neděle 20. září 2020

Z kosmetické poličky 14


Tentokrát jsem se k obvyklé rekapitulaci toho, co zmizelo v průběhu měsíce z mé kosmetické poličky dostala hodně pozdě, až za půlkou dalšího měsíce. Na vině je fofr v práci i to, že jsem nejdřív chtěla dopsat články o dovolenkových výletech. Ale konečně jsem se k  sepsání článku odhodlala a tady ho máte, včetně několika "archivních" kousků, které vypluly na světlo při dělání pořádku. A koukám, že mi všechy spotřebované kosmetické produkty vyšly do modra nebo do zelena. Ale úmysl v tom žádný není...


 


Balzám na rty Rapsberry Lemonade Blast (Blistex)


  Koupeno - Glanz box. Balení - 4,25 g. Cena - 59,90 (doporučená)
Balzám na rty s příchutí malin a citronové limonády a obsahem vitamínu C a E-.Má hodně vláčnou konzistenci, takže na rtech ho zůstává silnější vrstva a rty vydrží poměrně dlouho vláčné. Voní po malinách a chutná po citronu, a ta citronová chuť je na rtech cítit poměrně dlouho. Používala jsem ho ráda.
5/5


Nachtscreme Q10 (Today)

Koupeno - Billa. Balení - 50 ml.. Cena - 59,90 
 Noční bratříček denního krému, který jste tu mohli vidět minulý měsíc. Krém obsahuje   kyselinu hylauronovou koenzym Q10, vitamin E, alatonin a panthenol. Na noční krém má hodně lehkou konzistenci, takže se dobře Má lehoučkou konzistenci - skoro jako tělové mléko, díky čemuž se dobře se roztírá. Vstřebává se trochu pomaleji, ale  pleť celkem dobře hydratuje a vyživí.  I tady je parfemace taková "levná". Celkově hodnotím jako průměrný krém s dobrým poměrem cena-výkon.
3/5
 

Watepads (Isana)

Koupeno - Rossmann. Balení - 70 ks. Cena - 22,90
Tyto bavlněné odličovací tampony jsou brandem drogerie Rossmann. Mají jednu stranu hladkou, druhou s refiéfem. Jsou to takové průměrné tampony, jak pokud jde o jemnost, rep. měkkost, tak pokud jde o nasáknutí odličovače. A nerozdělují se při vytahování z balení.
3/5
 

Deodorant Kiwi mix (Fa)

 
Koupeno - ?  Balení - 50 ml. Cena - ?
Deodorant s vůní kiwi je jeden ze slibovaných archivních kousků, který jsem napůl vypotřebovaný objevila na chalupě. Musel tam být docela dlouho, protože já už pár let používám skoro výhradně roll-ony. Po kiwi zrovna nevoněl, spíš to byla taková neurčitá ovocná vůně, ale kupodivu jako deodorant vzdor svému stáří docela fungoval.
3/5
 

Shampoo Active Strong (Palmolive)

Koupeno - ? Balení - 200 ml. Cena - ?
Tento šampon je také trochu historický kousek, který jsem dopotřebovala na chalupě, kam ho přivezla máma. Obsahuje výtažky ze zeleného jablka a z pomeranče, díky kterým má velmi příjemnou vůni. Hezky pění, dobře myl. Byla jsem s ním spokojená, ale myslím, že už se snad ani nedělá.
4/5
 

Lak na vlasy (Lybar)

Koupeno - ?  Balení - 150 ml. Cena - ?
A máme tu další historický kousek, tentokrát lak na vlasy. A ten je fakt hodně retro, protože měl ještě mechanický rozprašovač. Sice jsem ho dopotřeboval, ale nadšená jsem z něj rozhodně nebyla - měl nepříjemnou pronikavou vůni (naštěstí se nedržela ve vlasech) a nerozprašoval moc dobře. Ale úplnou "helmu" zas nevytvořil a vyčesat šel taky dobře.
2/5
 

Augen Make-up entferner (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 100 ml. Cena - 29,90
Tento odličovač očí obsahuje aloe vera a nemá olejovou složku. Používal se velmi příjemně - oční okolí nevysušoval a v očích nepálil. Odličovací efekt je takový průměrný - se stíny si poradil dobře, s řasenkou trochu bojoval. Ale poměr cena - výkon byl rozhodně nadprůměrný. Navíc je v šikovném malém balení, které nezabere v kosmetické taštičce moc místa a tak se hodí i na cesty.
4/5
 

Magic Oil (Fa)

Koupeno - Albert. Balení - 90 g. Cena - 12,90 (akce)
Mýdlo obsahuje mikro částečky olej a má parfemaci růžového jasmínu. Dobře pěnilo, slušně mylo a nevysušovalo ruce, prostě takový slušný průměr. Bohužel při používání nevonělo.
3/5
 

Shower gel Dead sea minerals (Body Basic)

Koupeno - swap. Baleni - 250 ml. Cena - ?
Sprchový gel obsahuju minerály ze dna Mrtvého moře, má neutrální pH a mírný antibakteriální účinek. Měl příjemnou svěží mořskou vůni, hezky pěnil a nevysušoval. Měl praktické víčko, které pro otevření stačilo jen zamáčnout. Byla jsem s ním spokojená.
4/5
 

Cremeseife Sensitive (Balea)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 500 ml. Cena - 22,90
Krémové tekuté mýdlo obsahuje aloe vera a zvlhčující látky. Vydrželo mi v práci poměrně dlouho - na umytí stačilo jedno malé pumpnutí. Parfemace mýdla je nevýrazná, neutrální. Při používání nevysušovalo ruce.  
(Ta hnusná spára je spára umyvadla u mne v kanceláři.)
4/5

 

Vzorky, hotelová balení 

 

Luck for her (Avon) - vzorek
  Parfémovaná voda pro ženy. Vůně by měla kombinovat citrusy, bergamot a santalové dřevo a opravdu na mne působila takovým ovocno - dřevitým dojmem. Nebyla špatná.
4/5
Body lotion (Vittore de Conti) - hotelové balení 35 ml
Tělové mléko mělo poměrně výraznou, ostřejší vůni spíše pánského charakteru. Bylo hutnější, nešlo moc dobře roztírat i se dost špatně vstřebávalo. Lahvička má sice docela pěkný design a vypadá luxusně, ale je děsně nepraktická - je z tuhého plastu a mléko z ní jde špatně vydolovat.
1/5


Nejvíc mne tentokrát zaujala pomáda na rty Blistex, fajn byl i sprcháč Body Basic. Propadákem měsíce je tělové mléko z hotelové řady Vittore de Conti .

Musím říci, že s vložením dnešního příspěvku jsem dost bojovala. Mám pocit, že Blogger je pořád v pohybu a  co fungovalo včera, dneska funguje už úplně jinak. Tentokrát jsem bojovala s nadpisy a velikostí písma. A vypadá to, že neúspěšně - ať nastavuji, co nastavuji (nadpis, velké písmo...), tak mi to pořád vycházelo jinak, než jsem chtěla.

 

 

 

31 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    tentokrát moc věcí, které tu máš, neznám. Vyzkoušené mám jen to tekuté mýdlo, které si taky kupuji. Balzám na rty od Carmexu mám asi taky doma, ale ještě na něj nepřišla řada. Dělám si naději, že bych v září taky dodělala pleťový krém, to mi jde vždy pomalu. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak není divu, že některé kousky neznáš, když jsem je vytahala z temných zákoutí poličky v koupelně. Jak ten deoorant, tak lak na vlasy už byly fakt "stoleté". Mně v září určitě dojde denní krém, tam už melu z posledního.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Já mám Carmex, také moc ráda, sice jsou balzámy trošku dražší, ale stojí za to. A mýdla z dmka jsou úžasný.. nejradši mám asi to medový, to kupuji do kola. Tuhá mýdla kupuji do skříně, a hlavně ponožek :D :D

    Blogová spolupráce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si pomády na rty nekupovala už docela dlouho - měla jsem zásobu z různých boxů, kterou teď dojíždím. Tenhle malinový byl fakt fajn

      Vymazat
  3. Stáni, tak dnes bych si asi nevybrala. Většinou se držím své tradice. Ale tvoje kosmetické okénka mám moc ráda. Měj pěkný vstup do nového týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jsem ráda, že se článek líbil. Hezký týden

      Vymazat
  4. Stáňo, neznám žádný hodnocený výrobek, nejlépe dopadl asi ten balzám na rty, takže žádná velká sláva.
    Co se bloggeru týče, taky bojuju, dělá si to co chce, snad se to nějak ustálí a vychytá...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, řekla bych, že dnešní kosmetické okénko je takový lepší průměr. Nejlepší byl opravdu ten balzám, ale i třeba odličovač očí, sprcháč nebo tekuté mýdlo rozhodně nebyly propadáky, ale docela příjemné produkty.
      Měj se hezky

      Vymazat
  5. Stáni i já se přiznávám... Více věcí z tvé poličky neznám.A co se týká blogeru.. bojuji i já.
    Je pravdou,že jsem se musela pár dní přemlouvat, ať zkusím vše znovu. Ale je pravda,že mi moc chybíte, tak jdu do boje znovu. Přeji ti krásné dny. Z💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, určitě si Blogger časem ochočíme i v nové podobě :)
      Měj se hezky

      Vymazat
  6. Já bych se dnes nepřidala, ale to je u mne již pravidlo, jsem konzerva. :-)
    Co se týče blogspotu, děsí mne, co z toho vždy vyleze, ale není to fádní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, mne k experimentům trochu vede má vášeň pro překvapení - takže si občas pořídím nějaký ten box :). Jinak zas extra velký experimentátor a spotřebitel v kosmetice nejsem (já jsem spíš přes jídlo :D - tam mne ochutnávání baví)

      Vymazat
  7. Teda já jsem opravdu kosmetický barbar)))
    Používám toho strašně málo a nic z tvých lahviček neznám :-(
    Díky za recenze. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ono je tu tentokrát pár produktů, které bych udala i na nějakou retrovýstavu (třeba ten lak), takže není divu. Já používám kosmetiky myslím taky poměrně málo a navíc mi ještě dekorativka vydrží hrozně dlouho...
      Hezké dny

      Vymazat
  8. Ahoj Stáňo, jj Blistex je moc fajn a tato verze mne zaujala velmi. Krém Today mne překvapil, vůbec jsem netušila, že má i něco takového v nabídce Penny. Prima den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, Blistex mi vyhovoval a měl zajímavou chuť a vůni. Today je takový obyčejný krém, ale svou službu udělá. Já ho koupila v Bille.

      Vymazat
  9. Stáňo, používám oční odličovač z DM drogerie, kupuji opakovaně. Nedráždí oči a dobře odličuje. Blistex bych ráda taky vyzkoušela, tento se mně líbí, musím se po něm podívat.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, balzám Blistex patří k těm trochu dražším, ale byla jsem s ním spokojená. Ještě tu mám jeden, který je taky fajn - už je skoro pryč, takže bude v další Kosmetické poličce :). Já byla hodně spokojená s odličovačem z Lidlu, ale nějak na něj nemohu padnout znovu. Ale ten z DM je celkem důstojná náhrada

      Vymazat
  10. Stáňo, já jsem, co se týká kosmetiky, asi úplný hňup. Moc toho neznám a nepoužívám. Popravdě, jsou dny, kdy se ani nenalíčím :D
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já se nelíčím o víkendech a většinou ani na dovolené. Ale do práce už si malinko ten obličej vylepším :).
      Hezké dny

      Vymazat
  11. Já mám také ráda tu Baleu odličovací vodu, je moc příjemná a jak píšeš, ideální na cesty. :)
    somethingbykate .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odličovač očí od Baley je za tu cenu opravdu dobrý kup.

      Vymazat
  12. Žádný konkrétní produkt neznám, ale ten balzám od blistexu chci zkusit. Na podzim ptořebuju něco pořádného. A hlavně teď, když jsem nastydla. Mám pak vždycky úplně suché rty (a nos. A co si budeme, i na něj ty balzámy často fungují skvěle :-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Betty, balzámy při rýmě na odřený nos používám taky, ale volím nějaké neutrální - bez vůně a chuti :).

      Vymazat
  13. Ten balzám na rty se mi docela líbí. Od té značky jsem ještě nic nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, já se k balzámům od Blistexu dostala díky Glanz boxu, jinak by mne asi taky nenapadlo je koupit. Tenhle byl fajn a prima byl i ten, který jsem vypotřebovala před pár dny...

      Vymazat
  14. Polovičku značiek nepoznám ale Fa sprchovačky som používala v puberte keď sme hlavne išli na kúpalisko :D

    MÔJ 3 TRÍMESTER // DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Fa pamatuji ještě z doby, kdy se sem výrobky této značky vozily ze zahraničí, byla to vzácnost a přišly nám úžasné. A myslím, že ten deodorant jsem si kdysi koupila právě z nostalgie ;-)

      Vymazat
  15. Mýdla od Balei také používám ráda :) Já používám látkové tampónky a je to fajn, že člověk nevytváří žádný další odpad, ale musí se prát a myslet na to :) Blogger mě teď také zlobí a co nefunguje, musím hledat v html, což je otrava a složité.. :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem o látkových tamponech taky uvažovala, ale zatím vítězí pohodlnost ... Mj. právě proto, že bych musela myslet na praní a že by se mi doma ty použité nejspíš někde povalovaly, než bych se k praní dostala.

      Vymazat
  16. Blistex je pecka, mám jejich balzámy hodně ráda. Odličovací tampony od Isany jsou taky moc fajn :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)