úterý 26. listopadu 2019

Mezi podzimem a zimou...

Mám pocit, že se nám předvánoční výzdoba čím dál víc posunuje k podzimu. Prim v tom samozřejmě mají obchody - letos myslím vyndavali do regálů čokoládové Mikuláše a kolekce ve chvíli, kdy jsem v tričku a šotkách seděla na sluníčku před chalupou. Ale rok od roku mám pocit, že se s vánoční výzdobou a náladou setkávám čím dál dřív všeobecně.
Já se v tomto směru snažím odolávat a držím se toho, že vánoční výzdoba a atmosféra patří až do období Adventu. Nicméně moje aktuál ní dekorace, která nahradila kytici podzimního listí, je takový mezi krok... 


Původně jsem si do vázy ulomila jen pár větviček hlohu - myslím, že kombinace bílé vázy, tamvých větviček a červených plodů je hezky výrazná a dekorativní. Tak, jak vidíte na první fotce u nás stála vázička asi dva týdny. S čím dál dřív přicházející tmou jsem vytáhla svícen a  napadlo mne použít šedivý tác z Jysku a ještě si s tím trochu pohrát (nakazila jsem i manžela - nápad přidat badyánové hvězdičky je jeho). Čajová svíčka ve skleněném svícnu  myslím   posunula celou dekoraci tak trochu  k zimě.




Tak jak se vám můj mezikrok mezi podzimní a vánoční výzdobou líbí ? Mně docela ano a díky tácu ho střídavě stěhujeme mezi skříňkou a konferenčním stolkem...
A nějakou víc vánoční dekoraci vytvořím až o víkendu. To už vlastně přijde čas adventního svícnu.


22 komentářů:

  1. V jednoduchosti je krása!
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mne na složité a komplikované dekorace moc neužije. Takže pokud dekoruji, tak obvykle jednoduše.

      Vymazat
  2. Vypadá to moc hezky. A je super, že se zapojil i manžel. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky,
    dekorace je moc povedená a líbí se mi, že jsi zapojila i manžela. Já mám úplně děsný týden (už mám za sebou tři porady, dostala jsem vynadáno, i když jsem nic neprovedla, rodičák, příprava zájezdu do Norimberku v pátek, o víkendu maturitní ples), ale jestli budu ještě v neděli žít, tak bych taky chtěla chystat vánoční dekorace. Koupila jsem si několik nových kousků výzdoby, tak se na ně těším:-) A snad bude taky nějaký nový článek na blogu:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, vázičku s větvičkou máme už hezkých pár dnů, na tác jsem to aranžovala o víkendu. V týdnu toho moc neudělám - jsem ráda, že po návratu z práce pofackuju domácnost (a to jsme jen dva ;-))

      Vymazat
  4. A pak, že nedekoruješ! Moc hezký tác, manžel dodal pomyslnou třešničku :o)
    Protože dělám pár věnců i pro kamarádky a mamku, už jsem začala, ale taky nemám ráda, že se Advent rozjíždí už v říjnu...
    Stáňo, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, výrobu dekorací chápu, Mikuláši hned po pastelkách na začátku školního roku mi lezou na nervy :-)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  5. Nádherné dekorace, přesně tohle na podzimu i zimě miluju! :)) Ale už se poslední dobou začínám těšit na Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlíno, já na dekorace moc nejsem, ale občas se překonám :D. Na Vánoce se těšit nestíhám - míváme před koncem roku fofr, navíc si všichni dobírají dovolenou, tak to lepíme jak se dá...

      Vymazat
  6. Mezikrok na jedničku. Perfektně vystihuje nynější období. Palec nahoru. Pa.

    OdpovědětVymazat
  7. Stáni, k tomuto příspěvku jsem Ti už komentář psala, ale pak jsem asi odběhla a nedala odeslat. Teď koukám, že tu není. Tak ještě jednou, ... krásné podzimní aranžmá. Já už jedu na zimní vlně, dnes se chystám vytvořit první adventní věnec z rostlých větviček. Vždy jsme měli umělý, tak jsem zvědavá, jak pokus dopadne a jak dlouho doma vydrží. :o)
    Měj krásný adventní víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, o víkendu už se na vánoční výzdobu chystám taky - aspoň trochu. Tradiční adventní svícen to bude (mám keramický, takže ho jen odekoruji trochou větviček a nějakých doplňků)
      Hezký den

      Vymazat
  8. Stáni, máš krásně dekorováno. Já už pálím svíčky pořád, ale s adventem rozhodně začnu jako každý rok až v neděli. Měj pěkný pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, svíčky pálím občas i v létě :-) - ty neberu jako vánoční specialitu. V neděli tuhel výzdobu vystřídá adventní svícen.
      Hezký den

      Vymazat
  9. Dekorace je opravdu povedená a musím se přiznat, že na mě už teda působí víc zimně :) A s badyánem měl manžel dobrý nápad. Já už tento týden pomalu vytáhla všechny vánoční dekorace, jenom se svícnem čekám na rozsvícení do neděle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že oříšky a svíčka to posunuly k zimě. Proto ten název článku ;-)

      Vymazat
  10. Krásná dekorace, mám ráda tyhle přírodní a jednoduché doplňky :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já taky většinou dávám přednost přírodním dekoracím

      Vymazat
  11. Na ten tác se to parádně hodí. Moc krásná mezivýzdoba :) já jsem si vánoční výzdobu udělala už poslední listopadový týden, abych si ji trošku užila, než ji budu muset zase sundat :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vánoční výzdobu dělám až se začátkem Adventu. A tuhle mezivýzdobu si ještě nechvám - nějak se mi zalíbíla (to ta kombinace šedé a bílé)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)