... aneb když nám doma zbude sýr a chleba.
Recept se tomu asi ani moc říkat nedá, spíš tip na spotřebování zbytků, pokud jse jako já a nereadi vyhazujete jídlo. My tuhle variantů likvidace mírně zatvrdlého chleba máme raději než klasické topinky. Zvlášť teď v létě, kdy jsou dostupná rajčata.
Suroviny
krajíčky staršího chleba
máslo
tvrdý sýr (ten, co vám zrovna zbyl v lednici, já měla tentokrát Královský sýr z Lidlu)
šunka
rajčata
bylinky (buď směs čerstvých nebo třeba provensálské koření)
česnek, sůl pepř
Změklé máslo smíchám s utřeným
česnekem, dochutím ho bylinkami, solí a pepřem. Máslem tence namažu
krajíčky chleba, které pak obložím šunkou, plátky rajčat a nakonec
posypu nahrubo nastrouhaným sýrem. Chleby zapeču v troubě vyhřáté asi na
220°, dokud se sýr neroztaví a lehce nezezlátne. A to je všechno -
rychlá večeře je na stole.
Stáňo, z takového úklidu v lednici vznikne většinou parádní večeře.
OdpovědětVymazatTaky nerada vyhazuji jídlo, něco zapečeného jsem dlouho neměli, ráda se nechám inspirovat.
Měj klidný pátek. Helena
Heleno, u nás je tohle docela oblíbené.
VymazatHezký víkend
Rychlá letní večeře ))) takové mám nejraději. Přeji hezký den. Eva. http://es-ideas.blogspot.com/
OdpovědětVymazatEvi, je to fakt rychlovka :)
VymazatDneska jsme ji vyzkoušeli a výborné to bylo ))) Jen jsem dala ještě pórek, mozzarelu a manzžel si tam dal chilli papričky. Eva
VymazatJsem ráda, že vám chutnalo. A "vytunili" jste to hezky :)
VymazatStáňo, to je prima tip. Rajčata dozrávají a obměnit repertoár se hodí.
OdpovědětVymazatMěj fajn víkend. Jitka
Jitko, jsem ráda, že jsem tě inspirovala.
VymazatHezký víkend
Dobrá inspirace, jak spotřebovat zbytky. Navíc se dá recept namyslet s různými obměnami podle toho, co zrovna leží v ledničce. :)
OdpovědětVymazatBáro, tak "updatovat" tehle recept určitě půjde :)
VymazatStano, to je skvely tip na zuzitkovani. Take delavam trochu jinou variantu, tohle by bylo asi rychlejsi. Hezky den. M.
OdpovědětVymazatMarcelo, tohle je hodně variabilní záležitost :). Já jsem dřív ty chleby je mazala máslem a bylinky jsem sypala až na rajčata, pak jsem to upravila na to bylinkvové máslo, což se osvědčilo...
VymazatMěj se fajn
Vyzerá to skvelo
OdpovědětVymazatDěkuji :)
VymazatHmm, milá Stáňo, tak to určitě rádi vyzkoušíme, dobrý nápad, jak zužitkovat starý chleba. : ))
OdpovědětVymazatKrásný víkend přeji.
Blog MonalisaBeautyEriAnna
Eriko, tak snad vám to bude chutnat stejně jako nám :)
VymazatOoo, to vypadá lahodně. Už jsem dlouho neměla zapečený chleba. Mňam. :-)
OdpovědětVymazatMy to míváme velmi nepravidelně - právě podle toho, jak zbude chleba :)
VymazatRajčata bohužel nejím, ale přemýšlím, zda by mi tady vadily - nemám ráda jen čerstvá, jakmile jsou nějak víc zpracovaná (kečup, sušená, nakládaná), tak je mám ráda. Možná vyzkouším, když mi to nebude chutnat, přenechám třeba mamce :) Díky za tip!
OdpovědětVymazathttps://lucyvillain.blogspot.com/2022/07/astratexcz-testovani-produktu.html
Rajčata na chlebu mají konzistenci asi jako v leču (záleží na tom, jak dlouho zapékáš...)
VymazatHezký den
Stáni, i já často využívám toho, co dům dá. Ty tvoje zapečené chleby vypadají úžasně. Měj pohodový víkend.
OdpovědětVymazatMarti, děkuji pochvalu a hezký den i tobě.
VymazatNěco podobného taky dělám :-).
OdpovědětVymazatMěj pěkný víkend !
Hanka
Hanko, tak mně bylo jasné, že Ameriku jsem neobjevila :D
VymazatMěj se fajn
Vypadá to dobře, mám ráda tady ty jednoduché ale chutné rychlovky:)
OdpovědětVymazatTaky to mám ráda i pro tu jednoduchost a rychlost a i to dobře chutná - aspoň nám
VymazatMňam, tak to bych si dala :). Skvělá, jednoduchá rychlovka :).
OdpovědětVymazatU nás je to hodně oblíbené. Klasické topinky dělám vlastně jen k tataráku
VymazatNikdy mě nenapadlo takhle spotřebovat "zbytky", děkuju za tip :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Tak ať chutná, pokud recept využiješ.
VymazatAhoj Stáni, to vypadá skvěle! Já hodně jím topinky s vajíčkem, aby mělo ještě tekutý žloutek posypané sladkou paprikou s právě nějakou pokrájenou zeleninou. Babička mě teď zásobuje vajíčky, tak po nich často sahám :-D
OdpovědětVymazatSabčo, já mám z vajíček nejraději vajíčkový salát a pak vajíčka na tvrdo na chlebu s máslem :).
Vymazatjednoduché a přitom chutné :)
OdpovědětVymazatHotové je to jedna dvě...
Vymazattak to mám nejraději..Sv.
OdpovědětVymazatU nás je to oblíbené..
VymazatU nás by tohle jídlo neprošlo, protože přítel nejí rajčata :D
OdpovědětVymazatManžela jsem naučila jíst rajčata až já. Před manželstvím je nejedl stejně jako tvůj přítel :D
VymazatNěco podobného mi kdysi připravila babicka a moc mi to chutnalo! Chleba pomazala česnekem, tak to úžasně voněla. Také se vždy snažím vše spotřebovat.
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Já dávám česnek do toho másla - líp se mi s tím pracuje .)
VymazatAhoj Stáni,
OdpovědětVymazatjá nemám ráda teplé rajče, ale není problém ho vynechat. My podobným způsobem likvidujeme zbytky veky. Použiji vždy máslo, šunku a sýr, zapeču v troubě. Zeleninu si k tomu nakrájím vedle.
Díky za tip!
Měj se krásně,
Hanka z ciculka.cz
Hani, já ještě občas zapékám chlebíčkovou veku, na kterou napatlám směs strouhaného sýra, drobně pokrájené šunky a vajíčka. Nahoru si pak dáváme kečup.
VymazatMěj se fajn
Jů, dobrota! Dělávám něco podobného s rohlíky, houskami, vekou. Ten česnek uvnitř se mi tam líbí. :-)
OdpovědětVymazat