čtvrtek 5. května 2022

Z kosmetické poličky 34

  Délka mých kosmetických článků připomíná houpačku - jednou nahoře, jednou dole... A zatímco březnu mi došlo poměrně dost produktů, tak za duben je to slabčí. Sedm kousků není nic moc ani na mne (a ještě je část trochu nuda (jako třeba odličovací tamponky). 



 Antiwrinkle day cream Q10 (Cien)

Koupeno - Lidl. Balení - 50 ml. Cena - 59,90 (?)
Denní  pleťový krém proti vráskám obsahuje kyselinu hylauronovou, koenzym Q10, vitamín E a UV faktor. Má docela hezké balení  ve skleněné dózičce se šroubovacím víčkem, je trochu  dobře se roztíral i vstřebával. Vůně byla nezajímavá, ale nevadila mi. Ostatně, měla jsem ho už poněkolikáté – na chalupu nebo chatu je vyhovující a cenově velmi přijatelný.
3/5

Cremeseife cold Softness (Balea)

Koupeno – DM drogerie. Balení – 500 ml. Cena – 22,90
Limitovaná edice tekutého mýdla s vůní růže a mandarinky – tak zní oficiální popis. Ve vůni je znatelná růže, ale ne nijak přehnaně výrazně, mandarinka pak není cítit skoro vůbec. Vůně mne nezaujala natolik, že bych se chtěla pídit, jestli je ještě k dostání, ale jinak mu nemám co vytknout – je za dobrou cenu, myje a nevysušuje, pumpička funguje taky OK.
4/5
 
Noční pleťový krém Q10 (Bione)

Koupeno - Rossmann. Balení - 50 ml. Cena - 59,90 (sleva – běžně kolem 90 – 100 Kč))
Noční pleťový krém  obsahuje koenzym Q10 a hydratační glycerin, regenerační allantoin, výživný panthenol, mandlový olej a bambucké máslo. Je určený pro všechny typy pleti. Má lehce nažloutlou barvu a příjemnou lehkou vůni, kterou bych charakterizovala jako ovocno-květinovou (mně asi nejvíc připomínala frézii a meloun). Krém je lehoučký, dobře se roztíral a pleť mi po jeho použití připadala příjemně vyživená. Ani balení (plastový kelímek se šroubovacím víčkem) nemám co vytknout.
5/5

Deo Fuss (Balea)

Koupeno - DMdrogerie. Balení - 125 ml. Cena - 44,90 (?)
Sprej na nohy s antibakteriální deodorační složkou, která brání pocení a zápachu nohou kupuji pravidelně – je to taková moje jistota, když vím, že budu v jedněch botách celý den.  Plastová lahvička  má mechanický rozprašovač, který funguje bez problémů, jen se trochu hůř používá, když už jsou v lahvičce jen poslední zbytky. Samotný sprej je v podstatě bez vůně, ale funguje dobře.
4/5

Handcreme Olive (Balea)

Koupeno - DMdrogerie. Balení - 100 ml. Cena - 24,90
 Krém na ruce s obsahem olivového oleje by měl rukám zajistit vysoce účinnou  péči. Musím říci, že já bych tu péči a hydrataci hodnotila spíše jako lepší průměr, ale na druhou stranu musím přiznat, že poměr cena – výkon není špatný. Jinak se dobře se roztíral a celkem dobře vstřebával slušně vstřebával, nijak intenzivně nevoněl. Balení v plastové tubě s odklápěcím víčkem je elegantní a docela praktické, jen poslední zbytky šly trochu hůř z tuby vydolovat.
3/5

 Anti-age Global (Yves Rocher)

Koupeno - Yves Rocher. Balení - 200 ml. Cena - dárek k nákupu (běžně 1190 Kč)
Vysoce renenerační sérum obsahuje nekter z pupenů šeříků, který by měl vyhlazovat pleť a redukovat známky stárntí.  Sérum má lehce  nazlátlou barvu a příjemnou jemnou vůni.  Používala jsem ho na den i na noc. Krásně se vstřebávalo a pleť po něm byla pocitově opravdu vyživená a vyhlazená. Balené je v lahvičce z bílého skla, která působí elegantně, ale není vidět kolik produktu zbývá, což je trochu nepraktické. Lahvička je opatřená kapátkem, které fungovalo bez problémů a povedlo se mi jím spotřebovat opravdu všechno sérum. Měla jsem ho už podruhé a jsem spokojená, jediným mínusem je vysoká cena.
5/5

Kosmetické odličovací tampony (Clever)

Koupeno - Billa. Balení - 140 ks. Cena - 21,90
Asi nejhorší kosmetické odličovací tampony, které jsem za poslední dobu měla. Jsou poměrně tenké, nejsou moc jemné  a hlavně se při vytahování z obalu poměrně často rozdělují. Nepoužívala jsem je ráda, nicméně  na chalupě  jsem to s nimi ty dva tři dny vydržela. Ale jsem ráda, že už jsou pryč a další balení si rozhodně nepořídím, i když jsou levné.
1/5

❁ 

A to už je úplně všechno. Propadák měsíce jsou určitě kosmetické odličovací tampony Clever. Naopak příjemným překvapení byl noční krém Bione, který za velmi příjemnou cenu udělal dobrou službu. A spokojená jsem byla i se sérem od Yves Rocher.
Přístí článek by zas mohl být o něco rozsáhlejší - už tu za prvních pár květnových dnů  mám odložené dva spotřebované kousky a vypadá to, že další se blíží ke dnu. Ale uvidíme...


30 komentářů:

  1. Ahoj, u těchhle plastových tubiček lze ke konci jednoduše ustřihnout ten svařený konec a vybrat zbytek špachtlí nebo lžičkou do malé nádobky. Spotřebováno do mrtě :) Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu to tak muset udělat, je mi líto tubu vyhazovat, když v ní ještě něco je.

      Vymazat
  2. Stáňo, neznám žádný produkt, ráda jsem si přečetla tvé zkušenosti.
    I já rozstřihávám plastové tuby - zůstává toho na stěnách opravdu hodně...
    Měj hezký pátek, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, proto mám raději produkty v kelímku - odpadá "lovení" posledních zbytků. Zas ale člověk sahá do celého krému...
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáni, ani já většinu produktů neznám, díky tedy za seznámení. Měj klidný pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, přeju hezký víkend a díky za návštěvu.

      Vymazat
  4. Stáni, zaujala mě většina produktů, ale pekvapil mě sprej na nohy. Taky na něj mrknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už tenhle sprej používám nějaký pátek a jsem s tím spokojená.

      Vymazat
  5. Stáňo, taky nic z uvedených výrobků neznám a ráda jsem si přečetla tvé hodnocení.
    Měj pěkný víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Mám také krém Balea na ruce a jednou jej zmíním v článku, protože jsem s ním velice spokojená :-) Super produkty, vždycky obdivuji, jak rychle dokážete vše spotřebovat :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas nějakou velkou spotřebu nemám - pohybuju se tak mezi 6 - 10 kousky měsíčně, podle to, jestli zrovna sáhnu i po nějakých vzorcích nebo jednorázových maskách...

      Vymazat
  7. Znám tekuté mýdlo. Přeji fajn víkend, Stáňo. Jana/Vija

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta tekutá mýdla Balea jsou bezva - jsou za pár korun a službu udělaljí... Měj se krásně

      Vymazat
  8. sprej na nohy se bude hodit..Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sprej na nohy používám nejvíc v zimě, když nosím hodně uzavřené boty...

      Vymazat
  9. Díky za kosmetické tipy. Nic z toho neznám. Jen sérum z YR...a spokojenost též. Přeji poklidný víkend.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Stáni, zrovna tohohle Balea tekutý mýdlo mi hrozně smrdí :-D Značku Bione znám, kupovala si od nich věci mamka, když nebyly peníze na zbyt, tak to byla určitě skvělá volba. Mně to přijde všechno hrozně agresivní a převoněný bohužel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, tak mně zásadně nevadilo, ale domů bych ho určitě nekoupila, protože si myslím, že by nesedla manželovi. Kupuju většinou Sensitive, teď jsem na chalupu vzala vůni moře...

      Vymazat
  11. Marcela Nordic Passion7. května 2022 v 19:36

    Stano, mne sedm produktu za jeden mesic prijde dot:-). Ja mivam kremy/oleje na oblicej mesicu nekolik:-). Asi bych prubla serum. Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, mně taky vydrží krém tak 2 - 3 měsíce. Jen se to někdy sejde, že mi současně dojde krém na chalupě i doma a tak to vypadá, že mám spotřebu obrovskou :)

      Vymazat
  12. Ahoj Stáňo, to víš, že mne nejvíce zaujalo YR sérum, ale jak nemusím šeřík, tak to mne krapet "odradilo". Navíc ty ceny jsou občas dle mého soudu neadekvátní kvalitě. Sér mám nyní opravdu dostatek, ale jistě dobré vědět. Bione krémy jsou pro mne příliš lehké, asi jsem ale měla jinou řadu. Krásnou neděli přeji. pa
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, sérum je opravdu hodně drahé, já jsem ho zatím ani jednou nekupovala - měla jsem ho jako dárek k nákupu. Jinak bych se asi poohlédla po něčem cenově přijatelnějším (měla jsem třeba dobré od Manufaktury za třetinovou cenu myslím).

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni,
    já jsem z tvého výběru neznala nic. Myslím si, že jsem od Bione z této řady měla micelární vodu, která na pleti byla v pohodě, ale vůbec jsem ji nemohla používat na oči. Já mám nyní sérum z Avonu (je boží) , denní a oční krém od Clinique (taky úžasné) a noční hydratační krém od Lorealu (a i ten mi vyhovuje).
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, u mne byl krém Bione premiéra s touto značkou.
      Hezký den

      Vymazat
  14. Pěkný článek, Stano. Ten krém Bione možná vyzkouším. Měj se pěkně, Sabca

    OdpovědětVymazat
  15. Podle mě je to fajn spotřeba. Já se v dubnu docela činila a moje spotřeba už je na blogu :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mám pocit, že nad tím krémem s Q10 jsem uvažovala k Vánocům pro mamku, no teď už vím, že za to opravdu stojí :)


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)