pátek 15. července 2022

Z kosmetické poličky 36


 Už se mi v červenci  podařilo dostat se na dno prvním  produktům, takže je nejvyšší čas vyprázdnit odkládací tašku, abych je měla kam dávat. A to znamená, že je na řadě článek o tom, co jsem spotřebovala v červnu, aby prázdné obaly mohly putovat do tříděného odpadu.
 
 

Vianočný večer (Kvitok)

Koupeno – dárek. Balení - 100 ml. Cena - ? (podle netu kolem 250 Kč)
Tento sprchový krém  byl součástí vánočního balíčku, který dostala máma a přivezla ho ke spotřebování na chalupu. Krém má bílou barvu a konzistencí je  něco mezi pěnou a pleťovým mlékem.  Ve vůni jsem cítila hlavně hřebíček a skořici a musím říci, že mne moc neoslovila pěnil i myl. Jinak byl krém z mého pohledu takový průměrný – umyl a nevysušoval. Balení s pumpičkou by bylo praktičtější, kdyby na jedno zmáčknutí vytlačila více krému. Jinak se mi zdálo, že hrozně rychle zmizel, ale to může být subjektivní dojem způsobený tím, že jsme ho s mámou používaly obě.
2/5

Aprés shampooing protection Couleur (Yves Rocher)

Koupeno – e-shop Yves Rocher. Balení – 150 ml. Cena - 54 Kč (outlet)
Kondicionér je určený na barvené vlasy. Obsahuje  výtažek z hlohu  a naopak neobsahuje silikony. Balený je v měkké plastové tubě s odklápěcím víčkem, ze které není problém produkt vydolovat. Kondicionér má bílou barvu a docela příjemnou, nikterak výraznou vůni. Na rozčesávání měl takový průměrný účinek a nezaznamenala jsem, že by přinášel další benefity.
3/5

Pleťová látková maska Hydrobooster (Isana)

Koupeno – Rossmann. Balení – 1 ks. Cena – 15 Kč (akce – běžně 29,90)
Tato pleťová maska obsahuje hyaluron a aloe vera. Měla dobře napuštěné, středně jemné plátýnko, které bylo velikostně akorát, dobře drželo na obličeji a sérum z něj nestékalo. Po 15 minutách aplikace byla pokožka příjemně osvěžená i docela vyživená.  Myslím, že tyhle masky mají dobrý poměr cena – výkon (i bez akční slevy).
4/5

Tuchmaske Hyaluron Intense (Isana)

Koupeno – Rossmann. Balení – 1 ks. Cena – 15 Kč (akce - běžně 29,90)
Maska s obsahem hyaluronu a mořské řady má hezky  nasáklé plátýnko, dokonce  v sáčku zbylo sérum, které jsem použila na krk.  Plátýnko je takové pevnější, spíše menší, ale na obličej stačilo,  přilnulo dobře, hezky drželo a nic z něj nestékalo. Maska byla na obličeji příjemná. Po doporučené době aplikace (15 minut)  sérum  nevsáklo všechno. Pokožka po setření zbytků séra ještě   malou chvíli lepila, ale pak  byla příjemná na dotek, osvěžená, hladká a vypnutá.
4/5

Coconut+Clay Peel-off (7th Heaven)

Koupeno – Rossmann. Balení – 10 ml. Cena –  24 Kč (akce – běžně 44,90)
Slupovací maska s obsahem kokosového oleje a mořské řasy má bílou barvu. Šla dobře rozetřít, zaschla asi po  15 minutách a poté se dala zcela bezproblémově  sloupnout (v podstatě jsem ji stáhla téměř v jednom kuse). Její  hydratační účinek je takový  průměrný. Propadák to nebyl, ale ani mne nijak výrazně nenadchla.
3/5

Deodorant  Sweet sunshine (Balea)

Koupeno -  DM drogerie. Balení - 50 ml. Cena  - 19,90
Tento deodorant neobsahuje hliníkové soli a deklaruje  24hodinový účinek. Jeho předností je především  hezká  svěží vůně tropického ovoce (já jsem cítila především mango a vodní meloun) i praktické balení, které jde postavit na víčko, takže na aplikační kuličku steče opravdu celý obsah.  Bohužel ale o 24hodinovém účinku si lez nechat jen zdát. Efekt vydrží tak půl dne a neporadí si s větší zátěží. Já jsem ho používala jen v případě, kdy jsem věděla, že budu celý den doma nebo na přemáznutí, když jsem se osprchovala někdy odpoledne.   Tyhle baleácké roll-ony mají malou výdrž obecně (už jsem nějaký kdysi vyzkoušela), ale zas - co bych chtěla za dvacku....
2/5

Antiperspirant Ritual of Sakura (Rituals)

Koupeno – e-shop Rituals. Balení  - 50 ml. Cena – 110 Kč.
Jde o antiperspirant  ve spreji, který měl hezkou vůni a zajistil deklarovanou celodenní ochranu. Rozprašovač fungoval po celou dobu dobře a balení se jím dalo vypotřebovat opravdu celé. Celkově jde o docela příjemný výrobek (i když já jsem si na něm zas po čase  ověřila, že mi víc vyhovují roll-ony), ale přišlo mi, že hrozně rychle mizí, takže cenově se zrovna moc nevyplatí.
3/5

 Active protection cream (Sebamed)

Koupeno – Glanz box. Balení – 50 ml. Cena - 599 Kč (doporučená)
Krém má universální použití – jak na den, tak na noc. Obsahuje výtažky z rozmarýnu,  probiotické složky a  UVA ochranu. Měl by dlouhodobě hydratovat a vyživovat pokožku, podporovat její regeneraci a díky pH 5,5 tvořit její přirozenou ochranu.  Já jsem ho používala jen jako denní krém (vzhledem k tomu, že poskytuje i UVA ochranu, která mi na noc přijde zbytečná). Krém měl poměrně  lehkou konzistenci, dobře se roztíral a po aplikaci nelepil, ale vyživení  pokožky bylo docela průměrné. Navíc jsem měla pocit, že se úplně nevstřebává a dělá na obličeji trochu masku a ke konci dne se začína drolit. A neseděla mi vůně, ta byla taková divná.  Balení v lehoučkém plastovém kelímku se šroubovacím víčkem a jednoduchým designem bylo uživatelsky OK.
2/5 

Vzorky

Weizen Schupen Shampoo  (Weleda)
Vzorek – 18 ml
Musím říci, že ani nevím, kde se mi doma tento vzoreček šamponu s výtažky z pšeničných klíčků, šalvěje a violky vzal, měla jsem ho doma už docela dlouho. Teď jsem ho konečně přibalila na  dovolenou. Šampon má takovou béžově perleťovou barvu,  středně hustou konzistenci a voní po šalvěji. Docela slušně pěnil, vlasy umyl a neudělala žádnou neplechu. Balení v tubičce bylo fajn, dobře z něj šel šampon dostat. Tubička vystačila na tři umytí.
3/5
 Hairfood fructus banane (Garnier)
Vzorek – 10 ml
Tento produkt je multifunkční – dá se použít jako kondicionér, jako maska nebo jako bezoplachová péče. Já jsem ho použila jako klasický kondicionér. Má bílou varvou,  středně hustou konzistenci a  vůni, která mi připomínala banánový koktejl a i po opláchnutí zůstávala z vlasů trochu cítit. Vlasy byly po použití jemné, hladké a šly dobře rozčesávat. Jen vůně mi bohužel úplně nesedla. Balení vyšlo na jedno použití.
3/5
 
 Vzorky - po 7 ml
Opět vzorky krému CeraVe, které  jsem dostala k testován v rámci  #trndprojekt  (recenze byla tady). Používala jsem je začátkem měsíce na podrážděnou pokožku po použití jiného krému. Tentokrát jsem byla ráda, že mi tu ještě nějaké kousky zbyly - na podrážěnou svědící pleť působily velmi dobře  Hydratační krém je příjemný a dobře hydratuje (používala jsem ho na obličej) zjemňujícím jsem si mazala krk (tam nevadilo, že krém fakt divně voní).
5/5


 
Celkem jsem v červnu spotřebovala 8 produktů a 4 vzorečky, což je na mne takový  slušný průměr (i když pravda počet trochu nabobtnal díky 3 jednorázovým pleřtovým maskám). Asi nejvíc mne zklamal  krém Sebamed, od něj jsem čekala víc, naopak příjemně mne překvapily obě masky Isana.
Znáte něco z toho, co jsem minulý měsíc dopoužívala? 

27 komentářů:

  1. Stáni, přiznám se, že neznám žádný z výrobků z tvojí prezentace a o to raději jsem si tvoji recenzi přečetla. Měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, kosmetických výrobků je tolik, že se ani nedivím :). Hezký den

      Vymazat
  2. Stáňo, neznám ani jeden z uvedených kousků a jak čtu, žádná vyloženě pecka se nekonala.Vlastně oprava - dostala jsem sadu Rituals, ale antiperspirant v ní nebyl. Zjevně litovat nemusím :o)
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, máš pravdu, tentokrát jsem z ničeho vyoženě nadšená nebyla. Od Rituals jsem měla sprchovou pěnu ze stejné řady, ta byla bezva, ale antiperspirant mne nepřesvědčil (i když propadák to zas nebyl).
      Hezky den

      Vymazat
  3. Taky neznám jeden výrobek, děkuju tedy za recenzi. Člověk většinou kupuje to samé pořád dokola 😉
    Krásnou sobotu 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já si občas ráda zaexperimentuji, i když řadu věcí taky kupuju pořád dokola (třeba antiperspirant Nieva je taková moje stálice ;-), ke které se pořád vracím)
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Taky žádný z uvedených výrobků neznám. Ale není na škodu o nich vědět.
    Hezkou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já to mívám u kosmetických článků podobně - taky většinu obvykle neznám.
      Hezký den

      Vymazat
  5. Ahoj Stáňo, já znám jen pleťové masky Isana. Ráda jsem k Tobě nakoukla. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tak masky Isana bych z červnové spotřeby označila jako nejlepší kousky. Tam je poměr cena - výkon fakt dobrý.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Ahoj Stáni, žádný z produktů neznám, ale zaujaly mě ty masky ISANA. Ty možná pořídím a vyzkouším. :) Měj se pěkně, Sabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, tak ze své zkušenosti mohu tyhle masky doporučit - já s nimi byla spokojená.
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Jsem trochu kosmetický barbar:-)....díky za rozšíření těchto obzorů. Přeji krásný zbytek víkendu.Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to já myslím docela taky. Zvláště dekorativkou jsem hodně "nepolíbená" :D-
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Páni, to je kosmetiky :). Já se přiznám, že neznám nic :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, ono tentokrát počet trochu nahnaly vzorečky a masky...

      Vymazat
  9. Marcela Nordic Passion17. července 2022 v 19:23

    Tak tady bych sahla po te vanocni verzi sprchoveho kremu, prestoze hodnoceni nema u tebe tak vysoke, ale je prirodni:-) a taky po Rituals:-). Hezky vecer, Stano. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, já moc nemiluju vůni vůni hřebíčku a skořice v kosmetice, takže u mne moc nebodoval :)

      Vymazat
  10. To zklamání ze sprchového krému Kvitok mě trochu mrzí (i když tady to bylo dáno spíše parfemací, že? :)). Pravidelně od této značky kupuji tuhé bezobalové šampony a ty mi přijdou naprosto perfektní. Je ale pravda, že bio přírodní kosmetika má svoje úskalí, třeba co se týče konzistence nebo doby spotřeby, a pokud je někdo zvyklý na konvenční kosmetiku, může to být v prvé chvíli docela nepříjemné překvapení, že se produkty nemusí chovat tak, jak jsme zvyklí. Totéž vlastně platí i pro Weledu, ta má taky čistě přírodní složení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že u toho sprchového krému mi nevyhovovala hlavně parfemace (a trochu mne štvala pumpička). Ještě máme na chalupě krém ze stejné sady, uvidím, jaký bude ten. Je fakt, že já s biokosmetikou moc zkušeností nemám, jen od Weledy jsem měla pár kousků (většinou vzorky nebo minibalení) a zas nemůžu říci, že bych byla vyloženě nespokojená (když nepočítám sprcháč s vůní granátového jablka, ale tam byl taky problém v parfemaci)

      Vymazat
    2. Tak zrovna Weleda s granátovým jablkem mi taky nevoní, to se shodneme. :D

      Vymazat
  11. Koukám, že u tebe bodovaly hlavně masky od Isany, jinak vše byl takový průměr, škoda. Já měla krém od Sebamed a mě tedy sedl hodně, rozhoně si jej v budoucnu pořídím znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, mně ten krém od Sebamedu nevyhovoval vůní (spíš nevůní) a přiznám se, že od téhle značky jsem čekala víc.

      Vymazat
  12. Milá Stáňo, tak Balea kuličkový deodorant mi vůbec nevyhovoval, nejlepší je za mne Cien a to pánská verze, nebo Nivea...., pokud jde tedy o ty kuličkové. Dnes mě ovšem zaujal gelový Lady Sacret, tak uvidím, jestli si jej pořídím. Krásné letní dny přeji. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, ten kuličkový deodorant od Baley byl, pokud jde o ochranu, fakt na houby - vydržel pár hodin (a ještě se člověk nesměl moc potit). Cien (dámský) mám na chatě a s tím jsem taky spokojená. No a na Niveu nedám dopustit, tu kupuju pravidelně.
      Měj se fajn

      Vymazat
  13. Ahoj Stáni,
    já znám ten kondicionér na vlasy, ale moc mi nevyhovuje, potřebuji něco, po čem se mi lépe rozčesávají vlasy. Taky jsem vyzkoušela obě masky Isana a byla jsem s nimi moc spokojená. Měla jsem od tebe i vzorečky Cerave a s tím jsem byla spokojená. Moje červnová spotřeba byla enormní, ale v červenci to bude podstatně klidnější.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mám teď další z této řady i ten mi přijde průměrný. Asi tyhle kondicionéry od YR nemusím mít znovu. Akorát mi na nich tedy vyhovuje, že jsou v tubě a obsah se z nich líp doluje než lahviček.
      Na spotřebu jsem už koukala - ta tedy byla :-o

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)