čtvrtek 7. října 2021

Z kosmetické poličky 27

 V minulém kosmetickém článku jsem vám slibovala několik krémů na ruce a … není tu ani jeden. Všechny krémy projevily značnou vytrvalosti a  prostě ve všech načatých tubách byly poslední zářijový den ještě byly  zbytky. Ale můžu slíbit, že nějaký krém na ruce tu příště už bude, protože jeden to vzdal už v neděli a zamířil do tašky, kam dávám obaly od spotřebované kosmetiky.

 

Šampon Ultra  Sensitive (Alverde)

Koupeno - swap. Balení - 200 ml. Cena -  ? (podle netu 57,90)
Šampon je určený pro citlivou pokožku hlavy, neobsahuje silikony ani éterické oleje a bylinné extrakty, takže je vhodný i pro alergiky.  Lahvička má odklápěcí víčko  a jednoduchý design. Samotný šampon je průhledný, bez vůně a tekutý tak akorát, aby se s ním dobře pracovalo. Nedělal příliš bohatou pěnu a měla jsem pocit, že po něm mám hrubší vlasy (ale nebylo to nic, co by nespravil kondicionér). Nijak mimořádně mne nezaujal, kupovat si ho sama nebudu
2/5

Denní krém Q10 proti vráskám (Cien)

Koupeno - swap. Balení - 50 ml. Cena -  49,90
Krém obsahuje kyselinu hylauronovou, koenzym Q10, vitamin E a UV faktor a měl by zabraňovat tvorbě vráek a předčasnému zestárnutí pokožky.  Má pěkné, docela luxusně vypadající balení ve skleněné dózičce s platovým víčkem.  Má lehkou konzistenci, velmi nevýraznou, ale příjemnou vůni. Dobře se mi roztíral i se hezky vstřebával, nezanechával ulepenou pokožku.  Hydrataci bych označila jako lepší průměr. Mám už několikáté balení a jsem s ním spokojená – řekla bych, že poměr cena – výkon je velice dobrý.
5/5

Plátýnková maska s kolagenem (Isana)

Koupeno - Rossmann.  Balení – 1 ks. Cena – 34,90
Plátýnko bylo poměrně hodně napuštěné,  ale nikde nestékalo.  Maska měla vyhovující velikost a díky dostatečnému napuštění dobře přilnula na obličej a nespadávala ani při pohybu. Nechala jsem ji působit 20 minut, po této době se část séra vsákla, část jsem vmasírovala do pokožky (a zbylo trochu i na krk). Maska byla na pleti příjemná, taková lehce chladivá. Pleť byla  použití pak osvěžená, vyživená a vyhlazená, jen malinko lepila, ale ne nějak výrazně.
4/5

Kofeinový šampon  (Revitalon)

Koupeno – Glanzbox . Balení – 50 ml. Cena – 28,90
Šampon obsahuje kromě kofeinu ještě araganový olej a ceramidy a měl by napomáhat růstu vlasů. Lahvička má odklápěcí víčko a její design mne opravdu nezaujal. Šampon má bílou barvu a v podstatě žádnou vůni, je přiměřeně tekutý, takže  dobře používal. Vytvářel jen poměrně málo pěny, vlasy umyl, ale jinak nemůžu říci, že by po jeho použití byly nějak výrazně opečované a efekt na růst vlasů je z malé lahvičky těžko posoudit. Mám doma ještě velké balení, tak mu možná dám časem ještě šanci.
3/5

 Sprchová pěna Brazil Feeling  (Isana)

Koupeno -  Rossmann. Balení - 200 ml. Cena – 59,90
Sprchová pěna  obsahuje  olej z havajských ořechů kukui a bambucké máslo a měla by díky němu mít i efekt bodylotion. Lahvička má líbivý design, který zaujme na pohled. Při používání  mi ale trochu vadila hodně úzká tryska, která se při použití    musela držet hodně blízko místta, kam jsem chtěla pěnu aplikovat, jinak občas pěna skončila jinde. Pěna sice nebyla objemná, ale byla hodně hutná, takže šla velmi dobře použit i na holení.  Dobře myla a nevysušovala. Vůně byla docela zajímavá, taková sladce ovocná, ale ne moc výrazná, na těle nezůstávala.
3/5

Pleťová maska s vitamínem B3 a kokosovou vodou (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 1 ks. Cena -  24,90 (sleva)
 Maska má  hodně napuštěné plátýnko a v sáčku ještě dokonce sérum zbylo (použila jsem ho na krk).  Plátýnko bylo poměrně jemné, takže se trochu hůř rozkládalo, ale  dobře přilnulo, nepadalo. Maska krásně voněla  po kokosu a na obličeji působila chladivě. Po 10 minutách působení se většina séra vstřebala. Po použití zanechala příjemný pocit,  pleť byl vyživená, ale nelepila. Za mne spokojenost.
5/5

 Ústní voda Cool mint (Listerine)

Koupeno – DM drogerie. Balení – 205 ml. Cena  - 89,90
Ústní voda s obsahem eukalyptu a máty by měla omezovat tvorbu zubního plaku a osvěžovat dech. Šroubovací víčko jinak jednoduché lahvičky má pojistku (pro otevření je třeba ho zmáčknout ze stran), což může mít  význam toho, kdo má menší děti.  Voda má tyrkysově modrou barvu, docela příjemnou mátovo nasládlou chuť, která je docela výrazná.    
3/5

Hydratační krém a zjemňující krém (CeraVe) 
Vzorky - 7 ml.
Se vzorky krémů CeraVe se tu budete potkávat ještě hodně dlouho. Krabice, kterou jsem dostala na testování, byla fakt veliká a i když jsem část rozdala, tak mi jich tu pořád ještě hodně zbývá.  Podrobnější recenze byla tady.  Krémy mi jsou fajn (i když tedy ten zjemňující má divnou vůni, ale zase dobře funguje na zdrsnělá místa), ale trochu už mne unavuje používání vzorků (přece jen z tuby by se krém používal líp).
5/5
 
 
 
Tento měsíc tohp  tu tedy máme o něco méně než v srpnu - celkem 7 kousků, 1 minibalení  a pár vzorků.  Nejvíc mne asi zaujala plátýnková maska Isana s kokosovou vodou. A nejméně mne nadchly oba šampony. Revitalonu dám ještě šanci, když už ho mám doma, ale Alverde si znovu kupovat nebudu.




21 komentářů:

  1. Ráda jsem nahlédla do kosmetické poličky. Neznám ani jeden produkt, i když v DM občas nakupuju, tak mi Alverde něco říká.
    Krásný pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, kosmetických produktů je tolik ... Já když čtu podobné články, tak taky většinou nic neznám :)
      Hezký víkend

      Vymazat
  2. Stáňo, jsem překvapená z hodnocení toho krému z Lidlu. I když vlastně bych neměla být, na kosmetiku Cien jsem slyšela nejednu chválu. Listerine máme v koupelně stále, občas si připadám jako dítě, protože ani mě nejde lehce otevřít :o)
    Měj pohodový pátek, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, tenhle konkrétní krém už jsem měla podruhé nebo po třetí a jsem s ním spokojená a navíc je fakt za pár korun. A pleťová maska Cien, co jsem měla nedávno, byla taky fajn
      Hezký víkend

      Vymazat
  3. Prohledla jsem si vše. Používám pravidelně krémy proti vráskám, ale soudím že asi zbytečně, protože hlavně v mém věku už jim nic nepomůže,listerin jasně po každém čištění zubů, netvoří se pak tolik zubního kamene ani na zubních náhradách.Kremy na ruce občas, ale také střídáme značky. Měj se hezky .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, tak vrásky nám už žádný krém nevymaže. Ale třeba si nám jich bude dělat míň :) a to se taky počítá. Já když se ráno nenamažu, tak mám pocit, že mám na obličeji o číslo menší kůži :D
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Ahoj Stáni, Alverde šampony mám ráda konkrétně ten kofeinový a ten proti lupům. Nicméně jak už jsi zmínila vlasy jsou po nich trochu hrubší. Měla jsem i jejich řadu na barvené vlasy a to byl šílený propadák.Cien mi kromě odličovacích tamponků nic neříká, ale chtěla bych vyzkoušet ten jejich tělový krém kokosový. Sprchové pěny za sebe mohu doporučit Dove, ale zřejmě budou lehce dražší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně docela vyhovují šampony YR a mám teď nakoupenou zásobu, tak chvíli nebudu experimentovat. Sprchovou pěnu od Dove jsem měla (kokosovou) a ta byla super. Ostatně myslím, že ještě jednu mám v zásobě. Ta od Isana nebyla taky špatná, trochu ale nevyhovovala ta tryska.

      Vymazat
  5. Stáňo, Rossmanna v blízkosti nemáme, tak jeho výrobky neznám vůbec. Většinou nakupuji v DM a většinou jsem spokojená.
    Pěkný víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já v DM nakupuju taky hodně, ale na jaře jsem udělala velký nákup právě v Rossmannovi, protože jsem tam měla % slevu a některé výrobky postupně přijdou na řadu :)
      Hezký víkend i tobě

      Vymazat
  6. V Rossmannu už jsem hodně dlouho nebyla. Masky od Isany už jsem nějaké měla, ale vesměs to byly všechno limitky. Byly fakt skvělé, ale bohužel už nejsou k dostání :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U limitek mi někdy přijde líto, že když člověk objeví něco, co mu vyhovuje, tak už to není. Mně se to naposled stalo s tekutým mýdlem Balea. Vůně se mi hrozně líbíla, ale než jsem to zjistila, tak už nebylo v prodeji :(

      Vymazat
  7. Na první pohled mě zaujal Alverde šampon, ale vzhledem k nízkému hodnocení to asi nebude nic pro mě. Škoda. Podobných lehkých šamponů bez zbytečných přísad je v drogeriích jako šafránu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, tak ono každému vyhovuje něco trochu jiného, takže možná bys s ním byla spokojenější než já. Mně docela vyhovují šampony od YR a mám z jarních nákupů zásobu a další šampon z nějakého boxu, tak teď nic nového kupovat nebudu.

      Vymazat
  8. Stáňo, z uvedených produktů znám jen denní krém Q10 z Lidlu. Byla jsem jím příjemně překvapená. Všeobecně mě kosmetika prodávaná v tomto řetězci mile překvapila.
    Měj hezké dny. 🍀🍁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, to mne taky :). Aktuálně teď používám micelárku Cien a je taky fajn.
      Hezký slunečný víkend

      Vymazat
  9. Stáni, díky za tvoji kosmetickou poličku. Snad kromě Listerinu, který používám denně, jsem nic jiného neznala. Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
  10. Stáni, děkuji za recenze z tvé kosmetické poličky. Zaujal mne krém z Lidlu, ten určitě vyzkouším.
    Přeji fajn neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, myslím, že ten krém Cien za vyzkoušení stojí (a kdyby ti nesedl, tak nestojí tolik, že by to člověku muselo být moc líto)
      Měj se fajn

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni,
    já už mám spotřebováno sepsané, vyjde zítra brzy ráno (po půlnoci). Z tvých produktů některé znám, Pěna Isana se mi moc líbila, hezky voněla a ráda jsem ji používala. Znám i tu kokosovou masku Isana, ale úplně mě neokouzlila. Docela dost mě zaujala ale ta druhá maska od této značky. S krémy Cien nemám žádnou zkušenost. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak mě ta maska s kokosovou vodou byla hodně příjemná. Na tvůj článek se těším. Hezký den

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)