pondělí 18. října 2021

Co jsem taky ochutnala 36

 Na chvíli přeruším řadu výletových článků a přidám další pravidlené pokračování ochutnávací rubriky. Většinou tu tento článek bývá začátkem měsíce a teď už jsme za půkou října, takže je načase.  A když tu tentokrát  najdete hned několik kousků ze zářijového Brandnooz boxu,  které jsem stihla ochutnat, tak celkový počet ochutnaných novinek není nijak závratný. Nějak mi moc věcí, co bych chtěla vyzkoušet, do oka nepadlo...



Omáčka na těstoviny s bazalkou (Italiamo)
Koupeno - Lidl. Balení - 400 ml. Cena - 23,90
Omáčka obsahoval kousky rajčat a chutnala jak po nich tak i  po  bazalce. Jde o fajn  polotovar na rychlou přípravu oběda - na trochu orestované slaniny (aby to vonělo po mase) jsem vyklopila obsah sklenice, prohřála a mohla jsem servírovat.  Obsah sklenice vyšel na dvě velké porce. Ráda si koupím znovu, protože poměr cena - výkon je tady opravdu velice dobrý.
5/5
 
Obazda (Alpenfest style)

Koupeno - Lidl. Balení - 150 ml. Cena - 44,90
Pomazánku se sýrem camembert, čerstvým sýrem, cibulí a kmínem jsem si koupila ze zvědavosti v rámci týdne alpských specialit (podle označení jde o regionální specialitu). Úplně špatná nebyla, ale nijak výrazně mne nezaujala. A rozhodně nemám potřebu si ji za ty peníze koupit znovu.
2/5

Coffizz (Tchibo)

Koupeno - Brandnooz box. Balení -  500 ml. Cena - 39,90 (doporučená)
Jemně sycená  voda s obsahem kofeinu se vyrábí se dvou příchutích. 
V příchuti Lemon&mint chuťově převažovala máta, citron byl cítit jen velmi jemně, káva pak vůbec ne (což mi jako nekafaři velmi vyhovuje) Tato varianta má snížený obsah cukru. Voda byla příjemně osvěžující a chunala mi.
4/5
V příchuti Passions fruit káva taky cítit není, ale jinak   mne tato  příchuť nijak nezaujala, přišla mi taková divná. 
2/5

Chedar Cheese (Snyder´s)

Koupeno - dárek. Balení - 60 g. Cena - ?
Tyhle plněné keksy měl manžel v dárkovém balíčku, který dostal k narozeninám. Kolečka jsou chuťově v podstatě stejná jako slané tyčinky a sýrová náplň v jejich chuti docela zanikla. Na zobání k vínu nebyly špatné, ale zas to není nic, co bych musela mít znovu (vystačím si s obyčejnými slanými tyčinkami).
2/5

Čočkový chlebíček s kukuřicí (Racio)

Koupeno – Brandnooz box. Balení – 22,5 g. Cena - 29,90 (doporučená - za 4 bal.)
Chlebíčky z čočkové mouky doplněné moukou kukuřičnou se prodávají  po 4 baleních, kde v každém balení jsou 3 plátky, což je tak akorát na svačinu. Chlebíčky mají docela slušnou chuť a oproti běžným pufovaným výrobkům i cca dvojnásobný obsah bílkovin. Je to   taková přijatelná  malá nouzová svačina a  pro mne je to další možnost, jak konzumovat luštěniny, které ve většině podob upřímně nesnáším.
4/5
 
Jo-Jo 1+1=3 (Nestlé)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 80 g. Cena - 19,90 (doporučená)
Klasické želatinové bonbony měly spojením dvou různých příchutí vytvořit příchuť třetí. Musím říci, že se mi tohoto efektu nepovedlo dosáhnout, resp. jsem ho nezaznamenala.  Chuťově mne také nijak extra nenadchly
2/5

 Proteinový toust (Penam)
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 240 g. Cena - ? (asi 30 Kč)
Tousty  jsem snědla neopékané, buď s džemem nebo s lučinou, opékat v toustovači jsem je nezkoušela. Mají poměrně měkkou konzistenci, chuťově mi nepřišly špatné. Sice dávám přednost čerstvému pečivu, ale tady je trochu výhoda zvýšený obsah bílkovin i vlákniny, takže jednou za čas možná...
3/5

Chocolate Mousse (Ehrmann)

Koupeno – Albert. Balení – 200 g. Cena – 39,90 (akční sleva)
Jako milovnice čokoládové pěny jsem musela vyzkoušet i tuto, které má zvýšený obsah bílkovin, snížený obsah tuk a neobsahuje cukr. Chuťové je dobrá – tak akorát sladká i čokoládová, nějakou pachuť po sladidle jsem taky necítila.  Nevěřila bych, že to někdy o čokoládové pěně  řeknu, ale i na mne je tohle balení zbytečně velké. A běžná cena, která je ještě o 15 Kč vyšší je na mne tedy taky už příliš.
3/5
 
Tyčinka Chocolate crips (Wellmix)
 
Koupeno – Rossmann. Balení – 50 g. Cena –27,90
Tyčinka má čokoládovou polevu, vysoký obsah bílkovin  (50 %), příchuť čokoládových křupinek a složení "dlouhé jako Lovosice". Je slazená umělým sladidlem.  Chuť mi přišla taková nevýrazně čokoládová, trochu žvýkavá,  křupinky jsem v ní nezaznamenala. Plusem je, že se nepatlala a slušně zasytila, mínusem obsah palmového tuku.
3/5
 
Fusilli červená  čočka  (Tiradell)
Koupeno - Lidl. Balení - 250 g. Cena - 28,90 (akce, bežně  39,90)
Tyto vrtulky obsahují jen mouku z červené čočky a díky tomu mají zvýšený obsah bílkovin. Před uvařením mají krásnou zajímavou červenou barvu, která jim bohužel nevydrží - po uvaření mají barvu spíš jako celozrnné těstoviny. Chuťově mi přišly stejné jako klasické těsoviny, což je u mne dobrá zpráva -  bude další to způsob jak aspoň trochu luštěniny přidat do jídelníčku.
4/5
 
Pyré ovoce-zelenína (Relax)
 
Koupeno - Lidl. Balení - 100 g. Cena - 9,90 (akce)
Tato varianta pyré, které kombinuje  ovoce a zeleninu, obsahuje jablko (kterého je v něm nejvíc), červenou řepu a jahody.  (druhou příchuť jsem ještě nezdolala, takže ta bude až někdy příště). Pyré neobsahuje přidané cukry ani žádná ochucovadla nebo zahušťovadla.  Chutnalo po jahodách, nebylo příliš sladké, spíš lehce nakyslé. Z plastového sáčku  jde vydolovat v podstatě veškerý obsah.
5/5 



Ze všech uvedených kousků to u mne asi vyhrála omáčka na špagety z Lidlu - chutnala nám a cenově vychází taky dobře, zaujalo mne i Pyré ovoce-zelenina od Relaxu, bohužel už jsem ho už ale nikde neviděla. Naopak u mne docela propadla příchuť passion fruit kofeinového nápoje Coffizz z Tchiba a nijak moc nenadchly ani bonbony Jo-jo 1+1=3.

32 komentářů:

  1. Milá Stáňo, tak mne asi nejvíce zaujaly ty těstoviny z červené čočky a dobrý tip na rajčatovou omáčku na těstoviny. 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, rajčatová omáčka nám chutnala oběma, jako rychlý oběd na chatě jsme si neměli určitě naposledy. A není drahá.

      Vymazat
  2. Tu omáčku už jsem doma taky měla a pamatuji si, že určitě nebyla špatná.
    Luštěninové těstoviny hodně používá naše Terka, sama jsem je myslím ještě nejedla.
    Děkuji za tu přehlídku.
    Stáňo, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, nám se ta omáčka na těstoviny hodí jako rychlý oběd na chatě - jak tam jezdíme jen občas, tak tam nejsem na vaření moc vybavená.
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáňo, díky za ukázku. Ochutnala bych určitě těstoviny s červenou čočkou, to jsem v Lidlu nezaznamenala.Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já ty těstoviny kupovala v nějaké akci, ale mám pocit, že je mají ve stálé nabídce.
      Pěkný den

      Vymazat
  4. Vzhledem k dietě bych z mlsání mohla leda ty čočkové chlebíčky s kukuřicí. Podobné si teď kupuji často.

    Těstoviny z čočky jsem zkoušela od jiné značky a chutnaly hrozně, čímž pro mě podobné pokusy skončily. Ale jestli píšeš, že ty z Lidlu jsou dobré, tak jim asi dám ještě šanci. Je to fajn zdravá alternativa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, těstoviny jsem měla dneska zrovna k obědu :). Chutnají normálně - aspoň z mého pohledu (a to nejím luštěniny)

      Vymazat
  5. Stáňo, z celé té kolekce znám jen pár věcí. Originál Obazdu nám dělala kamarádka z Bavorska a chutnala nám. U nás ji ještě neměli a asi se tedy obejdu. Ten proteinový tousťák ráda vyzkouším.
    Díky a měj se. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, originál doma připravený bude určitě lepší. Mně tady přišlo, že cena neodpovídá "výkonu", že by mi vyloženě nechutnala, to říci zas nemůžu.
      Pěkný večer

      Vymazat
  6. Zajímavý výběr. Jsou to věci, které nekupuji, tak že nemohu posoudit, zda by mi chutnaly. Některá balení vidím poprvé a u nás se sni neprodávají nebo jsem je nevyhledávala. Jako důchodci kupujeme z potravin jen to nejnutnější . I tak díky za zajímavou ochutnávku. Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já občas ráda vyzkouším něco nového (a někdy se trochu seknu ;-)). A třeba tyčinka je výletová záležitost, běžně je nesvačím.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  7. Stáňo, z uvedených produktů znám jen omáčku Italiamo, kterou pravidelně, tedy když je "Italský týden" v Lidlu kupuju. Zaujaly mě fusilli z červené čočky. Zkusím se po nich podívat, ta Itálie tam byla minulý týden a něco tam určitě ještě budou mít.
    Měj hezké dny. 🍀🍂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, fusilli nebyly z italského týdne, ale z nějaké akce na zdravou výživu :). Ale mám dojem, jestli už je nemají v trvalém sortimentu - myslím, že jsem je tam nedávno zahlédla (já teď do Lidlu chodím míň, nemám ho úplně při cestě, býval to můj vycházkovo-nákupní cíl v polední pauze, když jsme měli home-office).
      Krásný den

      Vymazat
  8. Díky za recenze. Není to můj šálek kávy ))) snad kromě té omáčky. Tu bych klidně vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, omáčka mne docela příjemně překvapila - koupila jsem ji z nouze na chatu a nakonec nám fakt chutnala.

      Vymazat
  9. Zaujaly mě ty těstoviny z čočky. Ty neznám. Červenou čočku ale vařím často.
    Krásné podzimní dny 🍂☀️🍁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já luštětiny nerada a vlastně z nich v podstatě nevařím. Takže každý způsob, jak je přidat do jídelníčku se hodí.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  10. Marcela Nordic Passion19. října 2021 v 21:15

    Dnes mi to přijde hodně zajímavé a pestré. Těstoviny z čočky mi chutnají, podobně jako hrachová varianta. Ale vybrala bych i jiné kousky:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrachovou variantu těstovin jsem ještě nezkoušela.

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni, můj oblíbený článek:-) Znám ten chlebík z B box, ten mi chutnal. Jedla jsem se ho opečený. Želé bonbony mám všeobecně ráda a tyto byly fajn. Pomazánku Obatzda znám, dělala jsem ji doma. ta cena z Lidlu je tedy dost vysoká, do toho bych asi nešla. Zaujaly mě ty těstoviny, protože podle tebe chutnají stejně jako ty normální. I já luštěniny nejím, vysloveně k nim mám odpor.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já luštěniny taky v podstatě nejím (akorát luštěninové pomazánky a ty pufované chlebíčky z čočkové mouky), ale s těmito těstovinami jsem neměla problém - dělala jsem si je s česnekem a sušenými rajčaty a fakt mi to chutnalo.
      Hezký den

      Vymazat
  12. Stáni, díky za další pěknou recenzi o jídle. Hotové italské omáčky kupuji často, mám je v zásobě, když nevím, co vařit. Bonbóny želé mám ráda, tak bych asi snědla i tyto. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, však já je snědla taky :). Ale nenadchly...
      Hezký den

      Vymazat
  13. omáčku na těstoviny jsem měla taky...Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omáčka na těstoviny je tu evidentně nejznámější a já trochu "objevuji Ameriku"

      Vymazat
  14. Tak těstoviny z čoočky a omáčku na špagety budu muset vyzjkoušet. .) A jinak ty JoJo bonbóny jsou skvělé. Měli jsme s dětma už několikrát a jak sladkosti v poslední době nemusím, tak tohle jim užírám pořád. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mívala želé bonbóny ráda, ale nějak mne přestaly bavit... (ujíždím na spoustě jiných sladkostí, takže žádná škoda). Jinak těstoviny i omáčku můžu doporučit, mne chutnalo oboje.

      Vymazat
  15. Na tu omáčku v Lidlu už taky koukám dlouho, ale ještě jsem se neozvazila ji vyzkoušet. Čokoládová pěna mi moc chutná, ale ta cena je teda des 🙈 ani toustak nevypadá zle. Já ho miluju opečený.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, cena té pěny je fakt hodně vysoká, kupovat ji pravidelně nebudu, i když mi jinak chutnala. Omáčku zkus, u nás byla úspěšná

      Vymazat
  16. Z uvedeného jsem nezkoušela nic, ale dala bych si ty gumídky. Ty už jsem totiž neměla ani nepamatuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na gumíky taky docela těšila, ale nakonec mne moc nenadchly. Byla jsem zvědavá na to míchání chutí a to jsem nějak nezaznamenala...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)