neděle 24. října 2021

Výzva - Pomalé loučení s Valdštejnskou zahradou

 Loučením jsme podzimní seriál výzev, které vyhlásila Jára z blogu Od všeho trochu, začínali, loučením ho skončím. Jako volné téma jsem si vybrala loučení s Valdštejnskou zahradou. Chodím tudy skoro každý den do práce i z práce, je to takové příjemné vyhnutí se ruchu Letenské ulice. Jenže zahradu pravidelně koncem října zavírají a tak se neúprosně blíží den, kdy zas do práce vykročím tou rušnou Letenskou.
Dneska se se svými cestami Valdštejnskou zahradou (byť tak trochu předčasně) symbolicky rozloučím a vám ji letmo  ukážu v podzimním ladění.


 
 
Úvodem musím říci, že původní plán byl, že si budu do práce brát foťák a zahradu fotit každý den v  polední pauze a odpoledne cestou z práce a pak vyberu ty nejlepší fotky. Ale po dovolené jsem měla v práci docela "fičák", takže to dopadlo tak, že jsem všechny fotky nafotila na mobil v pátek, když jsem šla před polednem u zubaře. Žádné vybírání se tedy skoro nekonalo (kromě toho, že jsem smázla pár zcela nepovedených fotek) a musela jsem pracovat s tím, co jsem měla. Ale chtěla jsem výzvu dokončit. A tady máte výsledek ...












Tahle fotka už není přímo z Valdštejnské zahrady, ale od vstupu do ní. Ale je  hezky barevná, tak jsem neodolala a přidala ji taky

A spolu s Valdštejnskou zahradou se loučím i se seriálem podzimních tematických výzev. Od Jarušky to byl prima nápad, který mi oživil  podzimní blogování. Moje fotky nejsou zdaleka dokonalé, ale bavilo mne hledat ty správné do každé z výzev.

30 komentářů:

  1. Užila jsem si Tvoje pojetí posledního dílu výzvy od Járy.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, jsem ráda, že se ti moje poslední účast ve výzvě líbila.
      Hezký den i tobě.

      Vymazat
  2. Už po tolikáté píšu - kouzelný příchod do práce! Musí to být smutné loučení.
    Děkuji za krásné fotky a přeji pohodový den, Stáňo! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, cesta Valdštejnskou zahradou je fakt příjemná, někdy to vezmu trochu oklikou než je ta nejpřímější cesta. Teď se budu muset půl roku spokojit s Letenskou (možná odpoledne začnu chodit delší, ale klidnější cestou, ale ráno chci být v práci co nejrychleji, takže to je Letenská skoro jistá).
      Měj se fajn a díky za návštěvu

      Vymazat
  3. Je to krásné místo, ještě mám ráda zahrady nahoře u hradu, směrem k Jelenímu příkopu

    OdpovědětVymazat
  4. Stáňo, máš moc pěknou cestu do práce, to můžeme závidět. Zahradu jsme letos nestihli, takže si ji píšu napřesrok.
    Díky za procházku a přeji ti pěkný týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, Valdštejnská zahrada určitě stojí za projití. Jen bývá i v sezóně občas zavřená (třeba po velkých deštích nebo kvůli přípravě nějaké kulturní akce).
      Pěkný týden i tobě

      Vymazat
  5. Teda takovou cestu do práce ti mohu jen tiše závidět, ačkoliv já teď na podzim cestou do práce mám krátký, ale krásný výhled na podzimem zbarvené Železné hory.

    OdpovědětVymazat
  6. Nejedná z nás Tvoji cestu do práce zavidime 🥰,ale určitě v dobrém. Zahradou jsem se procházela tuším před čtyřmi lety.👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cesta do práce a z práce přes Valdštejnskou zahradu je opravdu příjemná. A když kvetou magnólie, tak zvlášť.

      Vymazat
  7. Stáni, to jsou opravdu překrásné fotografie a já Ti moc děkuji za tuto úžasnou podívanou v z Valdštejnské zahrady. Já už se do Prahy bojím vydat, protože mě děsí davy lidí i když je tam teď asi volněji, ale ráda se podívám na fotografie. Děkuji Ti moc za účast ve výzvě a přeji Ti krásné podzimní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Járo, já taky nemám davy lidí ráda :). Teď je zahrada klidnější, ale před covidem tu odpoledne bývalo turistů hodně (ale to v celém okolí - Malá Strana je určitě skoro nejnavštěvovanější část Prahy).
      Hezké podzimní dny i tobě a díky za výzvu, užila jsem si každý díl

      Vymazat
  8. Stáňo, krásné fotky jsi pořídila ve Valdštejnské zahradě. 👍👍👍 Báječně jsi se popasovala s výzvou.
    Když byly vnučky malé, byla zahrada cílem našich návštěv často. Hlavně se zajímaly o pávy. Pak jsem tam jednou byla se všemi čtyřmi vnoučaty a dalo mi práci je uhlídat. Pávi, rybičky, sovy a mezitím splašená babička, jako kvočna svolávající kuřata. 😃
    Měj hezké dny. 🍀🍁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, zahrada je právě díky kaprům a pávům atraktivní i pro děti (s výry je to trochu slabší, ti ve dne spí a nebývají moc vidět). Jinak pokud jde o kapry, tak jsem dneska koukala, že jezírko už vypouští, a přemýšlela jsem, co s těmi kapry pak dělají (oni jsou někteří slušní mackové)
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. taková cesta by se mi líbila...Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím - však mně se líbí už řádku let a ještě nepřestala.

      Vymazat
  10. Stáňo, Tvoje podzimní loučení se mě moc líbí. Taková krásná cesta... Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, cesta je to moc příjemná. A včera jsem zas po delší době potkala páva (v pátek, když jsem fotila, se mi žádný neukázal)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  11. Zahrada je krásná, je to super cesta do práce.
    Člověk má hned ráno lepší náladu.
    Přeju prima podzimní dny 🍂🌾🍁

    OdpovědětVymazat
  12. Stáni, ulovila jsi krásné snímky. Moc se ti povedly. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  13. Hmmm, už mám na víkend tip kam v Praze zabrousím....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, tak to bude na poslední chvíli - zahradu koncem října zavírají. A otvírají pak zas v dubnu.

      Vymazat
  14. Jéé, tuto zahradu jsme už také navštívili, akorát teda omylem :D Je škoda, že jí na zimu zavírají :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mně to mrzí určitě, protože je to příjemnější cesta než kolem tramvajových kolejí ;-)

      Vymazat
  15. Tam jsem snad byla je jednou se školou jinak nikdy. Prahu máme docela z ruky a je tam na nás moc lidí, tak nás to tam moc netáhne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos byla valdštejnská zahrada docela klidná - díky covidu ubylo zahraničních turistů. Ale i s nimi je to pro mne příjemnější volba než rušná Letenská, po které jezdí tramvaje a má poměrně úzké chodníky...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)