čtvrtek 30. července 2020

Vladimíra Černajová - Hotelstory

Útlá kniha s podtitulem "... aneb když to hosté rozbalí" je poslední z dávky knih, které jsem si půjčila v knihovně na červnovou dovolenou a na prodloužený víkend na začátku července. Jsem s   knihami trochu ve skluzu, ale nechtěla jsem vás jimi úplně zahltit, tak jsem to občas prokládala i jinými  články...


Knížka obsahuje krátké příběhy z hotelového prostředí -  o hostech, o personálu, o provozu hotelu i o zkušenostech manažerky. Jednotlivé kapitoly jsou psány s nadhledem, znalostí prostředí,   mají docela vtip a švih. To, že kniha tvořena krátkými příběhy a črtami, umožňuje po ní sáhnout tehdy, když má člověk na čtení jen chvilku - třeba jen na jednu několikastránkovou kapitolu. Byla to taková milá oddechovka.


Anotace
Jistě znáte lidi, kteří vás dohánějí k šílenství, až se veškerá vaše tolerance, soucit i rozumový nadhled smrsknou na jedinou souvislou myšlenku: „ZA CO!“ Autorka čerpá z vlastní zkušenosti hotelové manažerky a s osobitým humorem nám představí paní Čeňkovou, pana Hillera a další protagonisty situací komických, absurdních i těch „já se z toho zvencnu“.
Vydalo nakl. Alpres v r. 2016

18 komentářů:

  1. Stáni, tak tohle bych možná dokázala číst. Tady není zapotřebí udržet moje porouchané soustředění dlouho. Díky za další recenzi a měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tohle by pro tebe orpavdu asi bylo - kapitoly mají pár stránek. A nijak na sebe dějově nenavazují.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Já už mám tedy pěkně dlouhý seznam titulů, které budu v knihovně hledat. :-)
    Hezký den, Stáni!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já se chystám do knihovny taky, ale seznam nepíšu, tak zas budu mít problém, co hledat...
      Hezký den

      Vymazat
  3. To vypadá na příjemné dovolenkové čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslim, ze i ja bych toto cist mohla:-), malokdy mam vice casu, ukrajuji obvykle po kouskach. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, já taky čtu dost často po kouskách před spaním. A pak se dostanu do finále detektivky a prostě to "musím" dočíst, takže zhasínám v půl druhé a ráno jsem jak oživlá mrtvola... :D. S knížkou, která má takovéto krátké kapitoly, které jsou samostatnými příběhy, takové konce tolik nehrozí ;-)

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni,
    to vůbec nezní špatně. Líbí se mi, že je kniha rozdělená na menší části, takže si člověk v klidu přečte třeba jednu povídku a je to:-) Takovéto knihy mám ráda v pracovní dny, kdy nemám tolik možností se ponořit do nějakého komplikovanějšího a delšího děje. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, určitě je to třeba fajn čtení i na cestu do práce (tam tolik nehrozí, že se člověk začte a přejede jako se to minulý týden stalo mně, když jsem si do metra vzala detektivku)
      Hezký den

      Vymazat
  6. Ahoj, musím říct, že moc nečtu, ale tahle kniha mě zaujala, tu bych si přečetla s radostí.

    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takové lehké, příjemné čtení, takže myslím, že by se ti to mohlo líbit

      Vymazat
  7. Tak to věřím, že tohle mohla být zábava. By člověk ani nevěřil, co se všechno může v hotelu stát :D :) Já teď čtu akorát otázky ke státnicím, ale už se těším, až si přečtu něco normálního.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, tak to věřím. A hodně štěstí u státnic.

      Vymazat
  8. Hotelové prostředí je mi docela blízké - často v nich spím a máme kamaráda, který hotely vlastní. Takže z obou stran.
    Možná mu knihu koupím k narozeninám :o)
    Stáňo, přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já v hotelech jen spím :), nikoho, kdo by je znal z druhé strany recepčního pultu neznám. Zajímalo by mne, co by knížce někdo z hotel-businessu říkal :)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)