pondělí 23. listopadu 2020

Svíčky

 Víte, že tady své nákupy příliš často neprezentuji, spíš kdyžtak až zkušenosti s konkrétním výrobkem. Ale tentokrát udělám výjimku (nebo založím novou tradici - to se ještě uvidí. 
Vlastně za to může můj muž, protože když jsem si koupila v Lidlu vonnou svíčku ve skle a zapálila ji vedle vázy s gerberami, co jsem dostala k svátku, tak říkal, že to vypadá moc dobře a že si to mám vyfotit na blog ... Tak jsem ho poslechla.
 

A protože ta svíčka docela příjemně voní a byla "za hubičku" (tedy za 29,90), tak jsem si dneska v Lidlu koupila znovu a přidala k ní ještě další dvě vůně, které tam měli. Všechny vůně jsou takové typicky zimní, takže do nadcházející adventní doby se budou myslím dobře hodit.
 

Zatím mám tedy vyzkoušenou jen vůni brusinka s vanilkou, která moc hezky kombinuje ovocnou a vanilkovou vůni, přičemž vanilka možná malinko převažuje. Při hoření je vůně výraznější než za studena, hezky provoní pokoj, ale není zase vlezlá a výrazná příliš.
 

Další vůní je vanilka, která za studena voní docela výrazně vanilkově, je to taková sladká vůně. Tady se trochu bojím, jestli při hoření nebude moc výrazná.
 

A poslední vůní je jablko se skořicí. To za studena voní hlavně jablíčkově, s lehkým podtónem skořice. Uvidíme, jaká bude vůně při hoření.
 


Myslím, že všechny tři svíčky byly docela dobrý kup a berte to jako možný typ na docela výhodnou koupi.  Za cenu 29,90 se myslím ty svíčky vyplatí vyzkoušet. U nás v Lidlu je pořád ještě měli, i když myslím, že to není zrovna akce tohoto týdne.
(Článek není spolupráce - svíčky jsem si koupila za své :))


55 komentářů:

  1. Stáni, k tomuto období, kdy se stmívá už kolem čtvrté odpolední, se svíčky hodí.👍 Navíc, když jako bonus voní. Mám také ráda vonné svíčky, naposledy jsem je kupovala v září v Ikea. Díky moc za tip, protože ta cena je opravdu velice slušná. Až půjdu do Lidlu, podívám se, zda je i u nás ještě mají.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, já většinou pálím čajovky v malých svícnech, ale tyhle ve skle mají taky něco do sebe. Zatím mám vyzkoušenou jen brusinkovou a ta je fajn.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Vonné svíčky a vlastně i ty nevoňavé teď zapaluji často. Jablíčka se skořicí, to je ta pravá vánoční vůně. Cena je fakt hodně dobrá. Zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, teď je takové svíčkové období :)
      Přeji hezký den

      Vymazat
  3. Děkuji za tip :) Na svíčky jsem se v Lidlu dívala a moc hezky voněly, jen jsem jim úplně nedůvěřovala, že budou vonět i po zapálení :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, já prvně koupila jednu a když mi voněla, tak jsem dneska vzala další, když je ještě měli.

      Vymazat
  4. Mě doma považují za pyromana. Mám stejné svíčky, jen tu vanilkovou ne. Jednou jsem měla vanilkovou svíčku a vůbec se nedala zapalovat, jak sladká to byla vůně, tak jsem na ni už opatrná. Ty dvě další vůně nezklamaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, té vanilkové se taky trochu bojím, ale vzhledem k tomu, že byly hodně levné, tak jsem to riskla.

      Vymazat
  5. Miluji svíčky!! A v rodině to vědí, kamarádky to vědí, takže jsem vždy dobře zásobená. Zrovna jsem dnes v Lidlu byla, ale prolítla jsem to a svíček jsem si nevšimla. Škoda :-), mohla jsem je přihodit do vozíku.
    Stáni, tak ať ti všechny doma krásně provoní byt.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, možná u vás už ty svíčky neměli - já tu první kupovala už minimálně před týdnem, takže už mohly být vyprodané.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Pořad mám v plánu napsat článek o svých Yanke candle voskách. Z Lidlu jsem nikdy žádnou svíčku neměla, takže děkuji za tipy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ještě žádnou YV svíčku neměla, tak si článek ráda přečtu.

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni,
    manžel měl pravdu, zátiší vypadá moc pěkně:-) Docela lituji, že jsem svíčky nevzala, když jsem byla minulý týden v Lidlu. Pojedu tam zase v sobotu pro šunku, kterou miluje kocour rodičů. Doufám, že je ještě budou mít. Já jsem zásoby svíček doma zlikvidovala a teď pálím různé vosky, které jsou taky dobré:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, měl - ony ty gerbery hezky ladily s tím obrazem. Já mám doma zásobu hlavně čajovek a klasických nevoňavých svíček. Tak jsem teď sáhla po vonných. Vosky mám v práci, tak si tam na mne pěkně počkají :).
      Měj se pěkně

      Vymazat
  8. Stání, hezké zátiší.
    Prima dny
    K.

    OdpovědětVymazat
  9. Stáni, svíčky mám moc ráda. A krásně jsi to naaranžovala. Do Lidlu teď nechodím, tak ani nevím, že mají svíčky. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji za pochvalu. Já občas nakoupit vyrazím :)
      Hezký den

      Vymazat
  10. Stáni, děkuji za info. Svíčky v Lidlu jsem nikdy nekupovala (ta cena mi byla až podezřelá :o)).
    Chválím zátiší a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já taky váhala kvůli té ceně (a taky jsem nejdřív koupila jen jednu), moc jsem nečekala, že by voněly ... Překvapily - naštěstí příjemně.
      Hezký den

      Vymazat
  11. Zrovna včera jsem na ně koukala, no a říkala jsem si, to zas bude nějaký podvod za tak málo peněz :))
    A vida, mýlila jsem se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, taky mi byla cena trochu podezřelá, ale zatím první (brusinka s vanilkou) voní ani nevyhořela za půl večera :).

      Vymazat
  12. Lidl u nás nemáme, takže vyzkoušet nemohu.Ale podobné svíčky ve skle občas dostávám jako dárek.
    Zátiší za vyfocení opravdu stálo.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já mám v okolí docela přehlídku supermarketů, takže to teď, když jsem na HO střídám - ty vzdálenější beru jako procházku :).

      Vymazat
  13. Vanilka není ani v kombinaci s něčím moje oblíbená, je to v průmyslové podobě strašně sladké. Ovšem v přírodní podobě je to něco jiného. Já mám ráda tóny citrusů, skořice, jablko, moře, vzduch.... vloni jsem si kupovala tady u nás ve večerce nádherně voňavé svíčky ve skvělých svícínkách. Mám je doma a stále přemýšlím jak je využít. Vloni jsem z nich měla adventní svícen, letos asi taky něco takového bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, já na výrazně sladké vůně taky moc nejsem, ale ta brusinka s vanilkou mi nevadí. Uvidím, co řeknu té čisté vanilce...

      Vymazat
  14. Ahoj Stáňo, tak svíčky jsou skvělé, nejvíce mne zaujala ta poslední varianta s jablíčkem. Dojím snídani a letím do Lidlu. ☺♥ (ps. psala jsem Ti e-mail, tak snad dorazil....)♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, tak doufám, že ses tam nehnala zbytečně a ještě nějakou svíčku měli....
      Hezký den

      Vymazat
  15. Stáňo, manžel měl pravdu. Opravdu se to k sobě hodí; jen svíčku by to taky chtělo nějakou do žluta/světlé barvy. Ta vanilková bude vypadat krapet líp. Ale to nic nemění na tom, že to vypadá skvěle. U nás zapalujeme jen kolem Vánoc, u nás moc svíčky na odbyt nejdou. Ale mám svíčky rád; takový vděčný detail v interiéru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martine, oranžová žádná nebyla :). Já svíčky pálím skoro celou zimu. Ale obecně si myslím, že je to spíš "holčičí" záležitost - aspoň soudě podle manžela, kterého by nenapadlo svíčku zapálit (ale když ji zapálím já, tak se mu v interiéru líbí)

      Vymazat
  16. Jsem svíčková a světýlková, nadcházející čas kdy je brzo tma k tomu svádí a já mám ráda tančící plamínky a odlesky světla. V Lidlu jsem zahlédla, leč nekoupila, chyba. Měj prima dny. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já je nešla kupovat cíleně, měli v regálu na cestě k mléku, tak mi padly do oka a jednu jsem na zkoušku vzala.
      Měj se krásně

      Vymazat
  17. Stáňo, já v Lidlu kupuji jen svíčky hřbitovní. Advent by se měl provonět a tak je taky vyzkouším, jestli ještě budou.
    Krásný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já hřbitovní svíčky kupuju až před hřbitovem - v Lidlu si nikdy nevzpomenu, ač vím, že je tam mějí levnější...
      Měj se fajn

      Vymazat
  18. Na té první fotce to vypadá opravdu dobře. Svíčky mám ráda, ale tyhle z Lidlu jsem ještě neměla. Určitě hezky voní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, ta brusinková voní - dokonce to zaznamenal i manžel. U těch dalších se uvidí...

      Vymazat
  19. Vonné svíčky mám ráda. Zaujalo mě to jablko se skořicí, určitě bude vůně i při hoření skvělá. Fotky se ti moc povedly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliss, na to jablko se skořicí jsem taky zvědavá. To je taková typická zimní vůně...

      Vymazat
  20. Svíčky naprosto miluji a momentálně je pálím denně! Nedám na ně v tomto období dopustit a vanilková či skořicová vůně je má nejoblíbenější. Ani jsem nevěděla, že v Lidlu takové skvělé mají - budu se tam muset mrknout. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v zimě pálím taky hodně, i když ne pokaždé voňavé svíčky. Mám svíčky ráda hlavně kvůli příjemné atmosféře, takže pálím i obyčejné čajovky ve svícínkách...

      Vymazat
  21. Dokonalé vůně k zime/podzimu. Já teď doma pálím v aromalampě vůni Kouzlo Vánoc a svíčku mám jablko & skořice a oboje voní naprosto úžasně. Jsem ráda, že se vrátilo svíčkové období :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám aromalampu v práci (kde teď zahálí :), protože HO...), doma pálím svíčky, ať už vonné nebo obyčejné. Mám je ráda i jen kvůli světlu...

      Vymazat
  22. Úžasný článek. Já jsem hrozně moc velký svíčkomil! Pálím 24/7 a 365 dní v roce :-D Ať je zima nebo léto, prostě pořád. Najdu si letní vůně, jarní vůně, podzimní i zimní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já v létě tolik nepálím, ale zima - to je pro svíčky pravé období.

      Vymazat
  23. I love scented candles any day! I'm interested in the Apple and Cinnamon one.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An Apple@cinnamon candle is a typical candle for a winter

      Vymazat
  24. Mám pro svíčky velkou slabost, asi si budu muset udělat výlet do Lidlu. :D Děkuji za tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli je ještě budou mít - já tu první kupovala tak před 14 dny, teď to vypadalo, že jde o zbytky...

      Vymazat
  25. Miluji svíčky. :) Jsem dokonalý "palič", který si prostě každý den - obzvlášť teď - musí nějakou tu svíčku zapálit. Ale voňavým na chuť teprve přicházím. Rozhodně ale děkuji moc za tip!

    Listy snů I Listy pohybu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já voňavým přicházela na chuť taky postupně, vlastně jsem je začala pálit až letos. Dřív jsem používala jen vonný olejíček v aromalampě (v práci - mám kancelář nad ZJ ;-), tak to potřebuju něčím eliminovat). Tyhle lidlovské jsou fajn, ani ta vanilka nevoní nijak agresivně. Bohužel u nás už jen nemají - dneska jsem po nich při nákupu koukala, že bych je koupila kolegyním k Vánocům, ale už nebyly.

      Vymazat
  26. První fotka je opravdu povedená, jako někam do magazínu. Muž měl pravdu! :)

    Nejraději si zapaluji obyčejné čajové svíčky v aromalampě, kam kapu přírodní vonné silice, hlavně vanilku. Tu miluji celoročně, nejen na Vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, obyčejné čajovky v aromalampě pálím v práci. Nejčastěji používám litseu cubebu, eukalypt a levanduli.

      Vymazat
  27. Stáni, tyhle svíčky jsem měla také a moc krásně voněly. Vanilku tedy né, tu já nemusím, ale ty ostatní dvě mi voní moc. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, já vanilku taky nijak moc nemiluju, ale tahle svíčka voněla hodně jemně, tak jsem s ní nakonec byla taky spokojená.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)