úterý 19. července 2022

Plešivec a Orion

Napadlo mne, že se ještě  jedním článkem vrátím k naší červnové dovolené v Krušných horách. Byli jsme tam už potřetí a vždycky ve stejném hotelu – v hotelu Orion na Plešivci, což svědčí o tom, že jsme tam byli spokojení. Takže si samotný hotel a jeho bezprostřední okolí myslím zaslouží taky  pár slov.

 

Hotel Orion je moderní hotel, podle mého názoru poměrně dobře zasazený na vrcholek hory Plešivec (ta má   1028 výšku m.n.m.) – nenarušuje nijak panorama vrcholu  ani původní horské chaty s rozhlednou. My jsme při všech třech pobytech bydleli ve stejném pokoji. Deklarován byl jako třílůžkové studio, já bych ho označila spíše za dvoulůžkové s přistýlkou (ve třech už by podle mého byla v pokoji docela „tlačenice“). Každopádně pokoj měl velkou terasu se stolkem a dvěma křesílky a lehátky a vybavený byl i kuchyňským koutem v předsíňce.  Z terasy je krásný výhled přes vrcholky stromů k podhůří hor, který jsme si užili především letos na odpolední nebo večerní posezení se skleničkou vína. Kuchyňka je vybavená lednicí, myčkou mikrovlnkou  a varnou deskou, takže by umožnila plnohodnotné vaření. My jsme tedy nevařili, do toho se mi na dovolené nechce,  ale velká lednice (třeba na to víno a něco malého k němu) a možnost  uvařit si večer čaj, se hodily. 
 

Hotel
 

Pokoj
 
  
Na terase
 
 
 Výhled z terasy

Velkou výhodou hotelu je fakt, že má nejen saunu, ale i bazén s vířivkou, což umožňuje jak zrelaxování po túře, tak náhradní program v případě špatného počasí. V bezprostřední blízkosti hotelu je ještě původní horská chata s rozhlednou a další restaurací a také lanové centrum (ve variantě pro děti i pro dospělé). Kousek od hotelu pak začíná Krušnohorská stezka pověstí (tu jsem vám ukázala tady), která vede i dalšímu místu s pěkným výhledem. Kousek pod vrcholem pak končí lanovka ze Pstruží (která jezdí i celoročně) a začíná trail pro horská kola směrem dolů. Křižují se tu i turistické značky, takže na výlet lze vyrazit hned do několika směrů. Nejbližší možnost nákupu je v nedalekých Abertamech. Až k hotelu vede silnička, samotný hotel má vlastní parkování. V okolí jsou  i možnosti lyžařského vyžití (sjezdovky, další lanovky), které my jsme neměli potřebu v říjnu, resp. červnu prozkoumávat.
 

 Hotelový bazén

  
Vrcholek Plešivce s rozhlednou a chatou Horské služby
 
 
 Nad lanovkou

 
 Stezka krušnohorkých pověstí

 
Opuštěná Švýcarská bouda
 
 
Vyhlídka u Švýcarské boudy
 

 Pohled z vyhlídky

Pokud jde o jídlo, tak v hotelu je restaurace Na nebi, ze které je také hezký výhled na hory a podhůří – a to jak z jídelny, tak od posezení venku před hotelem. Snídaně mají bufetovou formu a není jim moc co vytknout, stejně jako kuchyni všeobecně. Snad jen při posledním pobytu mi trochu chyběla doplňující nabídka jídel mimo stálý jídelníček (ale vzhledem k tomu, že jsme byli většinu pobytu v hotelu téměř sami, tak to v podstatě chápu).  Další restaurace je ve zmíněné chatě Plešivec s rozhlednou (taky nevaří špatně).
 

Jídelna v hotelu
 
Losos 
 
Restaurace v chatě Plešivec a salát s kozím sýrem

 

Prostě na Plešivci jsme byli spokojení. A je mi skoro líto, že příště už si budeme hledat pro dovolenou jinou lokalitu, protože okolí Plešivce už jsme docela prochodili.



Protože jsem původně tento článek ani neměla v úmyslu, neudělala jsem všechny fotky, co by se do článku hodily (třeba fotku lanovky nebo posezení před hotelem). A fotku bazénu jsem si půjčila ze stránek hotelu, protože do bazénu jsem si foťák nebrala

 

34 komentářů:

  1. Ráda jsem se podívala, Stáňo. Dobrý tip se vždycky hodí. ještě musím mrknout, jestli jsou dog friendly :o)
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, myslím, že jsem tam jeden rok pejska viděla, ale jistá si nejsem. My psa nemáme, takže to nesleduju.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Dobré tipy na ubytování se vždycky hodí, tady my ještě nikdy nebyli. Hotel i okolí vypadá dobře. Hezký den. M .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nás Krušné hory příjemně překvapily a tady v okolí je i dost tras na výlety - kratší i delší.
      Prima den

      Vymazat
  3. Líbí se mi hotel, vyhlídka do krajiny- dobrý tip !
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, výhledy jsou z hotelu i z Plešivce vůbec moc pěkné.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Ahoj Stáni, skvělý článek a díky za něj. V Krušných horách jsem nikdy nebyla, ale nalákala jsi mě. Možná se na ně zaměřím, až budu plánovat rodinnou dovolenou na příští rok. :) Měj se pěkně, Sabča z Bláznivé mámy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, my Krušné hory "objevili" až před těmi třemi lety a byli jsme příjemně překvapení.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Stáňo, prima tip. Ukládám si až nás sem nohy zanesou :-)
    Pěkné odpoledne. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, Krušné hory jako cíl pro pár dnů dovolené doporučuji.
      Pěkný den

      Vymazat
  6. Za kuchyň v hotelu velký palec nahoru! Pro mě je toto hlavním důvodem, proč raději jezdíme do soukromí, protože kvůli zdravotní dietě je pravidelné stravování v restauracích nereálné, a stejně tak určitě kuchyni ocení i rodiče malých dětí. Kombinace pěkného zázemí, restaurace, bazénů a pěkných tipů na výlety, to zní jako naprostá paráda. Díky za článek a doporučení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, nám se v hotelu fakt moc líbilo.Já na dovolené naštěstí vařit nemusím (takže nevařím :D), ale kuchyň se hodí, navíc je fakt dobře vybavená, včetně mikrovlnky a kávovaru. Stejně tak jsme ocenili bazén, když bylo deštivo, tak jsme nevydrželi venku tak dlouho a bazén to hezky doplnil. A výletit se odtud dá náramně.

      Vymazat
  7. Krásné místo a hotel vypadá moc dobře. A to jídlo wow!!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Hotel i jeho okolí vypadá moc pěkně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme tam byli fakt spokojení - všechny tři roky.

      Vymazat
  9. Hotel vypadá luxusně, taky by se mi tam líbilo a ráda bych se tam vracela :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Stáňo, tam by se mě líbilo. Nikdy jsem v Krušných horách nebyla, děkuju za inspiraci, může se hodit. Posílám pozdrav. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, my byli v Krušných horách poprvé před 3 lety a moc se nám tam líbilo, tak jsme se ještě dvakrát vrátili :-)

      Vymazat
  11. Ahoj Stáni,
    hotel se mi moc líbí a budu si to pamatovat, dobrý tip na ubytování se vždy hodí. Nejvíce oceňuji ten bazén.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, bazén byl bezva, užili jsme ho docela dost při všech pobytech. Navíc jak jsme tam byli pokaždé mimo sezónu, tak jsme ho měli vždycky jen sami pro sebe.
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Jeee, krásné. Na Plešivci jsem byla a obdivovala jsem tu mega houpačku volný pád :D to bylo něco.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsme tam byli, tak lanové centrum ani houpačka nebyli ve všední den v provozu. Ale já bych na volný pád neměla odvahu i kdyby to fungovalo:)

      Vymazat
  13. Hotel vypadá skvěle. A ta terasa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráďo, zdravím. Tu terasu jsme si letos fakt užili (loni a předloni jsme tam byli v říjnu a to už člověk terasu tolik neužije)

      Vymazat
  14. Ahoj Stáni, hotel vypadá příjemně ač teda do něj davy turistů asi neproudí. Já jsem si říkala na Pradědu zda ten jejich hotel tam někdo využívá, zpátky je to vždycky do kopce, když by člověk vyrazil někam pěšky :-D a krom té jejich restaurace pak vše relativně z ruky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, tak my jsme přímo od hotelu šli jen jednou (a to jsme byli totálně promoklí, takže jsme vlastně byli rádi, že nás stoupání zahřálo), jinak jsme vždycky kousek popojeli autem. Ale pro někoho, kdo přijel veřejnou dopravou, to dobré místo asi není. Jinak jak jsme se bavili s personálem, tak víkendy (a prodloužené víkendy) mají v podstatě obsazené, v týdnu je to prý bída. Nám malá obsazenost hotelu naopak vyhovovala, nemáme rádi davy (a třeba bazén jsme měli vždycky sami pro sebe). Na případnou změnu jídelníčku nám stačila restaurace pod rozhlednou.

      Vymazat
  15. Takový krásný hotel bych nečekala, moc krásné a i to jídlo vypadá báječně. :))
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)