úterý 13. října 2020

Z kosmetické poličky 15

A máme tu článek  kosmetice spotřebované za minulý měsíce  - tedy za září. Tentokrát bude proklatě krátký. Ze začátku měsíce se zdálo, že těch spotřebovaných produktů bude víc, ale několik kousků předvedlo obdivuhodnou výdrž a přežilo až do října. Třeba díky jim bude příští článek trochu bohatší.
 



 Triple Butterrs (Blistex)
Koupeno - Glanz box. Balení - 4,25 g. Cena - 89,90 (doporučená).
Balzám na rty je obohacený směsí bambuckého, mangového a tucuma másla. Měl moc pěknou vůni i lehkou příchuť kombinace vanilky, karamelu a čokolády - připomínal mi  vanilkový nanukový dort :) . Na rtech vydržel docela dlouho a rty byly po jeho použití  příjemně vláčné a vyživené. Jen z nejlepších balzámů, který jsem měla.
5/5
  
Créme mains Framboise methe (Yves Roche)
Koupeno – dárek. Balení – 30 ml. Cena – 79 Kč (v obchodech YR)
Krém lehce voněl mátou, malinu jsem ve vůni moc necítila. Není to vůně, která mne nadchla, ale nevadila mi. Krém se dobře  roztíral i vstřebával, ruce po něm nezůstávaly mastné. Na druhou stranu jsem neměla pocit, že by je nějak extra vyživil. Je to podle mne fajn krém na běžné přemazávání rukou třeba v kanceláři, kde díky rychlém vstřebání nehrozí, že si spisy vyzdobíte mastnými otisky prstů. Ale přiznávám, že za tu cenu bych asi čekala trošku víc.
3/5
 
Kondicionér  Reparation (Yves roche)
Koupeno – Yves Roche. Balení – 200 ml. Cena – 109 Kč
Kondicionér obsahuje výtažky z agáve aje určen na poškozené vlasy. Měl nevýraznou rostlinnou vůni, perleťovou barvu a trochu hustší konzistenci. Lahvička byla z přiměřeně měkkého plastu a stavěla se na víčko, takže z ní  kondicionér šel bez problémů, bez problémů byla i aplikace do vlhkých vlasů. Vlasy po jeho použití byly hladší a šly dobře rozčesat. Byla jsem s ním spokojená. Jen jsem koukala, že na e-shopu Y.R. trochu podražil oproti ceně, za kterou jsem ho kupovala loni v létě.
4/5
 
Milk&honey gold (Oriflame)
Koupeno – dárek. Balení –  75 ml. Cena – 69 Kč (podle netu)
Zvláčňující krém na ruce  obsahuje výtažky z mléka a medu. Měl hutnější konzistenci a  na rukou nechával trochu mastný a lepkavý krém - používala jsem ho proto na noc, kdy mi to tolik nevadilo. Ruce  vyživil docela dobře. Z vůně jsem ze začátku nebyla zrovna nadšená - medová vůně mi přišla dost umělá, ale časem jsem si docela zvykla.
(Omlouvám se za mizernou fotku, ale když jsem si "kvality" všimla, tak už byl obal vynesen s tříděným opadem)
3/5

Vzorečky
Leggs lotion Firmig + fresh (Nivea) - 4 ml
Osvěžující tělové mléko na nohy  obsahuje mentol a  koenzym Q10, díky kterému by mělo zpevňovat pokožku. Mělo řidší lehkou texturu, příjemně vonělo, dobře se roztíralo i vstřebávalo.  Dobře hydratovalo a hezky pokožku osvěžilo.Vzorek vyšel na jedno použití
5/5

Mon Rouge! (Yves Roche) - 0,7 ml
Parfémovaná voda, jejíž vůně by měla kombinovat kosatec, švetku, rybíz a pačuli. Já jsem z vůní napuštěného ubrousku cítila především pačuli, ve které se pro mne ovoce i květinová vůně úplně ztrácely. Na mne je pačuli moc výrazná.
2/5
 

Favoritem měsíce je pro  rozhodně  balzám na rty  Tripple butters od Blistexu, měl bezvadnou vůni i příchuť, bylo mi líto, když jsem ho vymazala. Nejméně mne zaujal vzorek parfémové vody Mon Rouge! od Y.R., která na mne byla moc ostrá. 
Tak a to je opravdu konec tohoto hodně kraťoučkého kosmetického článku. Uvidíme, jestli se splní můž předpoklad, že příště by mohl být kosmetický článek zase pro změnu o něco delší

30 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Já jsem většinou s produkty YR taky spokojená, i když někdy mi přijde přestřelená cena (což je případ těch maličkých krémů na ruce)

      Vymazat
  2. Ahoj Stáni,
    myslím, že ten Blistex balzám na rty mám doma taky, ale ještě jsem ho nenačala. Krém na ruce YR znám a souhlasím s tebou. krém na ruce z Orilame jsem měla a nezvládla jsem tu parfemaci, takže ho dala kolegyni, které to tak nevadilo. Jinak se mi taky stává, že mi zbyde nečekaně v lahvičce třeba na jedno použití, a tak mám produkt až v dalším článku:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, balzám je s Glanz boxu, takže ho asi fakt mít budeš, protože myslím, že Glanz boxy odebíráš pravidelně. A ně tedy vyhovoval hodně.
      Na krém jsem si zvykla, ale můj první dojem byl, že bude aspirovat na propadák měsíce :)

      Vymazat
  3. Stáňo, na balzámy Blistex čtu v poslední době jen chválu, budu ho muset taky vyzkoušet.
    Firmě Orifleme se vůně mléko-med fakt nepovedla, musím souhlasit.
    Přeji klidný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já měla dva (na druhý je recenze tak dva měsíce zpátky) a oba byly moc fajn.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Stáňo, tady z toho výčtu mám osobně vyzkoušený ten kondicionér, měla jsem k němu i šampon a byla jsem spokojená. Zbytek neznám, díky za recenze.
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, šampon od YR jsem měla taky a taky jsem s ním byla spokojená. Kondicionéry jsem kupovala loni v nějaké akci 2+1 zdarma, takže čerpám se starých zásob..
      Hezký den

      Vymazat
  5. Stáni, balzám Blistex mi doporučovala dcera, je s ním také nadmíru spokojená. Plánuji si ho koupit, až dotřu, ten který mám.
    Přiznám se, že mě osobně ta vůně mléka s medem od Oriflame nevadí, mám z této řady víc výrobků, které jsou příjemné. A protože nechodím do práce a nehrozí, že zanechám otisky na lejstrech, tak mi ani nevadí to, že je poněkud mastnější.
    Zbylé výrobky bohužel neznám.
    Měj hezký den 🌹

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, balzámy Blistex jsou opravdu příjemné. Já krém od Oriflame vypotřebovala na noc (a brala jsem s ním vždycky i chodidla :)), takže nakonec celkem dobrý (na vůni jsem si zvykla a na ruce působil docela dobře)

      Vymazat
  6. Z toho co ukazuješ nemám nic vyzkoušeného, ale každopádně děkuji moc za tipy, některé produkty určitě moc ráda vyzkouším. :)
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michaelo, ono je té kosmetiky tolik. Já taky často na jiných blozích koukám - neznám ani značku, natož produkt

      Vymazat
  7. YR je moje kosmetika; ale na tyto dva produkty mám stejný názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já mám YR kosmetiku taky docela ráda.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Neznám nic, nepoužívám tyto značky. Ale ráda si přečtu tvé zkušenosti.
    Pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, každý má své oblíbené značky ...
      Měj se hezky

      Vymazat
  9. Vůni Milk honey naprosto zbožńuji.. :-) to mi připomíná, že už jsem dlouho žádný produkty neměla :-)

    Jablečné placičky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si na vůni med+mléko musela zvyknout. Ze začátku mi spíš vadila.

      Vymazat
  10. Stáni, díky za další kosmetické okénko. Občas si taky koupím produkty YR, ale někdy jsou hodně předražené. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já se věci z YR snažím vychytat ve slevách a akcích, ale máš pravdu, že ceny jsou vyšší. Zas je to třeba pěkný dárek.
      Hezký den

      Vymazat
  11. Ahoj, tento formát článků mám mooooooc ráda. ☺ Blistex je super, také mám v oblibě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, mám ještě jeden otevřený - taky není špatný, ale tenhle by nej...

      Vymazat
  12. Mně by se ten balzám moc také líbil, mrknu po něm až budu vybírat kámošce k Vánocům, ona je balzámový milovník.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že milovníkovi balzámů by tenhle mohl udělat radost. Asi dva měsíce zpátky mám v článku ještě malino-citronový a ten byl taky fajn (kdyby kamarádka víc preferovala ovocné příchutě)

      Vymazat
  13. Blistex balzámy mě lákají už delší dobu, ale teď jsem si vyráběla doma vlastní, takže kupované pro mě ještě nějakou dobu budou neaktuální.

    Z krému na ruce z YR jsem měla stejné dojmy. Jejich vůně jsou příjemné, ale hydratace nic moc a ještě jsou maličké. Za tu cenu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už před časem měla stejný krém YR s vůní manga a tymiánu, ten mi líp voněl. Funkcí jsou stejné. Já oba dostala, ta cena mi už přijde hodně. Kabelkové balení se dá v DMku pořídit za půlku...

      Vymazat
  14. A protože je to se mnou pěkná nuda a jedu na stejné vlně, i když ..
    Kecám, chodím pravidelně každé dva týdny na kosmetiku a každé tři měsíce se mění kosmetická řada podle počasí a ročního období.
    Ale tento výběr činí dáma, která mou pokožku zná a ví, co potřebuje.
    Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, nechat péči odborníkům je fajn. Já to dělám u barvení vlasů, tam mne k experimentům donutila jen zavřená kadeřnictví. Ve zbytku experimentuji, nemívám se střídáním značek problémy.

      Vymazat
  15. Přiznám se, že balzámy moc ráda nemám. Hlavně mi nedělají dobře na rty. Nejradši používám úplně obyčejný jelenní lůj :) Krém s medem musel určitě krásně vonět.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem s balzámy nikdy problémy neměla. Ale i já mám doma nějakou pomádu bez vůně a příchutě, protože je používám i na odřený nos při rýmě a tam malinu nebo karamel fakt nechci :)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)