neděle 20. října 2019

Tácy

V letáku JYSKu mi do oka padl kulatý kovový tác - zdál se mi praktický na konfrenční stolek. Měla jsem představu, že když budu chtít mi na stolku víc věcí jako dekoraci, tak je dám všechny na tác, abych je bez problémů mohla najednou sundat, když budu potřebovat mít stolek volný.
Tak jsem v pátek vyrazila ...


A koupila jsem tácy rovnou dva. Do oka mi padl totiž tác betonový. Ale u něj jsem se bála, že nepůjde použít na nic s barevnými tekutinami (čaj, víno), protože je porézní a určitě by na něm byly vidět fleky. Z tohoto pohledu se mi kovový zdál praktičtější.  A protože zrovna v pátek měli 10% slevu,  tak jsem váhala jen chvíli ... A a ještě k nim přihodila dva kousky kulatého prostírání. To naše současné už se mi nelíbí a volá po změně.
Barevně to zatím úplně neladí, ale do obýváku plánujeme tmavší stolek (aby líp ladil s ostatním nábytkem), takže by něm jak světle šedý, tak zlatý tác měl lépe vyniknout. V kuchyni by měl být výhledově  naopak světlejší jídelní stůl, na kterém by tamvě šedá mohla taky vypadat lépe.




Jen teď přemýšlím, jak já, která má v celém bytě jeden svícen a dvě vázičky (to, co je na fotkách, je posbírané z celého bytu) užije dva tácy na aranžování dekorací. No nechám se překvapit, jestli mne to třeba neinspiruje.
Pokud jde o prostírání, trochu váhám, jestli je zrovna tohle to pravé - zatím si na něj nemůžu zvyknout (měli jsme spoustu let obdélníky, takže kruh je pro mne nezvyk).


35 komentářů:

  1. Stáňo, tácy jsou moc hezké-oba dva. Taky se do Jysku chystám ,dostala jsem v srpnu poukázku od dcery a tak si chci udělat něčím radost.
    Asi před pěti lety jsem koupila oválná prostírání na Bonami, předtím jsme měli také jen obdélníky. Právě protože byly nezvyklé ,se mi moc líbily. Kulaté máme asi posledních půl roku- ráda je střídám je to fajn. Zvykla jsem si hned . Máme takové jako vy ,jen v zelené barvě. Zvykneš si uvidíš, jsou moc hezké.Ta fotka s konvičkou a čálkem čaje se mi moc líbí.Jdu prošmejdit Tvůj blog- myslím,že ho neznám.Krásné podzimní dny přeji. Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím to vypadá, že si nezvykne manžel. Ale nechávám je na stole a uvidíme...

      Vymazat
  2. Ten betonový se mi moc líbí. Je to dobrý nápad na odklizení dekorací.
    Já se jich snažím mít s dvěma dětmi na stole minimum. Nakonec je tam nejvíc kostek duplo a krabic s pastelkami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ve chvíli, kdy dítě začalo lézt, přestala používat ubrusy a dečky. A už jsem se k nim nevrátila (dítěti je 25 a bydlí samo ;-)), prostě mi nechyběly a odvykla jsem. Ubrus dáváme jen na Vánoce a dečky skoro 25 složené ve skříni se chystám "poslat dál" nebo vyhodit.

      Vymazat
  3. Stáňo, vybrala sis dobřp oba dva jsou zajímavé. Já mám nejraději přírodní materiály, po těch sahám často. Ty kulaté prostírky mám také, v několika barvách a střídám je. Nejvíce však používám kulaté z nějaké traviny z Ikea. Jakmile skončilo léto, zase se více zaměřuji na dekorování doma.
    Hezké dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, já moc na dekorace nikdy nebyla, teď "na stará kolena" přece jen trochu... Tácy se mi líbí oba dva, každý se bude hodit na něco jiného. Kovoýv nakonec asi opravdu jako tác (třeba na skleničky a lahev s vínem), ten betonový spíš na ty dekorace.

      Vymazat
  4. Ten betonový je nádherný....hodil by se mi do kuchyně i na chodbu. Já pořídila látkové prostírání v Tchibo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, když jsem ten betonový viděla, tak jsem nabyla intenzivního dojmu, že ho musím mít ...:-).

      Vymazat
  5. Oba tácy jsou OK. Určitě je využiješ. Já nemám se změnou tvaru prostírání problém. :-) Myslím,že si zvykneš.Hezké sis koupila.
    Měj se fajn!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, prostírky jsem koupila zatím dvě - když jíme spolu s manželem. Na příležitosti, kdy je u nás i moje máma a náš mladej jsou asi moc velké a špatně bychom se s nimi skládali na stůl.

      Vymazat
  6. Stáni, krásně jsi nakoupila. A líbí se mi i prostírání, my máme kulaté taky, ale tvoje je mnohem hezčí. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Stáňo, super nákup - líbí se mi oba. A prostírání - mám tenhle typ v několika barvách už roky a jsem s ním spokojená. Dá se u opatrně vyprat (u bílého to je nutnost :o)). Tak už si jen zvyknout na tvar :o)
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, potěšila jsi mne informací, že prostírání půjde opatrně i omýt. I když jsme dva dospělí, tak občas někde něco "kecneme" (světle šedé prostírání jsem vyloučila kvůli oblíbenosti červené řepy v naší rodině)

      Vymazat
  8. super napad a jak hezky to vypadá :) to ti vyslo takovy prima tip :))) ja do jysku skoro nejezdim, vetsinou se mi tam nic nelibi, ale tohle vypada suprove :) me osobne se libi hlavne ten betonovy, mam ráda takoveto dekorace z netradicnich materialů: ) super a za me palec nahoru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, díky. My máme Jysk hodně blízko, tak se tam občas stavím a pár věcí odtud máme (spíš praktických jako jsou sedáky na židle nebo svíčky)

      Vymazat
  9. Mně se líbí hlavně to šedivé prostírání. Čajové zátiší je však krásné jakékoliv! Tak hlavně ať nové tácy dělají radost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si na prostírání pomalu zvykám, s manželem to vypadá hůř - zatím hlásí, že se mu moc nelíbí. Ale dávám tomu ještě čas...

      Vymazat
  10. Ahojky,
    mně se líbí oba tácy. Ten betonový mám doma taky a vylila se mi tam voda, takže je tam skvrna, která nejde dolů. Zlatý kovový mám podobný z Ikea a zrovna jsem vytáhla, když jsem vyráběla podzimní aranžmá na stolek v obýváku. Jinak si myslím, že je to výzva, abys pořídila ještě nějakou domácí dekoraci:-) Já mám na stolku takový ubrousek s lístky v podzimních barvách, který mi loni přivezli naši z Japonska.Na něm je tedy ten zlatý tác s velkou svíčkou a vřesem v květináči. Mám tam i růžové karafiáty v bílém džbánku, které mi moc neladí, ale vydrží mi už jen tak den dva, takže je pak vyhodím...
    hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, díky za varování, že voda působí na betonovém tácu fleky. Asi na něj budu dávat jen suché dekorace. Možná nasbírám teď něco na chalupě a pak to naaranžuji do nějaké misky...

      Vymazat
    2. Já se taky o víkendu chystám na chatu, tak doufám, že si tam něco nasbírám (včetně hub:-)

      Vymazat
  11. Tak já zásadně vybírám hlavně materiály pratelné, příjemné na omak, v momentě, když dám na stůl ubrus, prostírání, jedna z koček na něj okamžitě skočí, další a tak se vystřídají všichni.
    Dekorace dělám také pro ně, včera ráno jsem potkala v koupelně Míšu se šiškou v tlamičce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, my si stačíme prostírání zaprasit sami, ani nepotřebujeme kočky :-). proč myslíš, že jsem vybrala tmavošedou?

      Vymazat
  12. Mne sa hrozne páči tá zlatá aj taká ako keby z betónu či sádri a práve tie mám aj na zozname prianí že ich chcem :D

    DISCOVERINGGLAMNAŠLA SOM PRÁCU SNOV? INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si můžeš teď v Jysku přání splnit - tácy ani nebyly extra drahé. Zlatý 150 Kč, betonový myslím 130 Kč.

      Vymazat
  13. Stano, vim, ze v Jysku se daji najit poklady. Tacy jsou moc pekne a myslim, ze tyhle barvy ladi snad se vsim. Urcite najdou uplatneni i u vas:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, my máme Jysk blízko, tak tam občas kouknu... I když tentokrát jsem tam šla cíleně na základě letáku (i když jsem toho pak koupila víc, než bylo v plánu :-D)

      Vymazat
  14. S kulatým prostíráním to máme doma dost stejně... Co si pamatuji, tak vždycky jsme měli jenom obdélníky, ale jednou jsme od babičky dostali kulaté prostírání a moc dlouho u nás nevydrželo. Asi po dvou týdnech jsem ho nenápadně vyměnila opět za obdélníkové :D Nějak mi k nám do kuchyně prostě nehodilo, nevím...
    A tácy máš oba moc hezké a ten betonový obzvlášť!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si na kulaté pomalu zvykám, ale manžel pořád ne...

      Vymazat
  15. Ten betonový je moc krásný, to je přesně můj styl. Ten kovový mě tolik neuchvátil. Já mám zase všude různé dekorace, svíčky, rámečky... Úklid je peklo, tak se Ti aspoň znáže uklízí :D Ráda si tvořím tématickou výzdobu, tak teď všude mám svíčky, listy, dýně a přírodniny :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi nakonec ten betonový, pro který jsem vlastně nešla, líbí víc. Ale spokojená jsem s oběma

      Vymazat
  16. Ahoj Stáňo,
    ten šedý tác není z betonu. Je z polyresinu (pryskyřice). Ale i tak je moc hezký a líbí se mi ve spojení s adventní výzdobou.

    Posílám pozdravy.
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, díky za upřesnění. Mně se na beton pravda zdál hodně lehký. Přesnější tedy asi bude psát "jakoby betonový" :-). Ale každopádně se mi ten betonový vzhled líbí.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)