pátek 24. března 2023

Únorové nákupy

 Protože jsem ještě nesrovnala a neupravila fotky z Kutné Hory, tak sérii článku o našem prodlouženém víkendu proložím ohlédnutím za mými únorovými nákupy. Tentokrát tu nemám žádného zástupce ze "sekce" dekorace. Sice jsem v KiK pokukovala, jestli si nerozšířím zásoby dekorací s jarmími motivy, ale nějak mne nic nezaujalo. A svíčkové období taky pomalu končí, takže jsem ani neměla nutkání doplňovat zásoby svíček.



Oblečení a doplňky

První dva kousky jsou hodně obyčejné - ve vietnamském obchodě Mika se vším možným jsem si za pouhých 11 Kč  pořídila novou čelenku na stažení vlasů při odličování obličeje nebo použití pleťové masky, protože ta stará se mi zlomila. A na vyzkoušení jsem přihodila silonové ponožky Zuzka. Stály   14 Kč a jsou fajn - mají široký pružný lem a jsou tenké, ale přitom hezky elastické. Až budu mít cestu kolem, tak se tam stavím pro další balení.

Dvě nové podprsenky (které už jsem nutně potřebovala) jsem koupila v podnikové prodejně Triola, kde nakupuju pravidel - mám to blízko,  je tam ochotná obsluha a výběr mi vyhovuje. Jako vždy jsem sáhla po zcela hladkých kouscích bez ozdob a krajek. Jedna je tělová, druhá v barvě slonové kosti, což jsou u tohoto kousku oblečení moje nejoblíbenější barvy. Jedna stála 1199 Kč, ale já jsem díky zákaznické kartě jsem měla slevu, takže celková cena byla nakonec 2080 Kč.

Ještě akutnější byl nákup jarních bot, protože moje jediné polobotky dosloužily a odešly "do věčných lovišť" (tedy přesněji řečeno do popelnice). Sáhla jsem po stejné značce - po značce Rieker a vybrala si šněrovací polobotky  z syntetické broušené kůže v šedomodré barvě. Stály 1999 Kč a jsem s nimi spokojená. Zároveň jsem si koupila ještě dvoje černé strečové ponožky (pár stál  39 Kč), které jsou trochu silnější, takže vydrží víc než klasické "silonky" a jsou i o něco teplejší.

Kosmetika



Kosmetiku jsem nakupovala na několikrát, ale až na jednu výjimku jsou všechny kousky z Rossmanna. Ve slevovém letáku mě zaujal krém a sérum Neutrogena s retinolem, kde při koupi séra byl krém zdarma, takže sérum dohromady s krémem jsem pořídila za  myslím slušných 529 Kč. Přidala jsem i odličovací tamponky Bel ve výhodném balení (troje vyšly na 79,90 a ještě k nim byly vatové tyčinky zdarma. Současně jsem ještě využila slevu na pleťové masky (ty bývají v Rossmanovi docela často, tentokrát to byla akce 2+2 zdarma) a vybrala si  slupovací masky - dvě od značky 7th Heaven (jednu s kokosem a jednu s guavou) a dvě od  značky Freeman (jednu s okurkou a jednu se zeleným čajem). Všechny byly za 49,90 a díky akci mne všechny čtyři vyšly jen na 99,80.


 Pokud jde o druhý nákup, tak původně jsem šla vlastně  jen pro tužidlo a odličovač, ale protože stále ještě trvala akce na pleťové masky, tak jsem si vybrala ještě další čtyři, tentokrát plátýnkové - Garnier Hydrabomb (54,90),  Altera s grapefruitem (49,90), Isana Get the Glow s ceramidy a Isana Collagen booster (po 36,90). Díky akci jsem ty dvě masky od Isany měla zdarma. Myslím, že maskami jsem teď na nějakou chvíli docela zásobená. Tužidlo jsem si vzala od Isany se silnějším účinkem (za 29,90). A na základě doporučení Eriky jsem přidala ještě vlasovou vodu Luna s lopuchem proti vypadávání vlasů (53,90).  Můj oblíbeny odličovač na oči ovšem neměli, takže jsem se stavila ještě v DMku a vzala jsem si jejich odličovač bez olejové složky (stál myslím asi 35 Kč). 

Knížky

Nákup knížek původně nebyl v plánu, ale zjistila jsem, že v únoru mi budou procházet věrnostní body za nákupy, tak jsem je směnila za poukázku na  100 Kč a pořídila si detektivku Mizení od Jiřího Březiny (už jste na ni mohli číst mou recenzi). Díky poukázce jsem zaplatila jen 179 Kč.



No a to je za únor myslím všechno. Nejvíc peněz jsem tentokrát utratila za oblečení, ale byly to nákupy fakt nutné. I za kosmetiku jsem na své poměry tentokrát utratila docela dost (přes tisícovku zaplatím za kosmetiku  málokterý měsíc), ale díky slevám jsem ušetřila asi 700 Kč, takže v souhrnu ty nákupy byly docela výhodné.

40 komentářů:

  1. Ahoj Stáni, mě se moc líbí Tvoje boty. Mají i hezkou barvu a vypadají pohodlně. Přeju pěkný víkend, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, pohodlné jsou - kupovala jsem je v půlce února, tak už jsem je stihla dostatečně vyzkoušet.
      Měj se hezky

      Vymazat
  2. Vija
    Stání, boty mám od loňska jen černé a spokojenost. Kolegyně bohužel reklamovala párající smeč vzadu, už má nové a také spokojená. Hezkou sobotu měj. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem s nimi taky spokojená - už je skoro měsíc nosím :)
      Měj se hezky

      Vymazat
  3. Stáňo, i já jdu pochválit boty, Rieker je pro mě značka pohodlné chůze. Podprsenky si kupuji taky tělové a taky hladké (většinou).
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já má od Riekera většinu bot, taky mi vyhovují.
      Hezký zbytek víkendu

      Vymazat
  4. Marcela - Nordic Passion25. března 2023 v 10:59

    Stano, hezkou radost jsi si udelala, Rieker je urcite dobra volba, stejne tak Triola:-). At dlouho delaji nove veci radost. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Pořídila sis super kousky, ať ti dělají radost a jsi s nimi spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Stáni, ty boty od Riekera jsou parádní a určitě si v nich pochodíš. Mám od této značky nízké kozačky a chůze v nich je jako v bačkůrkách. A přitom jsou elegantní. Už podvakrát jsem investovala do trekových sandálů, ty první jsem ochodila tak, že mají hladké podrážky a poněkud klouzaly. Do nenáročného terénu ještě jdou, po městě na dlažbě je to slabší.
    Jinak jsi měla šťastnou ruku na slevy. 👍
    Já také. V KIK byla 50% sleva na již zlevněné zboží, tak jsem udělala radost nejen sobě, ale i manželovi nákupem flanelových košil, které vyšly na 75,- Kč. No, nekup to.😀
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, nejsou to moje první "riekerky", boty této značky tvoří minimálně půlku mého botníku. Flanelku bych brala taky - jsem zvyklá je nosit doma i na chalupě :). Měla jsem několik po tátovi, ale už postupně odchází.
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Stáni, teda ty boty jsou top, moc se mi líbí. Měj klidnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji za pochvalu botek. Taky se mi líbí.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Bezva nákupy, ale boty se mi líbí nejvíc. Potřebuji taky něco podobného. Boty této značky jsem ještě neměla,že bych zkusila ?
    Pěknou neděli, Stáňo !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já už jsem od této značky měla několikery boty a mohu doporučit.
      Hezký den

      Vymazat
  9. No páni, tolik úspěšných nákupů. Moje bilance je jenom jídlo. Nikde jinde jsem v obchodě nebyla))) Měj se hezky. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, moje březnová bilace zatím vypadá dost podobně. Zatím jen dvě knížky :)
      Hezký den

      Vymazat
  10. V únoru jsem moc neutracela, spíše březen byl náročný. Došla mi kosmetika a koupila jsem si dvě krásné sukně v gate. No a samozřejmě mi přišla pojistka na auto. Takže asi neušetřim ani korunu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne ještě určitě taky čekají nákupy oblečení. Ale asi spíš až v dubnu, příští týden to nebudu stíhat...

      Vymazat
  11. Já utrácela tento týden, koupila jsem si nové boty a šaty a objednala první vánoční dárek :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, první vánoční dárek :-o? Tak to závidím, že jednak udržíš do Vánoc tajemství a pak taky v paměti to, kam jsi dárek uložila. Já jsem v tomhle marná a nakupuju tak nejdřív v listopadu.

      Vymazat
    2. Zjistila jsem, že mi takhle časné nákupy docela vyhovují, poslouchám, kde kdo co utrousí a hned to koupím. Mám jen úložný prostor buď v posteli, nebo v šatně nahoře v truhle, kam lezu jen já, pak jsem ale před Vánocemi kolikrát i já překvapená, co jsem to během roku pořídila :D.

      Vymazat
  12. Moc se mi líbí ty boty a celkově sis toho pořídila hodně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Boty se ukazují jako dobrý kup - chodí se mi v nich fakt dobře.

      Vymazat
  13. Boty vypadají skvěle, mám tuhle značku ve velké oblibě. I když jsem loni musela reklamovat letní boty, odlepila se vnitřní stélka, vrátili mi peníze a já si letos musím vybírat boty na léto nové. Což je v mém případě docela drama, protože vlastním haluxy :-(.
    Nakoupila si dobře.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, halux mám taky, takže s výběrem bot taky trochu bojuji. Teď na jaře mne čeká ještě nákup nějakých balerínek a ráda bych i mokasíny. Nějak mne teď boty začinají opouštět jedný za druhými.
      Hezký den

      Vymazat
  14. Ahoj Stáni, ty podprsenky jsou moc pěkné. Taky preferuju hladké, pod oblečením to narozdíl od mnohých krajek nevypadá jako kožní choroba, jak já s oblibou říkám :-D To jsem zvědavá, jak u tebe Neutrogena pochodí se svými produkty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, to já jsem zvědavá taky :). Doufám, že se po ní neosypu.

      Vymazat
  15. Ahoj Stáni,
    moc pěkné nákupy. taky potřebuji doplnit zásoby spodního prádla. Zaujala mě ta plátýnková maska od Alterry. Na tvé doporučení jsem si pořídila jednu knihu od Březiny, ale ještě jsem se k ní nedostala.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jsem zvědavá, co tomu Březinovi řekneš. Jinak spodní prádlo jsem nakupovala i v březnu, jen to vyšlo levněji, protože jsem si koupila spodní kalhotky v KiK.
      Hezký den

      Vymazat
  16. Stáňo, jsem zvědavá, jak budeš spokojená s vlasovou vodičkou. Botky a prádlo je moc krásné. ☺☺

    OdpovědětVymazat
  17. Páni, nezvyklé vidět od tebe takhle velké nákupy :D Botky vypadají skvěle! Já si zase na jaro koupila novou přechodovou bundu, jen škoda, že venku zase sněží.. :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak boty byly naprostá nutnost, ty podprsenky taky... Prostě se to tak sešlo...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)