neděle 26. března 2023

Z kosmetické poličky 44

 Tentokrát jsem v tašce, do které odkládám obaly od spotřebovaných produktů, napočítala třináct kousků.  Já na nešťastnou třináctku nevěřím (co mi taky zbývá, když jsem se třináctého narodila😏) a doufám, že vy taky ne. Aspoň natolik, že si tento článek přečtete. 
 
 
Chocolate Dream (Balea)

Koupeno - německá DM drogerie. Balení - 1 ks. Cena - 0,6 €
Maska obsahuje kakaové máslo a mandlový olej. Měla výrazně čokoládovou vůni a  extrémně hodně napuštěné plátýnko  (a sérum zbylo ještě i v sáčku - použila jsem ho na krk). Plátýnko bylo poměrně dost  široké a mělo trochu menší otvory pro oči.Na obličeji byla maska příjemná, plátýnko hezky drželo, sérum nestékalo. Po aplikaci zůstala pokožka hodně vhlká, zbylé sérum nešlo všechno vmasírovat, část jsem setřela. Pokožka chvilku lepila, ale jinak byla příjemne vyhlazená. 

Tuchmaske mit vitamin C (Altera)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena - 49,90
Od Altery, což je brand drogérií Rossmann, jsem ještě žádnou masku neměla, tak jsem si v rámci akce vzala jednu na vyzkoušení.  Měla hodně nasáklé plátýnko, které bylo spíš sirší a trochu hůř drželo na obličeji v oblasti kolem brady, ale sérum nijak nestékalo. Maska měla jemnou příjemnou citrusovou vůni a při aplikaci trochu štípala.  Po doporučených 10 minutách zbylo na obličeji víc séra, než šlo vmasírovat. Po setření přebytečného séra byla pleť hezky vypnutá a vyživená.

Cucumber mint enyzyme gel face mask (Ziaja)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 7 ml. Cena - 24,90
Maska obsahuje okurku, mátu, papain a mikrogranule. Má podobu průsvitného gelu s drobnými zrníčky. Ta při smývání působila trochu jako peeling. Po nanesení lehce štípala, ale po opláchnutí byla pleť vypnutá a hladká na dotek. Sáček mne vyšel na dvě použití.

Hydrogel Augen Pads (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 1 pár. Cena - 19,90
Polštářky na oční okolí obsahují hylauron a kaktusovou vodu. Balené jsou  na plastové podložce v plastovém sáčku. Necítila jsem z nich žádnou vůni, ale byly velmi příjemné, dobře držely pod očima (a to jsem je tam měla určitě déle než doporučených 20 minut). Po sundání jsem měla pocit oživené pokožky.
 
Magic Oil (Fa)

Koupeno - Albert. Balení - 250 ml. Cena - 39,90 (akce)
Sprchový gel s mikrooleji a vůní modrého lotosu jsem měla doma už nějakou dobu. Gel měl modrou barvu a balený byl v lahvičce s odklápěcím víčkem. Koupila jsem si ho, protože jsem si myslela, že obsahuje třpytivé částečky, jenže se ukázalo, že dojem částeček vytváří jen hologram na rubu etikety. A vůně mi přišla taková zvláštní -  těžší, možná trochu chemická.  No prostě se mi nelíbila. Nakonec jsem gel nalila do dávkovače na tekuté mýdlo a spotřebovali jsme ho na mytí rukou. Tam mi ta vůně tolik nevadila.

Extrasoft pads (Bel)
 
Koupeno - Rossmann.  Balení - 70 ks. Cena - asi 25 Kč
Pravidelný kousek na mé kosmetické poličce - momentálně jsou to moje nejoblíbenější odličovací polštářky. Jsou nadýchané a měkké, takže dobře nasáknou tekutinu.  Kupuju je vždycky v rámci výhodného balení, kdy je jednak výhodnější cena a jednak je k nim připojen nějaký dárek (tohle je z balení, kde byly gumičky na vlasy).
 
Odličovač očního make-upu (Isana)

 Koupeno - Rossmann. Balení - 100 ml. Cena - 34,90
Další stálicí na mé kosmetické poličce je odličovač očí od Isany. Jde o odličovač bez olejové složky.  Oči odličoval celkem slušně, nepálil v nich a ani nijak výrazně nevysušoval oční okolí. Balení v jednoduché plastové lahvičce se šroubovacím uzávěrem je praktické a dobře se používá.Má dobrý poměr cena - výkon, takže ho kupuju pravidelně.

Invisible Protection (Garnier)

 Koupeno - DM drogerie. Balení - 50 ml. Cena - 54,90
Antiperspirant od Garnieru jsem měla poprvé a byla jsem s ním docela spokojená. Neobsahuje alkohol, vydržel chránit celý den a nedělal žádnou neplechu na oblečení. Balení s kuličkovým aplikátorem je plastové, takže lehounké a vyhovovalo mi, že se dá postavit na víčko, takže kuličkový aplikátor je hned navlhčený, i to, že obal je průhledný, takže je vidět, kolik obsahu ještě zbývá.
 
Exprress kur Oil repair (Balea) 

Koupeno - DM drogerie. Balení - 20 ml. Cena - 24,90
Expresní kůra na vlasy je určena pro suché a poškozené vlasy a obsahuje keratin a araganový olej. Nanáší se do vlkých vlasů a nechá se krátce působit, potom se spláchne. Má podobu perleťově zbarvěného gelu a příjemně voní. Po použití šly vlasy hezky rozčesat a po usušení pak byly příjemné na dotek. Tuba mi vyšla na dvě použití.  Má docela praktické balení - odlamovací víčko je řešené tak, že se jím tuba dá zase dobře uzavřít.
 
Tužka na oči (Marks&Spencer)

Koupeno - Marks&Spencer. Balení - 1 ks. Cena - ??
Tuhle šedivou tužku na oči jsem doma měla už strašně dlouho. Její zbytek jsem vyhrabala při pozdimní úklidu koupelnové skříňky.  Teď jsem ji dopoužívala na dokreslování obočí. Nebyla špatná.
 
Dámský holicí strojek Lady Protector (Wilkinson)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 1 ks. Cena - ?? (asi kolem 300 Kč)
A máme tu další letitý kousek ... Holicí strojek Wilkinson mi sloužil snad deset let. Sloužil dobře, tvarově byl šikovný do ruky. Ale po těch letech už má nárok na důchod. Už před časem se mi rozbil kryt  pouzdra a teď začalo zlobit uchycení žiletek, což je podstatnější vada.  Takže jsem dopoužívala zásobu náhradních žiletek a pak přišel čas na nový

Náhradní žiletky Lady Protector (Wilkinson)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 5 ks. Cena - ?? (asi kolem 100 Kč)
Náhradní žiletky do výše zmíněného  holicího strojku stejné značky. Měly 2 břity a pečující proužek s aloe vera. Byly ostré, holily dobře a měly služnou výdrž.

SOS Repair  10 in 1 (Garnier)

Koupeno - DM box. Balení - 400 ml. Cena - asi 100 kč (podle netu)
Bezoplachová péče o vlasy je určená pro suché a poškozené vlasy, měla by zacelovat roztřepené konečky a vlasy by po ní měly být leské. Balená je v docela praktické lahvičce s pumpičkou a hezky voněla. Vlasy po ní šly hezky rozčesat, ale jinak mi nevyhovovala - měla jsem pocit, že mi vlasy zatěžuje a že se mi dřív mastí. Nějaký pozitivní vliv na konečky vlasů jsem taky nezaznamenala. Bojovala jsem tu s ní asi půl roku - chvíli jsem ji používala, chvíli ne, ale nakonec tento přípravek dávám pryč nedopotřebovaný.
 


Nejslabším kouskem z dnešní přehlídky spotřebované kosmetiky je  bezoplachová péče SOS Repair od Garnieru, ta mi fakt nesedla. A nadšená jsem nebyla ani ze sprchového gelu Fa s vůní lotosu. Nejpříjemnějším překvapením byl asi antiperspirant od Garnieru. 

34 komentářů:

  1. Pane jo, to je ale bohatá spotřeba! Zkoušela jsem akorát masku od Ziaji, se kterou jsem byla spokojena :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, na mne je 13 kousků taky docela dost. Ale trochu to navýšily vyřazené kousky (holicí strojek a ten SOS Repair). Uvidím, kolik toho bude za březen, zatím je taška skoro prázdná.

      Vymazat
  2. Stáňo, vidíš, ale mě zrovna produkty od Garnier před lety tak hodně neseděly, že nemám odvahu cokoli zkoušet, i když se to mohlo dávno změnit...
    Děkuji za nakouknutí a přeji klidné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já poměrně nedávno docela slušně zflekatěla po nočním krému od Garnieru :(. Ale antiperspirant byl bez problémů. Po tom SOS repair jsem neměla pěkné vlasy, ale jinak mi na kůži paseku nedělal.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Páni, to je zase produktů :). Já si teď z kosmetiky oblíbila tuhá olivová mýdla :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám teď tuhé mýdlo levandulové (kolegyně dovezla z Francie) a krásně voní.

      Vymazat
  4. Ráda si čtu tvé zkušenosti s kosmetickými produkty, vždy zjistím, že jsem tak konzervativní a používám skoro stále stejné věci :-)))).
    Měj hezké dny Stáňo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, já mám štěstí, že mi většina kosmetiky nedělá problémy, tak můžu experimentovat :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Stáni, ani pro mně 13 není špatné číslo. 😀 13tého se narodil manžel a také máme s dcerou svátek.
    Z uvedených produktů využívám Bell odličovací tamponky. Antiperspirant jsem si oblíbila od Nivea a mezi sprchovými gely už několik let je jedničkou Dove silk. Dříve jsem měla v oblibě Fenjal.
    Měj hezké jarní dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, antiperspirant Nivea je moje stálice, Garnier byl spíš takový úkrok stranou. Fenjal jsem si taky občas kupovala, ale teď už jsem ho dlouho neměla.
      hezký den

      Vymazat
  6. S žádným výrobkem zkušenost nemám, takže díky za recenze. Přeji krásný týden.

    OdpovědětVymazat
  7. Všude je čokoláda super, ale v kosmetice jsem ji zatim nepřišla na "chuť"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já čokoládu můžu i v kosmetice. Třeba ten sprcháč pomeranč v čokoládě, co mi zrovna stojí na vaně, je boží :)

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni,
    pěkná spotřeba:-) Já znám odličovač, masky Balea a Ziaja. Zaujala mě ta maska od Alterry, na tu bych se chtěla mrknout, až se dostanu do drogérie.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, třináct kousků je na mne už docela dost. Uvidím, jak to bude v březnu, zatím mi toho moc nedošlo :).
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. SOS Repair jsem měla v DM boxu kdysi i já, ale na rozdíl od tebe mi produkt sedl, ještě jsem si ho pak párkrát koupila i sama :) Teď už na vlasy ale používám jen přípravky od Welly :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já ho ani nedopotřebovala. Každému sedne něco jiného...

      Vymazat
  10. Stáni, to je hodně výrobků, ráda jsem nahlédla. Také nemám dobré zkušenosti s Garnier a tak ji nekupuju. Díky za přehled a měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, už jsem to tu psala - mně vyloženě nesedl noční krém, ale třeba s šampony nebo klasickými kondicionery jsem neměla problém. A ten antiperspirant byl vyloženě fajn. Ale je fakt, že po tom debaklu s nočním krémem zatím pořád sbírám odvahu k tomu, abych vyzkoušela micelárku a denní krém z kazety, co tu mám od loňska...
      Hezký den

      Vymazat
  11. Spousta produktů, pěkný článek :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  12. jednorázové masky používám celkem ráda,Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to tak různě střídám, ale plátýnkové mám skoro nejraději.

      Vymazat
  13. Zítra už si konečně musím udělat tu masku, pořád na to zapomínám :D Nejvíc mě právě zaujala ta čokoládová!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to byla zrovna limitka, myslím, že už bohužel není k dostání.

      Vymazat
  14. Ahoj Stáni, já používám taky občas polštářky na oční okolí od Balea. Se značkou Ziaja je spokojený nejmladší syn, s výrobky pro atopiky. Měj se dobře, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já Ziaju zrovna moc prozkoumanou nemám. Měla jsem ještě čistící mléko a teď používám čistící pěnu. Ale ještě tu pár výrobků od této značky mám, takže prozkoumávat budu dál.
      Měj se krásně

      Vymazat
  15. Ahoj Stáni, já se musím přiznat, že mě poslední dobou veškeré polštářky pod oči hrozně pálí a vůbec nevím, kde se stala chyba. Z téhle Fa magic oil řady jsem kdysi ráda kupovala tu růžovou variantu. Odličovač od Isany mám zrovna v koupelně a další v zásobách. Holící strojek mohu doporučit Balea Fairytale.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, mně většina sprcháčů Fa nesedla vůněmi, tak už to asi nebudu pokoušet. Nový holicí strojek mám právě tenhle od Balea :) - jsem ráda, že doporučuješ (já jsem s ním po měsíci používání taky spokojená)

      Vymazat
  16. Ta čokoládová maska je super. Miluji.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  17. Ty gelové polštářky mám doma taky a zrovna dnes se je chystám vyzkoušet. Večer u televize sklenička bílého a moje menší kosmetické okénko - už se těším! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ty gelové polštářky dávám většinou když pracuji z domova - drží opravdu dobře, takže není problém s nimi pracovat na PC.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)