úterý 5. ledna 2021

Krémy CeraVe

 Přihlásila jsem se  do #trndprojekt , ve kterém se nabízela  možnost vyzkoušet krémy značky CeraVe. Tato značka je pro mne zatím velkou neznámou, takže jsem chtěla nějaký jejich produkt zkusit. Štěstí se na mne usmálo a já se stala jedním z účastníků tohoto projektu.
 
 
Vzorků k testování dorazila celá krabice - část byla určena přímo pro mne, část k rozdání kamarádkám a známým. Což se ukázalo jako výzva, protože v této době pracuji z domova a vlastně se s nikým nestýkám. Nakonec jsem podělila sousedky a mámu  a pár vzorečků jsem poslala dvěma spřáteleným  blogerkám.


Ale pojďme už k samotným krémům. Krémy CeraVe byly vyvinuty ve spolupráci s dermatology a jejich hlavními přednostmi jsou obsah ceramidů a použití technologie MVE. Produkty s ceramidy zlepšují funkci kožní bariéry, postupně pomáhají doplnit a obnovit úroveň lipidů, zvýšit hydrataci a stimulovat další syntézu lipidů, což právě přispívá k posílení ochranné bariéry pokožky,  technologie MVE pak přispívá k postupnému  uvolňování aktivních látek, což přispívá k celodenní hydrataci pokožky. K testování jsme dostali krémy dva - hydratační a zjemňující.
 
 
 ❀
 
CeraVe hydratační krém 

Jde o hypoalergenní, hutný, ale nemastný a rychle vstřebatelný, který se hodí na tělo i obličej (s výjimkou okolí oči). Je vhodný pro suchou až velmi suchou pokožku i pro pokožku se sklonem k ekémům. Mohou ho používat dospělí i děti.
Tento krém jsem používala zejména na obličej, krk a dekolt, občas na ruce, a to jak ráno, tak večer. Měl středně hutnou konzistenci a je bez parfemace. Dobře se roztíral i vstřebával. Po jeho použití jsem neměla pocit mastnoty, ale cítila, že pokožka je příjemně  hydratovaná a vyživená. Příjemný pocit přetrvával delší dobu. Jeden vzorek o obsahu 7 ml vyšel tak na 3 až 4 použití na obličej a krk.
 5/5
 
Cerave SA zjemňující krém
 
Tento krém obsahuje 10 % urey, kyselinu salicylovou a další důležité látky, které účinně odstraňují odumřelé buňky, zjemňují a vyhlazují suchou, drsnou pokožku na různých částech těla, například na ošetření suchcých loktů a a pat. Je vhodný i pro diabetiky. Nehodí se na přímé použití na ekzémy a není určen na obličej.
 Krém jsem používala především na kůži na patách nebo  místo tělového mléka po sprchování - tedy celé tělo. Měl hutnější, pevnější konzistenci, ale i tak se dobře roztíral a vstřebával.  Pokožku hezky hydratoval a vyživil, nezanechával lepkavý pocit. Dobře působil na kůži na místech, která zůstala drsnější po zhojeném alergickém ekzému. Krém je také bez parfemace, ale vzhledem k obsahu urey měl takovou trochu specifickou, pro mne ne úplně příjemnou vůni (upozornění na to bylo i v letáčku k produktu). Nebyla naštěstí ale nijak výrazná, citila jsem ji jen při bezprostředním přičichnutí ke krému nebo k ruce, kterou jsem ho nanášela. Nicméně jsem krém kvůli ní nepoužívala právě na mazání rukou, protože ta vůně chvíli přetrvávala a ruku si přece jen člověk k obličeji občas dá.
4/5
 
Pokud jde ho reakce sousedek, kterým  jsem vzorky předala k vyzkoušení, byly rovněž spokojené a podobné těm mým. Jen v jednom případě se hydratační krém zdál dotyčné příliš mastný na použití na obličej a přišel jí vhodný spíše na mazání nohou. Od blogerek, kterým jsem vzorky také zaslala, ještě reakci nemám, ale předpokládám, že jak Hanka, tak Erika je časem zmíní ve svých rubrikách o spotřebované kosmetice.
 

Celkově jsem byla s oběma krémy spokojená - dobře se používaly, hezky hydratovaly, takže splnily mé očekávání.  Kdybych si měla vybrat jen jeden z nich, sáhla bych po tom hydratačním.  Zjemňující krém pro mne měl přece jen dost hutnou konzistenci, na péči o tělo preferuji lehčí produkty charakteru tělového mléka.
Jen je škoda, že k testování jsem dostala  jen vzorečky.  Pro rozdání na vyzkoušení byly fajn, ale pro sebe bych ocenila klasické balení, které by mi umožnilo  ohodnotit i jeho praktičnost. Na druhou stranu je třeba říci, že vzorků dorazilo opravdu opravdu dostatečné množství k tomu, aby se krémy daly opravdu víc vyzkoušet. 
Nicméně za možnost oba krémy vyzkoušet patří trnd.cz dík.
 
#ceraveochrance, #ceraveczsk
 






28 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    jsi už druhá, u koho tyto krémy vidím. Ke mě se bohužel spolupráce nedostala, ale vypadá to dost zajímavě. Budu se na to muset podívat. :)
    Měj se pěkně, Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, byla jsem ráda, že jsem do tohoto projektu byla vybrána. Krémy byly fajn.
      Měj se hezky

      Vymazat
  2. Ono už je tolik přípravků, kdo se v tom má vyznat :-)). Je fajn, že jsi byla spokojená při použití. Já mám dost citlivou pleť, která na změny ne vždy reaguje dobře, tak příliš neměním zvyklosti. A když, tak jenom při poradě s kosmetičkou, která mou pleť roky zná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, moje pleť je docela otrlá, takže si můžu dovolit nějaký ten experiment. Navíc tyto krémy byly avizovány jako krémy na citlivou pokožku, tak jsem se ani nebála...

      Vymazat
  3. Stáňo, děkuji za info, tuhle značku neznám.
    Krém s ceramity používám od jiné značky, jsem spokojená.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já ji neznala taky, tak jsem byla ráda, za možnost vyzkoušení.
      měj se pěkně

      Vymazat
  4. Zaujal mě ten zjemňující krém, mám často suchou pokožku na rukou, zvláště v zimě :) Díky za představení zajímavého produktu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliss, není zač. Byla jsem ráda, že jsem mohla krémy vyzkoušet.

      Vymazat
  5. Zajímavý projekt. Díky za recenzi. Přeji krásný tříkrálový večer.

    OdpovědětVymazat
  6. Take jsem o necem podobnem nemela tuseni, znacku vubec neznam. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, i pro mne to bylo první setkání s touto značkou. A byla jsem spokojená.

      Vymazat
  7. Taky jsem byla s krémy velmi spokojená.

    OdpovědětVymazat
  8. Stáni, díky za recenzi. O této značce jsem ještě neslyšela. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, hezké dny i tobě. Jsem ráda, že jsi ke mně nakoukla.

      Vymazat
  9. Stáni, tuto značku také neznám, podívám se na stránky.
    Přeji hezké zimní dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, jsem ráda, že tě má recenze zaujala. Měj se krásně

      Vymazat
  10. Tak hlavně že slouží, v tomto čase je každá vzpruha pro pokožku dar.
    Kdo maže , ten jede!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, mažu. Mám sice pokožku otrlou, ale doby, kdy jsem nemusela mazat, jsou dávno pryč. Dneska bych ráno měla pocit, že se mi přes noc srazila kůže na obličeji o dvě čísla ;-)

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni,
    ještě jednou děkuji za zaslání vzorečků. Už jsem spotřebovala všechny ty tmavě modré hydratační a byla jsem s nimi moc spokojená. Zítra půjdu na ty vyhlazující, jsem na ně zvědavá. Ty modré hydratační byly příjemné i na těch částech, kde mám momentálně ošklivý ekzém. Určitě bych plné balení uvítala:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, jsem ráda, že mne napadlo ti vzorky poslat a že jsi spokojená.
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. S těmito krémy rovněž nemám zkušenosti a zajímaly by mě, ale takovou kosmetiku začínám teprve pomalu objevovat, spíše hodně ještě používám levnější drogérkovou.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používám taky hodně věcí z drogérie nebo třeba i z Lidlu (jejich krémy jsou docela fajn), jen občas sáhnu po něčem dražším...

      Vymazat
  13. Trnd mám ráda, dřív jsem se taky zapojovala, ale teď vzhledem k množství kosmetiky už tolik ne :D
    Docela mě zarazilo, že posílali jen vzorečky. Čekala jsem i nějaká plná balení.
    Já od Cerave měla tělové mléko a tělový krém a s oběma jsem byla spokojena :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, taky mne ty vzorečky zarazily, ale bylo jich hodně - v podstatě to odpovídalo plnému balení (od každého krému to bylo asi 70 ml). Ale na používání to úplně praktické nebylo.

      Vymazat
  14. Milá Stáňo, jsem hrozná ostuda, dostala jsem se k poděkování až nyní. Oba krémy jsou super, moc mi vyhovují, ale za mne vede SA Smoothie. Skvělá hydratace, parádní konzistence a celkově mne zaujal i projekt. Díky, díky a ještě jednou díky. ☺♥ Jsem velkým dlužníkem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, není zač - jsem ráda, že sis krémy užila. Měj se fajn

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)