pátek 10. prosince 2021

Co jsem taky ochutnala 38

Tentokrát počet věcí, které jsem v minulém měsíci nově ochutněla, opět dosáhl jen desítku - obdobně jako v předchozích měsících .  Nějak jsem prostě  na zajímavé novinky nikde nenarazila. 


 
Pšrut Sušená pečeně (Maso Kazda)

Koupeno - dárek. Balení - 100 g. Cena - kolem 85 Kč (podle netu)
Sušenou vepřovou pečeni dostal manžel v narozeninovém balíčku, ale podělil se se mnou. Maso bylo jemně nakrájené, nebylo  přesolené. Celkově nám chutnalo Není to tedy levný výrobek, ale  je dobrý.
5/5

Knack snack s černuchou (Racio)

Koupeno - Brand box. Balení - 100 g. Cena - 23,90
Křupavé čtverečky obsahují semínka rostliny černuchy. Mají nevýraznou chuť, trochu podobnou knackebrotu. Černucha je  vididelná jako černé tečky, v chuti není poznat. Měla jsem je v práci na zobnutí, když na mne přišel nečekaně hlad. Na tento účel funguje dobře - nechutnají tak, že by člověk najednou snědl celý sáček. Ale jako  nouzovka, proč ne.
3/5

Pečené bramborové chipsy s rajčaty (Enjoy Chips)

Koupeno - Brand box. Balení - 40 g. Cena - 46 Kč (doporučená)
Chipsy nejsou mastné, jsou křupavé. jakoby pufované. Chuťově jsou docela výrazné a zdály se mi i poměrně slané.  Na první ochutnání mi nepřišly špatné, ale rychle je přejedly.  Asi je znovu mít nemusím.
2/5

 Lemon & Ginger (J.D.Gross)

Koupeno - Lidl. Balení - 125 g. Cena - 34,90
Čokoláda s obsahem 56 % kakaa je docela jemná a příjemně se rozpouští v puse. Obsahuje drobné kousky mandlí (které mne při prvním ochutnání překvapily - podle názvu jsem je nečekala) a kousky želé ochucené citronem a zázvorem. Není to čokoláda, která by mne nadchla, ale špatná taky není a je za docela dobrou cenu.
3/5 
 
Omáčka 4 formaggi (Panzani)

Koupeno - Albert. Balení - 370 g. Cena - asi 90 Kč
Omáčka jsme si dělalli s kuřecím masem a těstovinami. Je hodně hustá, ředila jsem ji mlékem a to dost výrazně. Chuť je sýrová (asi nejvíc jsem z ní cítila sýr s modrou plísní) s takovým divným,  trochu nahořklým dozvukem. Sníst se dala, ale víckrát po téhle rychlovce nesáhnu - kvalita rozhodně neodpovídá ceně
2/5

Crunchy cheese  (Mixit)

Koupeno - Mixit. Balení -135 g. Cena - 185 Kč (akce)
Sýry sušené mrazem jsou  relativní novinka od Mixitu, po které jsem dlouho pokukovala, že ji vyzkouším. A když byla výhodná nabídka na sadu tří druhů, tak jsem neodolala. První balení, které jsem ochutnala obsahuje kostičky sýrů   Gouda, chedar a emmentaler. Gouda a chedar docela křupavé, ementál dost tvrdý, moc mu nepomohlo ani ponechání na vzduchu. Musím říci, že tenhle výrobek mne docela zklamal.
2/5

Maracuja

Koupeno - Lidl. Balení - volně. Cena - 7,90 za ks (akce)
Maracuju znám jen jako dochucovací složku jogurtů nebo jako příchuť čajů, ale nikdy jsem ji neochutnala "syrovou" (doufám, že nejsem poslední ve střední Evropě ;-))  Když  jsem  na  ni narazila v Lidlu, tak jsem si řekla, že musím ochutnat, jaká je neupravená. Byla hodně  kyselá, takže bez ochucení je asi opravdu vhodnější jako doplnění třeba jogurtu,  ale jinak mi chutnala (druhou polovinu jsem si trochu přisladila čekankovým sirupem).
4/5
  
Silver (Pilos)

Koupeno - Lidl. Balení - 100 g. Cena - 21,90
V obchodě mne zaujalo hezké, elegantní balení, ale  jinakjde o klasický sýr s modrou plísní. Výhodou jsou hezky tence nakrájené plátky proložené papírem, takže se nelepí. Chuťově splnily očekávání. Nevýhodou je cena a taky trochu zbytečného plastu, ekologičtější bude si koupit Nivu v bločku.
3/5

Pyré ovoce - zelenina - dýně (Relax)

Koupeno - Lidl. Balení - 100 g. Cena - 9,90 (akce)
Druhá varianta pyré, které kombinuje ovoce a zeleninu (první tady).   V chuti je cítit mango, trochu banán a dýně, která s nimi působí trochu nesourodě. Má fajn složení - jen ovoce a zelenina, bez přidaných cukrů a zahušťovadel.  To první, s červenou řepou mi chutnalo víc.
3/5
 

Smoothie Banana, mango ...& oats (Corny)

Koupeno - Brand box.  Balení - 120 g. Cena - 32,90
Ovocné pyré obsahuje  banán, hrušku, pomeranč a ovesné vločky. V chutí byl cítit hlavně banán,  hruška  jen trochu, pomeranč vůbec.Trochu jsem se bála, že po vločkách bude pyré trochu "padat na jazyk", ale vločky v chutí cítit nebyly. Jen cena mi přijde poměrně vysoká. 
3/5 
 
 
 Za propadák měsíce bych asi označila sýrovou omáčku Panzani - chuť nic moc, zato cena vysoká... A favoritem měsíce je asi pšrut od Kazdy. Cena sice taky docela vysoká, ale vyvážila to chuť.
Tak co, zaujalo vás něco ?

14 komentářů:

  1. Rozhodně ten pršut! Sušené maso mám moc ráda, od Kazdy jsme ho doma ještě neměli.
    Stáňo, měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, u nás jsou pšruty a různé sušené šunky taky v oblibě.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, no některé věci bych si určitě dala. Jako pršut. Měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, však u mne to byl taky favorit :).
      Hezkou třetí adventní neděli.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Silver taky špatný nebyl, ale maso mne oslovilo víc :)

      Vymazat
  4. Ráda bych vyzkoušela ty křupavé čtverečky. Ty jako jediné mě zaujaly.

    OdpovědětVymazat
  5. Marcela Nordic Passion11. prosince 2021 v 22:16

    Stáňo, tak tady bych mohla úplně vše, fakt! M.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, tak Mixit je super, určitě si vyplatí pohlídat nějakou akci. Ovocné - zeleninové kapsičky mne celkem dost lákají, ale téměř všude je banán, ten já prostě nemůžu a dýni taky neholduji, tak nevím, jestli bych si vlastně vůbec vybrala. Jinak super produkty, je vidět, že si kvalitu hlídáš. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, přesně - já na Mixitu nakupuju buď když mají nějakou akci nebo když se blíží konec platnosti mých kreditů

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni,
    ty sýry z Mixitu jsem kupovala jako dárek pro kamarádku (veliký úspěch), to samé platí u kolegyně. Mně přišly docela průměrné a naši moc nechutnaly. Hotové omáčky vůbec nekupuji, a když vidím tvoje hodnocení, tak asi ani o nic nepřicházím.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, my občas nějakou omáčku koupíme na chatu, kde vařím hodně narychlo a jednoduše. Tahle myslím byla původně určená tam, i když nakonec zůstala doma. Tuhle už kupovat nebudu, ale měli jsme nějakou rajčatovou z Lidlu a ta nebyla drahá a byla docela fajn.
      Z těch sýrů byla tahle krabička nejslabší, ty další dvě, co jsem koupila v sadě s ní, mi chutnají (budou nejspíš v příštím článku, protože mizí velmi rychle)
      Hezký den

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)