čtvrtek 11. srpna 2022

Vypáleno 3

Článek o vypálených svíčkách je tu opravdu po  docela dlouhé době. Já v létě pálím vlastně jen v práci, abych trochu přerazila vůně, které se ke mně linou otevřeným oknem z kuchyně závodní jídelny. Doma  mi vlastně skoro ani nenapadne si v létě svíčku zapálit (to spíš ha chalupě), takže moje poslední kousky vonných svíček jsou někdy z období Velikonoc. Pak už jsem používala hlavně vonné  olejíčky do aromalampy v práci. 
 
 

Vonné oleje Nikura
Tyto vonné olejíčky jsem koupila v drogérii Rossmann, kde mi padly do oka v rámci nějaké slevové akce. Jedna  lahvička o obsahu 10 ml vyšla na celkem příjemných 69 Kč, tak jsem si vzala rovnou tři – levanduli, borovici a eukalypt, což jsou všechno mé oblíbené vůně. Ale asi jsem si měla vzít na vyzkoušení jen jednu – asi bych i tak přišla na to, že to není úplně ono. Všechny tři olejíčky trpěly stejným neduhem – do vody aromalampě ji bylo třeba nakapat minimálně dvojnásobek , než kolik jsem byla zvyklá u jiných značek (většinou používám Saloos, ale měla už jsem i jiné), jinak nebyly v místnosti cítit vůbec.  Navíc ani ze samotných vůní jsem nebyla moc nadšená. 
 
Levandule

 Olejíček měl nepříliš výraznou vůni se zvláštním dozvukem a vlastně mi jeho vůně levanduli připomínala vzdáleně.  Pro mne byl největším zklamáním.
 
Borovice

 Tento olejíček měl vůni smolnatého dříví. Ze všech tří byl   asi nejautentičtější a voněl mi nejlépe. 
 
 
Eukalyptus

 I tento olejíček měl zvláštní, trochu nepříjemný dozvuk, který dost zastíral eukalytovou vůni.Po nakapání do vody  byl eukalypt cítit víc, ale ani tak mne ta vůně nezaujala, přišla mi divná..

Rubin  Bourbon vanilka

Tuto svíčku  jsem koupila taky v drogérii Rossman (za 39,90). Má příjemnou vanilková vůně, která je  lehce do sladka.  Víc voněla nezapálená, zapálená byla cítit jen v bezprotřední blízkosti. Neyhořela úplně - trochu vosku v ní na dnš zůstalo.  Aje škoda, že sice má údaj o vůni  a papírové krytce vosku, ale na skleničku přilepili samolepku s dalšimi údaji. Ty mohly být taky na papírové krytce a sklenička by zůstala čistá, což vypadá mnohem elegantněji.
 
 Happy Eastern

Svíčka  od slovenského výrobce Persona měla skleničku potaženou folií s velikonočním motivem. I tu jsem koupila v drogérii Rossmann - ve výprodeji těsně před Velimonocemi za docela slušných 44,90. Byla sice označená jako vonná svíčka, ale přišlo mi, že vůbec nevoněla. Ale hezky svítila - plamen prosvítal přes folii a dělalo to pěkný efekt. A vyhořela skutečně až do dna.
 
🔥

Tentokrát jsem byla docela zklamaná z těch vonných olejíčků (a zůstanu asi věrná značce Saloos) a dcoela jsem litovala, že jsem si vzala najednou hned tři. Svíčky pokud jde o vůni, nebyly nic mimořádného, ale já svítím i pro atmosféru, tak vyložené zklamání to nebylo. Nakonec mne se mi asi nejvíc libila ta s jarním potiskem, která vlastně v podstatě nevoněla.

32 komentářů:

  1. Stáňo, a to jsme si nedávno říkaly s kamarádkou, že Saloos se od dob, když jsme olejíčky začaly kupovat, hodně pohoršil... Ale souhlasím, dají se koupit i daleko horší!
    Měj hezký pátek. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mne olejíčky od této značky fakt docela zklamaly.
      Hezký víkend

      Vymazat
  2. Stáňo, taky nepálím vůbec nic. Letos je pokoj i od komárů a tak ani na terase nic. Budu se těšit na nějaké další a lepší tipy :-)
    Pěkný víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, když pominu tu aromalampu v práci, tak jsem v létě doma zapálila svíčku snad jen jednou - když se setmělo před bouřkou. Manžel se mi smál, jestli to má být jako hromnička :D.
      Hezký víkend i tobě

      Vymazat
  3. Já v létě nepálím vůbec a všechny svíčky si schovávám na podzim do nového domečku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, už finišujete? Tak ať vám plány vyjdou a nastěhujete se v pohodě. Pak se ty svíčky budou hodit ;-)

      Vymazat
  4. Vůni borovice jsem jeden čas neustále vyhledávala. Do lesů jsem moc nechodila, ale ta vůně mi prostě chyběla, nenašla jsem ale nikdy žádný olejíček, který by voněl aspoň trochu autenticky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tehle mi borovici docela připomínal, ale nebyl v aromalampě moc výrazný.

      Vymazat
  5. Zrovna mi tu hoří svíčka a krásně mi to tu voní pod nos :-D Miluji svíčky a taky jsem si nakoupila když jsem byla v Ikeii. A mám ráda i ty vonné difuzéry. Doma mám vůni růže, levandule a citrón (ale ten používám hlavně k úklidu) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď v létě svíčky moc nepálím, jen teď na chalupě, kam jsem si koupila velkou tříknotovou v Pepcu. Ikeu mám na úplně druhé straně Prahy, takže jet tam jen pro svíčky se mi nechce. Ale až zas usoudíme, že potřebujeme dovybavit domácnost, tak se tam po nějakých kouknu.

      Vymazat
  6. Marcela Nordic Passion12. srpna 2022 v 16:41

    Stáňo, děkuji za info o olejíčcích, jejich čas se blíží, vím, že těmto se mám vyhnout. M.

    OdpovědětVymazat
  7. svíčky během léta vůbec nepálím,Sv.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Stáni, mě v létě ani nenapadne si zapálit svíčku, jak je dlouho vidět a já jsem stejně pořád venku nebo v přírodě. Začínám na podzim, to pak svíčkuju všude, doma i před domem. Jezdím každý rok do Rokytnice do svíčkárny, kde je na podzim výprodej a nakoupím zásoby. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já v létě občas zapálím svíčku, když sedíme dlouho venku na chalupě nebo na chatě. Doma v podstatě vůbec - ty dva kousky v tomto článku jsou někdy z období Velikonoc :).
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Stáni, ani já v létě nepálím, nějak mi to patří k podzimu a zimě. Ještě nemám ani žádné zásoby. Měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já v létě pálím hodně v práci v aromalampě. V létě víc větrám, takže ke mně naleze víc nezvaných vůní ze závodky ;-)
      Hezký víkend

      Vymazat
  10. Taky v létě svíčky nepálím. Ale než se nadějeme čas pálení bude tady.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, máš pravdu, že už se nám léto začíná krátit ...
      Hezký víkend

      Vymazat
  11. Já už jsem věrná snad od začátku svého bloggování 2014 voskům YC. Tedy nejčastěji, ale nebráním se i jiným produktům na doporučení. Navnadila jsi mě tím, že pálíš v práci, ovšem nesedím sama v kanceláři...: ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, já mám výhodu, že sedím v kanceláři sama. Ale vedle mne kolegyně sedí dvě a pálí taky ;-). Ono je dopoledne fakt lepší tu závodku "přerazitů něčím jiným.
      Hezký den

      Vymazat
  12. Ahoj Stáni, já přes léto pálím velmi sporadnicky, ale pálím. Teď zrovna pálím bavlníkovou z Rossmanna a předtím jsem měla svíčku z Actionu. Ta mi vůbec nesedla a nemohla jsem se jí dostat na dno potvoře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, bavlníková z Rossmanna je moc fajn. Já v létě spíš pálím na chalupě, když třeba sedíme déle venku..., ale i to sporadicky

      Vymazat
  13. Já přes léto taky moc svíčky nepálím, nechávám si to zas na podzim. Jen si občas zapálím nějaký vosk, snažím se totiž spotřebovat zásoby, abych si pak mohla nakoupit nové :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas vosky používám minimálně, kupuju spíš ty svíčky a do práce olejíčky

      Vymazat
  14. Já miluji různé svíčky, ale v létě a na jaře je moc nepoužívám :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já svíčky taky pálím hlavně v zimě a na podzim. Ty dvě z tohoto článku jsou ještě někdy z Velikonoc, pak už jsem používala spíš olejíčky do aromalampy v práci.

      Vymazat
  15. Ahoj Stáni,
    já v poslední době pálím hodně, takže taky budu mít článek o vypálených svíčkách za srpen. Z těch tvých kousků nic neznám, ale stejně jako ty jsem zkoušela i jiné olejíčky, ale už si kupuji vlastně jen Litseu Cubebu od Saloos.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.z

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v létě pálím poměrně málo. Teď jsem nepálila ani v práci - závodka má dovolenou a v těch vedrech mne to ani nenapadlo.

      Vymazat
  16. No teda bych nečekala vypáleno v tuto dobu. :) Levandulový olejíček může být super, tuto vůni miluji.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v létě pálím hlavně v práci, protože to mám pořád otevřené okno a pod ním závodní kuchyni, takže všechny "vůně" z vaření. Tak se je snaží přerazit aromalampičkou

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)