čtvrtek 22. října 2020

Lubomír Macháček - Pokušení s Kolombínou

 Další ze zelených detektivek, které si většinou půjčuji právě na dovolenou. Nemám na ně žádné velké nároky - očekávám  nenáročné dovolenkové čtení... Poslední kousek, který jsem z této edice četla se zrovna moc nepovedl, tak jsem byla zvědavá, jestli si tentokrát s původní českou detektivkou spravím chuť.



No - nebudu vás dlouho napínat... 
Nejen, že jsem si chuť nespravila, ale dokonce jsem tuhle knížku odložila nedočtenou. Příběh začítající výbuchem stavební buňky a nálezem mrtvého těla jejího obyvatele je totiž tak strašně rozvláčný a nudný, že jsem se pročetla asi do třetiny. Kdo čte tuhle mojí rubriku pravidelněji, tak ví, že detektivkami se prokoušu většinou až do konce, i když mne tak úplně nezaujmou - prostě ze zvědavosti, kdo je vrah. Ale tentokrát mne knížka tak nebavila, že jsem to vzdala. Nezaujaly mne ani postavy kriminalistů, ani oběť a vlastně mne ani nezajímalo, jak to dopadne.
Takže pokud byste tuhle knížku někde potkali, tak se jí vyhněte - na její čtení je podle mého názoru škoda času.


Anotace
Spolek Kolombína jako soubor amatérských nadšenců, kteří nacvičují divadelní texty a vystupují na prknech, která znamenají svět, anebo studio, kde se vyrábějí erotické obrazy a kde se produkuje pornografie? Vrchní komisař Viktor Madlenka vstupuje do děje v okamžiku, kdy vybouchne stavební buňka, v níž pobýval fotograf a režisér tohoto zvláštního seskupení. Jde o nešťastnou náhodu, sebevraždu nebo úmyslný trestný čin?
Vydalo nakl. MOBA v r. 2017 
 

20 komentářů:

  1. Stáni, i to se může stát. Díky opět za tvoji recenzi. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  2. Stáňo, já odkládám průměrně tak 1 knihu z deseti. Prostě mi nesedne.. tak na co ztrácet čas. Štěstí je, že většina je pěkná, zajímavá a čtivá 😊
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já se detektivkami většinou prolouskám až do konce, protože jsem zvědavá, kdo je vrah. Ale tady jsem ani zvědavá nebyla...
      Hezký den

      Vymazat
  3. No, stane se...
    Stáňo, dovolím si tady u tebe nechat vzkaz pro Hanku ciculku - ani mě nejdou vložit komentáře. Nevím, kde je chyba,dělala jsem vše, co umím, ale nepovedlo se.
    Snad to je jen dočasné!
    Obě vás moc zdravím, mějte hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ono by bylo divné, kdyby se každému líbila každá knížka... Třeba si i tahle nějakého čtenáře najde.
      Hezký den i tobě

      Vymazat
  4. Ahoj Stáňo,
    já taky nerada odkládám rozečtené knihy, detektivky obzvlášť. Někdy to ale prostě jinak nejde. Taky zrovna čtu českou detektivku a není to Klevisová:-) Zatím to vypadá dobře, má to takovou zvláštní kompozici, určitě o tom napíšu více. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tak to jsem zvědavá na recenzi...
      Pěkný den

      Vymazat
  5. Taky se mi párkrát stalo, že knihu prostě odložím a řeknu si, že je to ztráta času.
    Díky za upřímnou recenzi. Přeji poklidný víkend s hezkou knihou. Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Hmmmm, no clovek proste s knizkou kupuje/pujcuje trochu zajice v pytli, ale priste to bude urcite lepsi volba. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, já si tyhle zelené detektivky zásadně půjčuju v knihovně. Pak "nebolí", když je to totální sáhnutí vedle.

      Vymazat
  7. Taky se mi nedávno stalo, že jsem knihu musela odložit a nedočtenou ji vrátit. Dneska jsem si ještě šla rychle půjčit další várku knih, tak snad budou dobré.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, já už knihovnu nestihla, tak budu muset chvíli vystačit s tím co mám doma nepřečteného (ještě dva kousky :-)) a nebo si dojít půjčit od mámy.

      Vymazat
  8. Tak od tohoto autora jsem zatím nic nečetla a asi ani nebudu. :) Ale ze zelené edice doporučuji vše od Veroniky Černucké a Nadi Horákové. Ty jsou skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, díky za tip. Až otevřou knihovny, tak po nich mrknu.

      Vymazat
  9. Tak přeji příště, aby volba padla na lepší knihu.
    Stane se to každému a né jednou, dávám i druhou šanci a i ta někdy nedopadne.
    Příjemný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, já většinou dočítám, ale tohle bylo fakt trápení, tak jsem to vzdala.
      Měj se krásně

      Vymazat
  10. Snad příště budeš mít šťastnější ruku při výběru :) Já teda zatím dočetla každou knížku, i když mě vůbec nebavila. Ale byl to boj a vždy jsem ji četla třeba rok :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já tyhle "zelené" detektivky beru jako sázku do loterie - někdy to vyjde, jindy je to slabší a tentokrát to byla jedna z nejslabších. Druhou šanci jsem jí nedala (a to dělám fakt málokdy)

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)