úterý 1. března 2022

Únor v kostce

 Vlastně nevím, co o únoru napsat, protože všechno, co se v únoru stalo, zastínila jediná věc - invaze Putina na Ukrajinu. Událost, ke které došlo 24. února a  která myslím od té doby plní  hlavy nás všech. Evropa ani většina z nás nestála tak blízko válce - ten pocit je deprimující a vyvolává trochu beznaděj...
Ale raději se přece jen vrátím k věcem obyčejným... 
 

 
Nám se tedy únor nevyvedl podle našich představ všeobecně. Manžel byl celý měsíc na neschopence s pohmoždněnými zády, takže nejen nedošlo na pobyt v Mariánkách (se kterým jsme počítali původně v lednu, pak v únoru a teď už raději nepočítáme), ale museli jsme dvakrát zrušit i dašlí plánovanou akci - realizaci poukazu, který jsem manželovi dala k Vánocům (nakonec díky vštřínosti pořádající agentury máme další termín v březnu). Takže výlety se žádné nekonaly - když nepočítám procházky u nás na sídlišti - ať už s mámou nebo s manželem v rámci jeho vycházek, kdy jsme zvládli okouknout nově upravenou restauraci Opatovské terasy.
 
Barevná sídlištní rána i večery
Pohled přes trní - předzvěst alergické rýmy-ještě z HO
Z procházek
Konečně barva - Valentýn - dekorace přivolávají jaro
Dortík a knedlíčky z Opatovských teras - pečené brambory aneb HO oběd
 
Prahou - rotunda sv. Longina - kostel sv. Štěpána - malostranská lampa
 
V práci jsme začali přecházet na běžný režim.  První půlku února jsme pracovali v režimu home-office na střídačku - půl týdne v práci, půl týdne z domova. Od poloviny února už nám home-office zrušili úplně a začali jsme pracovat jak je běžné - normálně z kanceláře. Tedy kolegové začali - já strávila druhou půlku února na neschopence. Vzdor třem dávkám očkování jsem si zvládla z ustupující covidové vlny pořídit jeden prima kousek... Prvních pár dnů jsem víceméně  prospala  a i pak jsem byla pořád unavená, takže jsem spíš jen koukala na televizi,  po chvílích četla a nebo se hrabala ve své čajové sbírce. Však jsem díky tomu dávala horko těžko dohromady fotky, kterými bych vyplnila úvodní kostku.

Začátkem měsíce jsem ještě byla negativní - pak už ne ...
Tataráček  - buchta s tvarohem - kuřecí plátek s liškami
Nové přírůstky do sbírky

Snažím se do přicházejících březnových dnů hledět optimisticky - vždyť by měly přinést jaro, sluníčko, první kytky... Ale obavy, co březen přinese na mezinárodní scéně ve mně hlodají velmi...

Ukrajina...

25 komentářů:

  1. Stáňo, když to takhle shrneš, není únor 2022 zrovna top měsíc!
    Díky za každou maličkou radost.
    Přeji hlavně zdravé dny k vám domů a nám všem... však víš!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Stáni, nová barvička vypadá moc hezky. Únor bývá za mě snad nejhorší měsíc z celého roku, člověk už je z celý té zimy unavený a vyždímaný jak hadr, čemuž letošní situace zatím moc nepomáhají. Covid jsem si v únoru někde taky pořídila, od včerejška teprve jsem v pracovním procesu.

    Hodně síly a optimismu do následujících dní,
    Sabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, zaregistrovala jsem, že jsi nemocná, ale netušila jsem, že taky covid. Já jsem v pracovním procesu taky od včera a nevyjednat mi šéfka HO, tak jsem zůstala na neschopence asi do konce týdne (jsem ještě pořád taková utahaná).
      Hezký den

      Vymazat
  3. Shrnutí měsíce, který Ti přinesl jak dny normální, tak i dny poznamenané nemocí a dny, které nám všem vyrazily dech.
    Asi máme všichni teď v sobě přání, aby nadcházející dny přinesly klid zbraní.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, to je asi to nejdůležitější.
      Hezké a klidné dny

      Vymazat
  4. Teda, ty dortíčky a mlsání mi dělá chutě... :-) Já jsem v únoru taky nikde nebyla, jen na zámku Průhonice u Prahy. Teď bych chtěla do Františkových lázní, ale přítel má pořád se vším nějaké problémy (že chce hezké počasí), tak kdo ví, zda se pojede. Ovšem moc si přeji a doufám, že bude měsíc březen o mnohem lepší a pozitivnější (bez covidu).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Průhonický park je hezký, máme to tam kousek a už jsme tam nikde dlouho nebyli. Měli bychom to napravit...

      Vymazat
  5. Unor u tebe, Stano, nezni uplne idealne, verme vsichni, ze brezen bude lepsi, pro vsechny!!! M.

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam, ten tatarák bych si dala!
    Snaž už březen bude trochu pozitivnější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, tatarák jsme měli po dlouhé době, tak jsem si ho užila. Jen jsem si trochu moc očesnekovala topinky ;-)

      Vymazat
  7. Stáni, únor u vás teda nic moc, a na Ukrajině ještě hůř. Moc si přeji, ať je březen plný barev, sluníčka, lásky a míru. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, taky doufám, že bude březen poněkud optimističtější - zejména pokud jde o Ukrajinu.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Milá Stáňo, i přes neplánované komplikace, které jste vyřešili a posunuly termín jste měli moc pěkný měsíc únor. Manželovi přeji brzké zotavení a ať záda nebolí. ☺ Zaujaly mě tvé pečené brambory na HO. Máš nějaký speciální recept? Krásný den přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, to jsou normálně brambory na plátky upečené na sucho v troubě na pečicím papíře a pak promíchané s utřeným česnekem a omaštěné trochou sádla. Já to miluju, manžel ne, takže jsem si to dělala, když jsem byla na HO.

      Vymazat
  9. Doufám, že už je covid pryč a i manžel už se cítí lépe. Už aby tu bylo jaro a válka skončila, že? Krásný víkend přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, březen už jsme zahájili oba v pracovním procesu (já ještě tedy z domova, abych to nepřepálila).
      Jaro přijde určitě, v konec války doufám.
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Moc hezké střípky. :) Také mám poměrně ráda ty večery, kdy sluníčko vše zabarví, je to taková nááádhera a je jedno, kde člověk zrovna je! Klidně i na sídlišti to může vypadat nádherně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle "zlaté" světlo je skvělé - umí fotkám udělat atmosféru.

      Vymazat
  11. Stáňo, musíme se snažit radovat se z maličkostí, ale jde to těžko. Já jsem ráda, že mám tento týden tři malé vnučky u nás na prázdninách. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že sis to s nimi hezky užila.
      Posílám pozdrav

      Vymazat
  12. Ahoj Stáni, také jsem z konce února úplně vystresovaná. Ale snažím se na to nemyslet a dělat dál to, na co jsem zvyklá a co mě baví. Koukám, že máš zajímavé přírůstky v čajové sbírce. Jinak my taky nikam v únoru nevyráželi, tak doufám, že teď už si to vynahradíme. Taky plánuji od dubna s dětmi jezdit na plavco a naučit je plavat. :)
    Měj se hezky, Sabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, do sbírky přibývá pořád něco - naposledy jsem měnila se sběratelkou z Milána, tak přibylo něco Itálie a na těch další fotkách jsou jsou tuzemské čaje, ale taky vyměněné, protože nemůžu koupit všechno (kdo by to pil ;-)).
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. Tak snad covid proběhl bez problémů. Škoda, že vám nevyšli vaše plánované výlety, aspoň se máte dále na co těšit. Myslím, že teď myslíme všichni jenom na to, jak to bude. Protože teď nikdo nedokáže říct, co je schopny všechno udělat... Člověk nad tím ale nesmí moc přemýšlet, jinak by se z toho zbláznil. Hlavně hodně lásky ❤️

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Covid jsem celkem zvládla, bylo mi blbě jen pár dnů, tak už mi jen bolela hlava a byla jsem unavená. Mariánky už máme naplánované znovu, tak snad to tentokrát vyjde.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)