sobota 4. prosince 2021

Výzva "První snih"

 Přiznám se, že mi vyhlášení výzvy První sníh, kterou vyhlásila Jiřinka z blogu Trvalka Dahlia úplně unikla a výzvu jsem zaznamenala, až když jsem na jiném blogu narazila na příspěvek do této výzvy. Ač se jinak těhto blogových výzev účastním docela ráda, tak jsem to tentokrát neměla v plánu. V Praze po sněhu ani památky, já po docela hektickém pracovním týdnu utahaná jako kotě...  Prostě se mi nechtělo.
Ale když jsem se probudila v sobotu do bílého rána, vzala jsem to jako pokyn, že se výzvvy přece jen zúčastnit mám. A tak jsem cestou k mámě, které jsem šla umýt okna, cvakla na mobil pár bílých fotek. První pořádný sníh u nás na sídlišti, který přežil den (listopadový milimetrový poprašek nevydržel ani dvě hodiny).









Kdyby náhodou přes noc připadlo, tak zkusím přifotit nějaké trochu lepší.


26 komentářů:

  1. Výzvy jsi se zúčastnila parádně 👍

    OdpovědětVymazat
  2. No, prosím! A pak že není v Praze na sídlišti sníh :o)
    Opět mohu jen závidět - mě okna u mamky teprve čekají...
    U nás sněžilo všechna až večer, teď to je hodně mokré!
    Stáňo, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, jsem ráda, že mám u mámy okna za sebou (naše v nejhorším nechám neumytá, ale mámě jsem to slíbila a sliby se mají plnit ;-)).
      Jinak u nás ten sníh do rána roztál :(
      Hezký večer

      Vymazat
  3. Jé, tak to je paráda. To já už jsem bohužel nestihla vyfotit... sníh jsme tu už měli a dneska taky máme :-) Je to skvělý a fotky jsou moc krásné. Ať je takhle hlavně o Vánoce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, bylo by fajn, kdyby Vánoce byly letos bílé (když už je krátké volno).
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. No vida, prima sněhové fotky i z Prahy !
    Hezkou druhou adventní neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, u vás je ho nepochybně víc, ale já se ráda pokochala i těm našimi 3 cm. Ale už je všechen pryč
      Hezké dny

      Vymazat
  5. Jo sníh v Praze je v posledních mnoha letech nedostatkové zboží.... vzpomínám si že když jsme bydleli na Lužinách tak každou vločku vítaly děti ohromným jásotem, aby mohly odpoledne vytáhnout boby a sjíždět kopečky uprostřed rondelů. A občas toho sněhu napadlo hodně! Bylo zajímavé porovnávat situaci na okrajích města a uvnitř. Tam kolikrát nespadla ani vločka a my měli na sídlišti dvacet centimetrů sněhu, což vždycky velice zaskočilo technické služby. A nejezdily autobusy. Takže jsem vždycky musela naložit dceru se synem do auta a odvézt jí do školky. Na kterém sídlišti bydlíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, bydlí na druhém břehu řeky (Jižní Město). Na Lužinách jsem kdysi (ještě za svobodna) chvilku bydlela, ale pak jsem byt vyměnila na Jižák a už jsem mu zůstala věrná. Sjížděcí kopečky tu máme taky. Jak napadne sníh, jsou úplně obsypané dětmi
      Hezký večer

      Vymazat
  6. Stáni, ono ho ani u nás na jihu moc nebývá, ale letos se už párkrát urodilo, tedy nasněžilo. :o)
    S tím sněhem je vše takové čisté, bílé, klidné.
    Přeji i klidnou adventní neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, máš pravdu, čerstvě posněžené vypadá i sídliště romanticky :).
      Hezký zbytek neděle

      Vymazat
  7. snad i vánoce budou bílé...Sv.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Stáni,
    já jsem v pořádném časovém skluzu (což je asi vidět u psaní komentářů), takže určitě mě výzva mine. Každopádně se ti fotky povedly:-)
    Krásnou druhou adventní neděli,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Bylo to krásné sobotní probuzení)))
    Krásný adventní večer přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo krásně bílo a protože jsem k mámě šla relativně brzo, tak ještě byla ta bílá málo porušená
      Měj se fajn

      Vymazat
  10. Ahoj Stáno, pěkné fotky, sněhu hodně, víc než my tady na P7 jste měli. Vtipné bylo, když jsem dopoledne v sobotu šla nakoupit, tak to slušně klouzalo a asi i lehce chumelilo, no a večer, když jsem byla na balkoně k mému velkému překvapení lilo, jako z konve. Počasí si dělá co chce, to je pak pořádek. Krásný začátek pracovního týdne. pa E. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak centrum mívá většinou sněhu míň. A máš pravdu, že k večeru se oteplovalo, takže i tady bylo přes noc po bílé veta.
      Hezký týden

      Vymazat
  11. Já si užila sněhu už v listopadu. Když přišel první sníh, byli jsme zrovna na Vysočině, kde chumelilo dva dny v kuse a byla to úplná ladovská pohádka - děti na saních, teplý svařák v ruce, procházky po křupajícím sněhu. V Praze mě sníh tolik netěší, všude to akorát klouže a z pohledu občasného řidiče je to naprostý masakr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve vnitřní Praze není sníh opravdu nic moc - nevydrží dlouho a bývá z něj akorát čvachtanice. U nás na sídlišti občas ta bílá romanatika vydrží o chvíli déle...

      Vymazat
  12. Já jsem v pátek jela do Brna, kdy po cestě začalo chumelit, ale v Brně prakticky nic nebylo. Když jsem po několika hodinách dojela domů, tak tady byly závěje. Akorát jsem to netušila a jela v letních botech :D Bohužel sníh vydržel jen pár dní. Snad se to ale i poštěstí na vánoce :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  13. U nás je tedy sněhu až neuvěřitelně moc! ale užívám si ho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z nás už to taje. Myslím, že zítra bude po sněhu...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)