čtvrtek 12. listopadu 2020

Z kosmetické poličky 16

 V říjnu zmizelo z mé kosmetické poličky jen o něco málo víc kousků než v září. Aspoň tedy pokud jde  o plná balení. Na začátku října přibylo jsem na dovolené ještě zlikvidovala pár vzorečků. Ale myslím, že  kolem těch 6 produktů, co jsem spotřebovala tentokrát, je opravdu moje klasická spotřeba, moje články o spotřebované kosmetice nebudou nikdy příliš dlouhé.
 

 
 Softennig care (Garnier) 
Koupeno - swap. Balení - 50 ml. Cena - ? (podle net asi 50 Kč)
Tento hydratační tělový krém je určen pro péči o suchou a normální pokožku.  Měl středně hustou krémovou konsistenci, jemnou, příjemnou vůni, docela dobře se roztíral, vstřebával se o něco déle - nechával trochu mastný film. Vozila jsem ho na cesty (protože má malé šikovná balení) a používala i na obličej, kde taky nedělal problémy. Jen poslední zbytek v krabičce zhoustnul a měl tendenci cuckovatět (ale na ruce jsem ho vymazala bez problému).
3/5
 
Denní krém Q10 proti vráskám (Cien)
Koupeno - lidl. Balení - 50 ml. Cena - 49,90
Krém obsahuje kyslinu hylauronovou, koenzym Q 10, vitamín E a UV faktor, měl by zamezit tvorbě vrásek  a chránit pokožku před předčasným zastárnutím. Měl hezké balení, vůně nebyla nijak výrazná, dobře se roztíral i vstřebával, hydratace taky nebyla špatná.  Protivráskový efekt moc neposoudím, protože jsem ho používala příležitostně na chatě. Ale za tu cenu to rozhodně není špatný produkt, spíše naopak.
4/5
 
 Pleťové mléko (Isana)
Koupeno - Rossmann. Balení - 200 ml. Cena - 39,90
Překvapivě velice příjemné pleťové mléko. Obsahuje výtažky z okurky a aloe, po okurce a aloe taky vonělo, ale vůně to byla jen velice jemná, nevýrázná, ale příjemná. Balení je klasické, s uměřeným designem,  nedělalo žádné problémy (a dá se postavit na víčko, takže jsem z něj vydolovala i poslední zbytky).  Používala jsem ho hlavně na čištění obličeje, ale nebyl problém s ním odlíčit i oči - nepálilo v nich. S řasenkou trochu bojovalo (ale s tou já bojuji, ať odličuji čímkoliv). Poměr  cena - výkon je v tomto případě hodně dobrý.
5/5
 
Balzám na rty jahodový (Astrid)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 4,8 ml. Cena - 39,90
Docela příjemný balzám. Po jahodách hlavně voněl, na chuť jahodový moc nebyl. Dobře se roztíral a na rty docela slušně ošetřil, vydržel na nich docela dlouho. Měl vysouvací mechanismus, který bez problémů fungoval po celou dobu spotřebovávání. Byla jsem s ním spokojená.
4/5

Stíny v tužce (Estée Lauder)
Koupeno - swap. Balení - ? Cena - ?
Tyhle stíny v tužce jsem myslím dostala v nějakém dávném swapovacím balíčku. Nebyly ani moc suché ani moc mastné, dobře se s nimi pracovalo - šly hezky rozetřít do ztracena. Líbila se mi jemně kouřová barva s trochou třpytivého efektu. Měly i celkem slušnou výdrž. Ovšem bohužel se mi je nepovedlo ořezat (prostě se tuha lámala a lámala), takže jsem si je moc neužila. Okrouhaný špaček nakonec letěl do koše a tužku jsem tak nakonec využila tak z  %.  Nevím, jestli to byla vada tužky, ořezávátka nebo jsem byla nešikovná.  Jsem trochu na rozpacích s hodnocením - po počáteční spokojenosti to pak bylo zklamání.
2/5

Creme deo roll.on (Fenjal)
Koupeno - DM drogerie. Balení - 50 ml. Cena - 79,90
Krémový antiperspirant   s roll-on aplikátorem měl příjemnou, jemnou a nevtíravou vůni. Dobře se aplikoval (mně roll-on aplikátory vyhovují nejvíc) a fungoval bez problémů (teda deklarovaných 48 hodin jsem netestovala, ale na běžný den i na větší fyzickou námahu v pohodě). Má sice bílou barvu, ale fleky na oblečení nenechával. Líbilo se mi i balení, které je takové jemné, stejně jako vůně.
5/5

Odličovací tampony Ebelin

Koupeno - DM drogerie. Balení - 70 ks. Cena - 19,90
Mám pocit, že se tyto odličovací tampony kvalitou zhoršily. Bývala jsem s nimi spokojená, ale teď jsem po stpotřebování balení poněkud rozčarovaná. Vadilo mi na nich hlavně to, že se tampon při vytahování s balení rozděloval a půlka se snažila zůstat nalepená na následujícím tamponu. Mám tu ještě jedny nebo dvoje další (nakupování do zásoby), tak je dopotřebuji a pak už je kupovat nebudu.
2/5


Vzorky, hotelová balení
Dualsenses conditioner (Goldwell) - vzorek 10 ml 
Kondicionér na jemné a normální vlasy je podle info na obale určený k prodej v kadeřnických salonech. Musím se přiznat, že mne nijak nenadchl. Vlasy se mi po něm nezdály nijak vyhlazené, po opláchnutí jsem měla pocit, že mi naopak zhrubly. Rozčesávací efekt ale nebyl tak špatný, jak jsem se po opláchnutí obávala.
2/5

Body lotion Essence - hotelové balení - 35 ml 
Tělové mléko mělo dřevitou  ostřejší vůni - na mne až trochu moc ostrou. Na vlhké pokožce se trochu hůř roztíralo i vstřebávalo, hydratace byl takový slušný průměr. Vydrželo  na  několik použití.
3/5
 
Hairmilk shampoo (Nivea) - vzorek - 9 ml
Šampon na vlasy s eucerinem a mléčnými proteiny. Balení vyšlo na dvě umytí hlavy, šampon hezky pěnil, vůně byla taková neutrální a neměla jsem pocit, že by se mi po něm vlasy víc mastily.
4/5

Zpevňující tělové mléko do sprchy Q10 (Nivea) - vzorek - 9 ml.
Toto mléko by se mělo nanést na vhkoou pokožku po sprchování  a poté opláchnout. Mně tento koncept přijde  zbytečně komplikovaný a  potřebu oplachování nechápu (buď se mléko beze zbytku vstřebá a pak není co oplachovat nebo se všechno nevstřebá a pak člověk část produktu zbytečně splachuje). Jediný plusem byla příjemná vůně -  jemná, taková klasicky niveová. Konzistence mléka  ale přišla divně hrudkovitá, díky čemuž se mléko hůř roztíralo, a  hydrataci bych označila jako hodně průměrnou.
1/5
 

 
 Z toho, co jsem spotřebovala minulý měsíc mne asi nejvíc zaujalo odličovací mléko Isana - je příjemné a není drahé, fajn byl i antiperspirant Fenjal.  Za propadák měsíce bych označila pleťové mléko do sprchy od Nivey, to mne nezaujalo ani trochu.  Nenadchly ani odličovací tampony Ebelin (u těch mám pocit, že se časem nějak pokazily v kvalitě) a zklamáním byly i stíny v tužce kvůli tomu, že nešly ořezat.

33 komentářů:

  1. Stáni, díky za další kosmetické okénko. Rozšiřuju si obzory, většinu výrobků neznám anebo jsem kolem nich jen prošla. Měj pěkný pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jsem ráda, že tě mé kosmetické okénko baví. MMCh - já když čtu podobné články na jiných blozích, tak taky většinu výrobků neznám.
      Užij si víkend

      Vymazat
  2. Stáňo, díky za recenze. S kosmetikou na tom nejsem nejlépe, spotřebu mám fakt mizivou :o). Snad jen mýdla, šampony a kondicionéry. Ale ráda jsem nakoukla.
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, však já v té spotřebě nemám taky nic moc jiného :). Já taky velké hromady kosmetiky nepoužívám.
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Ahoj Stáni,
    na kosmetický článek se vždy těším, je ti asi jasné proč:-) Zaujal mě ten roll on, na značku Fenjal se už dlouho chystám, všichni ji hodně chválí. Vatové tamponky nejvíce kupuji v Kauflandu od jejich značky Bevola. Jsou levné, bavlněné a nerozpadají se mi, což taky nesnáším. Dříve jsem taky používala pleťová mléka na odlíčení (někdy na přelomu základky a gymplu), ale poslední roky jsem věrná odličovači Yves Rocher, nedráždí mě v očích, i když mám čočky. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já teď používám na oči spíš spešl odličovače (teď mám z Dmka Baleu), na které jsem přešla z odličovacích mlék. Teď mám mléka hlavně na zbytek obličeje. Odličovací tampony Bevola už jsem u tebe na blogu párkrát viděla a vím, že je chválíš. Já bohužel nemám Kaufland nikde v dosahu.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Světlo, já v DMku taky kupuju taky docela dost, ale mám docela ráda i Rossmanna (a taky ho mám skoro nejblíž). Tetě jsem zatím nepřišla na chuť, i když nám teď jednu otevřeli přímo přes ulici.

      Vymazat
  5. Estee Lauder má za mě vynikající péči, neznám lepší krémy, teda ještě Sisley, ale dekoračka je bída. Kdysi jsem dostala nějaké paletky stínů a tužky na oči, a bylo to velké zklamání. Ale abych jen nekritizovala, výborné rtěnky, krásně výživné, voňavé, a řasenky taky ok.. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, u mne to bylo první setkání s touto značkou. Tužka byla docela fajn, ale jen do té doby, než potřebovala ořezat...

      Vymazat
  6. Já ted jedu ve velkém krémy na tělo a na ruce. Nivea vůbec není špatná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krémy na ruce jsou teď asi nejčastěji používaný kosmetický produkt :). I když já zrovna v tomhle článku žádný nemám (ale v minulém byly myslím hned dva). Od Nivey jsem před časem měla hrozně příjemné tělové mléko a fajn krém na ruce. A na jejich anitperspirant v roll-onu nedám dopustit.

      Vymazat
  7. To pleťové mléko by se mi líbilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, to pleťové mléko bylo příjemné a navíc za pár korun.

      Vymazat
  8. Tyhle recenze jsou obecne fajn. Ja dnes s prekvapenim zjistila, ze treba DMko je otevrene. Vylezla jsem po nejake dobe z domu smer mesto, netusila jsem to, tak si clovek muze nakoupit, co chce i ted, toho jsem vyuzila:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, u nás je DMko vedle Lidlu, takže to vím už z jara, že nejsou drogérie zavřené. A ani domácí potřeby (prodejna Orion je hned vedle DMka :)).

      Vymazat
  9. Jahodový od Astridu? Měla jsem od Astridu nějaký jiný, s Panthenolem a ten byl také docela fajn. Jen na tu chuť nebyl ideální. :D Jinak - ten roll-on používala hrozně dlouho maminka. Moc jí vyhovoval. :)

    Listy snů I Listy pohybu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já většinou používám roll-on od Nivey, ale tenhle, který jsem si koupila pro změnu, byl taky fajn. Chuťově skvělé jsem měla pomády od Blistexu, ale bohužel míň skvělé jsou cenově...

      Vymazat
  10. Stáňo, z tvé poličky znám právě jen ten Fenjal, ale už jsem doma spoustu let nic neměla. je fajn, že kvalita neklesá.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já už jsem tenhle roll-on kdysi měla a byla jsem spokojená, tak jsem si ho z nostaligie koupila, když jsem ho v DMku zahlédla.

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám dělat spotřebováno za srpen, září i říjen. ten koronáč i sežral veškerý volný čas :-(
      Cien je levná, ale dobrá kosmtika. Já teď v zimě používám oleje....aktuálně arganový.

      Vymazat
    2. Míšo, ty musíš mít teď už dlouho sakra náročné dny, takže není divu, že na blog už nezbývá čas...

      Vymazat
  12. To pleťové mléko mě zaujalo a získalo od tebe i skvělé hodnocení. Možná mu dám příště šanci, nevypadá vůbec špatně! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlíno, mně to mléko přišlo fajn - příjemné a za dobrou cenu.

      Vymazat
  13. super produkty, balzám na rty od Astridu též mám a ráda používám :) za tu cenu není vůbec špatný :)

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi tenhle balzám celkem vyhovoval (měla už jsem sice lepší, ale taky byly výrazně dražší)

      Vymazat
  14. Ahoj Stáňo, Isana pleťové mléko mě zaujalo, super tip, díky za něj. Kulička Fenjal vypadá také dobře, zvážím na příští léto.
    Moc pěkný "poličkový" příspěvek. Krásný večer přeji. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, děkuji :). To mléko bylo fakt příjemné překvapení. Poměr cena - výkon má podle mne hodně dobrý. A kulička je taky fajn.

      Vymazat
  15. Když nad tím tak přemýšlím, tak já mám asi spotřebu ještě menší. Hlavně si ale kupuji pořád dokola to samé, tak by to pro čtenáře byla brzy nuda. :) Zaujalo mě to pleťové mléko, obecně ale dávám spíše přednost přírodní kosmetice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si občas ráda zaexperimentuji a taky se mi občas stane, že si něco oblíbím a ono to zmizí z trhu ;-). Já mám minimálně spotřebu dekorativky, takové ty běžné věci přece jen spotřebovávám :) tak, že to na těch pět, šest kousků měsíčně vyjde.
      To mléko je příjemné a za slušnou cenu...

      Vymazat
  16. Odpovědi
    1. Tenhle balzám byl fajn, ale teď jsem si na chalupu koupila nějaký, který není nic moc (taky od A.)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)