neděle 26. prosince 2021

Tajemství adventních kalendářů 2021 - IV

Vánoce jsou skoro za námi a tak tajemstí adventních kalendářů  už bylo samozřejmě odhaleno do posledního sáčku i do poslední krabičky. Nabízím vám tedy nahlednutí do těch posledních, které jsem rozbalovala ve dnech těsně předcházejících tomu Štědrému...
 

 
 
19 ❆

Dobré ráno (Sonnentor) - další bylinkový čaj, ze kterého jsem cítila hlavně  mátu
Love Me Trully (Cupper) - chai se zázvorem, skořicí a hřebíčkem.
Kořené kešu (Rossmann) - byly lehce slané, mírně kořené. Škoda, že jich v sáčku bylo jen pár.
Granola s kakem a višněmi (DM drogerie) - byla hezky čokoládová, nebyla přeslazená. Chutnala mi

20❆

Zklidnit mysl (Sonnentor) - kořeněný bylinkový čaj. Vypila jsem ho, ale tohle není nic pro mne.
Sladký spánek (Cupper) - bylinkový čaj, v jehož chuti asi nejvíc dominoval heřmánek a meduňka
Mléčná čokoláda (Rossmann) - taková klasika, nebyla špatná.
Kandovaný zázvor v čokoládě (DM drogerie) - zajímavá chuť lehce štiplavého zázvoru se sladkostí čokolády

21❆

Zimní noc (Sonnentor)- kořeněný ovocný čaj, byla v něm cítit skořice a hřebíček. A měl nejroztomilejší obrázek na sáčku.
Zelený čaj s citronem (Cupper) - byla v něm dost cítit citronová chuť, ale špatný nebyl.
Čokoládový bonbón (Rossmann) - bonbń byl podobný pralinkám od Lindtu, měl náplň z čokoládové pěny.
Krém z mandlí a fazolí tonka (DM drogerie) - ten jsem nestačila sníst, ale jsem na něj hodně zvědavá.
 
22 ❆

Základy rovnováhy (Sonnentor) - další bylinkový čaj, obsahovat meduňku, mátu, chrpu...
Zen balance (Cupper) - obsahuje citronovou trávu, eukalypt a gingo, nevýraznější byla asi citronová tráva. 
Pražené mandle (Rossmann) - měly cukrovou polevu a zmizely ve mně jedna dvě.
Cornflakes v mlečné čokoládě(DM drogerie) - další kousek, který jsem nestihla zkonzumovat.
 
23❆

Anděl strážný (Sonnentor) - bylinkový čaj, ve kterém byl koriandr, máta, anýz, fenykl... Moc mi nechutnal.
Citron a zázvor (Cupper) - čaj byl lehce štiplavý a chuťově mi přišel spíš zázvorový než citronový.
Pomazánka ze sušenek (Rossmann) - tu jsem taky už stihla snist. Předpokládám, že to bude něco podobného jako krém z lotusek
Veganské bonbony(DM drogerie) - ty mi tu taky zůstaly. Podle osahání sáčku to vypadá na něco jako jsou "gumoví" medvídci.

24❆

Ježiškův nebeský čaj (Sonnentor) - bylinkový kořeněný čaj, který chutnal skořicově. 
Nighty night (Cupper) - bylinkový čaj s  heřmámkem, meduňkou a pomerančovým aroma 
Vanilkový puding (Rossmann) - prášek pro přípravu pudingu s obsahem bourbon vanilky. Na ten se docela těším - uvařím si ho až dojde vánoční cukroví.
Ovocná pomazánka (DM drogerie) - obsahuje jablka a černý rybíz a je kořeněná skořicí. Tu jsem zatím taky ještě nenačala.
 
❆ ❆ ❆

A malé zhodnocení na závěr...
Čaje jsem vypila všechny, většinou jeden k snídani a jeden večer. Obsah kalendářů s jídlem jsem si brala buď na svačinu do práce nebo jsem si ho nechala na další den k snídani. Tentokrát musím říci, že mi zbylo víc kousků než loni - jednak jsem pro něco neměla okamžité využití (cukrové hvězdičky, potravinářská barva, puding) a v posledním týdnu už jsem taky  nestíhala  konzumovat - v práci přinesly kolegyně cukroví na ochutnání, doma jsem uzobla sladké při dokončování cukroví a tak už někdy nebyla na další sladké chuť. Ale určitě i to, co jsem nestihla sníst před Vánoci, využiju. 

Z čajový kalendářů se mi víc líbil ten od Sonnentoru, bylo fajn, že na každý den byl jiný čaj, takže jsem jich vyzkoušela opravdu dost, byť ne všechny byly podle mé chuti. Víc se mi líbilo i provedení sáčků, dotažené i do takového detailu jako je visačka označená číslem a informace o složení čaje na zadní straně. U kalendáře Cupper bylo slabinou to, že se čaje od půlky měsíce opakovaly, a taky absence názvů čaje na sáčcích (údaje byly na krabičce, ale miniaturním písmem, které se dalo číst v podstatě jen s lupou). V obou kalendářích bylo na můj vkus trochu moc bylinkových čajů, příště bych brala víc ovocných nebo klasických černých  a zelených.

Kalendáře s dobrůtkami byly podle mého obsahově zhruba vyrovnané, možná o něco zajímavější se mi zdál ten od Rossmanna. U kalendáře z DMka mne příjemně překvapil fakt, že v porovnání s tím, co jsem měla loni, v něm nebylo nijak moc stejných produktů. A fajn bylo, že oba kalendáře obsahovaly i nějaký slaný snack, což byla při záplavě sladkostí vítaná změna. Klidně by jich tam příště mohlo být víc.Celkově jsem byla i letos s kalendáři spokojená, byly to fajn svačinky nebo snídaně v předvánočním období.  Zřejmě si příští rok zas nějaký pořídím. Jediné mínus kalendářů je množství papíru, které po spotřebování jejich obsahu zůstane (já své ekologické svědomí utěšila aspoň tím, že jsem ho všechen hodila do tříděného odpadu).


12 komentářů:

  1. Stáňo, moc ráda jsem díky tobě nakoukla do adventních kalendářů.
    Jsi mi inspirací pro další advent.
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ještě jedna inspirace asi bude ve shrnutí prosince - manžel totiž pořídil ještě adventní kalendář rumový :D. Ten už jsem ale do článků nezařadila.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, hezký výběr, krásně shrnutý. Určitě bych si vybrala. Přeji hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, mně dneska rozbalování balíčků z adventních kalendářů skoro chybělo :). Zvykla jsem si...
      Hezký den

      Vymazat
  3. adventní kalendář od Sonnentoru jsem kupovala loni mamince a také byla spokojená :) musím přiznat, že letos jsem na to zapomněla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si nějaký čajový kupuju každý rok už hrozně dlouho :). I když letos jsem zapomněla na ten z DM drogerie a vyprodali mi ho. Ale měla jsem další dva, tak to tolik nevadilo.

      Vymazat
  4. Milá Stáňo, mě se líbí 22 = základy rovnováhy....a balance. JInak jsem dostala chut na granolu a kořeněné kešu znám jen ty od Mixit, jsou super. Třebas nyní budu mít štěstí a něco pořídím ve výprodeji. ☺ Mám ucelené recenze. Díky a měj prima den. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, ty kešu byly dobré, měla jsem je poprvé. Naopak bylinkové čaje mi moc nejely, ale z adventních kalendářů si je vždycky vypiju sama, to už je tradice (jinak bylinkové, co si koupím kvůli sbírce, resp. jejich obsah, většinou rozdávám)
      Měj se fajn

      Vymazat
  5. Ahoj Stáni,
    taky mi přijde fajn nosit si jednotlivé dobrůtky do práce na svačinu. A stejně jako ty oceňuji, že tam byly i slané snacky, sladkého je kolem mě nějak moc...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, mně ty jednotlivé kousky přišly taky fajn. Zbylo mi až pár věcí z posledního týdne, jinak padly jednotlivé snacky hned ten den nebo další. Ale většinu toho, co zbylo, určitě zlikviduji brzo. Jen možná to růžové barvivo tu budu mít déle...
      Hezký den

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)