sobota 3. října 2020

Co jsem taky ochutnala 24

 V zářijové přehlídce toho, co jsem v průběhu měsíce ochutnala, tentokrát překvapivě nenajdete žádný sýr. Ne že bych  sýry nejedla, ale držela jsem se osvědčených kousků, a to i při lovu ve francouzském týdnu. A nenajdete tu ani žádnou čokoládu, což je u mne taky neobvyklé, ale nějak jsem v létě neměla na čokolády chuť. Zato tu najdete hodně kousků ze zářijového Brandnooz boxu. Ale konec s úvodním povídáním a pojďme na zářijový tucet dobrot (nebo nedobrot?)


Smiles kokosové (Chocoland)

Koupeno – Brandnooz box .  Balení – 27 g.  Cena – 12,90 Kč (doporučená)
Tyčinka se skládá ze sušenky, na které je kokosová náplň, čokoládová poleva a barevná dražé. Je strašlivě sladká a navíc má divnou pachuť (nejspíš připomínala sušené mléko). Ochutnala jsem jen kousek, zbytek statečně dojedl manžel, ale i jemu se zdála hodně sladká (a to je co řící, protože on je dost "sladil"). Za skoro 13 Kč tedy rozhodně tahle tyčinka nestojí.
1/5

Zmrzka v mangu (Hollandia)


Koupeno - Billa. Balení - 50 ml. Cena - 12,90
Mražený jogurtový krém v ovocném mangovém krému je oficiální název tohoto nanuku. Asi dvoumilimetrovou mangovou vrstvu, kterou je nanuk potažený, bych označila spíš jako dřeň než krém. Já kombinace zmrzlin na  bázi mléka s ovocnými krémy moc nevyhledávám (novinku, navíc s mangem,sem samozřejně ochutnat musela), ale musím říci, že tato kombinace mi chutnala asi ze všech, které jsem měla, nejvíc.
4/5

Jogobella+protein – ananas (Zott)

Koupeno – bufet v práci. Balení - 150 g. Cena – asi 15 Kč
Jogurt má zvášený obsah bílkovin (téměř na dvojnásobnou hodnotu), ve složení nejsou žádné škroby a zahušťovadla. Konzistence je poměrně hustá, chuťově trochu připomíná jemný tvaroh.  Ananasová příchuť je tak akorát sladká a v jogurtu byly i kousky ananasu. Celkově nebyl špatný, klidně si ho koupím znovu.
4/5


Black&white pillows (Bonavita)

Koupeno – Brandnooz box .  Balení – 35 g.  Cena – 5,90 Kč (doporučená)
Křupavé cereální polštářky s kokosovou náplní jsou křupavé a obsah kakaa v obilninové části kompenzuje sladkost náplně. Já tenhle typ cereálií  rozhodně nepovažuji za zdravou snídani a ani je nevyhledávám . A i po ochutnání nové verze se na tom nic nezmění, i když nemůžu říci, že mi vyloženě nechutnaly.
3/5

Řecký jogurt 0% čokoláda (Milko)

Koupeno – Albert .  Balení – 150 g.  Cena – 12,90
Jogurt byl hodně hustý, čokoládová složka  byla na dně kelímku. Díky tomu, že byla docela tekutá, tak šla  s jogurtem dobře promíchat. Chuťově mi trochu připomínal kakaový pribináček, neměla jsem mu co vytknout.
5/5
 

Hummus s pestem (Alimpexfood)

Koupeno – bufet v práci Balení – 200 g. Cena – 40 Kč.
Hummus  byl jemný -  nebyly v něm zbytky slupek. Samotný hummus byl ochucený poměrně dobře, byť nebyl nijak výrazný, zajímavé bylo doplnění  pestem z medvědího česneku (kterém bylo tedy z víc ze špenátu, než z toho medvědího česneku, ale chuť nebyla špatná).  Plus u mne má i za hezké naaranžování do krabičky. Doufám, že se u nás bufetu udrží na repertoáru, protože mi chutnal.
5/5

FreeStyle Popcorn (Racio)

Koupeno – Brandnooz box .  Balení – 25 g.  Cena – 12 Kč (doporučená)
Snack je vyrobený  z  pufované rýže a  má jemnou  máslovou příchuť podobnou popcornu. Slaný je  tak akorát. Myslela jsem, že mi nebudou moc chunat, ale byly příjemným překvapením.
4/5

Knoppers Nutbar (Storck)

Koupeno – Brandnooz box .  Balení – 40 g.  Cena – 13,90 Kč (doporučená)
Tyčinka se skládá se sušenky, vrstvy krému a oříšků a je potažená čokoládou. V chuti jsou cítit trochu oříšky ale jinak je to hlavně sladké, přesně jak jsem předpokládala. 
2/5
 

Mattoni Essence  

Koupeno – Brandnooz box .  Balení – 1,5 l.  Cena – 16,90 Kč (doporučená)
Tato  minerálka je neslazená a má jemnou příchuť citronu.  Vychlazená je příjemně osvěžující.  Docela ráda si ji koupím znovu - na prostřídání s neslazenými minerálkami, které kupuju normálně
4/5

Cicer Cucumber&mint (Strongbow) 

Koupeno – Brandnooz box .  Balení – 440 ml.  Cena – 21,90 Kč (doporučená)
Na cider s trochu neobvyklou příchutí okurky a máty jsem byla docela zvědavá (a musím říci, že sama bych si ho nekoupila). Měl nažloutlou barvu a v chuti jsem víc cítila okurku, mátu bych možná ani neodhalila, kdybych nevěděla, že tam má být. Chuť je zajímavá, osvěžující, ne moc sladká.
3/5

Cicer Citrus Edge (Strongbow)

Koupeno – Brandnooz box .  Balení – 440 ml.  Cena – 21,90 Kč (doporučená)
Tento cider má příchuť grepu a je taky ochucený mátou.  Tu jsem ani tady v chuti moc necítila, je spíše grepová. Vychlazený byl příjemně osvěžující a vyhovovalo mi, že nebyl příliš sladký.
3/5

Krokant Riegel Cashew (DM)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 30 g. Cena - 19,90
Tyčinka z kešu ořechů spojených medem. Krásně křupe a je v ní spousta kešu ořechů, medu je tak akorát na slepení, ale tyčinka se nelepí. Já kešu miluju, takže tahle tyčinka je můj nový favorit. A cena je taky docela slušná.
5/5


 
Favoritem měsíce je poslední kousek dnešni přehlídky - krokantová kešu tyčinka z DMka, ale na paty jí šlapal hummus s pestem i čokoládový jogurt z Milka. Propadák měsíce je tentokrát naprosto  jasný - tyčinka Smillies z Chocolandu, ta byla fakt sladká a nedobrá (mimochodem - mám pocit, že všechny sladkosti s Chocolandu "vynikaly" právě především přeslazeností). 



32 komentářů:

  1. Ochutnala bych klidně všechno. Ale jogurty s čokoládou nemusím od žádné značky a chuť na humus jsem si kdysi zkazila výrobkem ne zrovna nejlepší chuti :-))).
    Hezkou neděli, Stáni !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mně taky dřív jogurty s čokoládou přišly divné, ale nějak se mi časem změnila chuť, takže teď mi nevadí, i když je speciálně nevyhledávám.
      Hezký nadcházející týden

      Vymazat
  2. Stáňo, z toho všeho znám jen řecký jogurt, a to ještě ve variantě bez příchutě. Tu kešu tyčinku si koupím, zajímá mě jaká bude. Já mám totiž moc ráda obdobnou z Lidlu. Tak porovnám.
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, mně ta krokantová tyčinka chutná fakt hodně
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Stáni, dnes bych si u tebe dala jogurty a tu zmrzku. Humus nemusím vůbec a můj muž říká, že mu humus teda humus rozhodně připomíná. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to by se naše drahé polovičky na hummusem shodly :)
      Měj se hezky

      Vymazat
  4. Z uvedeného jsem ochutnala pouze ten jogurt a ten mi opravdu chutnal. Vyzkoušela bych i tu zmrzku a také cider s příchutí okurek. Zhruba před dvěma roky se tady objevil Sprite s okurkovou příchutí. Koupili jsme ho v automatu v plzeňské ZOO a vnučkám nechutnal. Zato babička si pochutnala. Párkrát jsem si ho koupila, ale pak s podzimem zmizel. Od té doby se neobjevil, asi to byla nějaká mimořádná záležitost.
    Měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, okurková příchuť cideru je zajímavá. Úplně můj favorit to nebude, ale špatná rozhodně nebyla.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  5. Na Hollandia zmrzlinu jsem se v létě párkrát koukala, ale nakonec jsem ji zkusit nestihla, tak třeba příští rok. Zvědavá bych byla i na okurkový Strongbow cider, ty jejich sladké příchutě jsou na mě dost přeslazené. Tato by mohla být fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Zmrku z Hollandie nejraději v čokoládě, ale na tu jsem letos vůbec netrefila :(. Okurkový cider (ale i ten citrusový) je opravdu trochu sušší, což mi vyhovalo.

      Vymazat
  6. Ahoj a pěknou neděli přeji. Mango, kokos, ananas, kešu oříšky...., to jsou potraviny, které jsou mi velmi blízké a snad už jen chybí maliny. MOc velké dobroty to jsou, ještě že obědvám u Tvého článku. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, maliny miluju taky. Ale ty si kupuju hlavně čerstvé :)

      Vymazat
  7. Řecké jogurty mám moc ráda, i ten čokoládový si občas koupím. Cider mám ráda, ale zatím jsem měla jen ten jablečný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ciderů letos pár vyzkoušela, oblíbila jsem si Frisco Bellini a Spritz. Tyhle bych si sama možná nekoupila - oba byly z boxu. Jinak mi chutná ještě hruškový cicer

      Vymazat
  8. Ten čokoládový milko jogurt jsem měla taky, i vanilkový a oba mi moc chutnají. Z novinek mě určitě zaujala ta poslední kešu tyčinka, tyhle dobroty taky můžu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, ta kešu tyčinka je fajn, tu doporučuji vyzkoušet. Já vanilkovou příchuť v jogurtech nemám ráda, vůbec jogurty s touto příchutí nekupuji.

      Vymazat
  9. Stáňo, znám jen řecký jogurt a poslední tyčinku, obojí mám ráda.
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Stáni, děkuji zase za spoustu tipů, co ochutnat. Znám řecký jogurt a na tyčinku Knoppers se chystám, ale přesně jak píšeš, bude asi hodně sladká a to taky moc nemusím.
    Přeji hezký týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, na mne byla Knoppers sladká opravdu moc. Jen jsem ochutnávala od manžela, zbytek dojedl on, má sladké rád.

      Vymazat
  11. děkuji za přehlídku,řecký jogurt můžu,Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo. Řecký jogurt je fajn. Já mám tedy nejraději Hollandii, ale tenhle jí docela nahradí.

      Vymazat
  12. Ahoj Stáni,
    já mám sladké ráda, ale musím říci, že ty tyčinky (všechny, co byly v posledním BB) byly extrémně sladké. Ty Smilies mi vůbec ani nechutnaly. Sama si je určitě nekoupím. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, ty Smillies fakt nebyly dobré ani trochu, Knoppers byly o fous lepší, ale sladké jsou taky příšerně. U nás je znovu nechce ani manžel, který si na sladké potrpí mnohem víc než já.

      Vymazat
  13. Řecké jogurty z Lidlu kupuji všechny druhy, nejraději mám bílý, kam si přidávám domácí marmeládu.
    Dobrou chuť do nového měsíce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řecké jogurty mi přišly taky fajn. Já kupuju pravidelně Hollandii, tak jsem je objevila nedávno.

      Vymazat
  14. Priznavam, tady je snazsi napsat, co bych si nedala, asi jen ta ochucena piva, jinak vse:-). M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, já ochucená piva taky nemusím, ale cidery mi naopak doceal chutnají.

      Vymazat
  15. Nejvíce mě zaujal hummus, protože jsem ho ještě nikdy nejedla. Stále si říkám, že si ho musím jednou koupit a taky ochutnat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, hodně dobrý hummus mají v Mark&Spencer. Ale ani tento nebo hummus z Lidlu není špatný.

      Vymazat
  16. Krokant si také ráda kupuji :-) Jogobella protein mi chutná, líbí se mi, že není nějak extrémně přeslazená. A z toho důvodu kupuji i Mattoni. Pomeranč a citrón mi chutná, ale malina mi přijde hodně umělá.

    Naklíčené banánové lívance

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krokant je můj nový velký oblíbenec :). U minerálek preferuji citronové příchutě, tak po pomerančové pátrat ani nebudu a u malinové dám na tvé varování ;-)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)