sobota 1. srpna 2020

Co jsem taky ochutnala 22

Do srpnového článku mapujícího dobroty, které jsem ochutnala v červenci, se mi tentokrát zase sešlo poměrně dost kousků. Hlavním důvodem je to, že  na začátku července dorazil letní Brandnooz box a mně se ho v průběhu měsíce podařilo skoro celý "vyjíst"  a tak kousky z něj tvoří skoro polovinu toho, co v článku najdete. K tomu pár sýrů, kterým já nikdy neodolám ...




Dark chocolate Candied Oranges (Deluxe)

Koupeno - Lidl. Balení - 120 g. Cena - 39,90
Tahle čokoláda s kandovaným pomerančem byla dost sáhnutím vedle - byla na mne sladká a chutnala fakt hodně levně (cukr na prvním místě složení měl být varováním, ale to bych musela nakupovat s brýlemi) . Jediným pozitivem byly poměrně slušné kousky pomerančové kůry, které byly na povrchu čokolády.
1/5

Ondrášovka Exotic - Liči

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 1,5 l. Cena -13,90 (doporučená)
Minerálka má přiměřeně bublinek a není moc sladká. Příchuť  liči je hodně nevýrazná a celkově  mne moc neoslovila. Vlastně  jsem jen ochutnala a zbytek dopil manžel.
2/5

Veggie s rajčaty a oregánem (Hamé)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 105 g. Cena - 29,90 (doporučená)
Pomazánka měla spíš univerzálně luštěninovou chuť (základem jsou bílé fazole), chuť po rajčatech ani po oreganu nebya  nijak výrazná.  A složení není nic extra (zahušťovadla, konzervanty, škrob...)
2/5

Veggie tataráček (Hamé)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 100 g. Cena - 44,90 (doporučená)
Základem téo pomazánky jsou červené fazole. Chuťově je malinko  ostřejší, takže celkově výraznější. Když jsem si ale  pomazánku namazala na bagetku, tak jsem s ostrostí neměla výraznější problém (a to já pálivého moc nevydržím) a celkově mi docela chutnala. O složení platí do samé, co o její "sestřičce".
3/5

Březová voda Zázvor&limetka (Arax)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 300 ml. Cena - 39,90 (doporučená)
Březová voda  měla takovou zvláštní chuť, ve které jsem moc necítila moc ani zázvor ani limetku. Nebala sladká, vychlazená se dala pít, ale nijak mne neoslovila
2/5

Wellness Tuna salad Mediterranean (Nekton)

Koupeno – dárek. Balení 185 g. Cena - ? (podle netu kolem 50 Kč)
Středomořský tuňákový salát byl součástí dárkového balíčku, který jsem dostala k narozeninám. Po otevření konzervy (strhávací víčko) na mne vykoukla mrkev a hrášek s cibulí – tuňáka aby člověk lupou pohledal (podle složení je ho tam ani ne 30 %). Salát je prostě sterilovaná  mrkev s hráškem ve vodě doplněná trochou tuňáka bez nějakého dalšího ochucení. A k čemu je v tomto typu konzervy dobrý škrob, to je mi  záhadou.  Sníst se to dá, ale za tu cenu je to fakt wtf..
1/5

Kozí sýr s fíky (Chavroux)

Koupeno – Makro. Balení – 150 g. Cena -  108 Kč.
Jde o termizovaný sýr, který konzistencí připomínal Lučinu  a  hezky kombinoval chuť kozího sýra se sladkostí fíků. A byl tedy  nekřesťansky drahý.  Ve složení mne tedy  překvapila rýžová mouka, ale jinak jsem si na něm pochutnala.
5/5

Scamorza bianca (Italiamo)

Koupeno - Lidl. Balení - 300 g. Cena - 39,90 (akce)
Sýr z italského týdne v Lidlu. Chuťově mi trochu připomínal mozarellu (ale je pevnější) a trochu korbáčky. Každopádně mi chutnal.
5/5

Borůvkové koláče Vitacelia

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 100 g. Cena - 44,90 (doporučená)
Koláčky s borůvkou náplní jsou bezlepkové. Přesto, že jsem je konzumovala už na samém konci doporučené doby spotřeby, byly vláčně. Měly dostatek náplně a chuťově byly taky dobré. Vzhledem k ceně (které je daní za bezlepkovost) si je kupovat  nebudu. Ale pro ty, kteří lepek  nemohou ze zdravotních důvodů to může být zajímavý výrobek.
3/5

Big Shock! Original

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 65g. Cena - 15,90 (doporučená)
Energetická tyčinka s obsahem kofeinu je dvoubarevná (světlá a kakaová část). Chutná jako v podstatě jako klasická sojová tyčinka , kávu jsem trochu cítila ve vůni, v chuti ne, tam spíš lehkou alkoholovou příchuť (ve složení je rumové aroma). Energií zrovna nenabije (snědla jsem ji v autě cestou na chalupu a pak zbytek cesty prospala). Chuťově fajn, složení není až taková hitparáda (palmový tuk, glukozový sirup)
3/5

Jim  snack bar se švestkou

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 17 g. Cena - 39,90 (doporučená)
Tyčinka ze sušeného  masa s přidanými švestkami je mírně zauzená.. Kombinace masa se švestkou docela ladí, ale dominující je chuť masa s lehkým kouřovým nádechem. Není nijak tvrdá, dá se bez problémů ukousnout. Ze začátku mi cuť přišla trochu zvláštní, ale nakonec  mi docela chutnala, je to zajímavá změna po všech sladkých tyčinkách. Jen ta cena není úplně nejnižší.
4/5

Dark chocolate (Roshen)

Koupeno – bufet v práci. Balení – 43 g. Cena  - 12,90
Čokoládová tyčinka z hořké čokolády s kakaovou náplní mne oklamala názvem- čekala jsem jen hořkou čokoládu (fakt, že je s náplní, je uvedený jen malým písmem na zadní straně). Náplň je na mne hrozně sladká a v podstatě zabila chuť čokolády.
1/5

Petit Chevres Basilis (President)

Koupeno – Makro.  Balení – 100 g. Cena – asi 45 Kč
Mou náklonnost ke kozím sýrům myslí všichni pravidelní čtenáři mého blogu znají. Tentokrát jsem sáhla po  kozím sýru ochuceném bazalkou a ani ten mne nezklamal. . Konzistence je taková tvarohová,  jen trochu tužší.  Po kozině nijak nesmrdí, ochucení bazalkou je tak akorát – prostě chutnal mi.
5/5

Cri-Cri (Grand Moravia)

Koupeno - Billa. Balení -  15 g. Cena - 19,90 
Tvrdý sýr Grand Moravia pečený v peci. Jsou to vlastně takové malé chipsíky z rozpečeného sýra. Krásně křupou, mají výraznou sýrovou chuť. Prostě jsou hrozně dobré :), těch bych se mohla ujíst.
5/5

Vanilková v mléčné s mandlemi (Billa)

Koupeno - Billa. Balení - 120 ml Cena - 12,90 (akce)
Vanilková zmrzlina v  polevě z mléčné čokolády s mandlemi mi nechutnala - především díky polevě. Samotná zmrzlina ještě ušla, ale poleva byla  hrozně sladká,  měla zvláštní pachuť a mandlí v ní bylo taky pomálu (fotka an obale v tomto případě rozhodně klame).
Fotku jsem si výjimečně vypůjčila ze stránek Billy, protože tu svoji jsem si omylem smazala
1/5

Míša protein tvaroh (Tipafrost)

Koupeno - Albert. Balení - 400 ml. Cena - 84,90 (akce)
Zmrzlinu se zvýšeným obsahem bílkovin jsem si koupila na vyzkoušení. Klasického tvarohového  Míšu mám ráda, ale tahle varianta mne nenadchla - v chuti jsem cítila něco cizorodého, ani ne tak chutí, jako spíš strukturou - jako kdyby ve zmrzlině byl nějaký prášek. Znovu už tuhle zmrzlinu mít nemusím.
2/5

Mediterranean Style Spread (Eridanous)

Koupeno - Lidl. Balení - 200 g. Cena - 24,90
Tvarohový krém se sýrem feta a lilkem měli v Lidlu v rámci řeckého týdne.  Byla jsme zvědavá na příchuť lilku, ale  krém měl spíš chuť takové výraznější budapešťské pomazánky, lilek jsem v něm necítila. Úplně špatné to nebylo, ale znovu už tento výrobek mít nemusím.
2/5



Vítězem měsíce je v mých očích sýrový snack Cri-Cri z Grand Moravie, no a další stupně za ním  patří také sýrům - jak těm kozím, tak scamorze. Kandidátů na propadák měsíce tu tentokrát bylo hned několik, ale nakonec jsem z nich vybrala tuňákový salát Wellness od Nektonu, a to díky poměru kvalita - cena, ale obě čokolády i zmrzlina z Billy jsou skutečně ve velmi těsném závěsu.

30 komentářů:

  1. Stáni, tak dnes mě zaujalo tvoje sýrové téma, to já můžu. Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, myslím, že na těhle mých jídleních článcích je vidět, že sýry já můžu taky :)
      Hezký den

      Vymazat
  2. Ahoj Stáni, ty sýrové krekry musím sehnat, mám pocit, že je budu taky milovat 😍 Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, jsou návykové. Naštěstí je sáček malý a já už vím, že nejmá kupovat víc než jedny naráz :D.
      Hezký den

      Vymazat
  3. Stáni, to je zase věciček co neznám. Děkuji za představení a tipy, co zkusit ochutnat. Jsem trošku konzerva a do novinek se pouštím málokdy. Většinou, až když na návštěvě něco ochutnám. Pak ale potřebuji vidět obal, abych věděla, co mám v obchodě přesně hledat. :o)
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, já jsem taky docela konzerva, ale v oblasti sýrů a čokolád experimentuji ráda. A věci z Brandnooz boxu zkouším "když už je mám" a občas pak objevím něco, co zařadím do svého jídelníčku - takhle jsem objevila třeba ajvar nebo Frisco bellini.
      Hezký zbytek neděle

      Vymazat
  4. Když jsem koukala na první výrobky, tak jsem si říkala, kdy přijdou ty sýry, které určitě budou mít nějaké lepší hodnocení :D A nezpletla jsem se. Musím říct, že i pro mě bylo ve článku moc novinek, ale nic moc mě nezaujalo k vyzkoušení :/

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, ty jsi víc na zdravou výživu než já, tak se ani tolik nedivím. Pro tebe by možná byla zajímavá nějaká ta Veggie pomazánka - jako taková nouzovka,

      Vymazat
  5. Díky za další hodnocení. U nás jedou kozí a ten italský z Lidlu. Ten mi moc chutná.Hezký víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, kozí sýry jsou moje oblíbené a ten italský byl taky fajn. Všimla jsem si ho v Lidlu poprvé, přitom v těch národních týdnech ráda právě sýry "lovím".
      Hezký den

      Vymazat
  6. Mně překvapivě ty vege pomazánky z BB chutnaly.
    Velice si mě nalákala na ty syrové lupínky z Billy, ty musím ochutnat :-)
    Já tento rok strašlivě nestíhám články ani videa ani.....umýt okna :-) Moje první letošní dovolená se KONEČNĚ blíží a já se moc těším, že snad budu mít čas dodělat moje resty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, mně docela chutnal ten tataráček, ta rajčatová Veggie se mi zdála hodně nevýrazná.
      O dovolené hlavně odpočívej, myslím, že ve špitálech byly poslední měsíce hodně hektické, tak to potřebuješ. Neumytá okne nikam neutečou :)

      Vymazat
  7. Osobně mne dostal ten příměr, jak jsi byla nabuzená a celou cestu prospala :-)
    Díky tobě zjišťuji, že mnoho výrobků v Lidlu přejdu a ani se na ně nepodívám, což je obrovská škoda, protože mi občas unikají leckdy opravdové lahůdky.
    Krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, v Lidlu se dají ulovit hodně dobré věci ... a taky občas věci velmi průměrné. Záleží na šťastné ruce. Ale sýry bývají v těch národních týdnech většinou dobré.

      Vymazat
  8. Asi bych klidně ochutnala vše, co jsi nafotila. :-)
    Hezkou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  9. Stáňo, vidím, že jednoznačně vedou sýry. Nedivím se, to je jediné, co jsem z tvé přehlídky znám a musím s tvým hodnocením jen souhlasit.
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, sýry (s výjimkou taveňáků) jsou moji velcí oblíbenci, takže je kupuju hodně často...
      Měj se pěkně

      Vymazat
  10. Musím se přiznat, že jsem nic z toho zatím neochutnala, ale všechno vypadá skvěle! :)

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, jsou ta věci, které vypadají, ale opakovat už je nebudu (třeba ten nanuk z Billy nebo tuňákový salát)...

      Vymazat
  11. Na první pohled samé ňamky, ale to někdy může klamat :) Taky ráda ochutnávám nové věci a mám ráda sýry, třeba ten s fíky vypadá moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sýr s fíky byl moc dobrý, ale nechutně drahý - rozhodně ne na pravidelné kupování, spíš jen tak někdy na mls :)

      Vymazat
  12. Ahoj, díky moc za super inspiraci. Fíky a kozí sýr je parádní kombinace a já ji tuze ráda. Běžím do obchodu....☺♥. Pěkný den přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, kozí sýr s fíky opravdu odbře ladil. Ale peněženku potěšil výrazně méně než mé chuťové buňky ;-)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  13. Z tvojho výberu mám rada proteínovú zmrzlinu Míša a koláčiky Vitacelia. :) Nemôžem lepok (mám celiakiu), takže sú často mojou skvelou záchranou. :) Super výber. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, mně ten proteinový Míša moc "nejel", i když jsem ho samozřejmě dojedla, tak hrozný zas nebyl. Příště si raději koupím toho obyčejného, klasického :)

      Vymazat
  14. Teeda, to je veci:-). Za me ty syrove krupinky, to jsem nemela a urcite po tom kouknu. Cokolady vypadaji lakave, takze me mrzi, ze byly zklamanim, holt obaly klamou. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, sýrové lupínky jsou velmi návykové :D. U čokolád mne tentokrát zlákaly obaly, ale byla to rána vedle. Ale pomalu tu umlsávám další, ta je výrazně lepší...

      Vymazat
  15. Odpovědi
    1. Světlo, sýrové chipsy za vyzkoušení určitě stojí.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)