neděle 6. září 2020

Křeslo v hlavní roli

Když mne oslovili z webu Biano, abych se zúčastnila blogerké soutěže o křeslo, byla jsem hodně překvapená. Píšu si blog jen tak pro radost a taky tak trochu jako "externí paměť" a ani mne nenapadlo, že by se mohl dostat do hledáčku nějakého komerčního subjektu.
Soutěžním úkolem je napsat článek o tom, kde nejčastěji relaxuji nebo píšu články na blog a jaké křeslo z Biano by se mi k tomu líbílo. A případně si k němu ještě vybrat doplňky z Bonami a napsat nějakou vtipnou příhodu s křeslem v hlavní roli.Do vtipné příhody se raději pouštět nebudu, to není moje parketa, ale se základním úkolem bych se popasovat mohla. Beru to tak trochu jako výzvu...


Musím říci, že v křesle rozhodně nepíšu svůj blog – ne že by to taky nebyla relaxace, ale pro psaní považuji za pohodlnější místo psací stůl a slušnou židli k němu. Ale jinak v křesle čtu, koukám na televizi, rovnám si svou čajovou sbírku,  telefonuju, popíjím čaj nebo víno … Prostě relaxuji. Takže křeslo pro mne doma hraje opravdu docela velkou roli. A tak pochopitelně své křeslo mám – aktuálně sladěné k barvě sedačky, koberce a ostatního nábytku. Sice se radikální změnu dělat nechystám – už proto, že nerada vyhazuji funkční věci, ale proč se nezasnít a nepřemýšlet o tom, jaké křeslo bych si pořídila, kdybych si nějaký fiktivní relaxační koutek zařizovala z gruntu znovu a nebyla limitována ani místem, ani laděním zbytku pokoje ani financemi.


Od křesla vyžaduji především pohodlné opření, takže bych si pořídila nějaký ušák nebo jiné křeslo s vysokým opěradlem. Třeba tohle tmavošedé křeslo, nebo podobné křeslo, které má i podnožku. Ke křeslu samozřejmě nezbytně patří odkládací stolek, který by měl mít docela velkou plochu, protože je třeba mít nač položit konvici s čajem, knížku a další nezbytnosti –  praktičností by mi asi vyhovoval stolek s další odkládací plochou v dolní části, ale krásou dřevěné desky mne za srdce vzala sada stolků Khalil.  Ke čtení patří i dobré světlo - takže  lampa - asi nejvíc mne zaujaly lampy Marskjold (třeba tahle nebo tato).



 Další fází zařízeování byl byl výběr drobných doplňků. Určitě bych si taky pořídila nějaké obrázky na zeď  - myslím, že ke křeslu a stolku by dobře ladil třeba ten s něžnými pírky  nebo tenhle jednoduchy ptáček. A když už bych byla v tom nakupování určitě bych si pořídila konvičku na čaj - třeba tuhle červenou krásku Xilin a skleničky navíno, případně nějakou mističku, ze které bych zobala nějaké dobroty. 



V zimě bych určitě užila i nějaký nový svícen (zaujaly mne třeba tento nebo tento) nebo svíčky (těch bych si dokázala vybrat spoustu - třeba s vůní bavlny nebo citrusů a určitě bych chtěla vyzkoušet nějakou svíčku s dřevěným knotem) a možná i teplý pléd. A k plédu bych přidala i poštářek - do oka mi padl tento modrý



 Myslím, že by můj imaginární nový relaxační koutek nevypadal rozhodně špatně – co myslíte?
Jak vidíte na Bianco i Bonami je takový výběr, že jsem se v řadě případů neuměla rozhodnout pro jednu věc a  vybrala jsem variantně. Nakonec se můžete podívat sami, jestli by vás tam zaujalo to, co mne, nebo něco úplně jiného...
Já jsem tam navíc ještě objevila pár kousků, které mi padly do oka  jen tak Třeba plakát  nebo polštářek se sýkorkami nebo černá váza a ptáček. Když tak o tom přemýšlím – možná mi účast v soutěži přijde draho 😀. Protože asi neodolám a něco ze svého výběru si nakonec pořídím zcela neimaginárně.






21 komentářů:

  1. Stáňo, jsi praktická žena, víď co potřebuješ, ci chceš!
    Tak ti přeji ještě trochu štěstí, co kdyby...
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, štěstí by bylo fajn, ale v to moc nedoufám. Ostatně já křeslo ani moc nepotřebuju (i když využití bych pro něj určitě našla, kdybych ho vyhrála). Ale díky za přání.

      Vymazat
  2. Tleskám, protože jsi se této soutěže pro blogéry zhostila opravdu bezvadně!
    Měj pěkný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkuji. Já to brala spíš jako výzvu, jestli dokážu něco, co bude dávat smysl, napsat.

      Vymazat
  3. Stáňo, máš podobný vkus jako já :-)
    vybrané věci se mně líbí a ten obrázek s ptáčkem jedním tahem jsem už taky zkoumala.
    Hodně úspěchu. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, já se obávám, že si "nutně" budu muset pořídit aspoň tu vázu. A jak nejsem na dekorace, tak mne oslovil ten černý ptáček.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  4. Krásný výběr ; hodně štěstí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Úplně jsem s tebou zasnila. Taky bych brala podobný relaxační koutek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, musím říci, že jsem si to vybírání docela užila.

      Vymazat
  6. Stáni, tak si se nakonec toho taky zhostila a moc dobře. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, dlouho jsem se odhodlávala, ale nakonec mne to i docela bavilo.

      Vymazat
  7. Stáni, vybrala sis krásné kousky, tato křesla se opravdu hodí do čtecího koutku. Já volila spíše ta závěsná..., houpací. :o)
    Držím pěsti v soutěži. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, viděla jsem - tvůj výběr byl taky zajímaví. Já houpací křesla nemám moc v lásce - z houpání se mi občas motá hlava (nebo žaludek :))

      Vymazat
  8. Já zrovna k narozeninám dostala své vysněné křesílko/ židly a sama jsem si pořídila menší stolek právě, abych měla svůj blogerský koutek a své psací a pracovní místo :)
    Teď se křesla, i když více klasického, dožaduje zase přítel a je hodně podobné, i ve stejné šedé barvě jako zde, je rozkládací a možná bych ho příteli nonstop zabavovala, tak uvidíme, kdy ho nakonec pořídíme :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Stáni,
    nejenže sis vybrala moc pěkné křeslo, ale teda ty doplňky, všechny bych je taky chtěla, fakt krása! Já mám neskutečně pohodlné křeslo z IKEA a jsem s ním opravdu spokojená. Doufám, že se pak pochlubíš nákupy, popřípadě výhrou:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já mám taky doma křeslo z IKEA - proto jsem psala, že je to takové fiktivní zařizování. Ale pár doplňků mi tam do oka padlo a možná si nějaký z nich pořídím

      Vymazat
  10. Ty obrazy ptáčka a pírek se mi moc líbí. Přemýšlím, že bych mohla zkusit něco domácího jako DIY :D :) Ty dvojité stolky se mi také moc líbí, bohužel přítel toto mé nadšení nesdílí, ale třeba jednou, až budu mít nějakou pracovnu, tak si je tam prosadím :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na nás jsou ty dva stolky skoro malé - my potřebujeme spíš "letiště" a ještě s odkládací plochou dole (na časopisy, ovladače a tak).

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)