středa 13. července 2022

Červnové nákupy - zbytek

Nevím, jestli si vlastně tento článek zaslouží označení nákupní, protože mám pocit, že skoro polovinu věcí, které tu najdete, jsem si nekoupila, ale buď jsem je dostala jako dárek nebo jsem je swapla. Nákupů už je tu jen pár - í díky tomu, že část jsem jich představila tady. Ale nebudu to moc komplikovat a název zachovám (a krátkému článku nebudu vymýšlet dlouhý úvod).




 
Kosmetika
Jediným větším kosmetickým nákupem byla druhá objednávka na e-shopu Yves Rocher, jinak už  jsem koupila jen pár drobností.


Na Yves Rocher jsem si objednávala  noční krém, který už jsem akutně potřebovala. Vybrala jsem si tentokrát krém z řady Lifting Vegetal, který byl zrovna zlevněný asi o dvě stovky, takže mne vyšel na 799 Kč. Abych měla nárok i na druhý dárek a dopravu zdarma  (hranici pro oboje zvýšili z 890 Kč na 990 Kč), přidala jsem ještě krém na ruce s arnikou (po 119 Kč)  - jeden pro sebe, druhý jsem vzala mámě (ten na fotce není). Díky tomu jsem jako dárek získala sprchový gel Comme une Evidance v hodnotě  399 Kč a zpevňující sérum Lifting Vegetal, tedy ze stejné řady jako jsem brala noční krém, v hodnotě  1090 Kč. Nákup byl tedy myslím docela výhodný - zaplatila jsem 1037 Kč a dostala jsem produkty, jejichž hodnota v běžných cenách je asi 2700 Kč.


Cestou na chalupu jsem si uvědomila, že mi tam došly odličovací tampony, takže jsme zastavili u nějakého vesnického krámku, kde jsem měla hodně jednoduchý výběr - měli jen tampony Linteo (tuším za 25 Kč).


Pohled do zrcadla na stav barvy mých vlasů v kombinaci se zjištěním, že moje kadeřnice má 14 dní dovolenou, mne donutil ze zoufalství koupit sprej na odrosty - v Rossmannovi jsem sáhla  po jejich značce Isana za 89,90 Kč.


Poslední nákup byl trochu impulsivní - do Dmka jsem šla pro prášek na praní, ale cestou k pokladně mne zaujal antiperspirant Garnier Mineral, a to tím, že má průhledný obal, takže je vidět, kolik ho ještě zbývá, a a jde postavit na víčko, takže obsah stéká na aplikační kuličku. Ještě jsem antiperspirant od této značky neměla, tak jsem si řekla, že ho zkusím. Mám pocit, že jsem ho kupovala za 54,90, ale na e-shopu ho mají za 64,90 - buď si to pamatuju špatně nebo byl zrovna ve slevě..

Knížky
Knížek se mi tu tentokrát sešlo hned několik (což nebývá zvykem), a to i díky tomu, že jsem měla narozeniny.


První příběhem ze série s inspektorem Lucem od Helen Fieldsové mne k narozeninám překvapila Hanka z blogu Čičulka. Knížkou Dokonalé stopy mi udělala  obrovskou radost, protože thrillery a detektivky já čtu hodně ráda (a tohle je mix obého). Knížku jsem přečetla teď na dovolené, takže recenze bude časem,  ale už teď můžu prozradit, že určitě si chci přečíst i další díly. Hani, ještě jednou moc díky.


Další dvě knihy jsem swapla přes FB za jiné dvě detektivky, které už jsem měla přečtené. Z toho, co mi slečna, se kterou jsem měnila, nabídla, jsem si vybrala knihu  Nevíš dne, nevíš hodiny od Dominika Dána, protože jsem od tohoto autora ještě nic nečetla.  Ed McBain a jeho Překupník a Vrahův žold v jednom svazku jsem pak vybrala hlavně pro manžela, který má tohoto autora rád (já si ji ale samozřejmě přečtu taky).


A poslední dva tituly jsem dostala od manžela  k narozeninám - Smrt přichází na prohlídku by měla být příběhem ve stylu A. Christie, což je moje oblíbená autorka, tak jsem zvědavá. Druhou narozeninovou knížkou byla Ďáblova čísla od Vlastimila Vondrušky, což je historická detektivka s Adamem z Dobronína. Na tu by měla být taky brzo recenze (mnohem méně nadšená než v příapdě Dokonalých stop).

Ostatní

Novou aromalampičku  do práce jsem vyswapovala taky na FB (za aviváž, které se mi doma nějak "přemnožily" a vypadalo to, že mám zásobu asi na 4 roky, protože já aviváž používám jen občas). Lampičku už  v práci používám a jsem s ní spokojená.


A roztomilý nožík-rybičku v provedení přívěsek na klíče nebo na batůžek jsem dostala k narozeninám od synovy přítelkyně. Asi si ji dám crossbody taštičku, kterou nosím na dovolených při procházkách po městě.
 
 
A to je, pokud jde o mé červnové nákupy všechno. Není toho tentokrát ani moc, ani málo. Jak bude nákupně vypadat červenec to se teprve uvidí (za jeho prvních 13 dní jsem si zatím nekoupila vůbec nic, ale myslím, že budu potřebovat minimálně další balení čajových svíček - závodka má dovolenou až v srpnu, takže ještě budu intenzivně používat aromalampu 😁)








23 komentářů:

  1. Stáni, sprej na odrosty zvažuji již delší dobu, ale ještě jsem nenašla ten správný impulz to udělat. Odrazuje mě, že nebude odpovídat barva mým vlasům. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, barva spreje na odrosty sice úplně neodpovídala mé barvě, ale pořád jí byla blíž než ten šedivý proužek, co jsem měla u hlavy, takže ho přece jen trochu schovala. Je to taková první pomoc, ne přípravek na dlouhodobé používání
      Hezký den

      Vymazat
  2. Ahoj Stáňo, líbí se mi rybičkový přívěsek na klíče, ten se hodí. Přeju hezký den, já odjíždím na chalupu hlídat mladým Kumíka (psa). Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, rybička je fakt roztomilá, byl to hezký dárek.
      Užívej si chalupu.

      Vymazat
  3. Stáňo, i mě se moc líbí ta rybička. To je moc hezký dárek.
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, rybička je roztomilá, potěšila...
      Hezký den

      Vymazat
  4. Smrt přichází na prohlídku si díky kladným recenzím chci taky pořídit, jinak podle obálky bych po ní asi nesáhla. Pěkné nákupy, Stáňo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, přesně to jsem si říkala, když jsem knížku vybalila - podle obálky bych si ji nevybrala...
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Nožík vypadá prakticky a roztomile!
    Nákup od YR byl taky výhodný a těším se na recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, nákup od YR se mi myslím tentokrát povedl - fajn dárky, dobrá sleva na krém a žádné zbytečnosti :)

      Vymazat
  6. Ahoj Stáni, teda ten nákup u Yves Rocher to se povedlo! Já zrovna teď na dovolené takhle v rámci pohotovosti kupovala kondicionér, páč bez něj já ty svoje vlasy nemám šanci rozčesat.

    OdpovědětVymazat
  7. To swapování je super, musím taky po něčem takovém kouknout na fb :). Jinak romalampička by se mi líbila :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, na swapování to chce na FB najít něco lokálního, aby člověk kvůli výměně nejel bůhví kam. Já swapuju hlavně knížky (panelákový byt má své limity ;-)), občas i něco jiného jako byla teď ta aromalampa

      Vymazat
  8. Marcela Nordic Passion17. července 2022 v 19:20

    Hmmm, tak knizka ve stylu A. Christie me hodne zajima, tesim se na recenzi. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ta zatím čeká v řadě na přečtení. Vlastně jsem na ní od narozenin zapomněla a sahala po jiných...

      Vymazat
  9. Aromalampička je skvělá, skvělý swap!. :) Což mi připomnělo, že na dnešní praní ložního můžu konečně využít ty avivážové perle, co mi už rok leží ve skříni. Aviváž mám taky problém spotřebovat, většinou je někde dostanu jako vzorky a pak nevím, co s ní.

    Já dám do aromalampy jednou za čas tuhý vosk a až vyčmuchne, tak do vosku kapnu libovolný aroma olejíček, většinou vanilku. Přijde mi to šikovnější než neustále hlídat dostatek vody v nádobce nebo naopak měnit celé vosky, které jsou dost drahé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aromalampa se fakt povedla. A má tak velkou nádobku na vodu, že vydrží celou jednu svíčku, což je super (občas se mi stávalo, že jsem musela narychlo vyběhnout z kanclu, někde jsem se pak zasekla a olejíček jsem v lampičce "upekla"). S tuhým voskem to občas dělám podobně, ale protože střídám minimálně 2 - 3 vůně, tak to není úplně praktické kvůli míchání vůní (ne vždycky nakapu tak,aby se odpařilo všechno). Ale máš pravdu, že je to šikovnější. Samotné vosky vlastně skoro nekupuju (jen jsem občas nějaký dostala)

      Vymazat
  10. Kromě YR novinek mě zaujala ty rybička, nejen že je krásná, roztomilá, ale je to velmi pozorné. ☺♥ A milé.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Stáni,
    moc pěkné nákupy. Na Yves Rocher jsem už dlouho nic nepořizovala, už tam nekupuji odličovače, tak je to hned znát. Zaujala mě ta detektivka ve stylu A. Christie, těším se na tvoji recenzi.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, do té detektivky se chystám pustit v nejbližších dnech. Taky jsem na ni zvědavá...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)