sobota 11. března 2023

Co jsem taky ochutnala 53

 V dnešní článku nabízím obvyklý každoměsíční pohled na to, jaké novinky (tím myslím novinky pro mne, nikoliv novinky na trhu, i když i těch tu pár je) se objevily na mém stole. A protože v únoru dorazil letošní první Brand box, najdete tu pár kousků právě z tohoto boxu (proto je tu taky tentorkát . tolik fotek, kde podklad tvoří dřevitá vlna). 
 
 

Pur Beurre (La Mére Poulard)

Koupeno - Mix-tee. Balení - 125 g. Cena - 62 Kč.
Francouzské máslové sušenky jsem si objednala na čajovém e-shopu s čaji hlavně kvůli  dorovnání objednávky tak, abych měla dopravu zdarma. Ale špatný kup to nebyl - sušenky mají opravdu příjemnou máslovou chuť. V balení jsou dva celofánové balíčky po 6 kulaých sušenkých.  Klidně si je zas do nějaké čajové objednávky přihodím.

 We Love Coco Clasic (Vegan)

Koupeno – Lidl. Balení – 2x 125 g. Cena – 21,90 (akce)
Veganský jogurt jsem měla už mangový, tak jsem chtěla ještě vyzkoušet variantubez příchuti. Musím říci, že mne moc nezaujal. Obsahuje modifikovaný škob a to já nemám v jogurtech ráda, navíc má hodně řídkou, takovou trochu gelovitou konzistenci. Kokosová  chuť je hodně jemná, nevýrazná, takže  jsem ho nakonec zkombinovala s domácím angreštovým kompotem, samotný jogrut byl takový nijaký.

 Rillettes s jelením masem (Vineco)

Koupeno - Rodiná farma. Balení - 180 g. Cena - 139 Kč. 
Rillettes jsem kupovala manželovi jako dárek, ale o dobrůtky on se se mnou vždycky podělí. Rillettes mělo klasickou strukturu drobněji trhaného masa, takže šlo bez problémů namazat na chleba. Dochucení korespondovalo s obsahem jeleního masa (kterého je v rillettes 30 %) - bylo trochu do divočiny s přidanými brusinkami. Chutnalo nám a líbil se mi i design balení.
 
Acitvia Bez přidaného cukru (Danone)

Koupeno - Albert. Balení - 270 g. cena  - 24,90 (akce)
V případě, kdy potřebuju rychle zahnat největší  hlad sahám po zakysaném nápoji nebo po kefíru. Tentokrát jsem si vybrala novinku - zakysaný nápoj s bifi kulturou bez přidaného cukru s příchutí . M kombinující broskev, ananas a banán. Nápoj byl docela příjemně osvěžují, v chuti dominoval ananas a broskev, banán jsem v ní necítila. Plusem je, že má poměrně malou energetickou hodnotu. Klidně si ho koupím znovu. 

POP Chipsy Smetana s cibulkou (Bohemia)

Koupeno - Brand box. Balení - 65 g. Cena - 49,90 (doporučená)
Ač je v názvu výrobku slovo "chips" nejde o klasické chipsy, jak si je představuji. Výrobek není smažený, ale vyrábí se pomocí tlaku a tepla, takže má méně tuku. Jsou hezky křupavé, chutnala mi i příchuť, ve které je asi výraznější smetana, a nejsou těžké do žaludku. Jen se mi po rozkousání  lepídost lepily na zuby a byly poměrně hodně slané -  měla jsem po nich žízeň. Ale tedy za nevelký sáček je docela "rána"

Řeznická šunka (Kostelecké uzeniny)

Koupeno – Lidl. Balení – 100 g. Cena – 24,90 (akce)
Většinou se Kosteleckým uzeninám vyhýbám, ale tentokrát jsem v Lidlu popadla tuhle akční, která mne zaujala 98% obsahem masa. Je celkem tence nakrájená, ale chuťově mne nijak moc nenadchla - přišla mi docela tučná. Asi ji znovu mít nemusím.
 
Minirolky Cizrna&hrášek (Racio)

Koupeno – Brand box. Balení - 44 g.  Cena – 18,90 (doporučená)
Pufovaná kolečka z cizrny a hrášku nejsou špatná. Jsou jemně slaná a kousky hrášku přidávají takový křupavý efekt. Já luštěninám moc nedám, ale tahle podoba mi chutná.  Stejně jako čočková varianta Minirolek mi i ty cizrnovahráškové přijdou jako fajn malá svačinka – třeba do kanceláře.
 
Čokoláda Entrée (Choco Me)

Koupeno - dárek. Balení - 110 g. Cena - ? (podle netu kolem 200 Kč)
Čokoláda je produktem manufaktury, kde se čokoláda vyrábí ručně (proto ta cena). Tabulka hořké čokolády je doplněná lyofilizovanými malinami, jahodami a brusinkami. Já tyhle zdobené čokolády s ovocem moc nevyhledávám, protože si raději vychutnám čokoládu zvlášť a sušené ovoce taky zvlášť. Ale napadlo mne použít ji do ovesné kaše a tam byla skvělá, kaši hezky ochutila. 

Mouka  na perníčky hladká (Babiččina volba)

Koupeno -  Brand box. Balení - 1 kg.  Cena - 17,90 (doporučená)
Mouka je obsahuje kromě pšeničné i žitnou mouku a je, jak napovídá název, určená speciálně na pečení perníčků.  Já peču perníčky jen na Vánoce a mouka dorazila v únoru, takže  jsem ji použila na litý perník (recept).   Musím říci, že perník z ní byl jako vždycky - ani lepší ani horší. Sama si ji kupovat asi nebudu - nepeču perník ani perníčky zas tak často, že bych chtěla kvůli nim doma skladovat načnutou mouku, ale jinak mi přišla docela dobrá.

Lentilky z bílé čokolády (Orion)

Koupeno -  Brand box. Balení - 34 g.  Cena - 19,90 (doporučená)
Bonbónky s barevným potahem mají náplň z bílé čokolády, což je novinka. Já jsem je snědla hned ten den, kdy box dorazil, protože lentilky jsem kdysi milovala, takže to byla taková nostalgie.  Dneska už dám přednost samotné hořké čokoládě, takže si asi kupovat moc nebudu. Ale špatné nejsou, pokud si tedy potrpíte na sladké mlsání - ostatně i já jsem zvládla  sezobat krabičku během odpoledne.
 
Snofrisk (Tine)

Koupeno – Maxislevy. Balení 125 g. Cena - 25,90
Norský tavený sýr z kozího mléka s čevenou cibulí a tymiánem jsem si koupila trochu omylem. Já totiž taveňáky moc nevyhledávám, myslela jsem, že se v krabičce ukrývá čerrsvý sýr. Ale úplný propadák to nebyl. Typická kozí příchuť v něm  není moc zřetelná,výraznější mi přišla chuť  cibule a tymiánu. Špatný nebyl, ale asi mi nebude vadit, že už na něj nejspíš níkde nenarazím (je z výprodejového obchodu, kde se většina sortimentu neopakuje).
 


Z únorých ochutnávek mne asi nejvíc zaujala Activia bez cukru,  rillettes s jelením masem a francouzské máslové sušenky. Naopak znovu určitě mít nemusím jogurt We Love Coco, tavený kozí sýr a  Řeznickou šunk.


 

24 komentářů:

  1. Stáňo, děkuji za tvůj přehled. Mnoho z něj neznám, snad je tu skleničku s jelenem - tu dostal manžel někde jako PF a vůbec nevím, jestli už ji testoval a pak mouku, ale s touto značkou já spokojená moc nejsem. Moc hezké obaly, ale raději mám tu z Předměřic.
    Přeji pohodovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já vím, že už jsi mi to někde psala (myslím u článku od Brand boxu). Já tuhle značku běžně nekupuju, takže ji nemám nějako moc vyzkoušenou). Měla jsem ještě špaldovou, taky z Brand boxu a výraznější výhrady jsem k ní neměla.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Zaujala mě čokoláda z manufaktury a bílé lentilky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta čokoláda vypadá moc pěkně - jako dárek je fajn (a to se dá skousnout i vyšší cena)

      Vymazat
  3. meje volba je activia bez cukru..Sv.

    OdpovědětVymazat
  4. Sušenky, Lentilky - překvapivě a rillettes 👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem psala o lentilkách, tak jsem si na tebe vzpomněla :). Sušenky určitě stojí za ochutnání, ale zatím jsem na ně nenarazila jinde než na e-shopu Mix-tee

      Vymazat
  5. Marcela Nordic Passion12. března 2023 v 15:02

    Stáňo, tady bych určitě sáhla po sladkých produktech 😉😊, po čokoládě jako první. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já takové velké kousky sušeného ovoce v čokoládě úplně nemusím, ale do ovesné kaše byla bezvadná.

      Vymazat
  6. Ty bílé lentilky zrovna v týdnu přinesla mamka našim klukům, zmizely tak rychle, že ani ochutnávka na rodiče nezbyla :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Stáni, děkuji za představení produktů, z nichž některé vůbec neznám. 👍👍
    Co znám a používám, je mouka na perníčky. Jsem s ní spokojená.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, mně mouka přišla zajímavá tím, že je to kombinace pšeničné a žitné mouky. Ale na perníku, co jsem upekla, bych to nepoznala. Ještě jí tam mám půlku balení, ale myslím, že na vánoční perníčky ji schovávat nebudu, udělám zas litý perník, ten má u nás doma vždycky úspěch.
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Díky za recenze. Něco bych si určitě z tvého přehledu vybrala. Přeji příjemný pracovní týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, díky za nakouknutí a hezký nastávající týden.

      Vymazat
  9. Mně zaujaly POP Chipsy, ale jak píšeš, ta cena je poměrně dost vysoká :/

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, sáček chipsů za padesát mi přijde už trochu moc....

      Vymazat
    2. Ono obecně Bohemia poslední dobou už nevědí, co si za svoje produkty říct. Pozoruju to napříč celým jejich sortimentem. Dříve jsem si čas od času koupila malý pytlíček na zobání, teď už za jedno moc nezobu a když už tak něco jiného. Chipsy pak kupuju od privátních značek a nebo v akci velké balení při nějaké příležitosti typu oslava.

      Vymazat
  10. Ten Activia jogurtový nápoj jsem si sama koupila už několikrát a moc mi chutná, přijde mi akorát sladký a je to skvělá svačina. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne tahle novinka taky potěšila, určitě jsem ho neměla naposledy.

      Vymazat
  11. Musím říct, že většinu věcí jsem nikde v regálech ani nepostřehla. Mě nejvíc zaujala šunka a zdobená čokoláda - tu já ráda. My sem tam ochutnáme něco nového z Polska, ale jinak u nás v obchodech kupujeme pořád to stejné.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já pokud jde o jídlo, občas zaexperimentuju - hlavně pokud jde o sýry, jogurty a čokolády. A novinkami mne zásobuje i Brand box

      Vymazat
  12. Ahoj Stáni,
    z tvého přehledu mě zaujaly ty máslové sušenky a lentilky. Ty další věci mě úplně nezaujaly nebo mě od nich odradilo tvoje hodnocení.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ty francouzské sušenky jsou opravdu moc dobré, už jsem měla několik druhů. Ale asi nejvíc mi chutnají právě tyto máslové.
      Hezký den

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)