pátek 5. listopadu 2021

Co jsem taky ochutnala 37

Jestli jsem v  minulém článku  psala, že nově ochutnaných kousků  není nijak mnoho, tak tentokrát je jich ještě o fous méně.  Trochu to asi ovlivnila dovolená a trochu to, že jsem měla fofr v práci, takže jsem obchodem vždycky jen prolétla a po nějakých novinkách moc nepátrala.
Tak se pojďme na těch pár kousků  podívat...


 
Ljutenica  (Philicon)

Koupeno - dárek. Obsah - 380 g.  Cena - ?
Tuto balkánskou specialitu mi přivezla známá z Bulharska. Jde o směs lilku, rajčat, paprik a cibule, která se používá jako doplněk ke grilovaným masům. Já jsem ji používala nejvíc jako pomazánku na tousty. Obsahovala kousky zeleniny a byla lehce pikantní, v podstatě je hodně podobná ajvaru, jen mi přišlo, že má o něco hrubší konzistenci. 
3/5

 Pure fresh Watermelon (Mentos)

Koupeno - Brand box. Obsah - 30 g. Cena - 24,90 (doporučená)
Žvýkačky mají podobu dražé s tekutým obsahem. Chuť byla opravdu melounová a vydržela docela dlouho. Z mentosek, které jsem zatím měla, mi tahle příchuť chutnala skoro nejvíc.
3/5 
 
Jerky steakfire (Wild Spartan)

Koupeno - dárek. Obsah - 40 g. Cena - 95 Kč (podle netu)
Sušené maso bylo součástí dárkového balíčku, který dostal manžel k narozeninám. On si na sušená masa moc nepotrpí, tak jsem ho ochutnala já. A musím říci, že mne tedy opravdu nenachlo. Mělo divnou chuť i konzistenci a ani mi nevonělo (manžel to označil jako smrad). A když jsem si na netu dohledala cenu, tak jsem tedy zírala. Máme doma ještě jedno balení a přemýšlíme, co s ním, protože dát si to znovu nechceme ani jeden.
1/5

Hafer oat (Dream&Joya)

Koupeno - Brandnooz box. Obsah - 200 ml. Cena - 24,90 (doporučená)
Ovesné mléko, které bylo v jednom z Brandnooz boxů mne přesvědčilo o tom, že rostlinné alternativy mléka nejsou nic pro mne. Na pití mi nechutnalo vůbec - přišlo mi hrozně řídké, takové vodové. Spotřebovala jsem ho do ovesný kaší, kde to docela šlo. Ale rozhodně to není nic, co bych si koupila.
1/5
 
Raw Bio Energy Blackcurrant&coconut (Bombus)

Koupeno - Rossmann. Obsah - 50 g.  Cena - 22 Kč (akční sleva)

Raw tyčinky Bombus jsou moje oblíbené výletové svačiny, takže novou příchuť jsem samozřejmě chtěla vyzkoušet.  Jako většina tyčinek na bázi datlí je poměrně sladká a černý rybíz je v ní bohužel cítit jen trochu. Špatná nebyla, ale mezi bombuskami mám jiné oblíbence
3/5

Hummus s římským kmínem (Chef select)
Koupeno - Lidl. Obsah - 200 g.  Cena - 22,90
Hummu jsem si v poslední době hodně oblíbila, takže když jsem potřebovala rychlou večeři na chatu, sáhla jsem v Lidlu právě po něm. Vybrala jsem si jejich brand, tentokrát ochucený římským kmínem. Byl jemný, dobře vychucený, římský kmín v něm ale nebyl nijak zvlášť cítit. Má praktické balení s opakovaně použitelným víčkem (je pod ním ještě strhávací folie, která zaručuje, že je při nákupu nedotčený). Nebyl to nejlepší hummus, který jsem jedla, ale rozhodně mne nezklamal a klidně po něm sáhnu někdy znovu.
4/5

Jen tvůj Ostružina&Bezinka (Mlékárna Kunín)

Koupeno - Billa. Obsah - 300 ml.  Cena - 19,90
Jogurtový nápoj bez přidaného cukru jsem si vybrala kvůli příchuti - kombinace ostružiny a bezinky mi přišla zajímavá. Ale moje očekávání až tak moc nenaplnil. Plusem je, že není přeslazený (obsažený cukr je jen z ovoce), ale jinak byl chuťově takový nevýrazný. A přidaný kukuřičný škrob moc nechápu (nemám ho v jogurtech obecně ráda). Asi si tohle pití už znovu nekoupím
2/5

Čekankový sirup (4Slim)

Koupeno - Lidl. Obsah - 350 g. Cena - 89,90 (akce)
Čekankový sirup je alternativní sladidlo vyráběné z kořene čekanky. Jeho výhodou je vysoký  obsah vlákniny, nízký glykemický index a poloviční obsah kalorií, než má cukr. Používala jsem ho hlavně na slazení ovesné kaše, ale vyzkoušela jsem jím nahradit i část cukru i pečení. Na obě použití se sirup osvědčil a určitě si koupím další.
5/5

Extra džem malinový (Hamé)

Koupeno - Brandnooz box. Obsah - 340 g.  Cena - 54,90
Malinový džem je z řady Extra, která má 50% obsah ovoce a snížený obsah cukru. Konzistenci má spíš řidší a jsou v něm jadérka, ale docela mi chutnal - byl lehce nakyslý, což mi vyhovuje. U nás byl příjemným oživení (většinou používáme džemy z domácí produkce a na maliny nemám zdroj)
3/5

Bílý jogurt 3% (Nature promise)

Koupeno - Albert. Obsah - 180 g. Cena - 7,90 (akce)
Klasický bílý jogurt s tekutější konzistencí nebyl chuťově špatný, i když já preferuji spíš jogurty zrající v kelímku, které jsou hustší. Jde o výrobek z ekolgického zemědělství (Nature promise je brand řetězce Albert, pod kterým se právě tyto potraviny prodávají).
3/5 
 


A to je pro dnešek, resp. za říjen všechno. Jako favorita měsíce bych označila čekankový sirup, fajn byl i hummus z Lidlu  Propadákem je naopak určitě sušené maso Wild Spartan.
A obvyklá otázka na závěr - co nejvíc zaujalo vás? A máte něco z této "desítky" vyzkoušené? 
 

29 komentářů:

  1. Stáňo, zdravím. Vyzkoušený mám humus z Lidlu. Nejraději mám ten, co dělám doma, ale tenhle občas koupím a není špatný. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, u nás jím hummus jen já, takže si ho většinou kupuju do práce na svačinu nebo když nemám oběd. U nás v kantýně mají s rajčatovým pestem a ten je můj momentálně nejoblíbenější. Měla jsem ráda hummus z Marks&Spencer, ale tam ho už nemají.
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Stáni, pro mě jsou to samé novinky. Díky za reportáž a měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to jsem ráda, že jsem ti představila něco neznámého :).
      Hezký zbytek víkendu

      Vymazat
  3. Na čekankový sirup nedám dopustit, jiné sladilo už takřka nepoužívám! :) Dobře vypadá i ten hummus, ráda ho vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím s takovými věcmi opatrně - manžel není zrovna fanda do zdravé výživy ;-). Ale v jablečných řezech siru neodhalil... :). Hummus za vyzkoušení myslím stojí

      Vymazat
  4. Moc hezký přehled, tyhle ochutnávky mě u Tebe moc baví.. Souhlasím skoro se vším. Alternatvní mlíka jsem zkoušela, a brrr.. naposledy jsem se nechala zlákat bio ovesným s vanilkou. Vanilku miluju, ale mlíko opět bez úspěchu, není nad poctivou krávu plnotučnou :). A sirupy jak čekanku tak agáve můžu, mi chutnají jen cvrnknout do bylinkových čajů. Jogurty mám ráda jarmark z kaufu, ale jinak mi v kaufu vadí množství lidí a celkově, no nebudu rozebírat.. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, to jsi mne potěšila, že tě tyhle články baví. Já jsem takový žravec, tak je ráda píšu :) a jsem ráda, že mají čtenáře.
      Já do kaufu vůbec nechodím - nemám ho po ruce. Když jsem tam párkrát zavítala, tak jsme bloudila mezi regály a nemohla nic najít.
      Něj se fajn

      Vymazat
  5. Stáňo, vidím, že tento měsíc je to takový průměr. Dost mě překvapil hummus s římským kmínem - ten by měl být totiž součástí každého hummusu...
    Sušené maso máme rádi, ale kupujeme jinou značku.
    Děkuji za přehled a přeji příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já se přiznám, že když jsem zkoušela dělat hummus doma, tak bez římského kmínu, protože ho jinak nepoužívám a nechtěla jsem ho kvůli troše kupovat. Ale je fakt, že v receptech je.
      Já sušené maso taky občas jím, ale tohle mi fakt nechutnalo.
      Hezkou neděli

      Vymazat
  6. Ahoj Stáni,
    jídelní články mě vždy baví:-) Znám čekankový sirup, používám ho do různých kaší a na pečení. Mentosky jsem taky měla, ale já si raději kupuji nějaké obyčejné větrové žvýkačky. Sušené maso by mě taky nenadchlo. Já jsem za poslední měsíc dva nashromáždila taky nějaké fotky potravin, tak snad se dokopu i k nějakému článku:-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já žvýkám všeobecně málo (vlastně hlavně v autě) a sama si taky kupuju spíš nějaké mentolové. Ale teď jsem zásobená z boxů, tak žvýkám ty :). Ještě tu mám jahodové a citronové (u těch to bude moje premiéra)
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Z výše uvedeného jsem nezkoušela nic, ale docel yb mě lákal ten jogurotvý nápoj od Kunínu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si většinou kupuji jogurtové nápoje od Holandie, ale tentokrát jsem měla chuť vyzkoušet něco nového. Ale asi zůstatu u Hollandie ;-)

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni, já poslední dobou objevila docela fajn hummus díky tchýni. Já v jídle nerada experimentuju, protože mi málo co chutná. Každopádně jednalo se o nějaký nugátový a fakt chutnal jako nugát. Klidně bych si ho koupila znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, tak o nugátovém hummusu jsem ještě neslyšela.

      Vymazat
  9. Čekankový sirup mám ráda, od Kunína jsem měla JEN jogurt a docela to šlo, čekala jsem horší :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ochucené jogurty kupuju velmi málo, většinou ty ve skle z Madety, takže JEN v podobě jogurtu jsem si zatím nekoupila.

      Vymazat
  10. Marcela Nordic Passion7. listopadu 2021 v 17:53

    Mě by lákaly čtyři poslední výrobky, hlavně jogurtový nápoj. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ten jogurtový nápoj nijak moc nezaujal. Ale jogurt z Alberta není špatný.

      Vymazat
  11. Stáni, tak mě láká ta balkánská specialita...Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně mně chutnala, ale znovu už ji asi mít nebudu - byl to dárek z Bulharska...

      Vymazat
  12. Stáni, některé produkty jsem už ochutnala, ale zajímal mne názor na čekankový sirup. Ten jsem nezkoušela, znám jen javorový.
    Přeji fajn týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, za mne je čekankový sirup prima.
      Hezký další týden i tobě

      Vymazat
  13. Stáňo, já už dlouho používám čekankový sirup a vždy spokojenost. Dávám i do pečení nebo do nepečených cheesecaků. Ostatní neznám a ani nekupuji.
    Měj krásný nový týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já když na to kouknu, tak pravidelně taky nekupuju nic, ale na opětovnou koupi dojde asi u lidlovského hummus, toho sirup a jogurtu z Alberta (já tedy většinou kupuji půlkilovou Hollandii, ale někdy se menší balení hodí)
      Hezký den

      Vymazat
  14. Taky mám nejradši jogurty zrající v kelímku :) musí v tom stát lžička 😁 jinak z Lidlu hummus s římským kmínem miluju a lepší jsem nikdy nejedla :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud jde o hummus, mám tak skvělý byl z M&S, ale myslím, že po brexitu už ho nevozí a pak mám moc ráda ten s rajčatovým pestem od Alimpexu, který mají u nás v kantýně.

      Vymazat
  15. Čekankový sirup 4slim jsem také kupovávala a mám ho moc ráda. :) Jinak nad tím humusem od Lidl přemýšlím, tak možná neodolám a koupím, když je celkem dobrý :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)