neděle 5. prosince 2021

Inna Rottová - Konec milovníka žen

Po delší době jsem opět v knihovně mezi detektivkami sáhla po typické zelené vazbě a vybrala si jednu knížku z edice Původní česká detektivka. Je to vždycky taková trochu loterie - některé tituly jsou lepší, jiné horší (a už jsem narazila i na pár strašných).  Co se ze zelené azby vyklubalo tentokrát?
 

 
Proč zabíjet milenku svého muže, když můžete zabít manžela...? Mohou nevyřízené účty po  čtyřiceti letech být důvodem k vraždě ? Co všechno dokáže pomstichtivá hrzená milenka ? Co všechno se mlže stát, když si manželka náhle usmyslí, že je reiknarnací markýzy z  18. století? Kdo mohl chtít zabít lékařku, která odnaučovala své pacienty koktat? Může rivalita mezi badateli vést k vraždě ? To jsou otázky, které kromě řady dalších stojí před Sabinou Hronkovou nebo před   Janou Brodskou...


 
Z popisu knížky je asi patrné, že se jedná o soubor detektivních povídek. V  části  z nich je vyšetřovatelkou současná kapitánka kriminálky (a bývalá houslistka) Sabina Hronková, v dalších hraje prim bývalá novinářka Jana Brodská,  tchýně majitele detektivní kanceláře, která svému zeti občas s pátráním pomáhá.  Mně víc seděly povídky se Sabinou Hronkovou, která mi přijde věrohodněji napsaná než Jana Brodská. Knížka je takové oddychové čtení, jednotlivé příběhy se docela dobře čtou, ale není to knížka, která by vám zůstala v hlavě, prostě nic výjimečného.
✦✦✧✧✧
 

 
Anotace
V souboru povídek se vypráví o podvodech a zločinech, víceméně náhodných a neplánovaných, kterých se nedopouštějí opravdoví zločinci, ale obyčejní, nenápadní, dá se říct, že slušní a většinou postarší lidé, jejichž motivy a pohnutky jsou zdánlivě malicherné a banální. Tím komplikovanější je pátrání po pachatelích, které vede kriminalistka kapitánka Sabina Hronová a amatérská „detektivkyně“, důchodkyně a tchyně majitele detektivní kanceláře Jana Brodská.
Vydalo nakl. MOBA v r.  2015, 224 str.



 

12 komentářů:

  1. Stáni, díky za další recenzi. Měj pohodový vstup do nového týdne.

    OdpovědětVymazat
  2. Stáňo, děkuji za další recenzi!
    Chvilku s čajem a knihou bych si fakt dala...
    Měj pohodové pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já taky moc čtení nestíhám - většinou v metru nebo před spaním v posteli. Povídky na to byly docela ideální.
      Hezký týden

      Vymazat
  3. Ono je dobré občas si přečít něco jen tak lehčího. V knihovně si vždy nějakou podobnou knížku ke své kupičce přihodím.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já právě tyhle zelené detektivky testuju zapůjčením v knihovně, protože úroveň je různá a ani ty lepší z nich rozhodně nemám potřebu číst víckrát.
      Hezký den

      Vymazat
  4. Jak to tak ctu, mohlo byt i mnohem hur:-), takze vlastne dobry, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, už jsem z této řady českých detektivek měla i takové, co jsem nedočetla ;-)

      Vymazat
  5. Během covidu jsem přečetla 11 knížek. Teď jsem si dala pauzu. Ale i tak děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tohle je knížka, která se dá přečíst, ale lze ji klidně minout :).

      Vymazat
  6. Já teď po delší době četla thriller a nebyl vůbec špatný :)
    Kdyby se u tvé knihy jednalo pouze o jeden příběh, tak bych nad knihou uvažovala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem u tebe recenzi - vypadá zajímavě.
      Mně povídky nevadily, jsou kratší, tak se dá jedna přečíst před spaním a člověk to tolik neláká číst pořád dál a dál, protože je zvědavý, jak to dopadne

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)