pátek 21. června 2019

Domácí kinder řezy

Kinder schnitte aneb Kinder řez zná z regálu obchodů asi skoro každý. Na internetu obíhá i spousta receptů, jak si upéct variantu na tyhle řezy doma. Jestli to vyjde levněji, to jsem nepočítala, ale každopádně, když si je člověk upeče doma, tak aspoň ví, co v nich je. Jak je mým zvykem nakombinovala jsem několik receptů dohromady ...


Suroviny
3 vejce
4 lžíce cukru krupice
1 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
5 lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 tvaroh (kostka ve folii)
1 zakysaná smetana
2 lžíce medu
1 vanilkový cukr
příp. další cukr podle chuti


Vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, pak zašleháme olej. Mouku, kakao a prášek do pečiva proseje a postupně zašleháme do vaječné směsi. Plech vyložíme pečím papírem (já ho pro jistotu ještě potřela olejem) a rozetřeme na něj těsto (vyjde opravdu hodně tenká vrstva). Pečeme v troubě vyhřáté na 175°asi 7 - 9 minut. Upečený plát necháme vychladnout, stáhneme z něj pečící papír a překrojíme ho na půl. Na jednu polovinu rozetřeme tvarohovou náplň, na kterou jsme vyšlehali tvaroh s medem, vanilkovým cukrem  a zakysanou smetanou. Necháme zatuhnout v lednici a pak už jen krájíme na řezy.


Mně domácí variace na kinder řezy chutnala, ale rovnou přiznám, že u manžela jsem velký úspěch neměla - náplň s emu zdála příliš kyselá. Možná příště nahradím zakysanou smetanu vyšlehanou  klasickou smetanou.

26 komentářů:

  1. To bych asi uspěla u vnoučat, takže až tu budou na prázdniny, vyzkouším Stáni tvůj recept.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Stáňo, myslím, že jsem je před nějakým časem pekla podle Moniky z kopečku. Myslím, že hlavně děti nad tímhle dezertem zajásají, podoba s kupovaným výrobkem je velmi věrná :o)
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, má podoba asi byla méně sladká, protože manžel moc nejásal.

      Vymazat
  3. Stáni, řezy vypadají skvostně a určitě byly lepší než ty koupené. Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tyhle mi chutnaly a vlastně jsem jich většinu snědla sama, zatímco kupované nejím vůbec :-)

      Vymazat
  4. Svého času je kupovala synovi babička a já je taky zkusila upéct. Mě to chutnalo, ale osladila jsem to oproti kupovanému málo a u mladší generace to úspěch nemělo ;)
    Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, zřejmě má syn podobné chutě jako můj manžel.

      Vymazat
  5. Stání, vypadají lákavě a celkem jednoduše. Určitě je někdy vyzkouším.
    Přeji fajn víkend. Dáša F.

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím, že i já mám na blogu podobný recept. Nám chutnal velmi :-) Dnes jsem pekla velmi jednoduchou buchtu s tvarohem a drobenkou....zkouším svou novou troubu a jsem nadšená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, už je kuchyň hotová? To jsi určitě ráda, že je po stavbě :-). Užívej si vaření v novém.

      Vymazat
  7. A co pro mlsné nahradit mascarpone, to by mohlo zabrat ...
    Vyzkouším, vypadá skvěle a není to drama na celý den, myslím, že i ta konzumace je fičák :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, mascarpone by mohla být taky dobrá varianta. U manžela byla asi kamenem úrazu ta zakysaná smetana

      Vymazat
  8. Zvykne je dělat naše sousedka, vždy nám donese a jsou výborné. Možná taky někdy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, jsou jednoduché, hotové jedna dvě a z té dávky toho zas není tak moc. Tak možná zkus

      Vymazat
  9. Ahojky, ty kinder řezy vypadají opravdu dobře, určitě je o prázdninách vyzkouším:-) Kinder já moc ráda, tak věřím, že mi i tato buchta bude chutnat:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mně chutnala, manželovi ne, takže reference jsou půl na půl. Manželovi zřejmě vadila zakysaná smetana v té náplni.

      Vymazat
  10. Já už teda na ně mám chuť jenom podle fotky! Podle mě určitě chutnaly úžasně :) Sama podobné dělám :) Také mám radši, když si to člověk připraví doma, než když to kupuje v obchodě.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně chutnaly, kolegyním v práci taky, jen manžel nebyl nadšen ;-).

      Vymazat
  11. Odpovědi
    1. Díky :-). Byly fakt dobré, byť manžel měl trochu jiný názor.

      Vymazat
  12. Tak já bych tu kyselost uvítala, mám ji v moučnících ráda, celkově pak nejsou tolik sladké.
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, mně díky té nakyslosti přišly řezy takové osvěžující. Holt manžel je větší sladil ;-)

      Vymazat
  13. A ja zrovna chtela napsat, jak me ten krem laka:-), ale verim, ze se slehackou to bude taky super. Mej se, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, dám tomu ještě jednu šanci s tou šlehačkou a uvidím. Sama pro sebe si je (radši) péct nebudu

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)