně. Balený je do širší  plastové tuby s odklápěcím víčkem, která není úplně praktická – vymáčnutí posledních zbytků krému bylo dost obtížné. Jinak mi na čištění pletí vyhovoval – nečistoty z obličeje stáhl bez problémů. Jak by fungoval na větší make-up neposoudím, já si líčím většinou jen oči. Jen cena mi přijde dost vysoká  - umím se odlíčit i za podstatně míň peněz.
3/5

Volume&Matiere shampooning (Yves Rocher)
 
 Koupeno – Yves Rocher. Balení – 300 ml. Cena – 61 Kč (sleva, běžně 149 Kč).
Šampon je určený pro větší objem vlasů.  Obsahuje výtažek z agáve a quiny. Je průhledný, má poměrně hustou gelovitou konzistenci a hodně jemnou, nevýraznou  rostlinnou vůni.  Balení v lahvičce s odklápěcím víčkem je praktické a funkční. Při používání hezky pěnil  a dobře myl, ale vliv na objem vlasů jsem nezaznamenala. 
3/5

Maxi cotton pads (Cien)

Koupeno – Lidl. Balení – 70 ks Cena – tuším 21,90
Odličovací tampony Cien používám poměrně často, jen většinou sáhnu po těch klasických kulatých, které jsou menší. Nějak mi vyhovují lépe, i když jich na jedno odličení  spotřebuju víc. Jinak ty velké jsou stejné jako malé – mají na jedné straně vyražený refiéf, na druhé jsou hladké. Při vytahování z balení se nerozělovaly a jejich nasákavost je taková průměrná. Za tu cenu je to slušný výrobek
4/5

Tuchmaske Melone Liebe (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 19,90 (sleva)
Maska má roztomilé plátýnko s melounovým potiskem, které je akorát velké a dobře se s ním pracovalo a z něj sérum nestékalo. V balení ještě zůstaly zbytky séra, které v pohodě vyšly na krk a dekolt. Maska byla na obličeji  příjemné chladivá. Většina séra se do doporučené desetiminutové  aplikaci vsákla, ale  pleť nějako dobu lepila. Výživa byla  průměrná, maska měla i trochu vypínací efekt. Taková roztomilá letní blbůstka.
3/5

Sexy pulp noir (Yves Rocher)
 Koupeno – Yves Rocher. Balení – 10 ml. Cena – dárek k nákupu (běžně kolem 300 Kč).
Řasenka měla kartáček ve tvaru přesýpacícch hodin, který já nemám moc v oblibě, protože se mi s ním hůř pracuje. Řasy neslepovala,  docela hezky je zvýraznila, prodlužovací efekt byl takový slušný průměr. Hodně dlouho vydržela. Jak jsem koukala, tak v nabídce Y.R. už není. Ale já mám myslím v zásobě ještě jednu, kterou jsem dostala od mámy.
3/5

Reparation (Yves Rocher)

 Koupeno – Yves Rocher. Balení – 150 ml. Cena –  69 Kč (sleva)
Kondicionér určený pro poškozené a suché vlasy obsahuje jojobový olej a je bez silikonů. Balený je v praktické plastové tubě s odklápěcím víčkem, ze které jde obsah dobře "vydolovat".  Má bílou barvu, středně hustou konzistenci a trochu specifikou vůni, na kterou jsem si chvíli zvykala (ale vyloženě nepříjemná mi nebyla). Rozčesávací efekt je průměrný a vlasy po něm byly podle mého názoru malinko vyhlazenější a jemnější (řekla bych, že se tento efekt projeví až po nějaké době - já ho znamenala, až když jsem měla tubu skoro vypotřebovanou).
3/5

Intensive lifting mask (Dermacol)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 49,90
Tato textilní maska bsahuje vitamín E a extrakt z třešně, díky kterým by měla mít liftingový a protivráskový účinek. Maska má plátýnko, které mi dobře sedlo na obličej, bylo i dostatečně napuštěné. Jen škoda, že aspoň trochu nevoněla po třešních. Dobře drželo a sérum nikde nestékalo. Pleť byla po použití (aplikuje se jako většina textilních masek na 10 minut) vypnutá, nějaký vyživující efekt jsem nezaznamenala.
3/5

Gel pro intimní hygienu (Dermacol)
 
Koupeno – Glanz box. Balení – 200 ml. Cena – 149 Kč (doporučená) .
Gel má perleťovou barvu, není nijak hustý a balený je v jednoduché lahvičce  s odklápěcím  víčkem (mně se ulomilo, ale možná to bylo neopatrným používáním).  Z mého pohledu jde o výrobek, který se  nepovedl -  měl divnou vůně, která mi byla spíš neepříjemná a nepříjemný byl pocit  při použití. Prostě pálil (byť lehce) a to fakt nechcete. Jsem ráda, že už je pryč a rozhodně si ho nehodlám pořídit znovu.
1/5 


Musím říci, že tentokrát se mi tu sešla řada průměrných produktů, takže favorita měsíce tentokrát ani nevyberu - není tu nic, co by se ostatním kouskům výrazně vymykalo. Zato o propadáku měsíce mám jasné - je jím gel pro intimní hygienu Dermacol. Ten mi fakt nevyhoval (a myslím, že jsem nebyla jediná - i na jiných blozích jsem četla nepříliš nadšené recenze).
Příští měsíc by tu těch kousků mohlo být o něco víc, ale raději nebudu předbíhat.


32 komentářů:

  1. Ano, jak vidím, žádné ohromující účinky či spokojenost. I já mám z těch pár kousků, co používám pocit, že se YR produkty mírně pohoršily v kvalitě. Nebo se měním já...
    Stáňo, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, charakterizovala bych to jako průměr nebo lepší průměr. U YR jsou ta hodnocení ovlivněná tím, že za jejich ceny přece jen čekám víc než když si koupím odličovák v řetězcové drogérii nebo v supermarketu :)
      Hezký den

      Vymazat
  2. Vija
    YR mám jen díky dárkům, mám stejný pocit s jejich kvalitou.
    Měj ☀️den. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si od nich tak dvvakrát do roka něco objednám, snažím se vychytat nějaké slevy...
      Hezký den i tobě

      Vymazat
  3. Stáni, díky i za tuhle recenzi, aspoň vím, co nekoupit. I já mám pocit, že se produkty zhoršily, i když nakupuji zde celkem sporadicky. Cena a výkon není v přímé úměře. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, právě s ohledem na ceny mají YR produkty trochu horší hodnocení, než kdyby to byl produkt za pár korun - hodnotím většinou právě i poměr cena - výkon.

      Vymazat
  4. Milá Stáňo, tak YR hojně zastoupen : ). Řasenka má moc pěkný kartáček, heřmánkový odličovací krém vypadá také dobře, ale nejsem si jistá, tou konzistencí. Ale měla jsem z té heřmánkové řady micelárku a byla velmi povedená. Taky mám část tady v Třebíči a potom většinu na Letné..., něco vozím s sebou, občas si přijdu, jako "kočka kotata". Přeji krásný den!!!
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, já jsem na líčení dost levá, takže na mne byl tan kartáček hodně velký. Ten odličovací krém nebyl špatný, ale cena mi přišla hodně vysoká...
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Tak jsem si to projela a asi bych sáhla po heřmánkovém odličovacím krému a šamponu.
    Měj pěkné letní dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mínusem toho heeřmánkového krému byla cena, šampon byl takový standard.
      Měj se fajn

      Vymazat
  6. Ahoj Stáni, já mám poslední dobou taky takový pech na naprosto průměrné produkty. To nejsi sama a v Yvesu jsem už dlouho nebyla, ty ceny jsou na mě asi zbytečně vysoké za to, co to dělá a nedělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, tak průměr je pořád dobrý (navíc jak jsem už psala - hodnotím i poměr cena - výkon a tam YR trochu kulhá, špatné ty jejich produkty ale nebyly). Já v YR kupuju vždycky ve slevách, takže pak se ty ceny dají skousnout (naposled se mi to povedlo nakombinovat tak, že když jsem započítala i dárek, tak jsem dohromady zaplatila půlku původní ceny všech produktů)

      Vymazat
  7. Marcela Nordic Passion9. srpna 2022 v 17:13

    Od pohledu vypadaji veci slusne, skoda, ze obsah nebyl podobny. Dekujeme za report, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U YR spíš nekorespondovala cena s výkonem, než že by šlo o vyloženě špatné kousky.

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni,
    já jsem zrovna vylezla ze sprchy, kde mi najednou došly čtyři kousky a ještě si jdu dát plátýnkovou masku:-D Ten čistící krém YR jsem měla a byla jsem s ním spokojená, ale na oči bych ho nikdy nepoužila, mám je hrozně citlivé. Šampony a kondicionéry od YR znám, měla jsem je naposledy před lety a byly takové průměrné. Na tu melounovou masku Isana jsem se v drogérii taky dívala, ale nakonec jsem ji nevzala, nemám moc ráda melounovou parfemaci v kosmetice (ale ráda meloun jím). Ta řasenka mě taky moc nesedla, tvar kartáčku mi také úplně nesedí, nejraději mám ty kónické. Ten gel na intimní hygienu byl naprosto strašný, ani jsem ho nedodělala...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já ho na oči taky nepoužívala, jen jsem to nepřesně napsala. Chtěla jsem říci, že neumím posoudit, jak krém funguje na větší make-up, protože ten já si nedělám. Já si tím si pleti jen stahovala nečistoty. A ten intimní gel Dermacol byl fakt průšvih...
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Tak to se přiznám, že žádný z těchto produktů neznám. Aspoň jsem si početla recenze.
    Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, nedivím se - bývám na tom na jiných blozích podobně :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Skoro nic neznám :D. Ale vlastně se nedivím, já a kosmetika nejsem moc kamarádi :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, já taky nejsem bůhví jaký kosmetický guru. Líčím se dost minimalisticky, ale je fakt, že jsem trochu rozšířila repertoár pečující kosmetiky. Přece jen s těmi přibývajícími roky chce pleť víc péče...

      Vymazat
  11. Od YR mám ráda jejich sprcháče, jinak nic. Ty velké tampony používám jedině, nic jiného :-) A gely na intimní partie všeobecně považuji za kravinu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od YR měla ještě pár dalších fajn věcí - sérum, kokosové tělové mléko, krémy. Ale snažím se lovit v akcích, protože ceny tedy nízké nemají...

      Vymazat
  12. Ani já bych si žádný z produktů nevybrala na vyzkoušení. Snad v srpnu budeš mít lepší úlovky :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V srpnu už došlo moc hezky vonící tekuté mýdlo od Balea, takže jeden produkt, co budu chválit, určitě za srpen bude :D

      Vymazat
  13. Ahoj Stáňo, tak já bych si u Tebe vybrala asi tu melounovou masku, meloun miluju. Děkuju za ukázku, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, melounová maska nebyla sice nějaká extra pecka, ale na relax byla docela fajn.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  14. Pěkná spotřeba, samé plnohodnotné produkty a koukám, že je tu hodně zastoupena značka Yves Rocher. Já z uvedeného nezkoušela nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, s tím YR to nějak vyšlo, že vlastně půlka produktů je od této značky. Já tam kupuju hlavně v povánočních slevách a pak se slevou na narozeninový kupon, to mi přijde výhodné. A když mi chybí pár korun do dopravy zdarma nebo do nároku na dárek, tak si občas přihodím právě šampon nebo kondicioner ;-). Myslím, že i příště něco od YR bude...

      Vymazat
  15. YR jde kolem mě, to samé v podstatě i Dermacol, od něj mám ráda sprchové gely. YR jsem jednu dobu kupovala, ale pak jsem zjistila, že mě nijak neoslovuje, až na jedno tonikum, které už nedělají, ale mají místo něj jiné, které jsem tedy pořídila, tak jsem zvědavá, zda bude stejně fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si od YR občas něco koupím, občas dostanu. Co mne hodně míjí, je ten Dermacol, od něj už jsem jsem si sama nepořídila nic pěkně dlouho (ten intim gel byl z Glanz boxu).

      Vymazat
  16. Řasenku od YR jsem měla a popravdě jsem moc spokojená nebyla... :(

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně přišla jako průměr. Ale je fakt, že za stejnou cenu se asi dají pořídit lepší kousky

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)