neděle 24. listopadu 2019

Z kosmetické poličky 5

Ještě sice asi napíšu z dovolené jeden článek, ale teď jsem se rozhodla přidat článek o kosmetice, kterou jsem spotřebovala v minulých dvou měsících. Většinou tyhle články s ohlédnutím za spotřebou dávám začátkem měsíce a teď už je skoro konec, takže nejvyšší čas ho přidat, abych alespoň v náznaku dodržela pravidelnou frekvenci. Kupodivu se mi toho tady za září a říjen nashromáždilo docela dos.


Sprchový krém Sheabutter und Mandelol (Wellness & Beauty)

Koupeno - swap. Balení - 60 ml. Cena - ?
Cestovní balení sprchového a koupelového krému s bambuckým máslem a mandlovým olejem z řady, která je myslím brandem drogérie Rossmann. Sprchový krém měl tak  akorát konzistenci a docela  příjemnou vůni, ve kteeré převažovalo bambucké máslo, mandle moc patrné nebyly. Hezky pěnil a nevysušoval.
7/10

My juicy bottle mask (Scinic)

Koupeno - výhra. Baleni - 1 ks. Cena - ?
Plátýnková maska  se zpevňujícími výtažky pro mne zcela neznámé  korejské značky. Maska na můj obličej velikostně pasovala akorát, byla hodně napuštěná, takže dobře přilnula a držela. Působila chladivým dojmem a při aplikaci jsem cítila mírné pnutí. Po 15 min. jsem po odstranění masky zbytek lehce vklepala do pokožky. Chvíli  byla pokožka mírně lepivá, ale to rychle zmizelo a zůstal jen dojem vypnuté a vyhlazené pokožky.
7/10

Tužka na rty (Essence)

 Koupeno - Rossmann. Balení -   Cena - 39,90
Tužka je ve vysouvacím pouzdře, takže ji není třeba složitě ořezávat (jen případně přiostřit tuhu ořezávátkem, které bylo součástí obalu), což byla její hlavní přednost. Je totiž poměrně tvrdá, takže se s ní od začátku nevykreslovaly kontury extra dobře a konci už to byla vyloženě bída, takže jsem byla ráda, když mi konečně došla.
4/10

Colagen pro - noční krém (Astrid)

Koupeno - Rossmann. Balení - 50 ml. Cena - 126 Kč
Noční krém s obsahem kolegenu a kyseliny hyaluronové by měl vyhlazovat vrásky a zlepšovat pevnost a pružnost pleti. Měl jemnou květinovou vůni, hezky se roztíral i vstřebával. Pleť po jeho použití byla opravdu vyhlazenější a jemnější.  Celkově příjemný krém.
9/10

Kajalová tužka (S-he style)


Koupeno - DM drogerie. Balení - 1. Cena - 39,90
Černou tužku na oči jsem používala jak na dokreslení obočí, tak na linky na dolním víčku. Byla jsem s ní celkem spokojená - je tak akrorát měkká, takže se s ní dobře kresilo, dala se s ní dobře udělat tenká linka. Nerozmazávala se během dne. Jen mohla jít o něco lépe ořezávat
7/10

Colagen pro - denní krém (Astrid)

Koupeno - Rossmann. Balení - 50 ml. Cena - 126 Kč
Pro tento krém platí to, co pro jeho nočního "bratříčka" - jemná vůně,  dobře se roztíral i vstřebával. Po použití jsem měla pocit hezky hydratované pokožky.  I s tímto krémem jsem byla spokojená.
9/10

  Indulona měsíčková (Zentiva)

Koupeno - smíšené zboží na vsi. Balení - 100 g. Cena - kolem 40  Kč (?)
Regenerační krém s glycerinem a výtažkem z měsíčku jsem používala na chalupě. Je to moje nejoblíbenější varianta Indulony. Hezky se roztírá i vstřebává, ruce po ní nezůstavají mastné a přitom docela slušně vyživuje a regeneruje.
8/10

Botanic Therapy Coco milk&macadamia (Garnier)

Koupeno - Glanz box. Balení - 250 ml. Cena - kolem 70 Kč
Šampon s výtažky z kokosového  mléka a macadamiových ořechů je určený pro suché a hrubé vlasy, které byl měl zjemnit a vyživit.  Docela hezky kokosově voněl, dobře pěnil a nevysušoval. Nějaký extra vliv na kvalitu vlasů jsem ale nepozorovala. 
7/10

 Purely pampering nourishing lotion (Dove)

Koupeno - ? Balení - 250 ml. Cena - ? (podle netu kolem 80 Kč)
Tělové mléko s bambuckým máslem a vanilkou mělo hodně hustou, téměř krémovou konzistenci, takže se v závěru používání trochu hůř dolovalo s lahvičky. To byla ale jeho jediná nevýhoda. Jinak krásně vonělo, dobře se roztíralo i vstřebávalo a pokožka po něm byla příjemně hladká a hydratovaná. 
10/10

Vadamecum Express white

Koupeno - Glanz box. Balení - 75 ml. Cena - kolem 30 Kč
Zubní pasta s bělícím účinkem a šalvějovo-mátovými výtažky. Docela málo pěnila a měla nevýraznou chuť. Bělící účinky jsem nezaznamenala
5/10

Odličovací tampony AH

Koupeno - Albert. Balení - 120 ks  cena - 18,90
Průměrné tampony za dobrou cenu.  Používaly se docela dobře, hlavně se nerozdělovaly při vytahování ze sáčku. Po obou stranách měly stejný  povrch, občas se mi zdál jako by v něm byl hrubší kousek. Ale špatné nebyly.
6/10

Vzorečky a hotelová balení

Sante - oční krém
Vzoreček - 2 ml. Vyhlazující oční krém proti vráskám měl překvapivě tělovou barvu. Dobře se roztíral i vstřebával, oční okolí sjednotil a projasnil. Bohuže  mi moc  nevoněl. Balení jsem použila na čtyříkrát (ale určitě by vyšlo na víckrát - já ho měla na školení a nechtěla vést otevřený sáček zpátky)
Koupila bych si -  možná

DermaSpa goodnees (Dove)
Vzorek - 10 ml. Tělové mléko s vyživujícími účinky, obsahem omega oleje a hydratačních složek. Nevýrazně, ale docela příjemně vonělo, dobře se roztíralo i vstřebávalo a měla jsem po něm pocit hezky hydratovaná pokožky.  Balení vyšlo na dvě použití.
Koupila bych si - ano

Signal White now
Vzorek - 16 ml. Zubní pasta s nezvyklou modrou barvou a příjemnou výraznou chutí, která vzbuzoval pocit opravdu dobře vyčištěných zubů. Na kartáček jí stačilo  málo, takže mi vzorek vydržel několik dnů.
Koupila bych si - ano

Sprchový gel Hotel line
Hotelové balení - 20 ml. Sprchový gel se spíše pánskou vůní z řady řetězce Makro určené pro hotely. Světle modrý průhledný gel byl poměrně hustý a nešikovně balený do pevné lahvičky, ze které nešel vůbec vydolovat. Pěnil hodně průměrně. Balení vyšlo tak akorát na jedno použití. Celkově je myslím vidět, že jde o low cost produkt.
Koupila bych si - ne


Tentokrát mne nejvíc zaujalo tělové mléko Dove s bambuckým máslem a hodně spokojená jsem byla i s krémy Astrid. Nejméně mi asi vyhovovala tužka na rty Essence a hotelový sprcháč.

18 komentářů:

  1. Tak az me tentokrat asi ten prvni sprchac. Indulona ve mne naopak vyvolala vzpominky na detstvi, protoze to byl a je krem, ktery pouziva vydatne muj tatka na jeho upracovane ruce, jen modry, klasicky:). Hezke dny, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelo, modrou Indulonu já v oblibě moc nemám - hůř se vstřebává... Jinak krémy na ruce hodně střídám - co se ke mně dostane, ta zkusím.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle pastu od SIgnalu mám také moc ráda. :-)
    A Indulona je klasika, ale teda také u mě vede také výše zmíněná modrá. :-)
    A ta korejská maska vypadá taky moc zajímavě, tu bych vyzkoušela. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Betty, ta pasta je fajn, měla jsem kdysi i velké balení. Jen není z nejlevnějších. Maska byla opravdu fajn

      Vymazat
  4. Stáňo, vlastní zkušenost nemám s ani jedním kouskem, ale na Astrid krémy v poslední době slyším jen chválu.
    Líbí se mi ten první sprchový gel, jak složení, tak balení.
    Přeji klidné pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, můj výběr byl dost náhodný, ale než jsem krém dopoužívala, tak jsem četla taky různě pozitivní recenze.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Stáni, já už jsem taky zkoušela textilní masku, ale od Avonu. Je to sice celkem příjemné, ale raději zůstanu u klasických masek. Díky za tvoje kosmetické okénko. Měj pěkný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, mně ta plátýnková maska docela vyhovovala. Ještě mám ambici zkusit nějakou slupovací - tu jsem ve svém (ne úplně nízkém) věku ještě nikdy neměla.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  6. Taky jsem měla tužku na rty od Essence a byla úplně stejná, jako ta tvoje. Jen já jsem ji ani nedokázala spotřebovat a po pár použitích jsem ji vyhodila. Byla hrozná. Jinak mám tuto značku moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, jsem ráda, že jsi můj negativní dojem potvrdila - říkala jsem si, jestli to není mou nešikovností...

      Vymazat
  7. Mně fialová ŕada od Astridu nevyhovovala, ale měla jsem žlutou a ta byla super.
    Dove mám ráda, ale jen tu klasickou vůni.
    Zdravím tě a přeji hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, zlatou řadu beru jako tip, co pořídit příště. Teď mám krémy od YR a zatím tak úplně nepřesvědčily...
      To Dove bylo moc příjemné, po zkušenosti s jejich sprcháčem s micelární vodou si zpravilo reputaci.
      Měj se hezky

      Vymazat
  8. S žádným s tvých vypotřebovaných produktů tentokrát nemám zkušenost, jenom jsem se na chvíli zastavila u toho prvního sprcháče, protože jsem měla úplně stejnou lahvičku, ale jednalo se o tělové mléko.
    Taky mě zaujalo to balení Indulony, protože takové jsem opravdu ještě neviděla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To balení Indulony bude možná poněkud "archivní" - před časem jsem ho vyštrachla na chalupě. Já měla z řady Wellness&beauty ještě vanilkový sprcháč a taky byl fajn.

      Vymazat
  9. S tou signalkou mám kladné zkušenosti. :) Mám ji také. Co se týká tužek od Essence tak celkově dle mého názoru nejsou žádná výhra.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už druhá podobná zkušenost :) - jak se zubní pastou Signal, tak s tužkou Essence (těm už se zřejmě vyhnu)

      Vymazat
  10. Ahojky,
    na kosmetický článek jsem se hodně těšila, to mě baví, však mě znáš:-) Ty krémy od Astridu byly opravdu moc fajnové, taky jsem je ráda používala. Celkově jsem s touto značkou dost spokojená a myslím si, že další krém si koupím od nich. To tělové mléko od Dove mě taky zaujalo, asi ho omrknu:-)
    Těším se na další článek! Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, taky uvažuji o dalším krému od Astridu. A to tělové mléko bylo prima, hlavně se dobře roztíralo - nemám ráda, když mi na kůži zůstává bílý film, který musím dlouho rozpatlávat.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)