čtvrtek 10. září 2020

Co jsem taky ochutnala 23

Konečně dochází na článek, který obvykle zahajuje měsíc - na mou přehlídku dobrot, které jsem v minulém měsíci. Je to taková letní směska - nejvíc je tu tyčinek, co jsem měla na výletech, pak nějaká zmrzlina,  osvěžující pití.... Ale nejen to.  Pojďme tedy  rovnou na to.

 

Vafle nebeské (Vitana)

Koupeno - Brandnooz box. balení - 250 g. Cena - 26,90 (doporučená)
Na tenhle výrobek z boxu došlo s notným zpožděním - až když jsme si pořídili gril s výměnnými plotýnkami, ve kterém jdou dělat právě i vafle (a tousty nebo panini). Do směsi se přidává jen voda a máslo. Toho se mi tam zdálo poměrně hodně, vafle byly docela mastné. Navíce se neupekly do křupava, ale spíš do palačinkova, ale to může být tím, že to byl můj první pokus s vaflemi. Jako nouzová zásoba do spíže to možná není špatné, ale zas nijak moc mne to neoslovilo.
2/5

Tyčinka Lemon&kurbis (Enerbio)

Koupeno - Rossmann. Balení - 30 g  Cena - asi  25 Kč
Arašídová tyčinka s dýňovými semínky a citronovým olejem je veganská a z bio surovin. Zdála se mi  lehce nahořklá, nebyl v ní moc cítit citron. Musím říci, že jsem čekala lepší chuť.  Navíc se trochu patlala. Vzdor dobrému složení nemám důvod si ji koupit znovu.
2/5

Leningradské eskymo

Koupeno - Matrjoška. Balení - 80 ml. Cena - 25 Kč
Smetanová zmrlina s vanilkovou příchutí v čokoládové polevě. Ač se pyšní názvem "leningradské", je vyrobená v  Litvě.  Nejsou v ní (pokud jsem se dobře poprala s azbukou) roslitnné tuky, ale jen smetana a mléko. Mně docela chutnala - nezdála je mi přeslazená a byla hezky krémová.
3/5

Fresca paleta Malina

Koupeno - Sklizeno. Balení - 70 ml. Cena - 35 Kč
Mražený malinový krém má sice dobré složení - obsahuje jen malinovou dřeň a šťávu, hroznový cukr a vodu, ale je hrozně tvrdý. Má se nechat povolit v pokojové teplotě, což tedy není zrovna to, oč u zmrzliny na dřívku stojíte. A malinová dřeň je samé zrničko a ta lezou příšerně do zubů. Přiznat se zmrzlině ale musí, že celkem slušně chutná po malinách. Vzdor dobrému složení už ho nechci - neyhovoval mi a cena je poměrně vysoká.
2/5

Apple cider (Somersby)

Koupeno - Billa. Balení - 330 ml. Cena - 21,90
Jablečný cider s obsahem 4,5 % alkoholu. Je jemně perlivý a má příjemnou nasládlou jablečnou chuť. Docela dobré pití na letní dny.
3/5

Sparkling spritz   (Somersby)

Koupeno - Billa. Balení - 330 ml. Cena - 21,90
 Jablečný cider s příchutí hořkého pomeranče má opravdu výrazně nahořklou pomerančovou chuť.  I tato varianta má obsah alkoholu  4,5 % a je jemně perlivá. Nahořklá chuť je docela zajímavá. Jako příležitostné pití do horkých dnů není špatný.
3/5

Lassi Citron&zelený čaj (Vitasia)

 Koupeno – Lidl. Balení – 250 g.  Cena 19,90
Jogurtový nápoj se zeleným čajem a citronem je tentokrát úlovek z asijského týden (jak jinak, než v Lidlu). Většinu ochucující složky tvoří bohužel glukozo-fruktozový sirup, takže v chuti jsem výrazně necítila ani citron ani zelený čaj. Nápoj je  spíš takový universálně lehce nakyslý.  Nemůžu říci, že by mi vyloženě nechutnal, ale taky mne nijak nenadchl.  Šikovné je víčko, takže se nedopitý kelímek dá zavřít,
2/5
 

Řecký jogurt bílý 0 % (Milko)

 Koupeno – Biomarket Vacek. Balení – 140 g.  Cena – 13,90
Jak napovídá název jde o jogurt řeckého typu. Obsahuje jen mléko a jogurtové kultury, má vysoký obsah bílkovin a skoro žádný obsah tuku. Je hodně hustý, ale jemný, a není téměř nakyslý. Já sice preferuji lehce nakyslejší jogurty, ale tehle si klidně koupím znovu taky.
4/5

Grill kase Natur (Rougette)

Koupeno - Billa. Balení - 180 g. Cena - asi 70 Kč
Balení obsahuje dva kousky sýra s bílou plísní na povrchu a je určen pro přímou přípravu na grilu. My jsme ho připravovali v alobalu v troubě, takže neroztékavost na roštu neumím úplně posoudit, ale sýr má tužší kůrku, která zřejmě dokáže roztékání zabránit.  Chuťově byl moc dobrý, vnitřek byl po rozpečení hezky krémový a vláčný, jen povrch sýra je  plísňový výrazně méně než třeba náš Hermelín (ale nijak mi to nevadilo).  
5/5

Tortelloni with meat (Billa easy)

Koupeno - Billa. Balení - 230 g. Cena - 39,90 Kč
Předpřipravané těstoviny s náplní jsme si v poslední době docela oblíbili jako řešení, kdy potřebujeme rychlou večeři.  Tentokrát jsme po nich, tentokrát po variantě s masovou náplní, sáhli v Bille (předtím jsme kupovali v Lidlu).  Musím říci, že nezklamaly - náplň byla dobře ochucená, nebyla suchá a těstoviny se nerozvařovaly.  A hotové jsou opravdu rychle - za necelých  10 min.
5/5

Be slim 30% (Nutratrend)

Koupeno - Rossmann. Balení - 35 g. Cena - asi 30 Kč
Proteinová tyčinka s příchutí kokosu a čokolády v čokoládové polevě.  Konzistence je tak akorát - ani tvrdá, ani patlavá. V chuti není moc cítit kokos, spíš mi chutnala trochu nugátově a byla celkem sladká. Jako u většiny proteinových tyčinek je ve složení kromě směsi proteinů i zahušťovadlo a bohužel nechybí ani palmový tuk. Předností je  vyšší obsah bílkovin a nižší kalorická hodnota.  Není úplně špatná, ale nenadchla.
3/5

Sportness Eisweiss 50% (DM)

Koupeno - DM drogerie. Balení - 45 g. Cena - 27,90
Proteinové tyčinky v DMku kupuji docela často - mívají slušný poměr cena - výkon. Tentokrát jsem sáhla po tyčince  s příchutí stracciatella s čokoládovou polevou. Tyčinka má zvýšený obsah bílkovin a je slazená sukralózou, takže i tady je předností nižší kalorická hodnota.  A ani tady ve složení bohužel nechybí palmový tuk. V chuti není cítit ani čokoláda ani smetana, jak bych čekala, je spíš taková umělá, prášková a hlavně sladká. Tuhle tyčinku už podruhé mít nemusím
2/5

Casheew & Kürbis (EnerBio) 

Koupeno - Rossmann. Balení - 30 g. Cena - asi 25 Kč
Další proteinová tyčinka, tentokrát s rossmannovské řady EnerBio. Uváděná příchuť je kešu ořechy a dýňová semínka. Kromě nich obsahuje ještě arašídy, slunečnicová a lněná semínka, agávový sirup a skořici, většina surovin je z ekologického zemědělství. Tato tyčinka má tedy body za složení, ale se zbytkem je to horší. V chuti měla takový lehce nahořklý "ocásek", i když byla i docela sladká. Ovšem největší problém je konzistence - tyčinka je lepivá a patlavá (v téměř prádzném batohu dokázala během půl dne slušně rozpatlat po obale), díky čemuž se i špatně jedla (upatlané ruce jsou to poslední, po čem někde na kopci toužím). Takže vzdor slušnému složení, tahle tyčinka už nikdy.
1/5

Mixitela Brownie

 
Koupeno - Mixit. Balení - 250 g. Cena - 179 Kč
Krém z lískových oříšků, arašídů  a hořké čokolády doplněný sušeným mlékem a kokosovým cukrem jsem si přidávala hlavně do kaší, ale jedlý je i jen tak na lžičku. Jen mi přišlo, že v něm trošku křupe ten cukr. Ale jinak mi chutnal - díky tomu, že je hodně čokoládový, je sladký tak snesitelně.
4/5

Oříšky z pece - rozmarýn a citronová tráva

 Koupeno - Mixit. Balení - 150 g. Cena - 129 Kč.
Směs kešu a pekanových ořechů zapečená s růžovou hrobuzrnnou solí, rozmarýnem a citronovou trávou je úžasné zobání. Oříšky jsou hezky upražené, slané i ochucené bylinkami tak akorát. Varuji - je to těžce návykové. Zmizely, ani jsem nevěděla jak a zamilovala jsem si je.
5/5

Mentos Pure fresh

 
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 16,5 g. cena - 16,90 (doporučená)
Tyhle žvýkačky jsem měla doma z nějakého boxu hodně dlouho. Jedno balení mělo příchuť Fresh mint, druhé Spearmit. Obě varianty měly tekutý střed a byly výrazně mátové (jedny trochu víc, ale protože jsem je do kabelky smíchala do jedné plastové krabičky, tak nevím které) a vydržely průměrně dlouho.
3/5
 


Tentokrát se mi tu sešlo poměrně dost věcí, které mne moc nenadchly (zejména s tyčinkami jsem neměla při výběru úplně šťastnou ruku), ale objevila jsem i pár věcí, které mi chutnaly hodně. Propadákem měsíce je díky své patlavosti tyčinka Cashew&Kürbiss z rossmannovské řady EnerBio. Favorit měsíce je jednoznačný - Oříšky z pece od Mixitu mi chutnaly moc, určitě jsem je neměla naposled a rozhodně bych je doporučila k ochutnání.
Uff - poprvé jsem vkládala fotky v novém systému Bloggeru a přišlo mi to jako docela fuška. Snad si zvyknu (nebo to ještě třeba zjednoduší)

26 komentářů:

  1. Stáňo, u tvého přehledu mě docela zaujala cena tyčinek. Ta celkem šplhá vzhůru, chuť trochu pokůhává. Mám stejně zkušenosti.
    Měj hezký den, H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ceny tyčinek jsou tentokrát odhadem - omyslem jsem si smazala poznámky, které si při nákupu novinek dělám. Ale myslím, že orientačně jsem si je zapamatovala dobře. A máš pravdu, že tentokrát nebyl poměr cena - výkon nijak příznivý.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Jsem pravidelným konzumentem řeckého bílého jogurtu, móc mi chutná.
    Přeji dobrou chuť a šťastnou ruku při výběru novinek.
    Příjemný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, doufám, že ji u tyčinek budu mít šťastnější než tentokrát :). Já kupuju pravidelně Hollandii po půlkiových kelímkách, řecký jogurt byl okamžitý nákup, když mi v práci Hollandia došla (a v tomto případě to byla šťastná ruka)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  3. Milá Sáňo, nejvíce mne zaujaly kešu ořechy s pekanovými. Wau, to vypadá úžasně, navíc ideální kombinace pro mého partnera, který je na ořechy alergický, vyjma těchto! Super, letím koupit do Sklizeno. Přeji krásný den a i víkend. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, jen varuji, že jsou silně návykové :D. Už jsem zvládla zlikovidovat další ...
      Hezký víkend

      Vymazat
  4. Tak na ty orisky z pece bych se snadno a rychle nechala taky zlakat:-). Vypadaji dokonale, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, oříšky z pece stojí za vyzkoušení. Jejich jediným negativem je to, že rychle zmizí :)

      Vymazat
  5. Veverko, děkuji za hezký článek. Asi bych se s Tebou shodla. Tyčinky teď nekupuji vůbec, řecké jogurty snídáme denně, takže kupujeme velké "kelímy". Pijeme vodu a čaje a taky pivo a víno :-). Užívej si babího léta, Ráďa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráďo, já si tyčinky kupuju hlavně na výlety - do batohu je to nejjednodušší. A dají se nabalit na týdenní dovolenou, takže pak nemusíme nic shánět na místě (já mám tyčinky, manžel tatranky :)).
      Krásný víkend

      Vymazat
  6. Podobné tyčinky moc nekupuju, za to řecké jogurty mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyčinky nosím na výlety a tak občas zkouším nové značky a příchutě. Pokud jde o jogurty, "jedu" v Hollandii a něco jiného vyzkousímš spíš sporadicky..

      Vymazat
  7. Stáni, řecké jogurty mám ráda a tyčinky si taky občas dám. Mám fakt ráda tyhle tvoje příspěvky a i se řídím tvým názorem, když ochutnáš. Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to mne těší a doufám, že tě má hodnocení nezklamou.

      Vymazat
  8. Jo, s novým Bloggerem taky slušně zápasím. :D

    Na Mixit oříšky koukám již delší dobu, stejně jako na ty jejich čokoládové pomazánky, ale pak si vždycky řeknu, že to vlastně nepotřebuji. Tak třeba jim dám brzy šanci. Tortelliny již delší dobu hledám nějaké, co budou mít chuť a nerozvaří se, tak ty z Billy ráda zkusím.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Stáni,
    na ty tvoje přehledy se těším. Minule jsem objevila sýrové krekry cri cri a od té doby je musím mít pořád, jako opravdu (dneska mi přišla objednávka z rohlik.cz a v ní dalších deset pytlíčků). Asi tě tedy nepřekvapí, že mě zase zaujal ten sýr. Pak jsem byla docela překvapená z těch plněných těstovin, to zní dobře. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hankoo, sýr není marný, ale nevíc návykové z této várky jsou ty oříšky. Asi stejně jako ty Cri cri

      Vymazat
  10. Až na řecký jogurt jsem nic nejedla, ale cider bych zkusila ;)
    Krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, cidery byly oba fajn. V létě si je občas ráda dám - pokud jsou dobře vychlazené.
      Hezký den

      Vymazat
  11. Stáni, jediné co znám, je řecký jogurt, mentosky a cider s jinou příchutí. Zaujala mne ale Mixitella.
    Hezkou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, Mixitell je řada druhů - už jsem měla jen z arašídů a hořké čokoláda a ta mi chutnala o něco víc. Naopak lískový oříšek s mléčnou čokoládou byl na mne už dost sladký (ten jsem zapomněla vyfotit, takže jsem ho do recenzí nazahrnula)
      Měj se hezky

      Vymazat
  12. Grécky jogurt som si dávala kedysi do smoothie alebo banánových lievancov :D Mentosky zase milujú moje deti, hlavne tie štipacie :D A o zvyšku som ani nepočula ani som ti to nevšimla.

    LEOPARD SWEATER IN AUTUMN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ono těch různých dobrot (i nedobrot) je tolik, že člověk ani všechny znát nemůže :)

      Vymazat
  13. Tu stracciatelovou tyčinku z DM jsem měla taky a taky mě úplně nechutnala. Už jsem se polekala, že by tady nebyl žádný sýr, ale naštěstí se objevil :D Musel být moc dobrý, hermelín z grilu miluju. Na brownies od Mixit už pokukuju nějakou dobu, tak uvidíme, jestli si ho objednám :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten sýr byl moc dobrý (akorát dražší) - trochu jiný než hermelín, takže to byla i příjemná změna.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)